Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Συγκέντρωση την Τετάρτη 14-9-2016, ώρα 7.μμ στο Αλιβέρι για το Κέντρο Υγείας προσκαλεί ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου

                   Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Ο Δήμος ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ σας  καλεί  σε συγκέντρωση την Τετάρτη  14-09-2016 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου  στο Αλιβέρι   για να συζητήσουμε  τρόπους για την αποτροπή των δυσμενών  εξελίξεων στο χώρο της πρωτοβάθμιας  φροντίδας υγείας, στη περιοχή μας.
Αίτημά  μας η ουσιαστική λειτουργία και στελέχωση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, η έγκαιρη στελέχωση των ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ και η ίδρυση ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι.
 Η συνεχιζόμενη  υποβάθμιση του  Κέντρου  Υγείας Αλιβερίου, η αδυναμία έγκαιρης διακομιδής περιστατικών και η απαξίωση των Περιφερειακών Ιατρείων, καταργεί στη πράξη την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια πλέον των 40.000 μονίμων κατοίκων της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, (Δ.Ε. ΤΑΜΥΝΕΩΝ, ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ, ΔΥΣΤΙΩΝ, ΑΥΛΩΝΟΣ, ΣΤΥΡΕΩΝ) αφήνοντας τους  απροστάτευτους  και εκτεθειμένους σε πολλαπλούς κινδύνους.
Σημειώνουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια στο Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ μειώνεται συνεχώς το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισης στον όγκο των περιστατικών.
Τα  περιφερειακά ιατρεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα παραμένουν χωρίς γιατρούς, αφήνοντας χωρίς φροντίδα συμπολίτες μας κυρίως μεγάλης ηλικίας.
 Επίσης  οι μεγάλες αποστάσεις απο τα Νοσοκομεία  Χαλκίδας, Κύμης και Καρύστου, καθιστούν αναγκαία την δημιουργία ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι.
Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να  διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην υποβάθμιση  του Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και να κατοχυρώσουμε το δικαίωμά μας στην πρόσβαση  στην πρωτοβάθμια δημόσια υγεία.

                                                                                         Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου