Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Σε λίγο καιρό το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου θα μείνει μόνο στα χαρτιά!!! Απελπιστική η κατάσταση.

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στα Περιφερειακά Ιατρεία της  περιοχής του είναι τραγική. Σε λίγο καιρό το Κέντρο Υγείας που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί τις Δ.Ε. Αυλώνος, Δυστίων Ταμυναίων, Αμαρυνθίων, Αλμυροποτάμου και μέρος της Δ.Ε. Στυρέων, δηλαδή καλύπτει περιοχές τριών Δήμων της Εύβοιας, δεν θα μπορεί να παρέχει ούτε τις πιο στοιχειώδεις υγειονομικές υπηρεσίες.
Το ιατρικό προσωπικό απασχολείται κυρίως στις εφημερίες του Νοσοκομείου της Χαλκίδας
4 περιφερειακά ιατρεία μένουν για μήνες χωρίς γιατρό!!!
Δαπάνες για υγειονομικό υλικό μειώνονται τραγικά με αποτέλεσμα να λείπουν βασικά πράγματα όπως γάζες κ.ο.κ. με αποτέλεσμα οι παρεχόμενες υπηρεσίες παρά τις θυσίες του υπάρχοντος ελάχιστου προσωπικού να είναι ελλιπείς.
Παράλληλα η περιοχή μαστίζεται και από την προβληματική παρουσία του ΕΚΑΒ αφού δεν καλύπτεται επαρκώς από τις υφιστάμενες δομές παρά την προσπάθεια των τοπικών υπευθύνων του ΕΚΑΒ.
Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος έστειλε το πρώτο μήνυμα ανησυχίας. Τώρα σειρά έχει η τοπική αυτοδιοίκηση. Οι Δήμοι της περιοχής με πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ετοιμάζουν  κινητοποιήσεις με αφετηρία μία μεγάλη συνάντηση φορέων που θα γίνει σε λίγες ημέρες στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου.
Ένα είναι βέβαιο, εάν δεν υπάρξουν άμεσα λύσεις σε λίγο καιρό το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου θα μείνει μόνο στα χαρτιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου