Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ρυτινοκαλλιεργητές: Όλοι ενωμένοι παλεύουμ για το δίκιο και τις ζωές μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ – ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ  ΕΥΒΟΙΑΣ
16 Σεπτέμβρη 2016.
Συνάδελφοι,
Το Δ. Σ. και μέλη του Σωματείου μας, είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις και επαφές με τους Υπουργούς κ. κ. Σκουρλέτη, Τσιρώνη και Αποστόλου και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη.
Διαπίστωση όσων συμμετείχαμε, είναι ότι το ψέμα και η κοροϊδία κυριαρχούν στην αντίληψή τους απέναντι στην καταστροφή που έχουμε υποστεί και στα αιτήματα που τους υποβάλαμε.
Αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο μετά τη μεγάλη φωτιά, όταν όλοι οι παραπάνω αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης, αφού παρέλασαν από την περιοχή μας υπόσχονταν ότι η αποκατάσταση των καταστροφών της πυρκαγιάς (αντιπλημμυρικά έργα, διαχείριση ξυλείας κ. ά.) θα γινόταν από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής και θα αποζημιωθούν οι συνάδελφοι που έχασαν δέντρα και παραγωγή. Μάλιστα ο κ. Αποστόλου έλεγε ότι η οικονομική ενίσχυση όλων των συναδέλφων, θα είναι τουλάχιστον ίδια με την περσινή και μας διαβεβαίωνε ότι «σαν πατριώτης» θα βοηθούσε. Τελικά μας άφησε μόνους και αβοήθητους, με συνέπεια ο κλάδος των ρητινοπαραγωγών στην Εύβοια, που καλύπτει το 85% της πανελλαδικής παραγωγής, να οδηγείται σε μαρασμό, γιατί η τιμή που ανακοινώθηκε για το 2015 είναι 0,35 λεπτά / κιλό αντί 0,45 λεπτά / κιλό (όσο πέρσι), όπως υποσχέθηκαν.
Αυτά βέβαια ίσχυσαν όσο ήταν τα κανάλια εδώ, γιατί όταν τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και τέλειωσε η φιέστα τους, τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία και την αποκατάσταση των καμένων δεν δόθηκαν στους Δασικούς Συνεταιρισμούς και οι αποζημίωση των συναδέλφων ρητινοπαραγωγών που έπαθαν ζημιά, θα δοθεί τον Δεκέμβρη του 2017 και βλέπουμε….
Οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες λοιπόν (υπουργοί, βουλευτές κλπ) μπορούν να «κοιμούνται ήσυχοι», γιατί εφαρμόζουν την αντιλαϊκή τους πολιτική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Συνάδελφοι,
Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης οδηγούν τον κλάδο μας σε αφανισμό.
Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά!!! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!!!
Αυτό το κάλεσμα να φτάσει σε κάθε χωριό της Εύβοιας και σε όλους τους ρετσινάδες. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας στους ψεύτες και την αντιλαϊκή πολιτική τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
•   Οικονομική ενίσχυση ρητίνης 0,50 λεπτά / κιλό.
•    Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων.
• Κανένας εργολάβος μέσα στα καμένα. Να δοθούν τα έργα στους Δασικούς Συνεταιρισμούς.
•  Η διαχείριση της ξυλείας να γίνει αποκλειστικά από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς και να δοθούν ξύλα για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
•  Να ξεκαθαρίσει τώρα η κυβέρνηση τη θέση της, για το μέλλον της ρητινοκαλλιέργειας, διαφορετικά θα μας βρουν μπροστά τους.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ & ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ                 ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου