Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Χαλκίδα: Γιορτή του πολιτισμού, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ


Στον σπουδαίο ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου Γιώργο Μιχαλακόπουλο ήταν αφιερωμένη η τελετή έναρξης του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το βράδυ της Τρίτης 11 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο της ΠΕ Εύβοιας. Σημειώνεται ότι φέτος, το Φεστιβάλ γιορτάζει τη συμπλήρωση 10 χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας στον κινηματογραφικό χώρο και όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, αποτελεί μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού.
Επίσης ο δήμαρχος υπογράμμισε τα εξής:
“Έχω την αίσθηση ότι η 1η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα ήταν γεμάτη από ενθουσιασμό. Η 2η διοργάνωση ήταν μία πρόκληση. Από κει και μετά ήταν ένα διαρκές στοίχημα, να κρατηθεί άσβεστη η φλόγα της δημιουργίας, της πρωτοτυπίας, της έμπνευσης και της μετάδοσής τους, σε ένα κοινό που όχι μόνο παραμένει πιστό κάθε χρόνο, αλλά αυξάνεται και δημιουργικά. Νομίζω ότι το στοίχημα της 1ης δεκαετίας κερδήθηκε. Όχι μόνο γιατί ως διοργανωτές, καταφέρατε σε όλη αυτή τη διαδρομή, να κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και γιατί σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πεισματικά αντιστέκεστε, με τη δύναμη της Τέχνης. Το ντοκιμαντέρ παραμένει κομμάτι της κινηματογραφικής βιομηχανίας και ταυτόχρονα , κομμάτι του πολιτισμού, επικοινωνία και μέσο επαφής με έναν κόσμο αθέατο και άγνωστο, που δυναμικά γίνεται οικείος στο κοινό . Είναι ένα ταξίδι στη μουσική, στη θέαση και στο συναίσθημα. Εύχομαι σε κάθε έναν ξεχωριστά, δημιουργό, καλλιτέχνη, διοργανωτή, αλλά και απλό θεατή, να αδράξει κάθε ευκαιρία από αυτό το Φεστιβάλ και να αποκομίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλούτο συναισθημάτων”.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής, ο δήμαρχος Χαλκιδέων είχε φιλική συζήτηση με το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ, τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο, τον οποίο συνεχάρη για όσα έχει προσφέρει στον ελληνικό κινηματογράφο.                      

                                                                                                   Γραφείο Τύπου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου