Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας: Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. 4 Δεκέμβρη 2016, Πάρκο Λαού Χαλκίδα

ENΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα των εργαζομένων του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ
Παράλληλη Δράση: ΚΑΛΑΘΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για Τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας της Χαλκίδας

H εθελοντική ομάδα «ΜΙΑ …ΣΤΑΣΗ» της ENΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) διοργανώνει ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΠΟ 9.00 ΕΩΣ 13.00, στο χώρο του παρκινγκ στο ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ στη Χαλκίδα.
 Οι διαθέσεις προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» είναι μια δράση η οποία έχει τις ρίζες της στο 2012 με  το Κίνημα της Πατάτας στο Ν. Πιερίας, ένα κίνημα αυτοοργάνωσης των παραγωγών αγροτικών προϊόντων με τους καταναλωτές προκειμένου να φτάνουν τα αγροτικά προϊόντα απ' ευθείας στους καταναλωτές, χωρίς τη μεσολάβηση εμπόρων, με στόχο την προσπάθεια ελέγχου της ενδιάμεσης κερδοσκοπίας και την ελάττωση της ακρίβειας. Μέχρι σήμερα είναι μια κοινωνική δράση που προσεγγίζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας των καταναλωτών αλλά και μεγάλο μέρος των παραγωγών που αδυνατεί να βρει διέξοδο στις αγορές μέσα από τα υπάρχοντα σχήματα.
Αυτή η δραστηριότητα αποτελεί  μια εθελοντική πρωτοβουλία κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο την διεκδίκηση του δικαιώματος των καταναλωτών σε υγιή και φθηνά τρόφιμα, την αλλαγή των διατροφικών και καταναλωτικών μας συνηθειών, την προστασία του περιβάλλοντός, την καθιέρωση μια «κοινωνικής» οικονομίας και ΟΧΙ εμπορική δραστηριότητα.
Σε αυτά τα πλαίσια η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,  ΣΤΗΡΙΖΕΙ τον αγώνα των εργαζομένων του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ www.viomecoop.com και θα διαθέσει τα προϊόντα καθαρισμού της, τα οποία παράγονται εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά από φυσικά υλικά, ΦΙΛΙΚΑ στην υγεία τη δική μας και των παιδιών μας, στο περιβάλλον και στην τσέπη μας.
Για την  καλύτερη οργάνωση των διαθέσεων και την αρτιότερη εξυπηρέτηση σας δεχόμαστε ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, στο τηλέφωνο 2221020509 ή στο epkastereas@gmail.com   (μόνο με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο).
Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:  2221020509,  www.epka-ste.gr,  fb: ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ:


ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ (χωρίς χημικές ουσίες):
γενικής χρήσης λεμόνι 4,50€/4λ,
υγρό ρούχων 4,50€/4λ (48 πλύσεις),
σκόνη ρούχων   10,00 €/1,5λ (100 πλύσεις),
μαλακτικό ρούχων 4,50€/4λ,
κρεμοσάπουνο χεριών  μέντα/λεμόνι 2,50€/1λ,
καθαριστικό πιάτων 1,80€/750μλ, από την ΒΙΟ.ΜΕ Θεσσαλονίκης (www.viomecoop.com)
ΣΑΠΟΥΝΙΑ, χειροποίητα από λάδι
 με γάλα γαϊδούρας/πατσουλί 3€/τμχ.,
θυμάρι/χαμομήλι/tea tree 1,50€/τμχ, 
αλόε βέρα/σανταλόξυλο/λεβάντα 1,20€/τμχ, από Ν.Λάμψακο Χαλκίδας (www.melaia.gr)
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ εξαιρετικά παρθένο, φετινής εσοδείας, 20€/5λίτρα, από  Καθενούς Ευβοίας
ΡΥΖΙ καρολίνα, κίτρινο bonnet, νυχάκι, γλασέ, καστανό 1€/κ, από Ανθήλη Λαμίας

ΟΣΠΡΙΑ φακές 3,50€/2κ, φασόλια 2,50€/2κ, γίγαντες 4,50 €/1κ, ρεβύθια 4,50€/2κ, Ανθήλη Λαμίας
ΑΛΕΥΡΙ Ζέας 3€/κ, Σκληρό 2,40 €/3κ, από τα Ψαχνά Ευβοίας
ΝΤΑΚΟΣ κρίθινος, κριθαροκούλουρο, τύπου Κυθήρων 6€/1,34κ, από το Ηράκλειο Κρήτης
ΚΡΑΣΙ, λευκό, ροζέ, κόκκινο 2€/1,5 λ,  από το Ηράκλειο Κρήτης
ΜΕΛΙ ΠΕΥΚΟΥ 6€/κ, από Βασιλικό Χαλκίδας
ΖΥΜΑΡΙΚΑ με αγνά υλικά, χυλοπίτες, βίδες, κριθαράκι, τραχανάς 4,5€/1κ, από Χαλκίδα
ΤΟΜΑΤΑΚΙ ΛΙΑΣΤΟ, 1,5 €/100 γρ, από Δοκό Χαλκίδας
Θα διατίθενται επίσης βιολογικά λαχανικά εποχής από παραγωγό περιοχής Ερετρίας, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, σάλτσες, ρίγανη βουνού, σύκα ξερά, συκόμελο, λικερ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ-ΚΑΛΑΘΙ ΑΛΗΛΛΕΓΥΗΣ: Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, φάρμακα (όχι ληγμένα) για τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης Της Φτώχειας του Δήμου Χαλκιδέων σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας (ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ) 
Δεν ξεχνάμε: Αγοράζουμε προϊόντα και τα αφήνουμε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη.


Την ημέρα της διάθεσης, από τις 9:00 ως τις 13:00 θα παραλαμβάνετε επί τόπου από το τραπέζι της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ στο χώρο, το Δελτίο Παραγγελίας σας, θα παίρνετε τα προϊόντα σας από τους παραγωγούς, θα πληρώνετε σε αυτούς και θα λαμβάνετε την απόδειξη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου