Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η Ομάδα Διάσωσης της Οκτωνιάς έκανε το θαύμα της...!!!

Η Ομάδα Διάσωσης της Οκτωνιάς ο «Καταρράκτης» έδωσε όπως αναμενόταν όλη της την ψυχή για να κρατήσει ανοικτή την πρόσβαση στο χωριό τους και στο γειτονικό Πυργί και να σταθεί στο πλευρό κάθε Οκτωνιάτη που θα είχε ανάγκη, όπως συνέβει με την άτυχη κοπέλα που τραυματίστηκε χθες. Οι Οκτωνιάτες διασώστες έχουν οργάνωση, εξοπλισμό και κυρίως πάθος και πίστη σε αυτό που κάνουν. Είναι πανταχού παρόντες χειμώνα και καλοκαίρι. Κάτοικοι του χωριού, νέα παιδιά, επαγγελματίες πέραν του εξοπλισμού της Ομάδας διαθέτουν τα δικά τους οχήματα, μηχανήματα και μέσα για να είναι παρόντες όταν το χωριό τους αλλά και η γύρω περιοχή τους χρειάζεται.  Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχές για να γίνονται διαρκώς αποτελεσματικότεροι και πιο ετοιμοπόλεμοι. Η Ομάδα τους είναι ότι καλύτερο έχει ανθίσει τα τελευταία πέντε χρόνια στην περιοχή. Ένα δώρο της αυτοοργάνωσης των πάντοτε δυναμικών Οκτωνιατών στην τοπική κοινωνία. Και το κυριότερο στήθηκαν στα πόδια τους χωρίς σοβαρή κρατική η δημοτική ενίσχυση. Ίσως από τώρα και πέρα τόσο ο Δήμος όσο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πρέπει να στηρίξουν ιδιαίτερα αυτή την δυναμική ομάδα.



Σε κατάσταση ομηρίας ο Αποστόλου στην Κομοτηνή

Σε κατάσταση ομηρίας βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στο κτίριο της πρώην νομαρχίας Ροδόπης όπου διεξάγεται ευρεία σύσκεψη όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, στην οποία θα παρουσιαστεί το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Περισσότεροι από δύο χιλιάδες εξαγριωμένοι αγρότες πολιορκούν το κτίριο και πετάνε αυγά, ενώ τα ΜΑΤ έχουν κάνει χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να τους απωθήσουν.

Οι αγρότες απειλούν να κρατήσουν αποκλεισμένο τον Υπουργό στο κτίριο μέχρι να τους δώσει θετικές απαντήσεις στα αιτήματα τους.

Άσκηση Πυρόσβεσης - Διάσωσης στο νοσοκομείο Καρύστου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια της συνεργασίας της Πυροσβεστικής και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καρύστου την Τρίτη 19/1/2016 πραγματοποιήθηκε άσκηση Πυρόσβεσης - Διάσωσης στο νοσοκομείο Καρύστου, στην οποία συμμετείχαν 3 πυροσβεστικά οχήματα, 8 πυροσβέστες καθώς και προσωπικό του Νοσοκομείου. Την άσκηση συντόνιζαν ο πυραγός Αποστόλου Νικόλαος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Αναστάσιος Μίχας.

Τα Σωματεία Περιοχής Αλιβερίου διοργανώνουν συλλαλητήριο το Σάββατο 23 Γενάρη στο Αλιβέρι

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
Να μην φτάσει καν στη Βουλή!
Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσμα!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη μας δύναμη!
 Συνάδελφοι, συναγωνιστές
Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!
Η κοινωνική ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, να μην πεθαίνουν «σαν το σκυλί στο αμπέλι», να έχουν προστασία οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ασθένεια, στην αναπηρία, στην ανεργία, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών, στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες. Όλα αυτά τα δικαιώματα ήταν πάντα πολύ λιγότερα από όσα δικαιούμασταν με βάση τον πλούτο που παράγαμε, την ανάπτυξη της επιστήμης και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Όμως είχαν υποχρεωθεί κράτος και εργοδοσία ένα μέρος από τον κλεμμένο ιδρώτα μας να τον επιστρέφουν μέσω όλων αυτών των παροχών. Πάντα μας έκλεβαν λεηλατώντας τα ταμεία, χρηματοδοτώντας από αυτά ποικιλότροπα τραπεζίτες βιομήχανους εφοπλιστές μεγαλέμπορους όπως κάνουν και σήμερα. Με το νόμο της κυβέρνησης ανοίγει ο δρόμος για να απαλλαγούν κράτος και εργοδοσία από το να πληρώνουν για την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό φανερώνει ότι η ανάπτυξη για την οποία μιλούν θα στηθεί πάνω στα δικά μας κορμιά, πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας!
Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας!
Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΓΕΝΑΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ
10 π.μ. στο ΑΓΑΛΜΑ του ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αλιβέρι 19-1-2016

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ποια σχολεία θα ανοίξουν αύριο στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου;

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                        19-01-2016



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου καθορίζεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου για την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου ως εξής :
Δ.Ε. Κύμης, κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Δ.Ε. Κονιστρών, κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες εκτός από το Δημοτικό Σχολείο Μονοδρύου που θα λειτουργήσει από τις 9:30 και μετά.
Δ.Ε. Αυλώνος, όλες οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν από τις 9:30 και μετά εκτός από αυτή της Οκτωνιάς που θα παραμείνει κλειστή όλη την ημέρα.
Στις ΔΕ Δυστίων και Ταμυνέων, όλες οι σχολικές μονάδες τις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας θα λειτουργήσουν από τις 9:30 και μετά.

   Γραφείο τύπου

Σοβαρό ατύχημα λίγη ώρα στην Οκτωνιά.

Μία κοπέλα στην προσπάθειά της να καθαρίσει το συσσωρευμένο χιόνι έξω από το σπίτι της που βρίσκεται στον οικισμό Πανοχώρι Οκτωνιάς, γλίστρησε, κατά την πτώση καρφώθηκε κοντά στο στήθος της λόγχη κάγκελου.   
​Επειδή ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει στο χωριό κλήθηκε η Ομάδα Διάσωσης.

Μεταφέρεται στο Κ.Υ Υγείας Αλιβερίου με πυροσβεστικό όχημα  της Ομάδας Διάσωσης και συνοδεία γιατρού, ο οποίος θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της.    

Κλειστά τα Σχολεία στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου, στις Δημοτικές Ενότητες Κύμης, Κονιστρών, Αυλώνος και Δυστίων,  θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες τις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, αύριο Τρίτη 19-1-2016.
 Οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Ταμυνέων θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός εάν οι διευθυντές εκτιμήσουν πως δεν είναι δυνατή η λειτουργία τους. 
Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν  με τις σχολικές μονάδες της Δ.Ε. Ταμυνέων  προκειμένου να πληροφορούνται για την λειτουργία τους, ώστε να αποφευχθεί  η ταλαιπωρία των μαθητών.

                                                                                                Γραφείο τύπου


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ενημερώνει για την κατάσταση του οδικού δικτύου του Νομού.



Από χτες 17-1-2016 το βράδυ επιχειρεί ιδιόκτητος και μισθωμένος στόλος της Π.Ε. Εύβοιας σε αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων χιονόπτωσης.
Συγκεκριμένα, γίνεται αποχιονισμός και ρίψη αλατιού στα τμήματα Ψαχνά  -Προκόπι (θέση Άγιος), Στενή - Στρόπωνες - Μετόχι - Κύμη, Σέττα -Μανίκια - Μακρυχώρι, Αλμυροπόταμος - Πόρτο Λάφια, Βουτάς - Κοκκινομηλιά - Κρυονερίτης, Ροβιές - Μαρούλι, Ροβιές -Λίμνη - Στροφυλιά, Αγ. Άννα - Παππάδες - Βασιλικά - Γούβες και έξοδος Κερασιάς προς Εθνική οδό.
Η κυκλοφορία είναι ελεύθερη στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται μόνο στα τμήματα Στενή - Στρόπωνες - Μετόχι - Κύμη και στις περιοχές Άγιος της Ε.Ο. Χαλκίδας-Αιδηψού και Πόρτο Λάφια Καρυστίας.
Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις οδικές μετακινήσεις και να αποφεύγονται οι περιττές μετακινήσεις στις ως άνω περιοχές.
Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο 2221020000.

Η Λαϊκή Ενότητα Εύβοιας παρούσα στο συλλαλητήριο του Σαββάτου


Η Λαϊκή Ενότητα της Εύβοιας  συμμετείχε στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στις 16/1/2016. Στη μαζικότητα της κινητοποίησης συνέβαλαν συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, νεολαίοι, αγρότες και άνεργοι. Η  κλιμάκωση των αγώνων είναι μονόδρομος ενόψει της   εισήγησης του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού  νόμου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το υπό συζήτηση αντιλαϊκό  νομοσχέδιο καταβαραθρώνει εργασιακές κατακτήσεις ετών ακυρώνοντας τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και εκτινάσσοντας  τα συνταξιοδοτικά, ηλικιακά όρια. Επιπλέον νομιμοποιεί την αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων μέσω του κουρέματος (PSI), ανοίγει την όρεξη στην ιδιωτική ασφάλιση και υποθηκεύει το αξιοπρεπές μέλλον των παλαιών και νέων συνταξιούχων.
Το νέο ραντεβού για κινητοποιήσεις ορίστηκε για την 4η Φεβρουαρίου όπου  ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ωρη Πανελλαδική απεργία και όπου οι πολίτες όλης της χώρας θα πρέπει να πούνε ένα βροντερό ΟΧΙ  στα σχέδια της κυβέρνησης.

Λαϊκή Ενότητα Εύβοιας

17/01/2016

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας κ. Ακριώτης και κ. Πρατσόλης στην Αιδηψό για την υπογραφή της Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων

18-1-2016
Δελτίο Τύπου

Στη Βόρειο Εύβοια βρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ευβοίας κ.κ. Ακριώτης και Πρατσόλης, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, προσκεκλημένοι σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού με θέμα την Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Ακριώτης,  χαρακτήρισε την υπογραφή της Χάρτας μία ιστορική στιγμή «γιατί  μας υποχρεώνει να περάσουμε από τις γενικόλογες διακηρύξεις στις επεξεργασμένες δράσεις, ώστε οι θεσμικές κατακτήσεις για την Ισότητα να μην παραμείνουν κενό γράμμα αλλά να πάρουν σάρκα και οστά στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Το γυναικείο κίνημα είναι κίνημα αμφισβήτησης των σχέσεων εξουσίας, κίνημα με ανατρεπτική δυναμική, κίνημα κοινωνικής αλλαγής». Τόνισε επίσης την «ανάγκη για  επεξεργασμένες κοινωνικές πολιτικές  για την εξάλειψη των διακρίσεων σε όλους τους τομείς της δημόσιας και της κοινωνικής ζωής».
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Πρατσόλης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «παρά το γεγονός ότι σε θεσμικό επίπεδο έχουν γίνει πολλά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ισότητας ανδρών και γυναικών, είναι βέβαιο ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διακρίσεις και αντιστάσεις.  Πρέπει επομένως να υπάρξουν εξειδικευμένες δράσεις και συνεχής διάλογος ειδικά στις τοπικές κοινωνίες για να ξεπεραστούν στερεότυπα και προκαταλήψεις που στερούν από τις γυναίκες βαθμούς ελευθερίας και ισότιμης πρόσβασης σε εκπαίδευση, δουλειά, κοινωνική ζωή αλλά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων».
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι Βουλευτές είχαν επαφές με πολίτες και επαγγελματικούς φορείς και τους ετέθησαν θέματα που τους απασχολούν. Στην Ιστιαία αναδείχθηκε ο προβληματισμός που υπάρχει σχετικά με τη φορολόγηση των αγροτών αλλά και τα θέματα σχετικά με τη λειτουργία του κέντρου Υγείας. Επισημάνθηκε η έλλειψη βασικού εξοπλισμού, π.χ. υπέρηχου αλλά και ιατρικών ειδικοτήτων όπως για παράδειγμα καρδιολόγου και χειρουργού.
Στην Αιδηψό υπήρξε συνάντηση με ξενοδόχους οι οποίοι παρουσίασαν στους Βουλευτές σχέδιο ίδρυσης Αναπτυξιακής Εταιρείας με τη συμμετοχή του Δήμου και επαγγελματιών του χώρου, με στόχο την εκμίσθωση και αξιοποίηση ακινήτων της ΕΤΑΔ Α.Ε. αλλά και την καλύτερη εκμετάλλευση και προβολή του μεγάλου πλεονεκτήματος της περιοχής, δηλαδή των Ιαματικών πηγών.
Το Γραφείο Τύπου


Ανακοίνωση του Δήμου Καρύστου προς τους οδηγούς λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Καρύστου σας ενημερώνει ότι λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος εξαιτίας της χιονόπτωσης, η διέλευση των οχημάτων από τον Αλμυροπόταμο έως την Κάρυστο θα πρέπει να γίνετε με μεγάλη προσοχή και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από τα Κάψαλα έως και τη διασταύρωση Στουππαίων.
Ο Δήμος Καρύστου σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί και η κυκλοφορία να διεξάγεται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και του παγετού κατά τις βραδινές ώρες, παρακαλούνται οι οδηγοί για την ασφάλειά τους να οδηγούν με μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα καθώς και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου μας.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Από τον Πύργο Ηλείας τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ της Βόρειας Εύβοιας

Ο Δήμος Πύργου Ηλείας υπέγραψε προγραμματική με   τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδος, Ανώνυμη Εταιρεία των ΟΤΑ, με τον διακριτικό τίτλο «Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε» για την υγειονομική ταφή των 1.500 τόνων απορριμμάτων του Δήμου Πύργου  στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας. Η  ανώτατη  επιτρεπόμενη    ποσότητα  των  απορριμμάτων  που  θα  διαχειριστεί  ο Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε για λογαριασμό του Δήμου Πύργου, καθ ́ όλη τη διάρκεια της σύμβασης δεν θα ξεπεράσει τους 1.500 τόνους απορριμμάτων.  Η υγειονομική  ταφή θα γίνει με ευθύνη του Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε στον αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ Ιστιαίας σύμφωνα με : •Τις προδιαγραφές της άδειας λειτουργίας αυτού  •Τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε. •Τις σχετικές ΚΥΑ α)με αριθ. 29407/3508/02 (ΦΕΚ1572/Β/02) Μέτρα και όροι  για  την  υγειονομική  ταφή  των   αποβλήτων,  β)  με αριθ. 50910/2727/03  (ΦΕΚ  1909/Β/03)  Μέτρα    και  όροι  για  την  διαχείριση στερεών αποβλήτων.
Η   δαπάνη  υγειονομικής   ταφής  των  απορριμμάτων ορίζεται  σε  35 €/τόνο   πλέον Φ.Π.Α. και  θα   καταβάλλεται  από τον Δήμο Πύργου στο  Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς  Ελλάδας  Α.Ε    με    την  έκδοση    σχετικού  Τιμολογίου    Παροχής Υπηρεσιών στο τέλος κάθε μήνα.  Ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 64.575,00€ αναλυόμενος σε 43,05€/τόνο( 35,00 € χωρίς ΦΠΑ) Χ 1.500 τόνοι. Η Σύμβαση  αρχίζει  να  ισχύει  από  την υπογραφή της και  λήγει  το αργότερο 6 (έξι) 1μήνες  από  την  υπογραφή  της.  Η  ανωτέρω  σύμβαση  είναι  δυνατό,  μετά  από σχετική απόφαση των συμβαλλομένων, να ανανεωθεί για επιπλέον ένα (1) έτος,   μετά  από  σχετικό  αίτημα  του  Δήμου   Πύργου  και  νέα  απόφαση  των συμβαλλομένων.
Η είδηση της μεταφοράς των απορριμμάτων από τον Πύργο Ηλείας στην Βόρεια Εύβοια προέκυψε από την απάντηση του Δήμου Θηβαίων σε σχετική με το θέμα ανακοίνωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Δημάρχου Θηβαίων κ. Σκούμα. Τις σχετικές ανακοινώσεις βλ. στη συνέχεια.