Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ο Ισολογισμός του 2011 απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου....Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!

Συζητείται απόψε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου ο Απολογισμός Ισολογισμός του Δήμου για το έτος 2011. Ναι καλά διαβάσατε, παρότι μπήκαμε στο 2016 ο Δήμος δεν έχει εγκρίνει και συνεπώς δεν έχει δημοσιεύσει τον Ισολογισμό του 2011 και φυσικά όλων των επομένων ετών. Μετά από συνεχείς αναβολές επιτέλους σήμερα αναμένεται η συζήτηση και η διευκρίνιση πολλών σκοτεινών θεμάτων όπως η διαφορά κατά την 31.1.2011 ή έστω από την 1.1.2011 μεταξύ των καταστάσεων της Γενικής Λογιστικής και του Δημοσίου Λογιστικού της τάξεως των 220.660,78 ευρώ για την οποία η έκθεση δεν δίνει σαφείς εξηγήσεις. Ακόμη και οι αποτιμήσεις της αξίας δημοτικών επιχειρήσεων με μικρή δραστηριότητα που δεν συνάδει με το ύψος της αποτίμησης  και άλλα πολλά.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί άπλετο φως για να γνωρίζουν οι δημότες την πραγματική εικόνα των οικονομικών του δήμου και κυρίως για να μην βρεθούν προ αναπάντεχων εκπλήξεων. Είδομεν…




Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου 2016


Συνεχίζουν τους αγώνες οι αγρότες της Βορειοκεντρικής Εύβοιας

Με πορεία των τρακτέρ το πρωί της Τετάρτης 27 Γενάρη συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, συμμετέχοντας έτσι στο γενικό ξεσηκωμό που έχει κηρυχτεί ενάντια στο ασφαλιστικό και φορολογικό σχέδιο της συγκυβέρνησης, που πλήττει το σύνολο του λαού και τσακίζει την αγροτιά. Η πορεία πέρασε από τα περισσότερα χωριά της περιοχής μέχρι που κατέληξαν στη Λίμνη και στο κτίριο του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας, όπου και προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας.
Οι αγρότες καλούν το λαό της περιοχής να συμμετάσχει δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μαντουδίου την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρυχτεί και προτρέπουν όλους τους επαγγελματικούς κλάδους να ακολουθήσουν τον αγώνα τους ώστε αυτή η αντιλαϊκή πολιτική να ανατραπεί.
Ήδη συμμετοχή έχουν δηλώσει πολλοί σύλλογοι και Σωματεία της περιοχής, όπως οι Σύλλογοι Αγροτών του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας, Εργατοϋπαλλήλων των Δήμων Βόρειας Εύβοιας, Σύλλογος Συνταξιούχων Μαντουδίου, Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Βόρειας Εύβοιας και άλλοι. 

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στο Μαντούδι, όπου ανά τακτά χρονικά διαστήματα προχωρούν σε συμβολική κατάληψη του δρόμου, ενώ αγρότες με τα μηχανήματά τους έχουν βγει και στο ύψος της Ιστιαίας.

Ετήσιο Φιλολογικό Μνημόσυνο Γιάννη Σκαρίμπα

           
                                               Δελτίο Τύπου


 Κατά το  – κρύο και εν μέσω πολλών ιώσεων και αγροτικών μπλόκων – κυριακάτικο δειλινό της 24ης Ιανουαρίου από τον ΔΟΑΠΠΕΧ και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα πραγματοποιήθηκε  στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου το – δια ομιλιών, θεάτρου και μουσικής – καθιερωμένο Ετήσιο Φιλολογικό Μνημόσυνο στον Γιάννη Σκαρίμπα.                                                                                                                        
   Το κύριο μέρος του προγράμματος, το οποίο παρουσίαζε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαριέττα Γεωργιάδου, άνοιξε ο Πρόεδρος των Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης, οποίος προέβη: σε χαιρετιστήριο μήνυμα-καλωσόρισμα του εκλεκτού κοινού του Δημοτικού μας Θεάτρου, σε ανακοινώσεις σχετικά με τις επόμενες δραστηριότητες του Συλλόγου, αλλά και σε αναγνώσεις των ηλεκτρονικών μηνυμάτων επισήμων προσκεκλημένων, οι οποίοι ένεκα των δριμέων  συνθηκών των ημερών δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο  σκαριμπικό κάλεσμα.                                                                                   
    Μεταξύ αυτών  και η εξ Ιωαννίνων ορμώμενη Γεωργία Λαδογιάννη, η οποία θα ομιλούσε για τη νεωτερικότητα του σκαριμπικού λόγου στα ελληνικά γράμματα και την παγκόσμια λογοτεχνική πραγματικότητα, αλλά η χιών και τα αγροτικά μπλόκα της στέρησαν τη μεγάλη της επιθυμία να ταξιδέψει ως τη Χαλκίδα.   
   Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στις ομιλήτριες της βραδιάς  – την Δρ Φιλολογίας, μελετήτρια του σκαριμπικού έργου και συγγραφέα τριών περί Σκαρίμπα συγγραμμάτων – Κα Σούλα Παπαγεωργοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη διδασκαλία του σκαριμπικού λόγου στη Β/θμια Εκπαίδευση και ακολούθως στην  –  Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών και κύρια επιμελήτρια των επανεκδιδόμενων από τη ΝΕΦΕΛΗ συγγραμμάτων του Γιάννη Σκαρίμπα  – Κα Κατερίνα Κωστίου, η οποία αναφέρθηκε στην πολιτική διάσταση που υποκρύπτει η ως ηθογραφικό κείμενο θεωρούμενη από τους μελετητές και τους πολυπληθείς αναγνώστες Τυφλοβδομάδα στη Χαλκίδα.                                                                                                                             
   Οι δύο εξέχουσες προσκεκλημένες – με τον εμβριθή, επιστημονικό, εμπεριστατωμένο και γλαφυρό τους λόγο  –  σαγήνευσαν και καθήλωσαν το ιδιαιτέρως απαιτητικό κοινό του Δημοτικού μας Θεάτρου, το οποίο στη συνέχεια σπαρταριστικές βίωσε σκηνές με τον θεατρικό Θειο μου απ’ την Γκιώνα του Γιάννη Σκαρίμπα, που το εξ Αθηνών θεατρικό των Αντίσκαστων του Βασίλη Τραϊφόρου σχήμα παρουσίασε και μεταξύ αυτής και της  ως Παραλίγος επόμενης θεατρικής πράξης, ο Ευβοέας μουσικός Γιώργος Ρούσσος παρενεβλήθη, άδοντας: δύο μελοποιημένα από τον ίδιο σκαριμπικά ποιήματα, καθώς και το   –  για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ορθόπλωρο στη μουσική μας συνείδηση   –  Σπασμένο του Σκαρίμπα πορευόμενο Καράβι.
   Την εκδήλωση (η οποία περιελάμβανε και έκθεση των σκαριμπικών βιβλίων, που η ΝΕΦΕΛΗ επανεκδίδει) μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Κος Χρήστος Παγώνης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Κα Ασημίνα Παπαναστασίου, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων και Υπουργός Κος Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, η σύζυγος του αείμνηστου δημιουργού και διευθυντού του εκδοτικού οίκου ΝΕΦΕΛΗ Ιωάννου Δουβίτσα Κα Σούλα Δουβίτσα, ο κορυφαίος Παπαδιαμαντιστής Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Χαλκίδας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών Κος Άρης Αράπογλου, πολλοί άλλοι Πρόεδροι και μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων του νομού μας, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και πολλοί φίλοι ή συνεργάτες του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα.
    



Σε ιδιόκτητο κτίριο μεταφέρθηκε το ΚΕΠ Αρτεμισίου

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού στα πλαίσια των προσπαθειών του για σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των πόρων του, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο, ολοκλήρωσε την μεταφορά του ΚΕΠ Αρτεμισίου σε κτίριο της ιδιοκτησίας του. Η υπολογισθείσα εξοικονόμηση ανέρχεται στο ποσό των 5.184 € ετησίως.

Η Δημοτική Αρχή Ιστιαίας-Αιδηψού θα συνεχίσει να ενεργεί με τη λογική αυτή, περιορίζοντας τις άσκοπες σπατάλες και μεριμνώντας αποκλειστικά για τα συμφέροντα των πολιτών της.

Ανακοίνωση Αγροτικών Συλλόγων Μαντουδίου, Λίμνης Αγίας Άννας


ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ
Η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Γενάρη στη Νίκαια της Λάρισας, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 37 μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, χαιρετίζει τον πανελλαδικό αγωνιστικό ξεσηκωμό των μικρομεσαίων αγροτών. Όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν στην καταιγίδα του Ασφαλιστικού, του Φορολογικού κ.ά. Τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα έχουν στήσει  μπλόκα σ’ όλη τη χώρα.  Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν βγει ακόμα στον αγώνα να συστρατευτούν μαζί μας για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρά τα μπλόκα.
Βγήκαμε στους δρόμους ν’ αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας. Να αντιπαλέψουμε την  πολιτική που θέλει να μας ξεπαστρέψει, να μας πετάξει στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, της ΕΕ. Για να μην περάσουν τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα του τρίτου μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους συνεταίρους της στην ΕΕ και το ΔΝΤ και ψήφισε μαζί με άλλα κόμματα. Αυτά τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, αλλά μας επιτίθεται, εξακοντίζοντας εναντίον μας όχι μόνο συκοφαντίες, βρισιές και χυδαιότητες περί φοροδιαφυγής, αλλά και χημικά. Κι ύστερα μας καλεί σε συναντήσεις και σε "διάλογο".
Δεν πρόκειται να  πέσουμε στην παγίδα ενός "διαλόγου" που δεν θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα που αποφασίσαμε. Καμιά συνάντηση αν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το Ασφαλιστικό, αν δεν καταργηθούν η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια διαβίωσης.
Συνεχίζουμε τον αγώνα. Καλούμε όλα τα μπλόκα σε κλιμάκωση της πάλης στη βάση του πλαισίου αιτημάτων μας, όπως έχουν διαμορφωθεί, ως το ελάχιστο για να επιβιώσουμε και να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Καταλήξαμε σε πανελλαδική δράση, όλα τα μπλόκα να προχωρήσουμε σε συντονισμένο κλείσιμο για περισσότερες ώρες δρόμων, τελωνείων, λιμανιών κα.
Κάθε μπλόκο να οργανώσει και τις δικές του αγωνιστικές παρεμβάσεις, π.χ. στα γραφεία του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε τράπεζες, Δικαστήρια για τις διώξεις κ.ά.
Στόχος των ενεργειών μας είναι να εκφράζεται η αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα μας. Να ενισχύεται η ενότητα και η κλιμάκωση του αγώνα.
Επόμενος βασικός σταθμός της αγωνιστικής μας πορείας θα είναι η πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Πάμε με όλους όσοι στοχεύουν μαζί μας τον ίδιο αντίπαλο. Καλούμε τους αγρότες των μπλόκων να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν την ίδια με μας αγωνιστική στόχευση κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων, να διαδηλώσουμε την αγωνιστική αντίστασή μας σ΄ αυτή την πολιτική που μας καταστρέφει.
Κοινός αγώνας όλων των παραγωγών του πλούτου, μικρομεσαίων αγροτών, βιοτεχνών, εργατοϋπαλλήλων, ενάντια στους ληστές του μόχθου, απέναντι στην κερδοφορία της εκμετάλλευσης, του ιδρώτα μας.
Καμιά συναίνεση και ανοχή στη σφαγή.
Αγώνας ενάντια στην ΕΕ, στην ΚΑΠ, στους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.
             Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
0Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Αύξηση των συντάξεων, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση κατάργηση της εισφοράς στον κλάδο Υγείας.
             Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 ευρώ.
             Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους, τους μικρομαγαζάτορες, τους ρετσινάδες, τους αλιείς, τους δημοσίους υπαλλήλους, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους μαθητές, τους συνταξιούχους του Δήμου ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ να συμμετέχουν ενεργά στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στην πλατεία του Μαντουδίου.
Όλοι στον αγώνα – κανένας μόνος
Καλούμε τους αγροτικούς συλλόγους του νομού Εύβοιας σε συντονισμό για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.
Να βάλουμε φραγμό στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, ευρωπαϊκής ένωσης. Να σταματήσουμε το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.
     
Οι αγροτικοί σύλλογοι

Δήμου ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Ουρανία Παπανδρέου: Σκουπιδότοπος της Στερεάς Ελλάδος η Ιστιαία με την σύμφωνο γνώμη της Δημάρχου κ. Ευσταθίου – Σπανού.

                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με έκπληξη- αγανάκτηση και οργή, για μια ακόμη φορά, ενημερωθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ, ότι, στις 18 Δεκεμβρίου 2015 ο Φ.Ο.Σ.Δ.Α Στερεάς-Ελλάδος και ενώ εκκρεμεί γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την νομιμότητα του, αποφάσισε, ο ΧΥΤΑ Β . Εύβοιας, να δεχτεί 3000 τόνους αγνώστου συστάσεως απόβλητα , από τους Δήμους Πύργου Ηλείας και Τήνου, δεδομένων μάλιστα των γνωστών αδυναμιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην λειτουργία του!!!
  Αξιοσημείωτο είναι, πως η απόφαση ελήφθη με την ανοχή και την συγκατάθεση της Δημάρχου , η οποία ενώ ήταν παρούσα και είχε δικαίωμα λόγου – αντίλογου , προτίμησε την σιωπή .Προφανώς δεν κατάλαβε, πως η κουβέντα γίνεται για τον Πύργο Ηλείας και όχι για τον Πύργο Ιστιαίας , για αυτό και αποχώρησε πολύ ικανοποιημένη!!!!
  Η Δήμαρχος ,  με την σιωπή της αυτή και την καθεστωτική της αντίληψη περί ιδιοκτησίας του Δήμου του αποφασίζω και διατάζω, πίστεψε πως θα συγκάλυπτε ακόμη μια παρανομία της , σε βάρος του πολυπαθούς Δήμου και των πολιτών του, χωρίς να ενημερώσει ως όφειλε για την κατάπτυστη αυτή απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο!!!
  Καλώ  όλους τους Δημότες και φορείς του Δήμου μας , σε εγρήγορση, ώστε δυναμικά πλέον , να αποτρέψουμε τέτοιες εγκληματικές αποφάσεις για τον τόπο μας και να μην επιτρέψουμε να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς σε θέματα ζωτικής σημασίας για την πανέμορφη περιοχή μας και τις ζωές μας!
                                                       ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

                                                                 ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ                               

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εύβοιας για την απεργία της 4ης Φλεβάρη

Εργαζόμενοι, άνεργοι, μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες, νέοι και νέες των λαϊκών οικογενειών
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ!
ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ!
ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΧΤΟ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ!
Η ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
 ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Όλοι στον αγώνα!
Ξεσηκωμός παντού! 
Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο!
Στους χώρους νεολαίας, στις πόλεις, στις γειτονιές!
Σε όλα τα χωριά μαζί με την αγωνιζόμενους αγρότες!

Από τη συμμετοχή στην απεργία, στη διαδήλωση, στον οργανωμένο αγώνα, από τη στάση του καθένα θα κριθεί το αποτέλεσμα!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη μας δύναμη!
Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται!
Μόνο ανατρέπεται!
Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!
Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική!
Να πληρώσει η πλουτοκρατία!


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΧΑΛΚΙΔΑ: 10.30 π.μ. Πλ. Αγοράς
ΑΛΙΒΕΡΙ: 10.30 π.μ. Άγαλμα Λιγνιτωρύχου
ΚΑΡΥΣΤΟΣ: 11.00 π.μ. Πλ. Καρύστου
ΜΑΝΤΟΥΔΙ: 11.00 π.μ. Πλ. Μαντουδίου

ΙΣΤΙΑΙΑ: 10.30 π.μ. Πλ. Ιστιαίας

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Και οι αγρότες της Εύβοιας στον αγώνα!!!!

Μεγάλη κινητοποίηση αγροτών σήμερα Δευτέρα 25/1 πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα. Συμμετείχαν αγροτοκτηνοτρόφοι και οι σύλλογοί τους από το Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας, από το Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων, από το Ληλάντιο πεδίο και αλλού.
Πρώτος σταθμός της κινητοποίησης ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα. 
Στη συνέχεια το κομβόι των τρακτέρ και άλλων οχημάτων κατευθύνθηκε στην Υψηλή Γέφυρα όπου πραγματοποιήθηκε συμβολικός της αποκλεισμός.
Σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας, οι οποίοι έχουν στήσει μπλόκο στη θέση Παλιουριά, σημειώνουν:
Δε θα τους αφήσουμε να μας “στραγγίσουν” και να τσακίσουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα!
Με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που αποτελεί λαιμητόμο για όλους προβλέπει για τους αγρότες σταδιακή αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για σύνταξη από 7% που είναι σήμερα στο 20% το 2019.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τα άλλα χαράτσια που επιβάλλονται στους αγρότες (πολύ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές για τον ΕΛΓΑ, φορολογία από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος με συντελεστή 26% και 100% προκαταβολή του φόρου για την επόμενη χρονιά, ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, οικόπεδα και χωράφια, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για αγροτικά μέσα και εφόδια, κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου κ.ά.), γίνεται φανερό ότι πολύ περισσότεροι μικρομεσαίοι αγρότες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και θα μείνουν χωρίς ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη, αφού το 38% των αγροτών δεν μπορεί να καταβάλλει ούτε τις σημερινές εισφορές που είναι πολύ χαμηλότερες.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ


Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση είναι μονόδρομος ο οργανωμένος αγώνας, η συμπόρευση με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό   ξεκλήρισμα   των   μικρομεσαίων   αγροτών,   τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ:
Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
 Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. Αύξηση των συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 έτη για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας.
 Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που ισχύει σήμερα.
Αποκλειστικά δημόσια- δωρεάν ασφάλιση, υγεία- πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση κατάργηση της εισφοράς στον κλάδο υγείας.
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 ευρώ.
  Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους ρετσινάδες, τη νεολαία της περιοχής μας να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Η ΔΕΥΑ Κύμης Αλιβερίου καλεί τους οφειλέτες να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης  του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου , με απόφαση του Διοικητικού της  Συμβουλίου  καλεί όλους του Δημότες  που έχουν  οφειλές, που προέρχονται από κατανάλωση νερού να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Η ΔΕΥΑΚΑ  κατανοώντας την δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί από τους συνδημότες μας, εξ΄ αιτίας της κρίσης που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία , δίνει την δυνατότητα στους συνδημότες μας , να ρυθμίσουν αυτές τις  οφειλές , διευκολύνοντας την εξόφλησή τους.
Σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ.  της ΔΕΥΑΚΑ , όσοι οφείλουν περισσότερο από 150€ μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση έως 24 μηνιαίων δόσεων με ελάχιστη καταβολή τα  40€ , ανά δόση , ενώ όσοι οφείλουν λιγότερα από 150 € μπορούν να καταβάλλουν 20€ ανά μηνιαία δόση.
Οι συσσωρευμένες οφειλές  , έχουν οδηγήσει την επιχείρηση σε οικονομική ασφυξία , η οποία απειλεί την ομαλή λειτουργία της και δημιουργεί αδυναμία ανταπόκρισης στην ευαίσθητη αποστολή της..
Για αυτό το λόγο , καλούμε όλους τους συνδημότες μας να ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας και να προσέλθουν στις υπηρεσίες μας έως την 05 Φεβρουαρίου 2016 και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Σε αντίθετη περίπτωση , η επιχείρηση θα προχωρήσει σε αυτόματη διακοπή της παροχής νερού , δεδομένου ότι κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει αντίστοιχες προσκλήσεις στις οποίες οι οφειλέτες δεν έχουν ανταποκριθεί.
Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚΑ κατανοεί την δυσμενή θέση των συνδημοτών μας , γι  αυτό προχωρά και στις ως άνω ρυθμίσεις, ευελπιστεί όμως και οι συνδημότες μας να κατανοήσουν πως χωρίς έσοδα η λειτουργία της επιχείρησης  καθίσταται προβληματική και  η παροχή σωστών υπηρεσιών αδύνατη.


Το τρίτο χιόνι στο Τραχήλι