Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ανυπόστατα και ψευδή δημοσιεύματα

Ιστιαία, 4 Μαρτίου 2016
Δελτίο Τύπου

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ανυπόστατα και ψευδή δημοσιεύματα περί δημιουργίας στην περιοχή μας, χώρου φιλοξενίας προσφύγων, αποδίδοντας προσχηματικά, για ακόμη μία φορά, ανικανότητα στη Δημοτική Αρχή. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ουδέποτε υπήρξε ενημέρωσή μας  από την Κεντρική Κυβέρνηση, ούτε και υπάρχει στον σχεδιασμό της, σχετική απόφαση περί δημιουργίας τέτοιου χώρου στην περιοχή μας.
Είναι προφανές πως συνεχίζεται η κακοήθεια και ο εμπαιγμός από κάποιους.
Είναι προφανές πως μοναδικός τους στόχος είναι ο αποπροσανατολισμός και η καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας των κατοίκων του Δήμου μας.
Στην επικίνδυνη άγνοια, η απάντησή μας είναι οι πράξεις και τα έργα μας, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον του Δήμου μας.
Στην δόλια παραπληροφόρηση, τρανή απόδειξη είναι πως ως Δημοτική Αρχή πάντοτε ενημερώνουμε, συζητούμε και συναποφασίζουμε με τους πολίτες μας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.

Λίνα Ευσταθίου

Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού

8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Όλοι μαζί στον αγώνα, μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά μας, για μια καλύτερη ζωή, χωρίς φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 6.30μμ
ΑΒΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
( Στο χώρο θα γίνει συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες)
159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα, τιμάμε και συνεχίζουμε με νέες δυνάμεις και πείρα, για να φτάσουμε ως το τέλος, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος που άνοιξαν.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης που μοχθούν καθημερινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα.
Καλεί τα Σωματεία, όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τις άνεργες και τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους,  όλοι μαζί, μια γροθιά, να διαδηλώσουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα και μας καταδικάζει, άντρες και γυναίκες, στην ανεργία, στην ανασφάλεια και στη διαρκή υποβάθμιση της ζωής των οικογενειών μας.
Να σηκώσουμε τη φωνή μας και τη γροθιά μας και να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί ο νόμος λαιμητόμος. Όλοι μαζί, άντρες και γυναίκες, στις πόλεις και τα χωριά, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για μια σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση με ουσιαστικές παροχές και αξιοπρεπείς συντάξεις. Να αντιταχθούμε μαχητικά στην αθλιότητα που καταδικάζουν χιλιάδες γυναίκες να πληρώνονται ακόμη λιγότερο από τους άντρες, να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, της υγείας τους.
Διαδηλώνουμε ταυτόχρονα ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανούνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων.
Κανένας δε μπορεί να μείνει απαθής απέναντι στο μακελειό που συνεχίζεται. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Μαζί με τις προηγούμενες συμμετείχε σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις στην περιοχή. Εφάρμοσε και στήριξε την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Υπέγραψε τις συμφωνίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που δημιούργησαν τα κύματα των ξεριζωμένων.
Είναι η ίδια πολιτική που στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαλύει το Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα με βαριές συνέπειες, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τα παιδιά μας, δημιουργεί στρατιές ανέργων κι εξαθλιωμένων τμημάτων της εργατικής τάξης, μας γυρνά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Είναι η ίδια πολιτική που χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Καλούμε όλη την εργατική τάξη να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των προσφύγων, των μανάδων και των παιδιών τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μας ενώνει ο κοινός εχθρός, ο ιμπεριαλισμός. Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.
 Να σταματήσει η δολοφονία χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο που γίνεται με τις πλάτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τώρα:
- Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
                - Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει τώρα η βάση του πολέμου στη Σούδα.
- Έξω η Frontex και οι άλλοι  μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.
- Τώρα να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες. Η διαδήλωση στις 8 του Μάρτη να είναι ένας σταθμός για την προετοιμασία της μεγάλης κινητοποίησης με την 48ωρη απεργία για την αποτροπή του νέου εγκλήματος σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ 6.30μμ
ΑΒΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

( Στο χώρο θα γίνει συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες)

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ




  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Πληροφορηθήκαμε εξωδιαδικαστικά, πως, η αιρετή Περιφέρεια ανέλαβε με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης την διαμόρφωση του επικαιροποιημένου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Πως, για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Περιφερειάρχης έκαμε σύσκεψη με τους δημάρχους της περιοχής και ζήτησε επειγόντως το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων κάθε Δήμου.
Τι ακριβώς συνέβη ;
Τι πρόκειται να κάμει και σε ποια κατεύθυνση ;
Πως εκτιμά την μη νόμιμη έγκριση, που δόθηκε από την αιρετή Περιφέρεια, δια χειρός αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, για την παράνομη συγκρότηση του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Α.Ε…. που ήταν και είναι βασικός και κύριος παράγων σοβαρών περιπλοκών στην διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων.
29-2-2016
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

  
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα καλούν τις χώρες της ΕΕ να εφαρμόσουν τις αποφάσεις, όμως αυτές οι «αποφάσεις» είναι που οδηγούν χιλιάδες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων να εγκλωβίζονται στην Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνη, γιατί ουσιαστικά συμμετέχει σε όλα τα στάδια γέννησης και διόγκωσης του προβλήματος.

Στηρίζει ουσιαστικά, όπως και οι προηγούμενες, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη Συρία, κάτι που επιβεβαιώνει και το «κόκκινο χαλί» στη Νατοϊκή δράση στο Αιγαίο.

Στηρίζει τις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου, αλλά και τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ, όπως της χτεσινής Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών.
Διέξοδος στο πρόβλημα υπάρχει μόνο σε σύγκρουση με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες. Στην αποτροπή των πολέμων.
Με αυτή την πολιτική αντίληψη οφείλουμε να συμπαρασταθούμε και να βοηθήσουμε συγκεκριμένα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να τους δοθούν οι δυνατότητες να πάνε με ασφάλεια και σε ανθρώπινες συνθήκες στις χώρες που επιθυμούν.
Σε αυτή την βάση θα πρέπει να αναπτύσσεται η πολιτική δραστηριότητα της Περιφέρειας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση κάθε φαινομένου ξενοφοβίας και ρατσισμού, που συνιστούν φασιστικές αντιλήψεις.
Θεωρούμε έγκαιρη και σωστή την στάση της Περιφέρειας, στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την μετακίνηση των μεταναστών στην εθνική οδό, αλλά δυστυχώς ήταν ανεπαρκής γιατί δεν είχε και δεν πρόβαλε το αναγκαίο πολιτικό σκεπτικό.
Μείνατε στην ανθρωπιστική βοήθεια αλλά δεν σταθήκατε , όπως θα έπρεπε, στις αιτίες που δημιουργούν τους πολέμους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
29-2-2016
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
email: unionidiotikoi.ch@gmail.com
τηλ: 6978017641, 6984324980


ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, 8-10πμ

ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις αποθήκες ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας μαζί με δεκάδες κλαδικά σωματεία εμποροϋπαλλήλων πήρε απόφαση για κηρύσσει και στηρίζει τη 2ωρη πανελλαδική στάση εργασία στα καταστήματα και τις αποθήκες της  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Η συγκεκριμένη απόφαση προκύπτει από την ανάγκη οι εργαζόμενοι αγωνιστικά να εκφράσουν την αντίθεση τους και να βάλουν φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας , στην επίθεση που έχει εξαπολύσει, στην αβεβαιότητα, την  ανασφάλεια και το φόβο για το τι θα γίνει.
Εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την  εργοδοσία η οποία προχωρά σε κλεισίματα δεκάδων καταστημάτων, σε μαζικές απολύσεις με τη μορφή και της οικειοθελούς αποχώρησης, σε μειώσεις μισθών και περικοπή των επιδομάτων με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Όλο αυτό το διάστημα πάνε στη δουλειά με την αγωνία αν θα είναι  οι επόμενοι που θα απολυθούν, αν το κατάστημα που εργάζονται  είναι το επόμενο που θα κλείσει, αν θα υποστούν νέες μειώσεις.
Εκατοντάδες συνάδελφοι μας έχασαν τη δουλειά τους και προστέθηκαν στο 1,5 εκατομμύριο των ανέργων.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ!
Η εταιρεία κρατάει επτασφράγιστο μυστικό από τους εργαζόμενους τα ολοκληρωμένα σχέδια της παρά το ντόρο που έχει κάνει η ανακοίνωση της συμφωνίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τη δημιουργία νέας εταιρείας με τα 33 υπερμάρκετ. Κουβέντα δεν έχει πει για τους εργαζόμενους τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα τους.
ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Η συμφωνία αυτή παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ ως θετική για την εταιρεία του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και συνολικά για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Η πείρα μας από τέτοιου είδους συμφωνίες, εξαγορές και συγχωνεύσεις λέει ότι το μάρμαρο πάντα το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ποτέ δεν γίνονται με γνώμονα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μισθών και δικαιωμάτων. Στόχος των μεγαλοεργοδοτών είναι η εξασφάλιση της κερδοφορία τους, η οποία επιτυγχάνεται πάνω στα αποκαΐδια των δικών μας δικαιωμάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά  στη 2ωρη στάση εργασίας, να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

             Απαντάμε μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά με ενότητα απέναντι στην εργοδοσία και τα σχέδια της .
             Σπάμε το φόβο με συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις σε κάθε  κατάστημα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.
             Δεν παρασυρόμαστε από τα διάφορα τσιράκια της εργοδοσίας που θέλουν να μας καθησυχάσουν.
             Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας .

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
•             Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.
•             Καμμία μείωση μισθών.
•             Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.

•             Η κυβέρνηση να πάρει όλη την ευθύνη και να δεσμευτεί για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων 13.000 εργαζομένων που απασχολεί η επιχείρηση και των

Έκκληση του Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
03/03/2016
«κανένας δε βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά»         Στίχοι από το ποίημα «Πατρίδα»  του Warsan Shire – Ουαρσάν Σάϊρ

Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας καλεί φορείς, συλλογικότητες και κάθε αλληλέγγυο/α να συνδράμει στις Δράσεις Αλληλεγγύης του Δικτύου προς ανακούφιση των πληγών του δράματος των Προσφύγων.
Οι ανάγκες σε υλικά αγαθά είναι κατηγοριοποιημένες και έχουν ως εξής:
•             τρόφιμα μακράς διαρκείας για ενήλικες, βρέφη και μικρά παιδιά
υπεύθυνοι ομάδας: Καίτη 6948 284497 Καίτη 6977 253941
•             φάρμακα και παραφάρμακα
υπεύθυνοι ομάδας: Γιάννης 6944 364245 Δέσποινα 6944 786714
•             είδη ατομικής υγιεινής και καθημερινής οικιακής χρήσης και καθαρισμού
υπεύθυνοι ομάδας: Λευτέρης 6977 973259 Λίνα 6984 618321
•             ρουχισμός και είδη ταξιδίου
υπεύθυνοι ομάδας: Παναγιώτης 6944 581424 Αντώνης 6932 270398

Ο χώρος του Δικτύου είναι καθημερινά ανοιχτός 10.00-13.00 για περισυλλογή αγαθών ενώ παράλληλα θα ανακοινώνονται Δράσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης ή και σε άλλα σημεία του Νομού κατόπιν συνεννόησης με τοπικούς φορείς.
Για οποιαδήποτε πληροφορία, συνεργασία, προσφορά καθώς και δήλωση διαθεσιμότητας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το
Συντονιστικό Γραφείο
Γιάννης 6984 618322 Θεοδώρα 6948 587457 και στο email: solidaritychalkis@gmail.com
Συνέλευση: Κάθε Τρίτη 8.30 μ.μ. στο Δίκτυο (Χαινά 9, Εμπ. Κέντρο, 1ος όροφος)
1η Δράση: Παρασκευή 4/3/2016 στον Αγ. Νικόλαο Χαλκίδας 10.00-13.00 και 17.30-20.30 Περισυλλογή αγαθών/ ενημέρωση

Η προσφορά σου είναι πολύτιμη όποια και αν είναι όση και αν είναι!!


Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

Κύμη, 3/3/2016
                                                                                                                                                Αρ. Πρωτ.: 4
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ
    Οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ εδώ και έναν  χρόνο έχουν γίνει αποδέκτες μιας κίβδηλης και φέλλινης πολιτικής  από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα μ’αυτήν και ενδεικτικά αναφέρουμε:
-              Η εταιρία έχει μείνει από τον Οκτώβριο του 2013 χωρίς Διοίκηση
-              Δεν έχει δοθεί καμία σύμβαση για την παραγωγική της δραστηριότητα
-              Η δέσμευση του ΥΕΘΑ περί μετατροπής της ΗΜΚ σε στρατιωτικό εργοστάσιο, παραμένει αδρανής
-              Οι εργαζόμενοι παραμένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ εδώ και εννέα(!) μήνες
-              Η συντήρηση της κτιριακής και μηχανολογικής εγκατάστασης δεν έχει υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.
Για όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα ΔΕΝ έχει δρομολογηθεί ουδεμία λύση.
     Στη συνάντηση που έγινε στο ΥΕΘΑ, μετά το επιτακτικό αίτημα των εργαζομένων, στις 22/1/2016, με τον ΑΝΥΕΘΑ κ.Βίτσα, τους  βουλευτές του Νομού μας κο Ακριώτη, κα Λιβανίου και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, κ.Μπασινά υπήρξε ρητή δέσμευση για την εξόφληση των εργαζομένων σε μία εβδομάδα, καθώς και η πρόθεση  ανακοίνωσης για το σχεδιασμό της απρόσκοπτης λειτουργίας του εργοστασίου περί τα τέλη Φεβρουαρίου και με την προϋπόθεση βέβαια πως θα υπήρχε εκ νέου ενημέρωση των εργαζομένων. Εκ τότε σιγήν ιχθύος…τηρείται ευλαβικά….
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
     Κύριε Βίτσα, το τελευταίο διάστημα ο τύπος βρίθει με δηλώσεις σας όπου καταδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο του υπουργείου που ευτυχώς προσφέρει και καλώς πράττει, το 90 % του συσσιτίου στα θύματα-πρόσφυγες του πολέμου στη Συρία, καλό όμως θα ήταν να μην στρουθοκαμηλίζετε όταν πρόκειται για  άλλα θέματα. Οι εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι της ΗΜΚ έχουν γίνει πρόσφυγες  στην ίδια τους τη χώρα, λόγω της αδιαφορίας σας.
      Αντί τα ρούχα του ελληνικού στρατού να φτιάχνονται στα Άδανα της Τουρκίας, μπορούν να παραχθούν στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ στο είδος του κρατικό εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.  Εργοστάσιο, το οποίο έχει την ικανότητα να παράγει και να τροφοδοτεί τις  Ε.Δ με παντός  είδους στρατιωτικό ιματισμό, κράνη, αλεξίσφαιρα, στολές ΡΒΧΠ, εξαρτήσεις, απάρτια όλμων, και τόσα άλλα προϊόντα. Προϊόντα τα οποία θεωρούνται πολεμικό υλικό (ΑΡΘΡΟ 346, Ν. 4028/2011,  ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΘΑ αριθμ.121078/2006).  
     Η διάσωση του, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη του, όπως έχουμε τονίσει, θα δώσει νέα οικονομική & εργασιακή πνοή στην περιοχή της Κύμης που είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική, με ανεργία που ανέρχεται στο τεράστιο ποσοστό του 80%. Μαζί με την ‘‘αριστερή‘‘ ευαισθησία που επιδεικνύει η κυβέρνηση για πλήθος άλλων ομάδων, όπως οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 98, σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν και οι διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής.
Εάν νομίζετε με τακτικισμούς που αφορούν την εξόντωση των εργαζομένων και συνεχείς αναβολές θα καταφέρετε να μετατρέψετε την ΗΜΚ σε ‘‘νέου τύπου HOT SPOT ή ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ‘‘ πλανάστε πλάνην οικτρά.
Καλούμε τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση για το ζήτημα!!!!!
     Επειδή έως τώρα η υπομονή μας εκλαμβάνεται ως αδυναμία εμείς σας δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τα κλειδιά της εταιρίας μας. Περιφρουρούμε τη λειτουργία του εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την ανάπτυξή του. Έτσι, ο δίκαιος αγώνας μας θα έχει επιτελέσει το   σκοπό του που δεν είναι άλλος από την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Και αυτό θα γίνει μόνο με ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Παρουσία δημοσιογράφων στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβρίου

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου                           04-03-2016 

Προς  : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ/κ. ΜΠΕΝΑΚΗ                       

ΘΕΜΑ :  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου: 
« Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρευρισκόμενοι πολίτες πρέπει να είναι ευπρεπείς και ήσυχοι. Δεν επιτρέπεται να συνομιλούν, να σχολιάζουν, να επιδοκιμάζουν ή να αποδοκιμάζουν τις απόψεις των συμβούλων και γενικά να παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος μπορεί να αποβάλει από την αίθουσα καθέναν που διαταράσσει την τάξη ή παρακωλύει τη συνεδρίαση ή και να διατάξει την εκκένωση της αίθουσας από το ακροατήριο.   Στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου».

   Γενικά σε όλα τα διαπιστευμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  παρέχεται κάθε διευκόλυνση εφ’ όσον, αφενός μεν η παρουσία τους αποσκοπεί στην ενημέρωση των δημοτών και όχι σε συκοφαντικούς και κακόβουλους σκοπούς, οι οποίοι απαξιώνουν την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αφετέρου δε δεν θα παρεμποδίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του.  

Αναγνωρίζω και σέβομαι το δημοσιογραφικό λειτούργημα.  Τιμώ και σέβομαι τους δημοσιογράφους και θεωρώ απαραίτητη την κριτική ή ακόμη και την σκληρά καυστική τους στάση απέναντι σε όλους όσοι ασχολούμαστε, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, με τα κοινά.

Να μου επιτραπεί  όμως να διαχωρίσω την δημοσιογραφία από την απόπειρα συκοφαντίας και δυσφήμισης.  Ειδικά όταν η οφειλόμενη και αντικειμενική  ενημέρωση εξαντλείται  στο «πως έξυσε το αυτί του κάποιος δημοτικός σύμβουλος» .  Όταν ο κώδικας επιβάλλει στους πολίτες να είναι ευπρεπείς και ήσυχοι,  να μην αποδοκιμάζουν τις απόψεις των συμβούλων και γενικά να παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης , εννοείται ότι το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους.
Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου , συγκεκριμένη δημοσιογράφος όχι μόνο αποδοκιμάζει (παραβιάζοντας κατάφωρα και τον κώδικα δημοσιογραφίας) και παρεμποδίζει την λειτουργία του, αλλά (όπως φαίνεται και σε βίντεο που η ίδια δημοσιεύει) υποδεικνύει και στον Πρόεδρο το τι πρέπει να πράξει και πως πρέπει να διεξαχθεί το συμβούλιο, παρακαλούμε όπως εφαρμόσετε τον κανονισμό . 
Δεν είναι δυνατόν κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα που τοποθετούνται οι παριστάμενοι,  η εν λόγω κυρία να «αλωνίζει» την αίθουσα, να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί τους ομιλούντες από απόσταση αναπνοής και γενικά να δυσχεραίνει την λειτουργία της συνεδρίασης.

Ζητάμε λοιπόν να καθοριστεί θέση για τους δημοσιογράφους στην αίθουσα, από την οποία θα μπορούν να παρακολουθούν την συνεδρίαση και όχι να «κόβουν βόλτες», υποδεικνύοντας πολλές φορές και  συμμετέχοντας ενεργά στην διεξαγωγή της.  Σε κάθε περίπτωση, οι συνεδριάσεις μαγνητοφωνούνται και επομένως όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αυτήν.  Ευελπιστούμε ότι όταν λειτουργήσει ορθά και πλήρως (χωρίς διακοπές και περικοπές)  η πρόσφατα καθιερωθείσα ζωντανή αναμετάδοση, οι πολίτες θα έχουν ακόμη πληρέστερη εικόνα.           
                                                          Εκ μέρους του συνδυασμού
ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Δημήτρης Γ. Θωμάς

Οι Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας με αγανάκτηση ανακοινώνουν την απεργιακή κινητοποίηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας με αγανάκτηση ανακοινώνουν την απεργιακή κινητοποίηση που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 με πλήρη παύση το προσφερόμενων υπηρεσιών. Ο λόγος που εξώθησε τους 27 εργαζόμενους του προγράμματος σε μια τόσο ακραία κίνηση είναι η απαξίωση τους από την κυβέρνηση, που δίνει συνεχείς παρατάσεις άνευ οικονομικού αντικρίσματος και καταλήγει στην αντικατάσταση αυτών με τη λήξη της σύμβασης  30 Ιουνίου 2016, αν και η αξιολόγηση των εργαζομένων έδειξε θετικό αποτέλεσμα (διπλάσιο του αρχικού στόχου).
Οι εργαζόμενοι των Δομών: Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζας Χρόνου, Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Παροχή Κοινωνικού Συσσιτίου και Κοινωνικού Παντοπωλείου αν και απλήρωτοι, παρέμειναν στις θέσεις τους με ζήλο, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες παρά τις αντίξοες συνθήκες εργασίας τους. Δυστυχώς όμως, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής αλληλεγγύης, ανακοίνωσε την πρόθεση επαναπροκήρυξης των δικών μας θέσεων, με πλήρη απαξίωση της επαγγελματικής μας προϋπηρεσίας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα παύσουν μόνο όταν υπάρξει η δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με την επιπλέον μοριοδότηση  του υφιστάμενου προσωπικού, η οποία θα διασφαλίζει την παραμονή αυτών στις θέσεις τους καθώς και η άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.  

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη Διοικητή 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Χαλκίδα


Επίσκεψη στη Χαλκίδα πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου ο Διοικητής της  5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κος Νέστορας Αντωνίου, με αποκλειστικό σκοπό την διευθέτηση των θεμάτων γύρω από την λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων των Νοσοκομείων και την μετεγκατάσταση του Π.Ε.Δ.Υ.
Πρώτη στάση του κου Αντωνίου και των συνεργατών του ήταν το παλαιό και το νέο κτίριο του Π.Ε.Δ.Υ. Χαλκίδας. Εκεί είδε από κοντά την πρόοδο των εργασιών μετεγκατάστασης, μίλησε με τους υπαλλήλους, οι οποίοι του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, και διευθέτησε εκκρεμότητες που είχαν δημιουργηθεί.
Έπειτα, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου μαζί με τον προϊστάμενο του τμήματος πληροφορικής της Υ.Πε. ενημερώθηκε για τα προβλήματα που δημιουργούνται από το τρέχον πληροφοριακό σύστημα των τριών διασυνδεόμενων  Νοσοκομείων. Κοινή ήταν η διαπίστωση ανάγκης άμεσης αναβάθμισης και βελτίωσης των εφαρμογών και ευρύτερης συνεργασίας όλων των υγειονομικών δομών της περιφέρειας προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, για το θέμα αυτό ορίστηκε συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στη Λαμία με τη συμμετοχή όλων των Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας.
Καθ όλη τη διάρκεια της παραμονής του ο κος Αντωνίου συνοδευόταν από τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Κύμης κον Χατζημαργαρίτη και της Καρύστου κον Μίχα, οι οποίοι και του ανέλυσαν διεξοδικά τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία και των τριών Νοσοκομείων του Νομού Ευβοίας.


Για να υλοποιήσεις ένα επενδυτικό σχέδιο, εντάσσοντας το στο νέο ΕΣΠΑ θα πρέπει να έχεις τα κεφάλαια που απαιτούνται ;


Δυστυχώς και τα νέα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ που εξαγγέλθηκαν έχουν τα προβλήματα χρηματοδότησης του παρελθόντος. Ενώ -ορισμένα- επιχορηγούν ακόμη και το 100% των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου (εκτός του ΦΠΑ), στο θέμα της είσπραξης της επιχορήγησης για να πληρωθούν αυτές οι δαπάνες, οι νέοι επενδυτές θα πρέπει να τις εξοφλήσουν προηγουμένως (και μάλιστα μέσω επιχειρηματικού τραπεζικού λογαριασμού όψεως) και στην συνέχεια να εισπράξουν την επιχορήγηση. Είτε να καταθέσουν για τα εισπραττόμενα ποσά της επιχορήγησης, ισόποσες τραπεζικές εγγυητικές επιστολές.
Τι γίνεται λοιπόν στην πράξη; Ας πούμε δύο νέοι επενδυτές αποφασίζουν να υλοποιήσουν μια καινοτόμο ιδέα, στήνοντας μια νεοφυή επιχείρηση, π.χ στον αγροδιατροφικό τομέα. Επειδή δεν έχουν το απαραίτητο κεφάλαιο, απευθύνονται σε μια Τράπεζα. Δυστυχώς όμως οι ελληνικές Τράπεζες δεν καταλαβαίνουν αυτά περί νεοφυών επιχειρήσεων και δεν δανείζουν εάν δεν σου υποθηκεύσουν το σπίτι του πατέρα σου και της μάνας σου (αν δεν έχεις δικό σου).

Μια λύση λοιπόν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού τους σχεδίου είναι ένα από αυτά τα νέα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, τα οποία χρηματοδοτούν κάποιες βασικές δαπάνες εκκίνησης και λειτουργίας για τα 2 πρώτα χρόνια. Έλα όμως που τα χρήματα στα δίνει, αφού πρώτα έχεις εξοφλήσει τις επιλέξιμες δαπάνες! Ή αφού καταθέσεις ισόποση τραπεζική εγγυητική επιστολή. Που για να στην δώσει η Τράπεζα την εγγυητική θα σου ζητήσει εγγυήσεις. Ή να εκχωρήσεις την επιχορήγηση του προγράμμτος στην Τράπεζα. Ακόμη όμως και στην περίπτωση αυτή (αν δεν ζητήσει επιπλέον εξασφαλίσεις), η Τράπεζα χορηγεί στους επενδυτές ένα δάνειο. Δηλαδή όταν θα εισπράξει η Τράπεζα την επιχορήγηση από το πρόγραμμα, θα ζητήσει από τον επενδυτή και τους τόκους του δανείου. Π.χ. για 2 χρόνια θα ζητήσει στην καλύτερη περίπτωση επιπλέον 10.000 ευρώ για ένα δάνειο 50.000 ευρώ.

Υπήρχε άλλη λύση ;

Τρία μεγάλα έργα που θα εκτελέσει η ΠΕ Εύβοιας δημοπρατήθηκαν τις τελευταίες μέρες και οδεύουν προς συμβασιοποίηση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρία μεγάλα έργα που θα εκτελέσει η ΠΕ Εύβοιας δημοπρατήθηκαν τις τελευταίες μέρες και οδεύουν προς συμβασιοποίηση.
1. Το έργο προστασίας του δρόμου από κατολισθήσεις, στην ΕΟ 77, Χαλκίδα - Αιδηψός στη θέση Δερβένι, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
2. Το έργο προστασίας από κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό , Δροσιά - Λουκίσια στη θέση Κοκόσι προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
3. Το έργο προστασίας του παραλιακού μετώπου Χαλκίδας από τις σπηλαιώσεις προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε: Είμαστε χαρούμενοι που θα σβήσουμε τρία μεγάλα γραμμάτια ευθύνης προς τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Τρία έργα που θα εξασφαλίσουν την ασφαλή πρόσβαση σε οχήματα και πεζούς στα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Εύβοιας. Τρία έργα που θα σώσουν ζωές και που γι' αυτό αξίζουν όλα τα χρήματα του κόσμου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας Φάνης Σπανός δήλωσε: Μερικά έργα δε φαίνονται όπως ένα σχολείο ή ένας δρόμος, όμως μπορεί να φανεί η απουσία τους με τον πιο δραματικό τρόπο. Γι' αυτό, όταν γίνονται, είναι τα έργα που έχουν τη μεγαλύτερη αξία. Τέτοια είναι τα έργα που θα εκτελέσουμε στο Δερβένι, στο Κοκόσι και στην παραλία της Χαλκίδας.
Επόμενος μεγάλος στόχος σε αυτήν την ομάδα έργων είναι φυσικά η προστασία από τις καταπτώσεις στα Ήλια στη Βόρεια Εύβοια.


Καταγγελία της Ουρανίας Παπανδρέου για την αποχέτευση της Αιδηψού

Προς το τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Υ.Π.Ε.Κ.Α                                                                                                      

 Αξιότιμοι κυρίες - κύριοι
 Η κατάσταση που επικρατεί στο Αποχετευτικό σύστημα και τον Βιολογικό καθαρισμό στην μεγαλύτερη λουτρόπολη της χώρας μας , στην Αιδηψό , με τα λύματα να υπερχειλίζουν δρόμους και πλατείες, έχει φθάσει πλέον να αποτελεί Υγειονομική Βόμβα για την πόλη , με άμεσες και έμμεσες συνέπειες στην Υγεία των πολιτών και γενικότερα στην τουριστική κίνηση της περιοχής.
  Η παντελής εγκατάλειψη και η ελλιπής συντήρηση των εγκαταστάσεων πάνω από ένα χρόνο , παρά τις επανειλημμένες  καταγγελίες, είναι γνωστά, στην σημερινή δημοτική αρχή , που παραμένει εγκληματικά αδρανής και αδιάφορη.
   Ο όρκος μου , στον Ιπποκράτη  για πρόληψη για περιφρούρηση της Δημόσιας Υγείας και η Υποχρέωση μου σαν δημοτική σύμβουλος και Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης με αναγκάζει να απευθυνθώ πλέον σε εσάς και να ζητήσω την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση σας πριν ζήσουμε τα χειρότερα.
Κοινοποίηση                                                   Dr Ουρανία Παπανδρέου    
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος         Παιδίατρος- Παιδονευρολόγος
Τμήμα περιβάλλοντος                                             Τ. Διευθύντρια
 Π Ε Εύβοιας                                                         Νος. Παίδων –Αγία Σοφία
  Εισαγγελία πρωτοδικών                                   Πρ. Βουλευτής Ευβοίας
  Χαλκίδας                                                                Δημοτική σύμβουλος   

                                                                                     Ιστιαίας - Αιδηψού                 

Το ξενοφοβικό «ντελίριο» ενός ευρωβουλευτή



του Στέφανου Σταμέλλου

Άκουγα σήμερα στις μεσημβρινές ειδήσεις του Λαμία FM-1 [http://www.lamiafm1.gr/] γνωστό ευρωβουλευτή με καταγωγή από τη Φθιώτιδα, να μιλάει για το προσφυγικό και τους ανθρώπους, τα παιδιά, τις γυναίκες, τα θύματα του πολέμου. Αυτό που αποκόμισα είναι: μακριά από μας και όπου θέλουν ας πάνε. Να κλείσουμε εμείς τα σύνορα βγαίνοντας από τη Συνθήκη του Σένγκεν, να νοιώσουμε ΕΜΕΙΣ ασφαλείς μακριά από τους πρόσφυγες, εμείς!, και μετά «γαία πυρί μειχθήτω», που λένε και οι «ασφαλείς»…
Η αποχώρηση της Ελλάδας από την Σένγκεν κατά τον ευρωβουλευτή θα απέτρεπε τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα, διότι δεν θα υπήρχε το κίνητρο∙ διότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να τους δώσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρειάζονται να πάνε στη Γερμανία και αλλού. Στο ερώτημα: σε μια τέτοια περίπτωση πού θα μπορούσαν να πάνε οι πρόσφυγες, απάντησε λίγο ως πολύ: «αυτό δεν πρέπει να μας απασχολεί, όπως δεν απασχολεί τη Βουλγαρία που δεν είναι στη Σένγκεν». Στη συνέχεια εξέφρασε με περισσή άνεση όλο τον ξενοφοβικό προβληματισμό του προβάλλοντας τις γνωστές απόψεις και μάλιστα με «χαλαρές» και «απαλές» λέξεις, όπως είπε, για τις «αρρυθμίες κοινωνικής συμβίωσης που μπορούν να συμβούνε» με τη διαφορετική γλώσσα, τη διαφορετική θρησκεία, την διαφορετική κουλτούρα των προσφύγων στη χώρα μας.

Ένοιωσα ειλικρινά ένα ανακάτεμα μέσα μου ακούγοντας αυτά τα λόγια. Πιθανόν στους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο να έχει περάσει η αντίληψη του διεθνούς ανταγωνισμού, ενός ανελέητου ανταγωνισμού που προσπαθεί να μας μάθει να θεωρούμε τον πόλεμο αναπόφευκτο «παιχνίδι», που μας έχει συνηθίσει στην ιδέα της ισοπέδωσης της αξιοπρέπειας των λαών, των αξιών και των αρχών. Λες και δεν έζησε η Ευρώπη δύο Παγκόσμιους Πολέμους με τα εκατομμύρια των νεκρών, λες και δεν είχαμε ολοκαυτώματα και βαρβαρότητες, λες και δεν υπέφερε η χώρα μας τόσα και τόσα με ξεριζωμούς και προσφυγιές, με χιλιάδες νεκρούς, πείνες και δυστυχίες, με εμφυλίους και δικτατορίες.

Επίσκεψη Σέρβων αθλητών στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης στην Αιδηψό


Στα πλαίσια των προσπαθειών για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας σε όλες τις μορφές τουρισμού, βρίσκονται από χθες στην περιοχή της Αιδηψού, 80 Σέρβοι ποδοσφαιριστές μαζί με τους προπονητές τους. Όλες οι ενέργειες και οι λεπτομέρειες διαμονής της αποστολής, συντονίζονται από τον προπονητή κ. Δημήτρη Ζουπανιώτη.
Η εν λόγω αποστολή αποτελείται από ταλαντούχους αθλητές, γεννηθέντες τα έτη 1997-1999, κατοίκων του Δήμου Νέου Βελιγραδίου.
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού σε συνεργασία με τις ομάδες της περιοχής μας, ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΣ και ΟΠΑ ΑΙΔΗΨΟΥ, οργάνωσε το πρόγραμμα άθλησης των Σέρβων ποδοσφαιριστών.
Η αποστολή θα παραμείνει έως την προσεχή Παρασκευή για να ακολουθήσει νέα ισάριθμη αποστολή ταλαντούχων ποδοσφαιριστών γεννηθέντων τα έτη 2000-2004.
Κατά τη διάρκεια παραμονής των αθλητών θα διεξάγονται φιλικοί αγώνες με ομάδες της περιοχής μας.
Σκοπός αυτών των επισκέψεων είναι, αφενός η τόνωση του αθλητικού και πολιτιστικού ιδεώδους των νέων μας, αφετέρου η προβολή του τόπου μας και η δημιουργία προϋποθέσεων τουριστικών αφίξεων για παρεμφερείς λόγους.
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους φρόντισαν για την άνετη διαμονή των νεαρών επισκεπτών μας και την διευκόλυνση του έργου τους.

Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τις Διοικήσεις και τους παράγοντες των τοπικών ομάδων που φρόντισαν για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας.    

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Την Δευτέρα 29-2-2016 συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας και μεταξύ των θεμάτων συζήτησε και την έκτακτη επερώτηση που καταθέσαμε για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο τις τελευταίες ημέρες παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Στην ομιλία μας τονίσαμε ότι το πρόβλημα έχει πολλές διαστάσεις και είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, που η αντιμετώπισή του δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά την Ευρώπη και με μια έννοια την Παγκόσμια Κοινότητα, η οποία μέσω του ΟΗΕ πρέπει να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά για την ενίσχυση της εκεχειρίας και της διακοπής του πολέμου στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχής της Μέσης Ανατολής. Γιατί ο πόλεμος αποτελεί τη βασική αιτία ενίσχυσης των προσφυγικών ροών και θα πρέπει άμεσα να σταματήσει.
Όσον αφορά τη χώρα μας αναδείξαμε τις παλινωδίες και της καθυστερήσεις της κεντρικής Διοίκησης, την έλλειψη ολοκληρωμένου πολιτικού σχεδίου και Στρατηγικής. Οι αποσπασματικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, και οι λογικές ότι η χώρα μας δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα, αφού οι πρόσφυγες – μετανάστες, μας αντιμετωπίζουν μόνο ως είσοδο προς την Κεντρική Ευρώπη, διαψεύστηκαν με τον χειρότερο τρόπο, μετά το απαράδεκτο κλείσιμο των συνόρων από τις γειτονικές χώρες. Δυστυχώς υπερίσχυσαν οι γνωστές θεωρίες, ότι “οι πρόσφυγες λιάζονται στις πλατείες της Ελλάδας και στην συνέχεια εξαφανίζονται”, ή πολιτικές του τύπου, “εάν η χώρα φύγει από την Σένγκεν μικρό το κακό”,  της προηγούμενης περιόδου.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Επιτυχημένος ο 1ος αγώνας Motocross στην Χαλκίδα

                     


  Εντυπωσιακό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χιλιάδες θεατές στον 1ο αγώνα motocross του 2016, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου στην πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Δήμου Χαλκιδέων.
Τον αγώνα διοργάνωσε η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Χαλκίδας (ΑΜΛΕΧ), με την στήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και ήταν απόλυτα επιτυχημένος, τόσο από  οργανωτικής, όσο και από αγωνιστικής πλευράς.
Τους αγώνες παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης μαζί με τον πρόεδρο της ΔΑΕΠΠΕΧ Γιώργο  Ψύχα και τον πρώην δήμαρχο Στέλιο  Μαργαρίτη ενώ την πρώτη ημέρα παρέστη η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη που έκανε και τις απονομές στους νικητές του περσινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος συνεχάρη όλους τους αγωνιζόμενους για την προσπάθειά τους και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού, που αποτελεί δημιούργημα του πρώην δημάρχου Στέλιου Μαργαρίτη.

Μάλιστα, άνθρωποι της ΑΜΛΕΧ ξενάγησαν τον Χρήστο Παγώνη σε όλο το εύρος της πίστας και όπως είπε ο ίδιος αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να λειτουργήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά για την περιοχή.

     Γραφείο Τύπου 
Δήμου Χαλκιδέων

                

Ανακοίνωση του Δασαρχείου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ                    
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ               
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ                                      
ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ                                     
Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ                                          

Α  Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Στα πλαίσια της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του φαινομένου των λαθροϋλοτομιών και της διακίνησης παράνομα υλοτομημένης ξυλείας (και ειδικότερα καυσοξύλων), οι Δασικές Υπηρεσίες του Ν. Ευβοίας (Δ/νση Δασών και Δασαρχεία Ν. Ευβοίας) θα εφαρμόσουν και φέτος από 01 Μαρτίου 2016, πρόγραμμα επιφυλακής κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές και Εξαιρέσιμες καθώς και πρόγραμμα περιπόλων καθόλη την διάρκεια του 24ωρου, με συνεχείς παρουσίες, αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε όλη τη χωρική αρμοδιότητα του Νομού Ευβοίας (δάση και δασικές εκτάσεις, επαρχιακό – δασικό δίκτυο, σημεία πώλησης κ.λ.π).
Τονίζεται ότι για τους παραβάτες (λαθροϋλοτόμους και διακινητές παρανόμων δασικών προϊόντων) θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες εκ του Νόμου διαδικασίες και κυρώσεις, οι οποίες σημειώνεται ότι είναι ιδιαιτέρως αυστηρές, όπως κατάσχεση οχημάτων, αδειών οδήγησης, πινακίδων κυκλοφορίας κ.λ.π.
Τα δάση – δασικές εκτάσεις, αποτελούν δημόσιο αγαθό και είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την διατήρηση και ανάπτυξή τους. Στα πλαίσια αυτά η Δασική Υπηρεσία καλεί όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες να σταθούν αρωγοί στο δύσκολο έργο της προστασίας, ανάπτυξης και διατήρησης των δασικών οικοσυστημάτων και να συνδράμουν αυτήν, ώστε να αποτραπεί η καταστροφή των, ενημερώνοντας, για οτιδήποτε  υποπέσει στην αντίληψη των, στα τηλέφωνα:
Συντονιστικό  Κέντρο Δασοπροστασίας  1591
Διεύθυνση Δασών Ευβοίας         22210 84221
Δασαρχείο Χαλκίδας      22210 84444       22210 84484
Δασαρχείο Λίμνης           22270 31218       22270 32160
Δασαρχείο Ιστιαίας        2226052234         2226054110
Δασαρχείο Αλιβερίου 22230 23715(Αλιβέρι) 2222023623(Κύμη) 2224022390(Κάρυστος)

Γιατί το ΔΑΣΟΣ το δανειστήκαμε
από τα παιδιά μας
και οφείλουμε να το επιστρέψουμε σε αυτά.