Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Διακόπηκε η γραμμή Κάρυστος Αλιβέρι. Διαμαρτυρία του Δήμου!!!


Η γραμμή Αλιβέρι Κάρυστος του ΚΤΕΛ διακόπηκε με αποτέλεσμα μία και μοναδική, θα λέγαμε παραδοσιακή γραμμή υπεραστικής συγκοινωνίας στην Νότια Εύβοια δεν υπάρχει πια. Έτσι η Κάρυστος και η Νότια Καρυστία ξεκόβονται από την υπόλοιπη Εύβοια. Το θέμα έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς και το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεσή του ζητώντας από το ΚΤΕΛ να επαναφέρει την γραμμή η οποία αποτελούσε μέρος της γραμμής Αθήνα- Χαλκίδα- Αλιβέρι Κάρυστος.

Κριεζά ΤΩΡΑ: Αποχώρησε η παράταξη Θωμά από το Δημοτικό Συμβούλιο!!!! Ανιχνεύονται ψυχολογικοί λόγοι!!!

Αποχώρησε η παράταξη του κ. Θωμά από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συζήτηση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ίσως γιατί η πολιτική του Δήμου για τα απορρίμματα είναι τώρα είναι η ίδια με την δική του την οποία η προηγούμενη αντιπολίτευση και νυν δημοτική αρχή είχε πολεμήσει. Για όσους θυμούνται η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν ήταν ικανή να εφαρμόσει καμία πολιτική για τα απορρίμματα αφού κατέφυγε στην αγορά ιδιωτικής έκτασης η οποία αποδείχθηκε δημόσια δασική  και με άλλα λόγια έμπλεξε σε ζητήματα απλά και στοιχειώδη. Δεν έχει σημασία εάν κάποιος έχει μία καλή ιδέα, σημασία έχει εάν έχει την ικανότητά του να την κάνει πράξη. Συνεπώς είναι εύλογο και ανθρωπίνως θεμιτό αλλά όχι πολιτικά αποδεκτό να δικαιολογείται κάποιος που δεν αντέχει να διαχειριστεί την αποτυχία και την ανικανότητά του.
Η σημερινή δημοτική αρχή καλό είναι να προσπαθήσει να μην βρεθεί και αυτή σε παρόμοια θέση.

Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κύμης Αλιβερίου. «Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου»!!!


Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται να εξειδικεύσει σε τοπικό επίπεδο τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων που με την σειρά του ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η κεντρική ιδέα του σχεδίου είναι η διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή με την καθιέρωση τεσσάρων ρευμάτων, δηλαδή διαφορετικών κάδων όπου τα νοικοκυριά αφήνουν τα απορρίμματά τους ενώ ο στόχος είναι η μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων με την ανακύκλωση και κυρίως την επαναχρησιμοποίηση.
Το συγκεκριμένο Τοπικό Σχέδιο που εισηγείται η Δημοτική Αρχή όπως και τα παρόμοια που προετοίμασε ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ έχουν τα ακόλουθα προβλήματα              
Δεν διακρίνονται από σαφήνεια και έτσι χρειάζεται λίγη προσπάθεια για να καταλάβει κανείς τι προβλέπει.
Δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν εφαρμόζει καθαρή και σαφή διαλογή στην πηγή.
Ο σχεδιασμός των λεγόμενων Πράσινων σημείων δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε Δήμου έτσι ώστε να επιτυγχάνονται οι στόχοι του Εθνικού Σχεδιασμού.
Βασίζεται στην προσπάθεια να διατηρηθεί αλώβητη η συλλογή των συμμείκτων επιλογή που αντιστρατεύεται τον στόχο της διαλογής στη πηγή και της μείωσης των απορριμμάτων.
Επικεντρώνεται σε έργα και όχι σε στόχους και αποτελέσματα ως προς τα οριζόμενα στον Εθνικό Σχεδιασμό.
Προηγείται του Περιφερειακού Σχεδίου ενώ έπρεπε να γίνει το αντίθετο.
Από τα ανωτέρω διαπιστώνεται η ανάγκη οι Δήμοι να δουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ευθύνη τη διαχείριση των απορριμμάτων, να πάψουν να ασχολούνται με πολιτικές που μετακυλύουν τις ευθύνες και διαιωνίζουν τα αδιέξοδα.
Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου όφειλε να σχεδιάσει με βάση τις ανάγκες του και σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Καρύστου αναβιώνοντας τον Σύνδεσμο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νότιας Εύβοιας και εν συνεχεία να εξετάσουν την διαχείριση σε επίπεδο Εύβοιας με έναν νέο ΦΟΔΣΑ Εύβοιας. Να μην χάνουν χρόνο σε σχήματα που έχουν αποτύχει. Το κυριότερο ο σχεδιασμός σε όλες τις φάσεις πρέπει να εμπεριέχει την διαβούλευση με τους κατοίκους χωρίς τους οποίους κανένα σχέδιο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Δυστυχώς και στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου όπως και σε άλλους Δήμους δεν έγινε καμία διαβούλευση στο στάδιο του σχεδιασμού.
Ως εκ τούτου το Σχέδιο που ψήφισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο ή θα πρέπει σύντομα να επανασυνταχθεί σωστά ή είναι προορισμένο να αποτύχει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 

Συνεδιάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου

Συνεδριάζει αυτή την ώρα στα Κριεζά το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα ακόλουθα:
1.   Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
2.  Εξέταση αιτήσεως της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε , περί Βελτίωση Οδοποιίας πρόσβασης στη θέση «Τούρλα Κουτουπας Δ.Ε Αυλώνος» της Τ.Κ Αχλαδερής

3.  Εξέταση αιτήσεως του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Κονιστρών, περί τοποθέτησης στεγάστρου σε Σχολικό Συγκρότημα

Αποκριές στην Σκύρο!!!


Η γιορτή της Αποκριάς στη Σκύρο αρχίζει με το άνοιγμα του Τριωδίου (τέσσερις εβδομάδες πριν την Καθαρή εβδομάδα) με την εμφάνιση του «Γέρου» της «Κορέλας» και του «Φράγκου» στα σοκάκια του χωριού κάθε Σαββατοκύριακο καθώς και το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.Η κορύφωση όμως της γιορτής αυτής αναφέρεται στο τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, όπου χωρίς προγραμματισμό από κανένα φορέα, οι Σκυριανοί με τελετουργική σχεδόν ακρίβεια εδώ και χρόνια βιώνουν την δική τους ξεχωριστή Αποκριά.Το σούρουπο ξεχύνονται οι «Γέροι» με τους συνοδούς τους στο δρόμο της αγοράς του Χωριού και την Πλατεία ξεσηκώνοντας με τον ήχο των κουδουνιών τους τον κόσμο (Σαββάτο και Κυριακή).Την Κυριακή το μεσημέρι «η Τράτα» -παρέες μεταμφιεσμένων-σατιρίζουν με έμμετρο λόγο γεγονότα του χρόνου που πέρασε και αφορούν την τοπική κοινωνία και τους άρχοντές της, Δημάρχους και Πρωθυπουργούς, και γενικά καυτηριάζουν γεγονότα και πρόσωπα, προκαλώντας αβίαστο γέλιο στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία για να τους ακούσει.Η βωμολοχία αν και δεν είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της σάτιρας δεν λείπει όμως από τον λόγο τους.Την Καθαρά Δευτέρα προς το μεσημέρι σχεδόν το σύνολο των Σκυριανών, μικροί και μεγάλοι, ντύνονται με παραδοσιακά ρούχα και χορεύουν στην πλατεία στους δρόμους και στα μαγαζιά του χωριού. Θαρρεί κανείς βλέποντας αυτόν τον κόσμο ότι βρέθηκε ξαφνικά σε άλλο χρόνο, αφού είναι τιμή για τον κάθε Σκυριανό να κατέχει και να φορά όσο το δυνατό αρχαιότερα ρούχα που ανήκαν στους προγόνους του.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου για τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας, σας γνωρίζουμε ότι στην πλατεία του νησιού από τις 11:00πμ θα προσφέρονται σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, στις 12:30μμ η χορευτική ομάδα του Δήμου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και από τις 14:30μμ το μουσικό συγκρότημα «Θαλασσινοί» θα προσφέρει άφθονο κέφι και διασκέδαση. 

Αυτές τις μέρες ο ήχος των κουδουνιών, το τραγούδι και ο χορός, το κρασί, το κέφι είναι η απάντηση στην ήσυχη και ήρεμη τον υπόλοιπο χρόνο ζωή των Σκυριανών.

Εκ του Δήμου

Ενημέρωση των αγροτών για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα


Ενημέρωση των  αγροτών της Σκύρου έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Νίκο Στουπή σε συνάντηση που οργάνωσε ο Δήμος Σκύρου. Η σχετική ανακοίνωση είχε ως εξής:
"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:00μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Στουπή Νικόλαο για τα «Χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα» της νέας περιόδου.
Καλούνται όλοι οι επαγγελματίες καθώς και όλοι οι αγρότες να προσέλθουν προκειμένου να ενημερωθούν σχετικώς από τoν κ.Στουπή Νικόλαο.

Εκ του Δήμου"

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στο νέο Μουσείο της Αρέθουσας

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από πολλά χρόνια, το παλιό οινοπνευματοποιείο της “ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ”, απέκτησε ζωή, λειτουργώντας πλέον ως Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας.
Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, την Πέμπτη 10 Μαρτίου και μέχρι τον προσεχή Ιούνιο θα ανοίγει κάθε Πέμπτη από 09:00πμ. έως 15:00 και μέσα από περιδιάβαση στον χώρο, οι επισκέπτες θα μπορούν στην παρούσα φάση να δουν την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του κτιρίου και ένα μικρό τμήμα της μόνιμης αρχαιολογικής έκθεσης, που θα λειτουργεί στο Μουσείο.
Σημειώνεται ότι η ΑΡΕΘΟΥΣΑ χαρακτηρίστηκε το 1979 από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ως έργο τέχνης, που χρειάζεται ειδική προστασία.
Η επισκευή του κτιρίου και η μετατροπή του σε Μουσείο, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013” και κόστισε περίπου 3.500.000,00 €.
Μεταξύ αυτών που επισκεύθηκαν το Μουσείο της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ την ημέρα που άνοιξε τις πύλες του, ήταν και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Γ. Μπαντούνα. Μάλιστα ο δήμαρχος χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα, αφού ένα ιστορικό κτίριο της Χαλκίδας διασώθηκε και αξιοποιήθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο.
Ο Χρήστος Παγώνης μαζί με τον αντιδήμαρχο ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους και στο βιβλίο εντυπώσεων, εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους, που η Χαλκίδα απέκτησε ένα τέτοιο σημαντικό χώρο, όπου ξεδιπλώνονται ιστορίες για την πόλη.


Σχέδιο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων – CLLD/LEADER


Στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας των σχημάτων που θα αποτελέσουν εν δυνάμει Ομάδες Τοπικής Δράσης της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, σας γνωστοποιούμε ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα ανάρτηση στις ιστοσελίδες www.agrotikianaptixi.gr, www.ead.gr και www.alieia.gr του σχεδίου της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων που αφορά:
Α. στο μέτρο 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)» του ΠΑΑ 2014-2020 ή /και

Β. στην προτεραιότητα 4 «Αύξηση της Απασχόλησης και της Εδαφικής Συνοχής» του ΕΠΑλΘ 2014-2020.

Επίσκεψη δημάρχου Χαλκίδας στο Υπουργείο Εργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Δημήτρη Καρέλα , είχε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, για ζητήματα που αφορούν κυρίως στην λειτουργία των Κοινωνικών Δομών  και τους εργαζόμενους σε αυτές.
Μάλιστα, ο δήμαρχος παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου υπόμνημα των 27 εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλκιδέων, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα χρήματα και ακόμη, να συνεχίσουν να απασχολούνται εκεί, όσο αυτές υφίστανται και λειτουργούν.
Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θα γενικευθεί από 1ης  Ιανουαρίου 2017, το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, στο οποίο συμμετέχουν 2.100 άτομα από το Δήμο Χαλκιδέων.
Με την ευκαιρία ο Δημήτρης Καρέλας ενημέρωσε τον δήμαρχο για την απόφαση να λειτουργήσουν Κέντρα Κοινότητας (θα αντικαταστήσουν τα Γραφεία Διαμεσολάβησης) που θα συνδέουν τις ευπαθείς ομάδες με το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας.
Στην συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, ο δήμαρχος ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να συμπεριληφθεί ο Δήμος Χαλκιδέων, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, στους πρώτους Δήμους που θα εφαρμοσθούν τα 8μηνα της Κοινωφελούς Εργασίας.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Καρναβάλι Αυλωναρίου 2016- Σάββατο 12 Μαρτίου


Κούλουμα στην Νέα Αρτάκη


Καρναβάλι Κύμης 2016- Κυριακή 13 Μαρτίου


Συνάντηση του Μανώλη Σκουλάκη με τον Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής Διοίκησης Μονάδων Υγείας


Συνάντηση με τον πρώην Υπουργό Υγείας και εντεταλμένο σύμβουλο του ινστιτούτου Γ. Παπανικολάου κο Σκουλάκη. Τέθηκαν ζητήματα συνεργασίας του ινστιτούτου με τους απόφοιτους του τμήματος ΔΜΥΠ. Στην συνάντηση μετείχε και ο Γιώργος Νικολάου.

Επισκευάζεται το Κολυμβητήριο Χαλκίδας.

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Χαλκίδας, με στόχο να αλλάξει η όψη των κτιριακών, μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Είναι η πρώτη φορά από την κατασκευή του, το 1989, που επιχειρείται τέτοια παρέμβαση στον μηχανολογικό εξοπλισμό του Κολυμβητηρίου, που είχε φτάσει πλέον στα όριά του και εγκυμονούσαν κίνδυνοι για την ασφάλεια αθλητών και άλλων εμπλεκομένων.
     Από την ημέρα που η παρούσα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης είχε διαβεβαιώσει ότι η άθλια εικόνα στα “σπλάχνα” του Κολυμβητηρίου, θα πρέπει να εκλείψει, αφού υπάρχει ορατός κίνδυνος για τα παιδιά. Παράλληλα, είχε επισημανθεί η ανάγκη ελέγχου των χώρων, προκειμένου να μην εισέρχονται και περιφέρονται στους χώρους, άσχετοι με το άθλημα, την ώρα των προπονήσεων. Έτσι, μετά από συνεννόηση Δήμου, ΔΟΑΠΠΕΧ και ναυταθλητικών συλλόγων, αποφασίστηκε να κλείσει για κάποιο χρονικό διάστημα το Κολυμβητήριο για να αντικατασταθούν οι σωλήνες στο μηχανοστάσιο, που είχαν σχεδόν διαλυθεί και να επισκευαστούν στον ίδιο χώρο, οι αντλίες νερού.
     Παράλληλα, εκτελούνται ελαιοχρωματισμοί και οικοδομικές εργασίες για την επέκταση των αποδυτηρίων, αφού πλέον ο αριθμός των αθλητών έχει αυξηθεί. Τους χώρους του Κολυμβητηρίου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους τεχνικούς για την πορεία των εργασιών. Με την ευκαιρία ο δήμαρχος επανέλαβε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να παρέχει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας συνθήκες απόλυτης υγιεινής και ασφάλειας σε αθλητές, προπονητές και θεατές. Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι για τη λειτουργία του θα τεθούν όροι και προϋποθέσεις, που πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα.

                                                                                                                           Γραφείο Τύπου  

Συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της 4ης  / 2016 Συνεδρίασης

Καλείστε στην 4η / 2016 Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας  την Τετάρτη  16  Μαρτίου  2016  και ώρα 11:00 π.μ.  στα γραφεία της, Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου στη  Λαμία με
                                          
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Συζήτηση και Απόφαση για την ανάληψη πρωτοβουλίας περί χρηματοδότησης των Μελετών των Ενεργειακών Έργων των Δήμων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο  ELENA .
2.  Ορισμός Εκπροσώπου στην Επιτροπή Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του Έργου «Διευθέτηση του Υφιστάμενου ΧΥΤΑ  και Επέκταση Κυττάρου στη θέση «Νευρόπολη» Δήμου Λαμιέων».
3. Ανακοινώσεις

                                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                          της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
                                                                            ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

                                                                                Δήμαρχος Ορχομενού

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού


Χαλκίδα, 10-03-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διήμερη επίσκεψη στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, συνοδευόμενος από τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Κελαϊδίτη και Δημήτρη Βουρδάνο, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Κοντζιά.
Αρχικώς επισκέφτηκαν τη Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού, κ. Λίνα Ευσταθίου - Σπανού, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως τα τεχνικά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, αλλά και την τουριστική προβολή και ανάδειξη της περιοχής.
Κατά την περιοδεία, και παρουσία της Δημάρχου, επισκέφτηκαν κατά σειρά τις παραλίες στο Ασμήνιο, στις Κεφάλες, στο Πευκί και στα Ήλια για τις οποίες εντάχθηκαν μελέτες προστασίας από τη διάβρωση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Επίσης, επισκέφτηκαν τα εργοτάξια των δύο μεγάλων έργων που εκτελεί αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια με ταχείς ρυθμούς, την παράκαμψη Λουτρών Αιδηψού και την παράκαμψη Γιάλτρων.
Στον Αγ. Γεώργιο Λιχάδας ενημέρωσαν τους κατοίκους για το εξαιρετικά αναγκαίο αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα μετά την  Στην Αιδηψό επισκέφτηκαν το Λιμεναρχείο και το ολοκληρωμένο πλέον ΚΥΜΑ, ενώ ο Φάνης Σπανός ανακοίνωσε την επικείμενη δημοπράτηση δύο έργων συντήρησης οδικού δικτύου Βόρειας Εύβοιας, προϋπολογισμού 700.000€ και 1.200.000€ αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν με τους εμπορικούς συλλόγους Αιδηψού, Ιστιαίας και Πευκίου, τους συλλόγους ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων Β. Εύβοιας, τον αγροτικό συνεταιρισμό Αιδηψού, το σύλλογο επαγγελματιών Αλιέων Αγ. Γεωργίου και τους εκπολιτιστικούς συλλόγους Αγ. Νικολάου και Ηλίων. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν ζητήματα όπως η τουριστική προβολή της περιοχής, τα αγροτικά, η πάταξη του παραεμπορίου και βεβαίως οι δημόσιες υποδομές.



Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η Συνεργασία των εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για τους πρόσφυγες


Oι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις του Νεοφιλελευθερισμού,μαζί με τις πιο μαύρες αντιδραστικές δυνάμεις στις χώρες της Ε.Ε, θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα της κρίσης, σε μια αποθήκη ψυχών. Σε μια αποθήκη ανθρώπων που ο πόλεμος και τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα,  τους υποχρεώνουν να φύγουν από τις χώρες τους, να γίνουν θύματα στους ματωμένους δρόμους του πετρελαίου και του θρησκευτικού φανατισμου, να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.
Οι πολίτες ,η εκπαιδευτική κοινότητα οι γονείς και οι μαθητές μας, όλη η κοινωνία, πρέπει να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων, να φράξουμε τον δρόμο στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην «Συνεργασία των εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» μαζί με άλλους Πολίτες που συσπειρώνονται στο «Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας» πρωτοστατούμε και  θέτουμε το θέμα της επιτακτικής έμπρακτης Αλληλεγγύης προς του πρόσφυγες και όχι μόνο, μέσα στις οργανώσεις που δρούμε, στα Σχολεία, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους είτε για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων αλλά και της διαθεσιμότητας μας. Το «Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας» έχει αναλάβει να οργανώσει και να συντονίσει  αυτό το έργο, να προωθήσει όπου υπάρχει ανάγκη τα είδη που θα συλλεγούν.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !
Συλλέγουμε:
ΤΡΟΦΙΜΑ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ SNACKS – ΟΧΙ ΧΥΜΑ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΚΡΟΥΑΣΑΝ, ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ – ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ – ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ – ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΧΥΜΟΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ – ΟΧΙ ΕΒΑΠΟΡΕ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΕΚΤΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΥ (ΤΟΝΟΣ, ΨΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΙΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΛΠ)
ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
ΜΠΟΛΑΚΙΑ – ΠΙΑΤΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ,ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ, ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΙΛΑ
ΜΩΡΟΜΑΝΤΙΛΑ, ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΣΚΟΥΠΕΣ – ΚΟΥΒΑΔΕΣ – ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΕΣ
ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΧΛΩΡΙΝΗ
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΑΦΡΟΣ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ, ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ, ΠΑΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ (ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ), ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΧΕΡΙΩΝ (ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ), ΣΑΠΟΥΝΙΑ
ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ, ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ
ΕΙΔΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΥΠΝΟΣΑΚΟΙ, ΣΚΗΝΕΣ, ΣΑΚΙΔΙΑ ΠΛΑΤΗΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ ΟΧΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τα συλλεγόμενα είδη, αν είστε μακρυά, μπορείτε να τα αποστέλετε συσκευασμένα σε χαρτοκιβώτια με το ΚΤΕΛ ή το Ταχυδρομείο, για το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης (Ν.Σιόλιας 6972084919, Σ. Ανέστη 6937553400) ή μας ειδοποιήτε να τα παραλάβουμε, αν είστε κοντά στην Χαλκίδα.


Χαλκίδα 8 Μαρ. 2016

Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Χαλκίδας "Νίκος Σκαλκώτας". Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Δημοτικό Ωδείο «Ν. Σκαλκώτας», διοργανώνει Mαθητική Συναυλία Πιάνου-Αρμονίου-Ακορντεόν των τάξεων : Σταυρούλας Κοντάκη και Δήμητρας Στεφάνου, που θα γίνει το Σάββατο στις 19 Μαρτίου και ώρα 7.00μ.μ. ,στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο Σταν και οι Ρέκ στο Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας



Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


Συνάδελφοι εργαζόμενοι- εργαζόμενες,
Με αφορμή τις διαδικασίες διεξαγωγής συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Βόρειας Εύβοιας, που εξελίσσονται αυτές τις μέρες κρυφά και πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων, οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τοποθετούνται με ευθύνη απέναντι στην ανάγκη το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να ανασυνταχθεί και να αντεπιτεθεί βάζοντας στο επίκεντρο της διεκδίκησης την ικανοποίηση των εργατικών- λαϊκών αναγκών.
Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις, συνεδριάζουν και αποφασίζουν για 48ωρη απεργία, ώστε να εμποδίσουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ψηφίσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, όπως και όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, το Εργατικό Κέντρο της περιοχής μας είχε τις πόρτες κλειδωμένες στους εργαζόμενους. Μειώθηκαν τα μεροκάματα, έγιναν απολύσεις, χτυπήθηκαν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς οργιάζει και η ανεργία καλπάζει. Πέντε χρόνια τώρα η πόρτα του Εργατικού Κέντρου ήταν κλειδαμπαρωμένη. Είχαν κλείσει τα προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων, των συμβασιούχων έξω από την πόρτα.
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την απερχόμενη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου. Αυτοί που κράτησαν το Εργατικό Κέντρο σε λήθαργο, κοιτώντας από τους καναπέδες τους την εργατική τάξη να παλεύει για να εμποδίσει την υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών, εμφανίστηκαν ξαφνικά λίγο πριν τις απόκριες φορώντας τη μάσκα του εκπροσώπου των εργαζομένων! Αφού άφησαν τη θητεία της Διοίκησης να λήξει, χωρίς να γίνουν εκλογές το 2014, όρισαν προσωρινή Διοίκηση και άρχισαν να κάνουν εκλογές σε σωματεία χωρίς ενημέρωση των εργαζομένων, χωρίς Γενικές Συνελεύσεις, χωρίς μητρώο μελών και εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
Η στάση τους όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τώρα με νόθες διαδικασίες- εξπρές αποδεικνύει ότι ο στόχος τους δεν είναι η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, η οργάνωση του αγώνα για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικηθούν τα σύγχρονα δικαιώματα. Σκοπός τους είναι το Εργατικό Κέντρο να είναι ένα δευτεροβάθμιο όργανο- σφραγίδα, να ξεκοκαλίζει η πλειοψηφία του διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης, ένας μηχανισμός παραγωγής αντιπροσώπων για τη διαμόρφωση των συσχετισμών στη ΓΣΕΕ για να συνεχίσει η πλειοψηφία της στη γραμμή του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού, στήριγμα στην αντεργατική πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων.  
Εμείς θέλουμε τα Σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα να είναι μαζικά, ταξικά προσανατολισμένα, ανοιχτά για τους εργαζόμενους και όχι να βάζουν λουκέτο αμέσως μετά την εκλογή των Διοικήσεων. Να είναι κύτταρα διεκδίκησης, αγώνα και ταξικής πάλης. Οι εργαζόμενοι να συνδικαλίζονται στα Σωματεία τους και μέσα από συλλογικές διαδικασίες να μπαίνουν σε δράση.
Συνάδελφοι. Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που ήταν τα μάτια και τα αυτιά των αφεντικών και των μεγαλοεργοδοτών στην περιοχή μας και να στηρίξετε τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος που σταθερά ενημερώνουν και συμβάλλουν στην κινητοποίηση εργαζομένων και Σωματείων, που προσπαθούν να αναπτυχθεί η εργατική ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

8 Μάρτη 2016

Εκπαιδευτική αποστολή προγράμματος Erasmus + 2015

Χαλκίδα 29/02/2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια του προγράμματος «ERASMUS+ 2015» με τίτλο Σχεδίου «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ/ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργανώνει  εκπαιδευτικές αποστολές:
1.  στην Πορτογαλία  για 14 ημέρες 13 διανυκτερεύσεις το πρώτο 15νθήμερο του Μάιου για 15 συμμετέχοντες. 
2.   στην Ισπανία για 14 ημέρες 13 διανυκτερεύσεις το πρώτο 15νθήμερο του Απρίλη για 15 συμμετέχοντες.   

Στην αποστολή θα συμμετέχουν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι Τουριστικών καταλυμάτων.  Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
-  Εκπαίδευση/ επισκέψεις αναφορικά με τις αντικείμενο κατάρτισης στο φορέα υποδοχής. 
-              πολιτιστικές επισκέψεις,
-              επισκέψεις σε οργανισμούς.  

Οι καταρτιζόμενοι θα πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους με την έκδοση των κάτωθι πιστοποιητικών:
             Europass Mobility &
             Βεβαίωση παρακολούθησης από τον Φορέα Υποδοχής με τον τίτλο του σχεδίου.
Το σχέδιο καλύπτεται από Επιχορήγηση του Προγράμματος ERASMUS+. 

Για υποβολή αιτήσεων έως 15/03/2016 και ώρα 14:00.  

Οι ημερομηνίες που προαναφέρονται είναι ενδεικτικές και ε
Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων– δικαιολογητικών επικοινωνήστε με τον Κο Κοκκάλα Νικόλαο ή τον Κο Μουτουσίδη Χρήστο στα τηλέφωνα 2221023510/2221086452 ή στο site του Επιμελητηρίου www.eviachamber.gr  /Κατάρτιση – Εκπαίδευση. 

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος

ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  

"Πρόσφυγες - Δράσης Αλληλεγγύης"

Πρόσκληση

Οι κάτοικοι της Νέας Αρτάκης γνωρίζουμε τι σημαίνει Προσφυγιά. Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 ΚΑΙ ΏΡΑ 18:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Νέας Αρτάκης στην εκδήλωση με θέμα "Πρόσφυγες - Δράσης Αλληλεγγύης"
Διοργάνωση
Ομάδα Πρωτοβουλίας Νέας Αρτάκης για τους πρόσφυγες

Δίκτυο Αντίστασης & Αλληλεγγύης Χαλκίδας