Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Εκδήλωση για τον αυτισμό

Η 2α  Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Την ημέρα αυτή λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις - δράσεις αφιερωμένες στον Αυτισμό. Το Κέντρο Λόγου Έργου Μάθησης "Παιδί και Λόγος"  στην προσπάθεια του να  ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό συμμετέχει για 2η χρονιά στην παγκόσμια καμπάνια “Light It Up Blue” ( "Ανάψτε μπλε φως").
Διοργανώνουμε , με την υποστήριξη του Πανευβοικού Γ.Σ. και υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. « Δαφνηφόρος  Απόλλων» , Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών. Σας περιμένουμε στο Δημοτικό Στάδιο Αμαρύνθου το Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 18:00.
Βάλτε τα μπλε σας και ελάτε να περάσουμε το δικό μας μήνυμα "Μην προσπαθείς να με αλλάξεις, προσπάθησε να με καταλάβεις"
Συμμετέχουν οι ομάδες:
Α.Ο.Αυλωναρίου
Αίολος
ΦΣ. Ταμυναïκός Αλιβερίου
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Γ.Μπόκαρης
Αθλητική Ακαδημία Ερέτριας
Α.Ο. Αμαρυνθιακός
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σ. Σταματούκος
Πανευβοïκός Γ.Σ.
Χορηγοί
Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Αυλωναρίου
Ν.Π.Δ.Δ. «Δαφνηφόρος Απόλλων»
Πανευβοïκός Γ.Σ.

Κέντρο Λόγου Έργου Μάθησης «Παιδί & Λόγος»

Καλό Μήνα!!!! Είναι δυνατόν να φύγει ο κυρ Γιάννης;

Και βέβαια είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα η δήθεν παραίτηση του Γιάννη Γκοσιμίδα. Εξάλλου όλα τα άλλα, τα πάντα μπορούν να γίνουν εκτός από το να φύγει ο Γιάννης από τον Θανάση Μπουραντά.
Άντε Καλό μήνα!!!!

Μπουραντάς: Δεν αθωώνεται κανένας με την δημιουργία πρόσκαιρων και ψεύτικων εντυπώσεων.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                    ΑΛΙΒΕΡΙ:01/04/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το θράσος του Πρώην Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου είναι απερίγραπτο. 
Προσπαθεί να δημιουργήσει πρόσκαιρες εντυπώσεις για ένα θέμα πού έχει συμβεί πριν αρκετούς μήνες και το εμφανίζει σαν να έγινε χθες.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα τα θέματα που αναφέρει, έχουν με αίτησή μας περιληφθεί στην δικογραφία που εξετάζεται και για όλα αυτά θα λογοδοτήσει.
Και για τα έργα της ΔΕΥΑΚΑ που δεν έγιναν αλλά πληρώθηκαν και για τα έργα των σχολικών επιτροπών που επίσης δεν έγιναν και πληρώθηκαν και για τα πεντοχίλιαρα που πληρώθηκαν σε 43 άτομα που υποτίθεται ότι εργάστηκαν στην καθαριότητα, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο όπως και στην ΔΕΥΑΚΑ (64) άτομα, στο Ν.Π.Δ.Δ. (22 )άτομα, στο Ινστιτούτο Παπανικολάου (8) άτομα με ποσά που ανέρχονται συνολικά στις 650.000 €, και είναι στον αέρα. Για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε έργα που έχουν ανατεθεί με παράνομες προφορικές αναθέσεις και με την μέθοδο των αγωγών, νομιμοποιούνται πληρωμές, που δεν μπορούσαν, να πληρωθούν ποτέ με νόμιμο τρόπο, αφού δεν έχει τηρηθεί καμία νόμιμη διαδικασία επιβεβαίωσης της εκτέλεσης και παραλαβής των υποτιθέμενων έργων και πολλά άλλα.
Δεν αθωώνεται κανένας με την δημιουργία πρόσκαιρων και ψεύτικων εντυπώσεων.
Θα έρθει η ώρα της λογοδοσίας και τότε θα αποφασίσει η δικαιοσύνη και όχι τα δελτία τύπου.
Αντί να σιωπά αναλογιζόμενος ότι με όλα αυτά, έχει ουσιαστικά οδηγήσει τον Δήμο στην χρεοκοπία και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να την αποφύγουμε, εμφανίζεται ότι είναι άλλος και όχι αυτός που πραγματικά είναι.
Όλα αυτά όμως δεν σώζουν την κατάσταση η οποία είναι πολύ χειρότερη και από αυτή που έχει ήδη αποκαλυφθεί.
               

                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απλώς κτυπάμε ένα καμπανάκι....!!!


Αν τη Δημοτική Κοινότητα Κύμης την ικανοποιεί η επιτυχία της εκδήλωση για τον Γεώργιο Παπανικολάου, όπως την εκφράζει ο υπογράφων την Ανακοίνωση Πρόεδρός της, τότε δημοσιεύουμε μία εικόνα της αίθουσας για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Το ότι στάλθηκαν προσκλήσεις και κολλήθηκαν και «δεκάδες αφίσες» τόσο το χειρότερο. Η εκδήλωση αυτή πρέπει να προβληματίσει τους διοργανωτές της. Είναι ένα καμπανάκι που μπορεί να προλάβει τις καμπάνες του Αγίου Αθανασίου. Άλλωστε την προηγουμένη της εκδήλωσης έγινε χαμός για την αδυναμία της οργάνωσης.
Όσο για τα άλλα….. ας το σταματήσουμε εδώ. Ο γράφων του Λάλα το!!! ξέρει πολύ καλά τι γράφει….ο γράφων του κ. Προέδρου μάλλον όχι!!!

Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης σχολιάζει σχόλιο του Λάλα το!!!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με αφορμή σχόλια που αναρτήθηκαν σε τοπικές ιστοσελίδες σχετικά με την εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα στην Κύμη για τον Γεώργιο Παπανικολάου, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
1. Η εκδήλωση οργανώθηκε μετά από αιτήματα συμπατριωτών μας, που δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση που έγινε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μοναδικός σκοπός της ήταν να πληροφορηθούν αυτοί οι Κουμιώτες όσα ακούστηκαν εκεί για τον μεγάλο συμπατριώτη μας.
2. Η εκδήλωση δεν ήταν ούτε "αιφνίδια" ούτε "κλειστή". Είχαν αναρτηθεί δεκάδες αφίσες στην Κύμη, είχαν σταλεί προσκλήσεις και είχε δοθεί δημοσιότητα από διάφορες ιστοσελίδες. Όποιος, λοιπόν ενδιαφερόταν πραγματικά το έμαθε και ήρθε και όχι μόνο "η μικρή ομάδα της Κύμης".
3.  Οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί για τον "άμισθο συνεργάτη του Ινστιτούτου" δεν τιμούν τους συντάκτες τους. Ο κ.Σκουλάκης είναι αναγνωρισμένος επιστήμονας, πετυχημένος πρώην Υπουργός Υγείας και ο ουσιαστικός διοργανωτής της εκδήλωσης της Αθήνας. Είναι η ψυχή του Ινστιτούτου και η ελπίδα ότι μπορεί επιτέλους το Ινστιτούτο να επιτελέσει το έργο για το οποίο ιδρύθηκε. Και στο κάτω-κάτω της γραφής δεν περίμενε από εμάς να καταξιωθεί. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.
4. Δεν αντιλαμβανόμαστε το σχόλιο για "το κλήμα που το έφαγε ο γάϊδαρος" και θα θέλαμε να μας το διευκρινίσει ο (ανώνυμος) συντάκτης του.
5. Όσο για το "ξέφραγο αμπέλι", η παρουσία στην εκδήλωση του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου δρα και λειτουργεί πλέον συνολικά, χωρίς προσωπικές και αυταρχικές συμπεριφορές, που ήταν ο κανόνας στο παρελθόν.
6. Εμείς θεωρούμε τον Γεώργιο Παπανικολάου το σπουδαιότερο κεφάλαιο για την Κύμη και ολόκληρο το Δήμο και θα το εκμεταλλευτούμε για να βγάλουμε τον τόπο από τη μιζέρια και την κακομοιριά, που κάποιοι τον καταδίκασαν τα τελευταία χρόνια.

Κύμη 30/3/2016
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτρης Πόγκας

Παρελθόν ο Γιάννης Γκοσιμίδας για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου...ή επιστροφή από το μέλλον;



Ο στενός συνεργάτης του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ. Γιάννης Γκοσιμίδας υπέβαλε χθες την παραίτησή του επικαλούμενος ασυμφωνία χαρακτήρων και πολιτική διαφωνία με τον Δήμαρχο και τους λοιπούς συνεργάτες του. Ευθύς αμέσως κάλεσε μεταφορική εταιρία, φόρτωσε τα χαρτιά του και έφυγε σφαίρα για την Χαλκίδα.  Σήμερα αναμένεται συνέντευξη τύπου. Οι φήμες περί δημιουργίας νέας παράταξης διαψεύδονται…. Μέχρις ότου επιβεβαιωθούν. Είδομεν!!!

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο που είχε καλέσει η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ για τις 31/3 μπροστά στο πανελλαδικό κάλεσμα για κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη ενόψει της 48ωρης απεργίας όταν θα φέρει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο στη βουλή. Συμμετείχαν εργαζόμενοι από πολλούς χώρους δουλειάς, συνταξιούχοι, σπουδαστές και αυτοαπασχολούμενοι. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιάννης Τζαβάρας μέλος του ΔΣ του ΕΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου τροφίμων – ποτών. Ανέδειξε το ενιαίο της αντιλαϊκής επίθεσης είτε πρόκειται για το τσάκισμα δικαιωμάτων, είτε για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και την κοινή τους αιτία που είναι το κυνήγι του κέρδους. Αποκάλυψε τις ευθύνες της κυβέρνησης που σαν εκπρόσωπος των μονοπωλίων διαπραγματεύεται τα συμφέροντά τους και παίρνει μέτρα όπως το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και όπως ο εγκλωβισμός των κατατρεγμένων και η μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, που στην ουσία θα λειτουργεί σαν αποθήκη φθηνών εργατικών χεριών για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια. Κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό συνολικά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να κάνουν πέρα τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να παλέψουν για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους ενάντια στο Κεφάλαιο και τις πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν. Δόθηκε νέο ραντεβού στις γειτονιές της Χαλκίδας τις επόμενες μέρες και σε όλους τους χώρους δουλειάς και μάθησης, όπου θα δοθεί μάχη για την  επιτυχία της 48ωρης απεργίας. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας.

Δημ. Θωμάς: Στο αρχείο έβαλε ο Εισαγγελέας τις καταγγελίες Μπουραντά

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου                      31-03-2016


Κατέρρευσε η σκευωρία σε βάρος του Δημήτρη Θωμά. Ο Εισαγγελέας μετά από προκαταρκτικές έρευνες που διεξήγαγε, έθεσε στο αρχείο την μήνυση Μπουραντά όσο και αυτήν Δημοτικών Συμβούλων και προέδρων του, για έργα που ισχυρίζονταν ότι δεν έγιναν και για (δήθεν) παράτυπες απευθείας αναθέσεις.
Με τις σχετικές αποφάσεις του αρμόδιου Εισαγγελέα, γράφτηκαν και τυπικά οι «τίτλοι τέλους» στο άθλιο σήριαλ, που έστησαν οι σκευωροί, κατά του Δημήτρη Θωμά με μηνύσεις και καταγγελίες τόσο του κ. Μπουραντά, όσο και Δημοτικών Συμβούλων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων του συνδυασμού του, για δήθεν έργα που πληρώθηκαν αλλά δεν έγιναν στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, ή για δήθεν παράτυπες απευθείας αναθέσεις κατά την διάρκεια της θητείας του.
Οι "καταγγελίες" αποτέλεσαν προεκλογικό όπλο του Θανάση Μπουραντά και του συνδυασμού του, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα σε βάρος του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, με μοναδικό στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία του ιδίου και του συνδυασμού του, ώστε να χάσουν τις εκλογές.
Καθώς όμως "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια", τα όσα ανυπόστατα καταγγέλθηκαν από τον Θανάση Μπουραντά και τους υποψηφίους του, αποδείχτηκε ότι δεν είχαν καμία τύχη από την στιγμή που μπήκαν στην κρίση της δικαιοσύνης.
Μάλιστα, ήταν τόσο ανυπόστατες, ψευδείς και κακεντρεχείς οι καταγγελίες, βασισμένες στους "κανόνες" της εκτόξευσης λάσπης και της παραπληροφόρησης, που ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά τη διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων, έκρινε ότι δεν υπάρχουν καν ενδείξεις που θα μπορούσαν να στείλουν τις υποθέσεις στο ακροατήριο και τις έθεσε στο αρχείο!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Αλιβέρι Παρασκευή 1η Απριλίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016  - στο Παράρτημα του Επιμελητηρίου στο Αλιβέρι - εξατομικευμένη συμβουλευτική ενημέρωση για τα 4 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παραστούν κατά τις ώρες 10.00 - 15.00 προκειμένου να ενημερωθούν για τα ακόλουθα επενδυτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 : 
1. «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»
2.«Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών»
3.«Υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε ανέργων είτε αυ «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Εύβοιας
Λιονάκης Ιωάννης

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου
Κόλλια – Βότση Σοφία

Συνάντηση δημάρχου με την πρόεδρο της UNESCO

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση με την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO  Μαρία – Αικατερίνη Τζιτζικώστα είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που προγραμματίζει φέτος ο Δήμος για το “Έτος Άριστοτέλη” .
 Όπως είναι γνωστό το 2016 ανακηρύχτηκε από την Γενική Διάσκεψη της  UNESCO ως επετειακό έτος Αριστοτέλη και από τον Ιανουάριο του 2015 ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης είχε ενεργοποιηθεί για να τιμηθεί και στην Χαλκίδα ο μεγάλος αρχαίος φιλόσοφος, που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και απεβίωσε στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα, η οποία υπήρξε  πατρίδα της μητέρα του Φαιστιάδας.
 Μάλιστα, είχε προτείνει τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με τις πόλεις που σχετίζονται με τον Αριστοτέλη. Τα Στάγειρα Χαλκιδικής όπου γεννήθηκε, τα Ισβόρια Νάουσας όπου ίδρυσε την μεγάλη φιλοσοφική Σχολή και την Χαλκίδα, όπου μελέτησε και το φαινόμενο του Ευρίπου.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη - Μέντζου, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία στις εκδηλώσεις στην Χαλκίδα, τον προσεχή Οκτώβριο.


                                                                                                 Γραφείο Τύπου
                                                                                               Δήμου Χαλκιδέων

                

Οι Ενεργοί Πολίτες Στερεάς για το Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στην Κάρυστο.

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, έγινε στην Κάρυστο η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, όπου είχαμε προτείνει τη συζήτηση εκτάκτως δύο θεμάτων, α) των προβλημάτων της Καρυστίας και β) την επόμενη μέρα του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος για τη Στερεάς Ελλάδας.
Στην παρέμβασή μας καταθέσαμε τις εξής προτάσεις :
1.            Για τα προβλήματα της Καρυστίας
Η περιοχή της Καρυστίας, είναι μια ευλογημένη περιοχή, με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές. Αρκεί να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της και η κεντρική εξουσία με την Περιφέρεια και το Δήμο να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στα χρονίζοντα προβλήματα της Καρυστίας. Ένα ξεχωριστό θέμα αποτελεί ο οδικός άξονας Λέπουρα – Κάρυστος, που η τραγική κατάστασή του, έχει οδηγήσει στην αποκοπή της Καρυστίας από την Χαλκίδα και τη Στερεά Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά κάναμε στο πρόβλημα του τμήματος Ραπταίοι – Στύρα, μήκους 16 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ, το οποίο ξεκίνησε το 2006, έχουν αλλάξει τέσσερις κατασκευαστικές εταιρίες και δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου μέχρι σήμερα! Και το καταπληκτικό ποιο είναι ;  Η Περιφέρεια καλείται να πληρώσει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που αφορούν το έργο, πάνω από 30 εκ. ευρώ! Και τα ερωτήματα είναι πολλά. Γιατί δεν ξεκίνησε ποτέ το έργο ; Γιατί άλλαξαν τέσσερις εταιρίες ; Γιατί οι αποζημιώσεις μετά από αλλεπάλληλες αναπροσαρμογές έφτασαν να είναι και δέκα φορές μεγαλύτερες από τις αρχικές και από αυτές που ονομάζονται εύλογες σε κάθε δημόσιο έργο; Δυστυχώς το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν αποδέχθηκε την κατάθεση αίτησης έρευνας του θέματος στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αίτηση την οποία βέβαια καταθέσαμε εμείς και αναμένουμε τις ενέργειές του.
Όμως και για τα άλλα προβλήματα της Καρυστίας χρειάζεται να σκύψουμε ως Περιφέρεια και να συμβάλλουμε τα μέγιστα :

Κατατέθηκε στη Βουλή Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων


Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων προβλέπει πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι τα προτεινόμενα μέτρα «έχουν επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα» και σημειώνει ότι «υποστηρίζει το καθολικό αίτημα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα».
Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ προβλέπει:
- Το επίδομα ανεργίας παρέχεται σε όλους τους ανέργους στο 80% του βασικού μισθού.
- Το διάστημα της ανεργίας αναγνωρίζεται σαν συντάξιμος χρόνος.
- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ανέργους και τις οικογένειές τους.
- Κατά 30% μειωμένα τα τιμολόγια ύδρευσης, ηλεκτρικού και σταθερών τηλεφώνων.
- Απαγόρευση της διακοπής παροχής ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
- Δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
- Οι άνεργοι απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη.
- Δωρεάν διανομή τροφίμων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
- Δωρεάν πρόσβαση στους δημόσιους και δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
- Πλήρη κάλυψη των σπουδών των παιδιών των ανέργων με στέγαση και σίτιση.
- Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης από οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση.
- Απαγόρευση του ανατοκισμού και της κεφαλαιοποίησης των συμβατικών τόκων.
- Επιδότηση στο 100% του ενοικίου για την κύρια κατοικία.
- Απαγόρευση κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης για κύρια και δευτερεύουσα κατοικία.
- Καταβολή έκτακτου επιδόματος 1.000 ευρώ για όλους τους άνεργους για το Πάσχα.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι «η οικονομική κάλυψη των μέτρων αυτών είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού, ο οποίος αναμφίβολα έχει αυτή τη δυνατότητα με την αξιοποίηση κονδυλίων που σήμερα δίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο».
Επιπλέον, με το άρθρο 9 καθορίζεται η έννοια του ανέργου για την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας πρότασης νόμου με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία, απορρίπτοντας τη λογική του εργαζόμενου - απασχολήσιμου που χαρακτηρίζει τη νομοθεσία του ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας.
Προβλέπεται επίσης ότι καταργείται κάθε διάταξη που έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις της παρούσας πρότασης.
Στην εισηγητική έκθεση μεταξύ άλλων το ΚΚΕ σημειώνει πως «η ανεργία αξιοποιείται για να ασκηθεί πίεση από το κεφάλαιο και τη μεγαλοεργοδοσία στους εργαζόμενους για να προωθηθούν τα πρωτοφανή αντεργατικά μέτρα τα οποία από χρόνια βρίσκονται στο οπλοστάσιο των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, όπως η απελευθέρωση των απολύσεων και η κατάργηση των αποζημιώσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για να μειωθεί ακόμα περισσότερο η τιμή της εργατικής δύναμης, να μειωθούν δραματικά οι μισθοί και συνεπώς οι συντάξεις των εργαζομένων».


Ο Δήμος Ισιτίας - Αιδηψού μέλος της Αμφικτυονίας Αρχαίων Πόλεων


Μέλος της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» είναι από χθες (28 Μαρτίου 2016) ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού μετά την επίσημη υπογραφή του αντίστοιχου πρωτοκόλλου από την Δήμαρχο κ. Λίνα Ευσταθίου.
Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Ηλία Ψηνάκη το Πρωτόκολλο δημιουργίας «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», παρουσιάστηκε επισήμως στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Μουσείου της Ακρόπολης το απόγευμα της Δευτέρας 28 Μαρτίου 2016. Στην εκδήλωση εκτός από τους πολλούς εκπροσώπους της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρέσβης της Κίνας κ. Xiaoli Zou, εκπρόσωποι υπουργείων, πολιτιστικοί φορείς κ.α.
Όπως τονίστηκε από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης κ. Αλέξη Κωστάλα, ο σκοπός της ίδρυσης «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» είναι η επαναπροώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στον πολιτιστικά κλονιζόμενο σήμερα Δυτικό Κόσμο, με την υπενθύμιση των πηγών προέλευσής του. Ταυτόχρονα η συλλογική προσπάθεια των εκπροσώπων ελληνικών πόλεων, που γνώρισαν πολιτισμική ακμή κατά την αρχαιότητα, θα συντελέσει στην προβολή και την ανάδειξη των περιοχών μας και στα όσα εξ αυτής συνεπάγονται.
Ειδικότερα η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Ο σκοπός της ίδρυσης ενός νέου τύπου «Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» μπορεί να μην είναι σήμερα θρησκευτικός, σίγουρα όμως είναι ιερός αν σκεφτούμε πόσο σημαντική είναι για την Ελλάδα η οργανωμένη και μεθοδευμένη προβολή των λίκνων του πολιτισμού της Ευρώπης και της Μεσογείου. Στα λίκνα αυτά ανήκει και η περιοχή του Δήμου μας, στην οποία περιλαμβάνονται: Η περιοχή της ομηρικής πολυστάφυλης Ιστιαίας με την λαμπρή Ωρεό, η Αιδηψός, αρχαιότερος τουριστικός και θερμαλιστικός προορισμός της Ευρώπης, η περιοχή του Αρτεμισίου, όπου διεξήχθη η καθοριστική ναυμαχία το 480 π.Χ., τα απομεινάρια της προϊστορικής πόλης Αθήναι-Διάδες, κοντά στην εξωτική περιοχή της Λιχάδας, καθώς και μερικοί ακόμη μεγάλης σημασίας αρχαιολογικοί χώροι».

Οι προτάσεις της Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης Καρύστου "Αλλιώς" στο Περοιφερειακό Συμβούλιο

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Κάρυστο τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, παρευρέθη ο επικεφαλής της Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης «Αλλιώς», Ισίδωρος Παπαλυμπέρης.
Στην τοποθέτηση του στάθηκε κυρίως στο τεράστιο ζήτημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν πλέον οι κάτοικοι του Δήμου Καρύστου, καθώς η οικονομία του τόπου μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στην οικοδομή.
Ο Ισίδωρος Παπαλυμπέρης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον κ. Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέσα στο πλαίσιο της πρότασης που είχε καταθέσει η παράταξη μας και στο προεκλογικό της πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι άξονες στους οποίους οφείλουμε να κινηθούμε ώστε να πετύχουμε την οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου μας είναι:
1.            ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Η Τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ομάδων παραγωγών που θα μπορέσουν να «τρέξουν» σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της πιστοποίησης των φιλών.
2. ΛΑΤΟΜΕΙΑ
Είναι αδιανόητο, αυτή η τόσο σημαντική δραστηριότητα για τους κατοίκους του τόπου μας, να είναι υπό καθεστώς παρανομίας ακόμα.
Η δύο βαθμίδες Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν να συνεργαστούν ώστε να επιλυθεί, επιτέλους, το ζήτημα της αδειοδότησης και νόμιμης λειτουργίας των λατομείων.
Γεγονός που θα δώσει ώθηση στην εξορυκτική δραστηριότητα και θα επιτρέψει νέες επενδύσεις στον τομέα αυτό.  
3. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Στον τομέα αυτό, πέρα από τα απαραίτητα έργα υποδομής που απαιτούνται (οδοποιία κλπ), είναι σημαντική η αξιοποίηση και ορθή λειτουργία του λιμένα της Καρύστου ως χώρος υποδοχής τουριστικών σκαφών.
Επίσης, με στόχο την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, θα είναι σπουδαία 

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Κυριακής Λυμπέρη

η ποιήτρια Κυριακή Λυμπέρη
Μια πολύ όμορφη ποιητική βραδιά, όπου παρευρέθηκαν πολλά γνωστά πρόσωπα της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29/3/16 στις 7μμ στο βιβλιοπωλείο  Διάμετρος κατά την παρουσίαση της καινούριας (τέταρτης) ποιητικής συλλογής ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΨΟΥΣ των εκδόσεων Τυπωθήτω - Λάλον Ύδωρ (Γκούτεμπεργκ) της ποιήτριας Κυριακής Λυμπέρη. Η ποιήτρια και οι φίλες της Διονυσία Καρλατήρα, Ελένη Φωτιά, Δώρα Γιαννούκου και η Βίκυ Στεφανή διάβασαν ποιήματά της με έναν αυτοσχεδιασμό της τελευταίας στιγμής που προσέδωσε ζωντάνια και συμμετοχικότητα στην εκδήλωση. Μίλησαν για το βιβλίο, εκφράζοντας θετικότατα σχόλια, οι συμπολίτες μας Παναγιώτης Τσιμπιδάκης ποιητής - δάσκαλος, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου φιλόλογος - ποιήτρια, καθώς και ο Γιώργος Βέης ποιητής - συγγραφέας - μεταφραστής και πρέσβυς - μόνιμος αντιπρόσωπός τώρα της Ελλάδας στην UNESCO με έδρα το Παρίσι. Η ποιήτρια είναι μέλος του ΚΥΚΛΟΥ ΠΟΙΗΤΩΝ με έδρα την Αθήνα και ήταν η συντονίστρια της -με αφορμή την ημέρα της ποίησης- εκδήλωσης που έγινε με εξαιρετική επιτυχία προ ημερών στην πόλη μας εκ μέρους του ΚΥΚΛΟΥ ΠΟΙΗΤΩΝ με θέμα "'ένα ποίημα για τους πρόσφυγες", ενώ ετοιμάζει ήδη από τώρα την επόμενη συλλογή της.
 Το πάνελ των ομιλητών: από δεξιά: Γιώργος Βέης, Η ποιήτρια Κυριακή Λυμπέρη, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τσιμπιδάκης

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη στην Σκύρο παραγόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στην Σκύρο πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. κ.Σπανός Φάνης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κελαϊδίτη Γιώργο και την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κα.Παπαναστασίου Μίνα.
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο νησί και παρουσία του Δήμαρχου Σκύρου κ.Χατζηγιαννάκη Ε.Μιλτιάδη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες. Επίσης το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 στις 20:00μμ, σε ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της οποίας τέθηκαν από τον Δήμαρχο Σκύρου ,τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και τους δημότες όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο, ενημέρωσαν όσους παρευρέθησαν για την πορεία των έργων που έχει αναλάβει να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Σκύρου, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτό της αντιστήριξης του βράχου που στηρίζεται το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου και της επισκευής του Εθνικού και Περιφερειακού Οδικού Δικτύου. Ο Δήμαρχος Σκύρου κ.Χατζηγιαννάκης Ε.Μιλτιάδης τόνισε πως τα δύο αυτά έργα είναι μείζονος σημασίας για το νησί μας και είναι σκόπιμο να υλοποιηθούν άμεσα, εν όψει καλοκαιρινής περιόδου. Ο κ.Αντιπερειφερειάρχης υποσχέθηκε να δοθεί λύση σε όσα ζητήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν και στα υπόλοιπα θέματα υποσχέθηκε συνεργασία της περιφέρειας με το Δήμο με σκοπό την ολοκλήρωση όσο περισσότερων έργων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, εν αναμονή και των νέων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Σκοπός όλων ήταν ο εντοπισμός και η ιεράρχηση των προβλημάτων της Σκύρου και θα επακολουθήσουν στο προσεχές μέλλον και άλλες τέτοιες συναντήσεις.

Εκ του Δήμου

Αιφνίδια και "κλειστή" εκδήλωση για τον Γεώργιο Παπανικολάου στην Κύμη

Από την σελίδα με τίτλο Ινστιτούτο Παπανικολάου στο facebook πληροφορηθήκαμε ότι έγινε εκδήλωση «Σε συνέχεια της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών» και δημοσιεύονται σχετικές φωτογραφίες με την παρακάτω σημείωση
«Από την εκδήλωση που έγινε σήμερα στην Κύμη, γενέτειρα του Γ.Ν.Παπανικολάου και έδρα του Ινστιτούτου, σε συνέχεια της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 19/02/2016, προς τιμήν του μεγάλου επιστήμονα.»
Επειδή δεν υπήρξε σχετική δημοσιότητα για κάτι που εάν είναι η συνέχεια της λαμπρής όντως εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα θα έπρεπε να αποτελέσει μέγα γεγονός για την Εύβοια και την Κύμη. Το θέμα όμως αφορούσε μόνο μία μικρή ομάδα της Κύμης και τον άμισθο συνεργάτη του Ινστιτούτου αφού ούτε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτο το γνώριζαν όπως μας είπαν όταν τα ρωτήσαμε. Πάλι καλά που το έμαθε ο Δήμαρχος.
Κατά τα άλλα ο θυμόσοφος λαός έχει πολλές παροιμίες…για το "κλήμα που το έφαγε ο γάϊδαρος" αλλά και λαϊκές εκφράσεις όπως…"ξέφραγο αμπέλι». 

Σεμινάριο Οδικής Συμπεριφοράς με τον Ιαβέρη στην Χαλκίδα, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016


Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Πιλοτική εφαρμογή ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο στον Δήμο Χαλκιδέων

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε πιλοτικά από τον Δήμο Χαλκιδέων, η εφαρμογή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi), στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας (πλευρά Ευβοϊκού).
Η εφαρμογή ελέγχεται καθημερινά, προκειμένου να καλύπτει γεωγραφικά και δυναμικά τις προσδοκώμενες χρήσεις και ταυτόχρονα σχεδιάζεται η επέκτασή του στο παραλιακό μέτωπο της Βοιωτικής πλευράς, καθώς και σε άλλες περιοχές τουριστικού, οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στόχος της εγκατάστασης και λειτουργίας του ευρυζωνικού δικτύου είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών και επισκεπτών , που επιθυμούν πρόσβαση στο διαδίκτυο, από φορητές συσκευές, για λόγους ψυχαγωγίας ή διεκπεραίωσης υποθέσεων τους.   

Συνάντηση δημάρχου Χαλκιδέων με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Εύβοιας,  επισκέφθηκαν τον Νομό μας, από 25 μέχρι 28 Μαρτίου, 15  Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες,προσκεκλημένοι του Επιμελητηρίου.
Στόχος ήταν να γνωρίσουν από  κοντά την Εύβοια, τους τουριστικούς προορισμούς της,  υποδομές και γενικά το τουριστικό της προφίλ.
Στο πλαίσιο των επαφών τους, οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες συναντήθηκαν, το βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο “NEGROPONTE” με τους δημάρχους Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη  και Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, καθώς και με αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιάννη Λιονάκη και τα μέλη του  Δ.Σ. Δέσποινα Καραμπέτσου και Μάχη Κολούτσου.
Η συνάντηση πλαισιώθηκε από την χορευτική ομάδα του συλλόγου “Το Αλωνάκι” που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.

Ανάβαση Ριτσώνας: Εκπλήξεις στην πρεμιέρα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από εναλλαγές τόσο στα καιρικά φαινόμενα όσο και στα αποτελέσματα χαρακτηρίστηκε η Ανάβαση Ριτσώνας που άνοιξε την αυλαία του πρωταθλήματος. Ο αγώνας διεξήχθη από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.), έχοντας την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), με το πρώτο σκέλος να μεταδίδεται ζωντανά από το STAR Κεντρικής Ελλάδας.
Από την αρχή του αγώνα, έπεφτε ψιλόβροχο, το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε σε βροχόπτωση. Μεταξύ των σκελών, ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του, με αποτέλεσμα να στεγνώσει για λίγο, μέρος της διαδρομής, ωστόσο στη συνέχεια το ψιλόβροχο επανήλθε κατά διαστήματα, γεγονός που ταλαιπώρησε τους θεατές που βρέθηκαν στις στροφές της ανάβασης. Αυτά τα τερτίπια του καιρού δυσκόλεψαν την επιλογή ελαστικών στους οδηγούς, με αποτέλεσμα να έρθουν τα …πάνω-κάτω και να έχουμε αρκετές εκπλήξεις στην εναρκτήρια ανάβαση της χρονιάς.
Αρχικά, νικητής της Ομάδας Ν ανακηρύχθηκε ο Χρήστος Βλάχος με το Peugeot 106 S16, που ήταν εντυπωσιακός το διήμερο. Στη συνέχεια όμως, οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Βολιώτης οδηγός έπρεπε να τεθεί εκτός αγώνα, από παραβίαση στην καλωδίωση του αυτοκινήτου. Συνεπώς, ο Δημήτρης Πολατσίδης (Peugeot 106 S16) έφυγε από τη Ριτσώνα με τους 25 βαθμούς της πρώτης θέσης, επικρατώντας του Νίκου Κομνού (Peugeot 106 S16) με διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου.

Ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού Στηρίζει συγχαίρει τα Αθλητικά του Σωματεία που διακρίνονται.

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού και προσωπικά η Δήμαρχος κ. Λίνα Ευσταθίου, συγχαίρουν και ευχαριστούν τους αθλητές και παράγοντες των αθλητικών μας συλλόγων, οι οποίοι παρακάμπτοντας δυσκολίες και εμπόδια, τιμούν με την παρουσία και τις μεγάλες επιτυχίες τους, ολόκληρη την Τοπική μας Κοινωνία. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη νέα μεγάλη επιτυχία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Σ. Ένωση Απολλωνίου - Α.Ο. Ιστιαίας και στο καθοριστικό βήμα της για την κατάκτηση του τίτλου.
Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στην ομάδα μπάσκετ του Τελεθριακού  για την υπεράνω κάθε προσδοκίας πορεία της στην πρώτη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα περιόδου 2015-6 της Α' κατηγορίας της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αν. Στερεάς Ελλάδας (Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε.).

Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός αποτελούν την ιδανικότερη διέξοδο των νέων μας, ιδιαίτερα κατά την γκρίζα αυτή παγκόσμια συγκυρία και γι αυτό ολόκληρη η Τοπική Κοινωνία οφείλει να συμπαρασταθεί και να ενθαρρύνει τις ανιδιοτελείς προσπάθειες όλων όσων μοχθούν και αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους.

ΚΕΠ: Μια μικρή Οδύσσεια

24.3.2016
Ένας δημότης πηγαίνει σήμερα στο ΚΕΠ της Κύμης να πάρει ένα έγγραφο.  Δεν μπορούν να του το εκδώσουν επειδή  ο εκτυπωτής δεν έχει μελάνι. Τον στέλνουν στις Κονίστρες όπου διαπιστώνει ότι το ΚΕΠ δε λειτουργεί επειδή η μοναδική υπάλληλος βρίσκεται σε άδεια. Πάει στο Αυλωνάρι όπου βρίσκει το ΚΕΠ κλειστό επειδή οι υπάλληλοι μοιράζουν τρόφιμα για τους απόρους κάτι που δε δέχτηκε να κάνει το τεχνικό προσωπικό του Δήμου.
Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν η ανικανότητα, η απραξία και η αδιαφορία τριών αντιδημάρχων και συνακόλουθα της σημερινής δημοτικής αρχής μπορεί να απαξιώνει μια από μας λίγες δομές της δημόσιας διοίκησης που λειτουργούν στη χώρα μας….

Γιώργος Θεοδώρου

τοπικός σύμβουλος Αυλωναρίου

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών από το Νοσοκομείο Καρύστου σε φορείς της Νότιας Εύβοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εν’ όψει της έναρξης της θερινής περιόδου και λίγο πριν το Πάσχα το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου σε συνεργασία με φορείς της Νότιας Εύβοιας οργάνωσε μαθήματα Πρώτων Βοηθειών. Η αρχή έγινε την Κυριακή 20 Μαρτίου όπου οι Σύλλογοι Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης από την Κάρυστο, το Μαρμάρι και τα Στύρα ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές – πρωτόκολλα παροχής Α’ Βοηθειών, για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός τροχαίου και κυρίως για το πώς θα αντιμετωπίσουν περιστατικά σχετικά με το αντικείμενό τους (πχ. Πυρκαγιά, διάσωση κτλ.)
Ακολούθως, την Τρίτη 22 Μαρτίου, στον χώρο του Α’ Δημοτικού σχολείου Καρύστου οι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου κα Μαρία Γρηγοράκη και κος Μάκης Λυκούδης ενημέρωσαν τους δασκάλους και νηπιαγωγούς της περιοχής για τον ενδεδειγμένο τρόπο αντίδρασης σε έκτακτα περιστατικά που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν εν ώρα εργασίας τους και όχι μόνο. Η συνεργασία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρύστου με το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου οδήγησε σε μία κατάμεστη αίθουσα με εκπαιδευτικούς από τον Αλμυροπόταμο μέχρι την Κάρυστο και, σε συνδυασμό με την άρτια κατάρτιση και των δύο ιατρών, σε μία άκρως χρήσιμη και ενδιαφέρουσα παροχή μαθημάτων Πρώτων βοηθειών.
Στη συνάντηση παρευρέθη και ο Διοικητής του Νοσοκομείο Καρύστου κος Αναστάσιος Μίχας ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για το ενδιαφέρον τους, τόνισε ότι το Νοσοκομείο Καρύστου θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε τέτοιου είδους προσπάθειες και δεσμεύτηκε να οργανώσει και να εφοδιάσει τα φαρμακεία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της περιοχής με το απαραίτητο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό.

                                                                          Ο Αναπληρωτής Διοικητής
                                                                             Γ.Ν.- Κ.Υ. Καρύστου           

                                                                        ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΣ

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην Ριτσώνα


Εικόνες και βίντεο από τη χτεσινή επίσκεψη στη Ριτσώνα ομάδας εκπαιδευτικών από το ΠΑΜΕ. Μετά την πρώτη επίσκεψή μας την Τρίτη κανονίσαμε κιόλας τη Κυριακή να πάμε ξανά, αυτή τη φορά έχοντας προετοιμάσει ομαδικά παιχνίδια για να παίξουμε με τα παιδιά. Όταν φτάσαμε είχε αρχίσει το μάθημα. Παρακολουθήσαμε το μάθημα αριθμητικής που έκαναν και στο διάλειμμα παίξαμε μαζί με τη βοήθεια των δασκάλων.  Πριν φύγουμε δώσαμε κι άλλες ζωγραφιές με μηνύματα ενάντια στο πόλεμο και το ρατσισμό από τους μαθητές μας. Η πρώτη προσπάθεια ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των προσφυγόπουλων και των μαθητών μας προκάλεσε συγκίνηση και χαμόγελα, κι ήταν η αφορμή να κουβεντιάσουμε στις τάξεις μας για τις αιτίες και τις συνέπειες του πολέμου, για τους δίκαιους κι άδικους πολέμους. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους εργαζόμενους γονείς, μαζί με όλο το λαό να οργανώσουμε τον αγώνα μας για :
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ
ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Για όσο διάστημα βρίσκονται στη χώρα μας να ληφθούν άμεσα μέτρα με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για: Δημιουργία ανοιχτών χώρων προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν όλες τις απαιτήσεις για να ζουν χωρίς ελλείψεις οι πρόσφυγες και μετανάστες. Να ληφθούν μέτρα για την ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων που βρίσκονται στη Ριτσώνας με μετεγκατάστασή τους σε κλειστά κτίρια. Μέχρι να γίνει η μετεγκατάσταση να  ληφθούν άμεσα μέτρα για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον καταυλισμό με εξασφάλιση γιατρών, φαρμάκων, διερμηνείας, παροχή ρεύματος, θέρμανσης, τρεχούμενου νερού, δημιουργία αποχέτευσης, προστασίας από λιμνάζοντα ύδατα, αποκομιδής των απορριμάτων κλπ.​

«Ενημέρωση Βουλευτών από το Συντονιστικό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 28/03/2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Ριτσώνας  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, οι φορείς οι οποίοι απαρτίζουν Το Συντονιστικό Κέντρο, δηλαδή:
-              η 114 Πτέρυγα Μάχης
-              η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος
-              ο ΔήμοςΧαλκιδέων
-              Η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας
-              Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
-              Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Χαλκίδας,
αναφέρθηκαν στην λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Ριτσώνας, στις εκκρεμότητες υποδομών, καθώς και σε γενικότερα θέματα φροντίδας, διατροφής  αλλά και υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ακριώτης και Πρατσόλης   οι οποίοι και ενημερώθηκαν εκτενώς   για όλα τα ζητήματα  και ζήτησαν στενότερη συνεργασία για την όσο τη δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων  που υπάρχουν.

Συλλυπητήρια επιστολή Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ για τον θάνατο του Γιάννη Ράζου


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Εύβοιας εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο του εκλεκτού συμπολίτη μας Γιάννη Ράζου.
Η προσφορά του Γιάννη Ράζου, τόσο στην αυτοδιοίκηση  όσο και στους κοινωνικούς αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο,  θα λειτουργεί ως φωτεινό παράδειγμα δράσης για τους νεότερους.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης νιώθουμε χρέος να αποτίσουμε φόρο τιμής στον άνθρωπο και αγωνιστή Γιάννη και να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ