Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Αθλητική Εκδήλωση για τον αυτισμό

Το Σάββατο  2  Απριλίου, στην προσπάθεια μας να  ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μας, Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ακαδημιών, στο Δημοτικό Στάδιο Αμαρύνθου. Όλοι μαζί για 2η χρονιά συμμετείχαμε στην παγκόσμια καμπάνια αφιερωμένη στον  Αυτισμό “Light It Up Blue” ( "Ανάψτε μπλε φως"), του οργανισμού “Autism Speaks”.
Η  διοργάνωση μας έγινε υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. « Δαφνηφόρος  Απόλλων» και με την υποστήριξη του Πανευβοϊκού Γ.Σ. .
Τις ομάδες και τον κόσμο που παραβρέθηκε ενημέρωσαν σχετικά με τον αυτισμό ο κ. Νίκος Μεταξάς,  πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δαφνηφόρος Απόλλων» και η κ. Μιχάλαινα Αναστασία, λογοπεδικός - επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Λόγου-Έργου-Μάθησης «Παιδί και Λόγος».
Οι αγώνες που παίχτηκαν ήταν:
             Α.Ο. Αμαρυνθιακός - Πανευβοικός +Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σ. Σταματούκος
             Soccer club Μπόκαρης – Πανευβοικός+ Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σ. Σταματούκος
             Soccer club Μπόκαρης - Α.Ο. Αμαρυνθιακός
             Αίολος - ΦΣ. Ταμυναïκός Αλιβερίου
             Αθλητική Ακαδημία Ερέτριας - Α.Ο. Αμαρυνθιακός
  Ευχαριστούμε  όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της  εκδήλωσης. Τις ομάδες που έλαβαν μέρος στο τουρνουά, τον γιατρό κ. Βασίλη Μπαμπαλή, την Επιτροπή Σταδίου, την ΕΠΣΕ και τους χορηγούς μας: τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Αυλωναρίου , τον  Ν.Π.Δ.Δ. «Δαφνηφόρος Απόλλων», τον Αντιπρόσωπο Νερών Κρήτης κ. Κατσή Νίκο  και τον Πανευβοïκό Γ.Σ..





Σαματάς για το σαματά… απάντηση για την απάντηση


Με ελάχιστο, είναι η αλήθεια, ενδιαφέρον, παρακολουθώ το χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ των δύο μεγάλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θεωρώ ότι το ελάχιστο ενδιαφέρον που επιδεικνύω δεν αφορά μόνο εμένα αλλά και την πλειοψηφία των Δημοτών, καθώς καμία από τις απανωτές ανακοινώσεις και δελτία τύπου που εξέδωσαν οι κ. Ραβίολος και Μανώλης δεν απαντά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια και δυστυχώς, συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο τόπος μας και στα οποία ο Δήμος μας όφειλε να έχει απαντήσεις.
Για να συμβεί όμως αυτό απαιτείται μια διοίκηση αποφασιστική, με σχέδιο, με όραμα, με διάθεση σύνθεσης αλλά και σύγκρουσης εκεί όπου απαιτείται.
Αντ` αυτού γινόμαστε μάρτυρες ενός λαϊκίστικου παραληρήματος και απ` τις δύο μεριές. Απ` τη μια οι κοσμικότητες, οι φωτογραφικές μηχανές και τα παχιά λόγια και απ` την άλλη η αντίδραση για την αντίδραση και η παντελής έλλειψη έστω και μίας πρότασης.
Πραγματικά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις και των δύο παρατάξεων για το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζουν και οι δύο, χρόνια τώρα.
 Ένα μοντέλο προσωπικών εξυπηρετήσεων, απευθείας αναθέσεων, αντιπαραγωγικό, με μοναδικό έσοδο τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης. Σας καλώ να διαβάσετε τις ανακοινώσεις του κ. Ραβιόλου όταν ήταν αντιπολίτευση. Αλήθεια πόσο μοιάζουν με αυτές που εκδίδει ο κ. Μανώλης!
Το ότι τελικά ο Δήμο μας οδηγείται στη χρεοκοπία… δείχνει να μην τους αφορά!
Λίγο πριν υποδεχθούμε το καλοκαίρι «τσακωνόμαστε», αντί να πραγματοποιήσουμε τις τομές που απαιτούνται ώστε, επιτέλους, οι εξαγγελίες για τουριστική ανάπτυξη να μην είναι κούφια λόγια.
Σε ένα Δήμο δίχως ούτε ένα πεζόδρομο, δίχως ελεύθερα πεζοδρόμια, δίχως καλάθια απορριμμάτων, δίχως καμία οδική σήμανση, δίχως την παραμικρή αξιοποίηση κανενός λιμανιού του, με τα χωριά του αναξιοποίητα και έρημα, με τους επισκέπτες του τόπου να αναζητούν τις παραλίες και τα αξιοθέατα σα να συμμετέχουν στο παιχνίδι του χαμένου θησαυρού, εμείς επιλέγουμε να «τσακωνόμαστε»… γιατί; Με ποιο στόχο;
Ένας Δήμος που δεν κατάφερε, όλα αυτά τα χρόνια, να λύσει σοβαρά ζητήματα, όπως αυτά της αδειοδότησης και ανάπτυξης των λατομείων του, της χοροθέτησης των αιολικών πάρκων του, της υποβοήθησης των παραγωγικών του πλεονεκτημάτων όπως η κτηνοτροφία μας και μιλάει για τον τουρισμό με αφηρημένες έννοιες δεν έχει καμία πιθανότητα ανάπτυξης και επιβίωσης!
Θέλετε κύριοι να κουβεντιάσουμε για αυτά και να συνεργαστούμε για την επίλυση τους;
Η δική μας παράταξη (με τις αδυναμίες της και τις ελλείψεις της)  έχει αποδείξει ότι ήταν και παραμένει πρόθυμη να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.    
      


Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος


Επικεφαλής Συμμετοχικής Δημοτικής Κίνησης «Αλλιώς»

Δράσεις του Δίκτυου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας



  Το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης   Χαλκίδας στα πλαίσια των δράσεων του, το Σάββατο 9/4/16 από τις 10 π.μ μέχρι στις 14.00μμ  διοργανώνει χαριστικό -ανταλλακτικό παζάρι ρούχων και υποδημάτων προς τους συνανθρώπους μας, στον προαύλιο χώρο που βρίσκεται το Δίκτυο μας, επί της οδού Χαινά 9, Εμπορικό Κέντρο, θέλοντας να συγκεντρώσει τρόφιμα για να βοηθήσει, με την διανομή τους, οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.                  
Οι πολιτικές λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζονται από τα μνημόνια 6 χρόνια τώρα, πολιτικές που επιβάλλονται από τους δανιστές της πατρίδας μας, επιβάλλουν να οργανώσουμε   την πάλη  και την αντίσταση μας σε κάθε πιθανό κτύπημα  και αντιλαϊκό μέτρο  ( κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τα κόκκινα δάνεια, κά).
Κάθε Τρίτη βράδυ στις 8.30, στα γραφεία του Δικτύου Χαινά 9, 1ος όροφος, γίνεται συνέλευση των μελών, για ενημέρωση και απόφαση για δράση.


Χαλκίδα 6 Απριλίου 2016

Επίθεση στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αλιβέρι

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Με την σημερινή μας ανακοίνωση  θέλουμε να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία, για την επίθεση που δέχτηκαν τα γραφεία μας ανήμερα της Εθνικής επετείου, από κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα την θραύση της γυάλινης πρόσοψης των γραφείων.
    Καταδικάζουμε  μετά βδελυγμίας  τέτοιες ενέργειες και πρακτικές, που έρχονται από το παρελθόν και θυμίζουν, καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού, τακτικές του παρακράτους και της άκρας δεξιάς. Θέλουμε να κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιες  ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν .Αντίθετα. Μας δυναμώνουν.
    Θα συνεχίσουμε να δίνουμε απερίσπαστοι τον αγώνα μας, τόσο για τα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας όσο και της πατρίδας μας, για την έξοδο  από τα μνημόνια,  την παραγωγική ανασυγκρότηση και την επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανάκαμψης γιατί οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν….

Η γραμματεία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κύμης-Αλιβερίου


Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Κατολίσθηση πάλι στον Μπάσαλε στην Σκύρο

Από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Δημάρχου Σκύρου διαβάζουμε ότι ξαναέγινε κατολίσθηση στον Μπάσαλε και ο δρόμος είναι κλειστός. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
"Ανακοίνωση:

Επειδή παρατηρήθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα στο σημείο που είχε γίνει η κατολίσθηση του δρόμου μετά τον Μπάσαλε ( εκεί που είχε καταρρεύσει το πρανές με τα δυο σπίτια) για λόγους ασφάλειας ο δρόμος από την διασταύρωση του Μπασαλε έως τον δρόμο που οδηγεί στο Μπρουκ θα παραμείνει κλειστή έως ότου έρθουν τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εκτιμήσουν την κατάσταση. Η επικοινωνία θα γίνεται από τον δρόμο της Μανώλιας και τα φανάρια στα Κοχύλια. Ζητάμε από του δημότες και τους κατοίκους της Σκύρου την κατανόηση τους αλλά η ασφάλεια τους είναι σημαντικότερη και μέλημα όλων είναι η ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκληθεί ατύχημα"
Σε νέα ανακοίνωση ο Δήμαρχος ενημερώνει ότι:
"Διευκρίνιση - νέα ενημέρωση: ο επαρχιακός δρόμος στου Παπά το Χούμα δεν έχει καμία ζημιά. Έκλεισε προσωρινά μόνον για λόγους ασφαλείας επειδή υπήρξε έντονη υποχώρηση του εδάφους στο σημείο που ευρισκόταν το γκρεμισμένο σπιτι. Σε συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειαρχη Ευβοιας αυριο θα σταλεί κλιμάκιο μηχανικών της Περιφερειας προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και πιθανότατα εάν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα την Τρίτη ο δρόμος να ανοίξει. Η μεταφορά των μαθητών θα γίνει προσωρινά με το λεωφορείο του Δημου γιατί το Κτελ ίσως δεν μπορεί να διέλθει από τον δρόμο στον Σληνα. Παρακαλούμε όσους κατοικούν στον δρόμο από τον Σληνα έως το Γυμναστήριο να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους προσωρινά στον δρόμο αυτόν για να μην δημιουργηθεί συμφόρηση. Ευχαριστούμε όλους για την κατανόηση και ελπίζουμε η ταλαιπωρία αυτή να ειναι μόνον προσωρινή για δυο ημέρες."

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
email: unionidiotikoi.ch@gmail.com
τηλ: 6978017641, 6984324980

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ - ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας σε καλεί σε ετοιμότητα. Τα μεγάλα Super Market (ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΑΒ) έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους την πλειοψηφία της αγοράς και οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες γιγαντώνονται. Μέσα στην κρίση αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Τρίβουν τα χέρια τους γιατί στόχοι που είχαν χρόνια, γίνονται πράξη «και με τη βούλα»… απελευθέρωση απολύσεων, ξήλωμα εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ευέλικτες μορφές απασχόλησης, μειώσεις μισθών. Η μεγάλη κινητικότητά τους (εξαγορές, συγχωνεύσεις, διαπραγματεύσεις κλπ) δεν έχει στο παραμικρό να κάνει με την καλυτέρευση ή τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας, το αντίθετο μάλιστα.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν: Τρομοκρατία και ανασφάλεια για εμάς, μέσα στους χώρους δουλειάς. Ποντάρουν στην αγωνία μας για την επιβίωσή μας. Παίρνουν δύναμη όταν μας βρίσκουν ανοργάνωτους, όταν οι όροι εργασίας γίνονται ατομικό πεδίο διαπραγμάτευσης. Κερδίζουν έδαφος όταν συμβιβαζόμαστε με τη λογική του μικρότερου κακού (πχ «μπροστά στο να χάσω τη δουλειά μου, ας δεχτώ τη μείωση μισθού») και μας βομβαρδίζουν με περισσότερες μειώσεις, με τετράωρα και εξάωρα που στην πράξη γίνονται ατελείωτες υπερωρίες, αρκετές φορές απλήρωτες, με δουλειά εφτά μέρες τη βδομάδα.
Μόνο μια δύναμη φοβούνται: Τους εργαζόμενους όταν οργανώνονται. Η εργοδοσία τρέμει, όταν οι εργαζόμενοι βάζουν στο στόχαστρο τον πραγματικό υπαίτιο της κατάστασης που αντιμετωπίζουν, όταν συσπειρώνονται σε ταξικά προσανατολισμένα σωματεία, όταν θέτουν διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και παλεύουν σε κάθε χώρο δουλειάς γι’ αυτό, απομονώνοντας όποιους καλλιεργούν τον συμβιβασμό με την εργοδοσία και τις πολιτικές που τη στηρίζουν.