Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Παζάρι τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων στο HANI AVLONARI


Ο Κώστας Ήσυχος και η Λαϊκή Ενότητα σε Κύμη και Αλιβέρι

                                                                                 
   ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΥΒΟΙΑΣ

Εύβοια   20  Απρίλη  2016

Πραγματοποιήθηκε  χθες η  προγραμματισμένη επίσκεψη  του  Κώστα  Ησυχου  μέλους  της  Πολ. Γραμματείας  της  Λαϊκής   Ενότητας  και  πρωήν  αναπλ.υπουργού  Εθνικής  Αμυνας  συνοδευόμενος  από   κλιμάκιο  της  Πολ. Επιτροπής  Εύβοιας  της  ΛΑΕ  αποτελούμενο απο  τον  συντονιστή  της  Ρουμελιωτάκη Θοδωρή  και  τα μέλη της  Καράπα  Αγγελική  και  Αντωνίου  Βαγγέλη  στόν  χώρο  του  εργοστασίου  της  Ηλεκτρομηχανικής  Κύμης.

Η  επίσκεψη  πραγματοποιήθηκε  μετά  απο  πρόσκληση  των  εργαζομένων.
Το  κλιμάκιο  της ΛΑΕ  συναντήθηκε  με  το  Σωματείο  Εργαζομένων ,τους  εργαζόμενους  και  την  Διοίκηση  του  εργοστασίου   και  συζήτησαν  τό  ζήτημα  της  μη  λειτουργίας  του εργοστασίου. Στην συνάντηση  παρευρισκόταν και  ο  πρόεδρος  του  Εργατικού  κέντρου  Εύβοιας Στέφανος  Μπασινάς.
Κατά  την  συζήτηση , αφού  έγινε  ενημέρωση  για τις  συνεχείς  προσπάθειες   που κάνουν  οι  εργαζόμενοι  για  την  επανεκκίνηση  της  λειτουργίας  του  εργοστασίου  που  ανήκει  στο  Υπουργείο  Εθνικής  Άμυνας   και   παρ  ότι  οι  ανάγκες  της  προμήθειας  των  προϊόντων -που  έχει  την  δυνατότητα  να  παράγει  το  εργοστάσιο - είναι  μεγάλες  από  τις υπηρεσίες  της  Εθνικής  Άμυνας  άλλα  και  των άλλων  κρατικών  φορέων  δυστυχώς  δεν  υπάρχει   η  απαραίτητη  πολιτική  βούληση  από  την  κυβέρνηση  -όπως  και από  τις  προηγούμενες  - για  την  λειτουργία  του, προτιμώντας  την  προμήθεια  των  προϊόντων  από  άλλες  εξωτερικές (εκτός  χώρας)  η  εσωτερικές (ιδιώτες)  πηγές   μην  λαμβάνοντας  υπ  όψιν  τα  πολλαπλασιαστικά  οφέλη  που  θα είχε  η λειτουργία  του  για  την  τοπική  κοινωνία  που   σπαράζεται  από  την  μεγάλη  ανεργία  ,άλλα  και  για  την  εθνική  οικονομία.

Η  ΛΑΕ  αφού  δήλωσε την  αμέριστη   στήριξη  της  στις  προσπάθειες  για  την  επαναλειτουργία  του  εργοστασίου   και   ο  Κώστας Ησυχος   επαναβεβαίωσε  του  εργαζόμενους  ότι  θα  συνεχίσει     την  προσπάθεια  του όπως  έκανε και  σαν  Αναπλ. Εθνικής  Αμυνας  οπου  ειχε  βρεθεί  ο νομικός  τρόπος για  την  απρόσκοπτη  και συνεχή  λειτουργία  του εργοστασίου  , αλλά  που δυστυχώς  αυτή  η  προσπάθεια  διακόπηκε  μετά  την  επιλογή  της  ηγετικής  ομάδας  του  ΣΥΡΙΖΑ  να  ψηφίσει το 3ο  καταστροφικό μνημόνιο και την  αποχώρηση  των  διαφωνούντων με  αυτήν την  επιλογή..
Η  Π.Ε. Της  ΛΑΕ Εύβοιας  ζητά  απο  τους  τοπικούς  παράγοντες  της Εύβοιας   και  ιδιαίτερα  τους  βουλευτές  του  Νομού  να πάρουν   συγκεκριμένη  θέση  αν  ειναι  υπέρ  της  επαναλειτουργίας  του εργοστασίου  και  τι  ενέργειες  κάνουν  για αυτό;

Ακολουθούν  φωτογραφίες απο την  συνάντηση


Έκθεση στην Ποταμία: Η Ιστορία του "Αληθούς Σταυρού"


Με ιδιαίτερη χαρά σας καλούμε να επισκεφτείτε την έκθεσή που παρουσιάζουμε στο πανέμορφο γραφικό χωριό της (Άνω) Ποταμίας Κύμης, στον εκθεσιακό - μουσειακό χώρο, «Το λιοτρίβι του Κασομούλη».
Ο σταυρός είναι ένα από τα αρχαιότερα γνωστά σύμβολα και συνδέεται με τις αρχαίες θρησκείες. Συναντάται σε διάφορες παραλλαγές ως σύμβολο ή διακοσμητικό μοτίβο, από τους προϊστορικούς χρόνους στη Μινωική Κρήτη, στη Μυκηναϊκή Ελλάδα, τη Βαβυλώνα, την Παλαιστίνη, τη Μεσοποταμία, την Αίγυπτο και αλλού.
Η χρήση του σταυρού από τους Ρωμαίους ως όργανο μαρτυρικού και ατιμωτικού θανάτου για τους κατάδικους, έμελλε να αλλάξει για πάντα τη θέση του στην ιστορία.
Η φωτογραφική αυτή έκθεση επικεντρώνεται σε δύο ιστορίες (τοιχογραφίες) που αφορούν τον Σταυρό του Κυρίου.
Στην πασίγνωστη κυρίως στην Δ. Ευρώπη Ιστορία του «Αληθούς Σταυρού», από το Αrezzo της Τοσκάνης στην Ιταλία και την Ιστορία του «Τιμίου Σταυρού» στην Ανατολή, από τον μεταβυζαντινό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Αγιασμάτι της Κύπρου.  
Η δύο αυτές ιστορίες παρουσιάστηκαν το 2012 από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια της έκθεσης:
Η λειψανοθήκη του «Αληθούς Σταυρού», απ’ όπου και προέρχεται η φωτογράφισή τους.

Με εκτίμηση

Βελισσάριος Ελευθερίου

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Κηδεύτηκε στον Λοφίσκο ο άτυχος Μπάμπης Τόγιας

Πλήθος κόσμου συνόδευσε τον άτυχο Μπάμπη Τόγια στην τελευταία του κατοικία στο χωριό της μητέρας του τον Λοφίσκο Αυλωναρίου. Περίπου 50 μοτοσυκλέτες συνόδευσαν τον Μπάμπη από το χωριό Οριό έως την Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και στο νεκροταφείο του Λοφίσκου. Τραγική φιγούρα η μητέρα του άτυχου νέου η οποία έχει χάσει ακόνα έναν γιό και τον σύζυγό της σε τροχαίο. Με πολύ δύναμη και προσπάθεια οι δύο παππούδες άντεξαν στο τελευταίο αποχαιρετισμό στον εγγονό τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και σε αντίθεση με τις πρώτες πληροφορίες  ο Μπάμπης Τόγιας προσέκρουσε σε Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ελκυστήρα). Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Χθες (17-04-2016) περίπου στις 19.43’, στην 67η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Σχηματάρι), δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, προσέκρουσε σε Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ελκυστήρα) που οδηγούσε 35χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας.
Ο οδηγός του Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτου συνελήφθη.

Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, από το Τμήμα Τροχαίας Αυτ/μων Βοιωτίας.»

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας. Σκοτώθηκε σε τροχαίο με την μηχανή του ο Μπάμπης Τόγιας

NEA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τραγικό τέλος είχε πριν λίγο νεαρός που οδηγώντας την μοτοσυκλέτα εξετράπη για άγνωστο λόγο της πορείας της και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες ενώ εν συνεχεία σχεδόν διαλύθηκε. Το ατύχημα έγινε στο 67 χλμ της Εθνικής Οδού στο ύψος του Σχηματαρίου. 
Πρόκειται για τον Μπάμπη Τόγια που είχε το φανοποιείο στην είσοδο του Οριού. Ο νεαρός είχε ηλικία 27 χρόνων και σε τροχαίο ατύχημα, σε αγώνες αυτοκινήτων,  είχε σκοτωθεί προ δεκαπενταετίας ο μεγάλος αδελφός του, 14 χρονών τότε, ενώ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ο πατέρας του ο οποίος απεβίωσε λίγα χρόνια αργότερα. Και ο άτυχος νέος είχε πάθος με τις μηχανές και ήταν αθλητής αγώνων ταχύτητας. Πρώτα απ΄όλα ήταν ένα καλό παιδί που σκορπούσε χαρά και αγάπη. 
Το νέο έπεσε  σαν κεραυνός στην περιοχή και ο θρήνος είναι απερίγραπτος

Εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στο Αλιβέρι


Ενημερωτική εκδήλωση στο Αυλωνάρι με θέμα: Μεταμόσχευση μυελού των οστών και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς


Βραβεύτηκε και φέτος το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου

Δελτίο Τύπου     7/4/2016

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου παρέμεινε στην κορυφή αφού βραβεύτηκε και πάλι με Χρυσό Βραβείο στα Βραβεία Τουρισμού 2016.
Το 2015 είχε βραβευτεί με Χρυσό Βραβείο για τη συνεισφορά του στον Εισερχόμενο Τουρισμό.

Φέτος, την 6/4/16, στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Τουρισμού 2016 που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου βραβεύτηκε για το Πρόγραμμα ΣΚΥΡΟΣ 2015. Ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Με το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε η Πρώτη στην Ελλάδα Πρακτική Άσκηση Φοιτητών σε Λιμάνι!!
Καθοριστική για την επιτυχία και τη υλοποίηση του προγράμματος ήταν η πρωτοβουλία και η συμβολή της Καθηγήτριας Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας & εκπαίδευσης του τμ. Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου  κας Κωνσταντίνας  Σκαναβή, η οποία ήταν και η επικεφαλής της ενθουσιώδους φοιτητικής Ομάδας.
Στο πρόγραμμα Σκύρος 2015 συμμετείχαν 45 φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου οι οποίοι στο πλαίσιο της Πρακτικής τους Άσκησης εκπαιδεύτηκαν στη Λιμενική Λειτουργία, στη Διαχείριση της Μαρίνας του Λιμένα της Λιναριάς, ενώ οι δράσεις τους στόχευαν σε Περιβαλλοντικές ενημερώσεις προς τους πολίτες, τους τουρίστες, τους επιβαίνοντες σε σκάφη, στα παιδιά, την Προώθηση έντυπου ενημερωτικού υλικού, τα Περιβαλλοντικά παιχνίδια, την Περιβαλλοντική κατασκήνωση, την Σύσταση Τουριστικού Παρατηρητηρίου και τις Διαλέξεις από εξέχοντες Πανεπιστημιακούς και παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Η Υπηρεσία μας, χωρίς ούτε ένα υπάλληλο από το 2008 μέχρι σήμερα ,γέμισε με φωνές , με ερωτήσεις, με αστεία, με ¨χρώμα¨, από φοιτητές με δίψα για την Αριστεία.
Οι Φοιτητές , παιδιά δικά σας και δικά μας, παιδιά  που σπουδάζουν στα πέρατα της Ελλάδας, μπολιάστηκαν με την Τουριστική εμπειρία, την προσφορά, την ποιότητα και τη υπερηφάνεια για τον Τόπο τους, την Ελλάδα.
Έγιναν πρεσβευτές της Χώρας μας, πρόσφεραν τις υπηρεσίες, το χαρακτήρα και τη φιλοξενία τους , προώθησαν την Υπεύθυνη Περιβαλλοντική Συμπεριφορά στον Ελληνικό Τουρισμό και την Τοπική κοινωνία,  πήραν συγχαρητήρια, πρόσθεσαν την δική τους φωτεινή πινελιά, πήραν πολλά Μπράβο και ένιωσαν ότι συμμετείχαν σε κάτι γνήσιο, χειροπιαστό και Αληθινό.


Πολύτιμη για την υλοποίηση του προγράμματος  ΣΚΥΡΟΣ 2015 ήταν η βοήθεια του πρότυπου τοπικού σταθμού παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ ΣΚΥΡΟΥ και της Ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GAP των προϊόντων  EVIOL.
Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και η Λιμενική του Επιτροπή πρωτοστατεί σε καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές για να εκπροσωπεί τη Λιμενική Διαχείριση, τον Ελληνικό Τουρισμό και το Μοναδικό Νησί της Σκύρου, με τον καλύτερο τρόπο.
Κάθε χρόνο καταρρίπτει τα προηγούμενα ρεκόρ του,  προβάλλει το Δημόσιο χαρακτήρα του και θέτει νέα στάνταρς  για τη σύγχρονη διαχείριση των Λιμανιών όπως αυτού της Λιναριάς το οποίο δεν είναι Λιμάνι στάσης αλλά Λιμάνι προορισμού.
Στη  Λιναριά της Σκύρου ο ρόλος του Λιμένα αναδεικνύεται σε βαθύτατα κοινωνικό διαδραματίζοντας πρωτεύοντα παράγοντα  στην Τουριστική, την Κοινωνική Ανάπτυξη  και Επικοινωνία.
Απαίτηση και υποχρέωσή μας είναι, να ξεπερνάμε συνεχώς τους στόχους που θέτουμε σε όφελος του Ασυναγώνιστης  Σκύρου, του Ελληνικού Τουρισμού και της Χώρας.
Ο Πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου

Κυριάκος Αντωνόπουλος

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΩΡΩΠΟΣ- ΕΡΕΤΡΙΑ- ΩΡΩΠΟΣ


Δείτε τα δρομολόγια 2016 της ακτοπλοϊκής γραμμής Ωρωπός - Ερέτρια και Ερέτρια - Ωρωπός.-Ξεκίνησαν από 15/4/2016
Δρομολόγια Ferry Boat Ερέτρια-Ωρωπός 2016 
Δευτέρα έως Σάββατο
07:00, 08:00, 09:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00
Κυριακή
07.00, 08:00, 09:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21.00
Δρομολόγια Ferry Boat Ωρωπός - Ερέτρια 2016
Δευτέρα έως Σάββατο
07:30, 08:30, 09:30, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30
Κυριακή
07.30, 08:30, 09:30, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21.30
Η διάρκεια του ταξιδιού είναι είκοσι (20) λεπτά.
Τιμές εισιτηρίων: Απλό 2 ευρώ, Παιδικό (από 5 έως 10 ετών), φοιτητικό, πολύτεκνοι και ανάπηροι 1 ευρώ. Αυτοκίνητο και οδηγός 8 ευρώ.

Επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6932201374 για επιβεβαίωση δρομολογίων.