Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Χαλκίδα

Βρισκόμαστε εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων μετά την κατεπείγουσα εισαγωγή  το προηγούμενο Σ/Κ στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.
Η Κυβέρνηση, όσο κι αν βρήκε ανέλπιστους συμμάχους για να κρατήσει στο σκοτάδι της ενημέρωσης τους Έλληνες πολίτες, μετράει αντίστροφα το χρόνο για να μας απαλλάξει άπαξ και δια παντός από την παρουσία της.
Το προσεχές Σ/Κ στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της δίνεται η μεγάλη ευκαιρία στην Δημ. Συμπαράταξη να διαμορφώσει και να παρουσιάσει στον Ελληνικό Λαό μια καινοτόμα, ρεαλιστική, προοδευτική πρόταση για την διακυβέρνηση του Τόπου. Μια πρόταση που με αναλογικό και δίκαιο τρόπο θα κατανείμει από εδώ και πέρα τα βάρη, λαμβάνοντας υπόψη του πόσο και ποιές γενιές, κοινωνικές ομάδες και παραγωγικές τάξεις έχουν πληγεί έως σήμερα από την εφαρμογή των μνημονίων και θα συμβάλλει στην αναδόμηση της μεσαίας τάξης στην πατρίδα μας 
Στα πλαίσια αυτά εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλούμε όλους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε την Τετάρτη 11/5/2015 στις 19:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε όλοι μαζί να καταστήσουμε την Προοδευτική Παράταξη  σε ρόλο οδηγού των εξελίξεων και ενσαρκωτή  των ελπίδων του Λαού.

Ομιλητές:
Tόνια Αντωνίου-ΠΑΣΟΚ
Βασίλης Μάστορης-ΔΗΜΑΡ

Βασίλης Τούντας-Κινήσεις Πολιτών

Δήμος Κύμης Αλιβερίου Για τις στρεβλώσεις της πραγματικότητας για την δημιουργία εντυπώσεων, από την μείζονα μειοψηφία.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                          Αλιβέρι 9-5-2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις στρεβλώσεις της πραγματικότητας για  την δημιουργία εντυπώσεων, από την μείζονα μειοψηφία.
               
Από τις πρώτες ημέρες, όταν η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε τα καθήκοντά της, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, άρχισε να εκτελεί το έργο που γνωρίζει πολύ καλά, την διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Άλλωστε αυτό έκανε συνεχώς και κατά την διάρκεια της θητείας της, ως Δημοτική Αρχή. Έχοντας πάρει διαζύγιο από την αλήθεια και την πραγματικότητα έφθασε στο σημείο να παρουσιάζει ως δικά της έργα της Νομαρχίας και της Περιφέρειας, αφού δεν είχε να παρουσιάσει κάποιο δικό της αξιόλογο έργο.      Σήμερα, με αφορμή τα προβλήματα που υπάρχουν σε δύο (2) έργα, μέσα στο Αλιβέρι, τα οποία είχαν μελέτες με σοβαρές ελλείψεις, μεγαλοποιούν το θέμα, λες και ήρθε η καταστροφή, ή ότι πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Μπορεί και να μην έχουν τέτοιες εμπειρίες, αφού είχαν σχεδόν καταργήσει τους διαγωνισμούς και τις νόμιμες αναθέσεις των έργων, μετά από διαγωνισμούς και έκαναν αναθέσεις με παράνομο τρόπο, δηλαδή έκαναν αναθέσεις προφορικά, οπότε δεν υπήρχε κανένας έλεγχος από κανένα όργανο.  Ο εργολήπτης πήγαινε στο Δικαστήριο, το οποίο βεβαίως αποφαινόταν ότι η ανάθεση είναι παράνομη, αλλά δικαίωνε τον προσφεύγοντα, με τις διατάξεις του παράνομου πλουτισμού.
Δηλαδή, παρά το γεγονός ότι ήταν παράνομη η ανάθεση, ο Δήμος υποτίθεται ότι πλούτισε κατά το έργο που δήλωσε ο προσφεύγων ότι εκτέλεσε, οπότε υποχρεώνει τον Δήμο να πληρώσει το ποσό που διεκδικούσε.
Αυτή η διαδικασία, με τις δικαστικές αποφάσεις, χωρίς κανένα έλεγχο από κανέναν, αν πραγματικά έγιναν τα έργα ή όχι και χωρίς τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, που διασφαλίζουν το Δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, έχει αποτελέσει μάστιγα για το Δήμο και τη Οικονομική του επιβίωση.
Οι τελευταίες αγωγές και μια πρωτόδικη απόφαση, συνολικά τρείς υποθέσεις με μεγάλα ποσά που ξεπερνούν το 1 εκ € ενώ είναι και δεκάδες άλλες αναθέσεις μέχρι 20.000 €.  Όλες μαζί οι παράνομες αποφάσεις, που συνεχίζουν να μας κοινοποιούνται πρέπει να ξεπερνούν τα 2 εκ. € .
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και πάρα πολλά άλλα, έρχονται τώρα να διυλίσουν το  κώνωπα, ενώ καταπίνουν την κάμηλο.
Δεν γνωρίζουμε αν ο Επιθεωρητής που ελέγχει την διαχείριση της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, αν ασχολείται με αυτό το θέμα, το οποίο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον Δήμο, όπως εξελίσσονται τα πράγματα.
Τα δύο (2) έργα, για τα οποία προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις δια- στρεβλώνοντας την πραγματικότητα, στην ουσία εξυπηρετούν και στηρίζουν τις διεκδικήσεις του εργολάβου και όχι του Δήμου.  Τα έργα είναι τα εξής:
-Ανάπλαση πλατεία Ζωντού και Λεωφόρου ΔΕΗ
Το έργο έχει ενταχθεί από το 2010 και χρηματοδοτείται κατά 75% από τη ΔΕΗ και κατά 25% από τον Δήμο.  Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 430.000€.
Ο Διαγωνισμός έγινε στις 3/8/2012 και έδωσαν προσφορές εφτά (7) εργοληπτικές επιχειρήσεις.
Τελικά συνέχισαν οι πέντε (5) από αυτές που έδωσαν τις εξής εκπτώσεις :
Ο 1ος μειοδότης έδωσε έκπτωση 29%
Ο 2ος μειοδότης έδωσε έκπτωση 28%
Ο 3ος μειοδότης έδωσε έκπτωση 25,04%
Ο 4ος μειοδότης έδωσε έκπτωση 23%
Ο 5ος μειοδότης έδωσε έκπτωση 18%
Ο τελευταίος μειοδότης που έδωσε έκπτωση 18%, δηλαδή την μικρότερη, έχει αποδοθεί σε μια μεγάλη προσπάθεια να φύγουν από την μέση όλοι όσοι έδωσαν μεγαλύτερη έκπτωση ώστε να αναλάβει αυτός την κατασκευή του έργου.
Κάποιοι έφυγαν, κατά πάσα πιθανότητα, μετά από συνεννόηση με τον τελευταίο μειοδότη, ενώ εναντίον άλλων έγιναν ενστάσεις κλπ.
Μέχρι σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια, η υπόθεση σέρνεται στις δικαστικές αίθουσες, στην αποκεντρωμένη Διοίκηση, που ασκεί έλεγχο στις αποφάσεις κλπ.
Ο κάθε εργολάβος, έχει δικαίωμα να κάνει ότι νομίζει μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας, για να υπερασπιστεί τα δικά του συμφέροντα.
Η δική μας όμως ευθύνη είναι να προασπίσουμε το Δημόσιο συμφέρον  και το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών.

Αίτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης της πορείας του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Ζωντού και Λεωφόρου ΔΕΗ» στο Αλιβέρι

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου                                9-5-2016



Προς  : α) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπενάκη
             β) Δήμαρχο  Αθανάσιο Μπουραντά.

ΘΕΜΑ: Αίτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης της πορείας του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Ζωντού και Λεωφόρου ΔΕΗ» στο Αλιβέρι


Αιτούμεθα όπως στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Μαΐου 2016 προ ημερήσιας διάταξης ενημερωθεί το σώμα και συζητηθεί η πορεία του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Ζωντού και Λεωφόρου ΔΕΗ» στο Αλιβέρι, μετά την εισήγηση του Δημάρχου στην Οικονομική Επιτροπή, (η συνεδρίαση της οποίας προηγείται κατά μισή ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου), για ανάκληση της διακήρυξης του υπάρχοντος διαγωνισμού.
Παρακαλούμε για την αποδοχή του αιτήματός μας λόγω της σοβαρότητας του θέματος και επομένως της γνώσης που πρέπει να λάβει το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας τη δυνατότητα να εκφράσει και τις απόψεις του.
                                               Εκ μέρους του συνδυασμού
                          ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου
                         Ο επικεφαλής του συνδυασμού και πρώην Δήμαρχος

                                                   Δημήτρης Γ. Θωμάς