Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού


Η κ. Άννα Αλεξάνδρα Λουκατζίκου Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αιδηψού
και Αναπλήρώτρια της Δημάρχου

Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις περί ανανεώσεων, που είχε αναλάβει από την αρχή της θητείας της, όρισε τους νέους και νέες αντιδημάρχους Ιστιαίας-Αιδηψού.
Το σκεπτικό αυτών των ανανεώσεων βασίζεται στην αξιοποίηση όλων των στελεχών, που έχουν τις δυνατότητες και την προθυμία να προσφέρουν. Η Δήμαρχος ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους απερχόμενους αντιδημάρχους που σε μία δύσκολη περίοδο, έβαλαν τις βάσεις ενός εξαίρετου έργου, το οποίο καλούνται να συνεχίσουν οι διάδοχοί τους, με την ίδια αφοσίωση.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση ορίζονται:   
1. Λουκατζίκου Άννα - Αλεξάνδρα κατά τόπον Αντιδήμαρχος για την Δ.Ε. Αιδηψού (αντικατάσταση του Αντιδημάρχου Ζουπανιώτη Δημήτριου).
2. Τσούτσικας Ιωάννης κατά τόπον Αντιδήμαρχος για τη Δ.Ε. Αρτεμισίου (αντικατάσταση του Αντιδημάρχου Σελίμη Κωνσταντίνου).
3. Τσάντζαλος Αθανάσιος κατά τόπον Αντιδήμαρχος, χωρίς αντιμισθία, για την Δ.Ε Ιστιαίας (αντικατάσταση του Αντιδημάρχου Κατούνη Ιωάννη.).
4. Βογιατζής Κυριάκος κατά τόπον Αντιδήμαρχος για την Δ.Ε. Ωρεών (αντικατάσταση του Αντιδημάρχου Παπαδόπουλου Κωνσταντίνου).
5. Καψοράχης Χρήστος κατά τόπον Αντιδήμαρχος για την Δ.Ε. Λιχάδας (ως έμμισθου Αντιδημάρχου Δ.Ε Λιχάδος από άμισθος Αντιδήμαρχος που ήταν μέχρι πρότινος).

Ως αναπληρώτρια αντιδήμαρχος κατά τις περιόδους απουσίας ή κωλύματος της Δημάρχου ορίζεται  η Αντιδήμαρχος κ. Λουκατζίκου Άννα.

Στον Τσιρώνη για τους ΣΜΑ

Χαλκίδα, 18 Μαΐου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Τσιρώνη.
Αντικείμενο της συνάντησής τους αποτέλεσαν, το πρόβλημα της διαχείρισης  των απορριμμάτων που ταλανίζει εδώ και χρόνια τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου  αλλά και θέματα που αφορούν την λουτρόπολη της Αιδηψού.
Για το ζήτημα των απορριμμάτων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς Αθανάσιος και ο Αντιδήμαρχος κ. Μπαράκος Νικόλαος. Τόσο ο κ. Πρατσόλης όσο και οι κ.κ. Μπουραντάς και Μπαράκος αναφέρθηκαν στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος με την διαχείριση των απορριμμάτων ζητώντας να ισχύσει και για την Εύβοια η Νομοθεσία που ισχύει για όλα τα άλλα νησιά ώστε να μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει στην κατασκευή δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στις θέσεις των πρώην Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) που έχουν ήδη αποκατασταθεί. Ο κ. Τσιρώνης με τη σειρά του, τους διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί το πρόβλημα και θα ανάψει το πράσινο φως για την κατασκευή των ΣΜΑ με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη βουλή το επόμενο διάστημα.
Όσον αφορά το θέμα της λουτρόπολης της Αιδηψού, συζητήθηκε ο χαρακτηρισμός των ιαματικών νερών - υγρών αποβλήτων των υδροθεραπευτηρίων, ως βιομηχανικά απόβλητα. Αποτέλεσμα του εν λόγω χαρακτηρισμού είναι ότι πολλές τουριστικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας. Πρόθεση του Υπουργείου είναι να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό των ιαματικών νερών ως βιομηχανικά απόβλητα, στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την απροβλημάτιστη λειτουργία των υδροθεραπευτηρίων και εν γένει των τουριστικών επιχειρήσεων που διαθέτουν υδροθεραπευτήρια αλλά και τον εφοδιασμό τους με νόμιμες άδειες λειτουργίας που πολλές εκ των επιχειρήσεων στερούνταν όλα αυτά τα χρόνια.

Εκ του Γραφείου Τύπου

ΔΕΥΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Περί καθόδου των "χωματουργών"

  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ                                                              ΑΛΙΒΕΡΙ 13-5-2016
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
    ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

     Θέλουμε να πιστέψουμε ότι η είδηση περί ξεσηκωμού των χωματουργών και δημιουργίας μπάχαλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α., δεν είναι κατασκεύασμα της ιστοσελίδας που τη δημοσίευσε, αλλά απλά η μεταφορά ενός ψεύδους που έντεχνα πλάσαραν , γνωστά εργολαβικά συμφέροντα, συνεπικουρούμενα από πολιτικούς κύκλους που τρέφονται από την σκανδαλολογία και σενάρια παρακμής και αποσταθεροποίησης.
Όπως και αν έχει, η ιστοσελίδα που υποτίθεται πως <<ενημερώνει έχοντας άποψη>>, έγινε πρόθυμος αναπαραγωγός   των εκπαιδευμένων ψευδολόγων, που αρέσκονται στην διάχυση φημών και στην δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων.
Φαίνεται, πως τόσο τα γνωστά εργολαβικά συμφέροντα , όσο και οι πολιτικοί τους μέντορες, δεν εννοούν να  αντιληφθούν πως στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου τα πράγματα άλλαξαν οριστικά.
Πλέον , έργα , εργασίες και προμήθειες πραγματοποιούνται με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες και όχι με προφορικές αναθέσεις, όπως γινόταν από την προηγούμενη Διοίκηση.
Για τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς , για τους οποίους οι χωματουργοί , σύμφωνα με το δημοσίευμα βγήκαν στα κάγκελα , προηγήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και δημοσιεύσεις όλων των ενεργειών και αποφάσεων του Δ. Σ. , της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α., με αντίστοιχες δημοσιεύσεις στο   ΚΗΜΔΗΣ, στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο τοπικό τύπο. Για την ακρίβεια, σχετικά με τον διαγωνισμό ‘’ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ Δ.Ε. ΚΥΜΗΣ-ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ’’, δημοσιεύθηκαν τα εξής: Πρωτογενές Αίτημα (ΑΔΑΜ: 16REQ003883290), Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης (ΑΔΑ: ΨΒΨ2ΟΚ5Τ-ΛΧΖ & ΑΔΑΜ:16REQ003893495), Απόφαση Δ.Σ. περί έγκρισης τεχνικών προδιαγραφών, καθορισμού τρόπου εκτέλεσης και όρων διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού (ΑΔΑ: Ω1ΑΑΟΚ5Τ-ΦΨΓ), Διακήρυξη (ΑΔΑΜ: 16PROC004153674), Περίληψη Διακήρυξης (ΑΔΑ: 73ΖΠΟΚ5Τ-ΦΔΟ, Εφημερίδα «ΕΥΒΟΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ»: 7 Απριλίου 2016 - Σελ. 11).  Σχετικά με τον διαγωνισμό ‘’ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΟΣ-ΔΥΣΤΙΩΝ’’, δημοσιεύθηκαν τα εξής: Πρωτογενές Αίτημα (ΑΔΑΜ: 16REQ003883655), Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης (ΑΔΑ: Ω9Τ7ΟΚ5Τ-ΤΛ3 & ΑΔΑΜ:16REQ003893684), Απόφαση Δ.Σ. περί έγκρισης τεχνικών προδιαγραφών, καθορισμού τρόπου εκτέλεσης και όρων διακήρυξης του πρόχειρου διαγωνισμού (ΑΔΑ: 61Χ5ΟΚ5Τ-Γ96), Διακήρυξη (ΑΔΑΜ: 16PROC004157267), Περίληψη Διακήρυξης (ΑΔΑ: Ω8Χ9ΟΚ5Τ-ΝΗ6, Εφημερίδα «ΕΥΒΟΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ»: 7 Απριλίου 2016 - Σελ. 10).
Αυτή την διαδικασία , όλοι οι εργολήπτες  και προμηθευτές , που συνεργάζονται με τις Δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου μας , οφείλουν να την κατανοήσουν και να ξεχάσουν την πρακτική των προσωπικών ειδοποιήσεων και των προφορικών αναθέσεων.
Βέβαια , πέραν όλων αυτών , παραμένει το ερώτημα . Ποιοι είναι οι δεκάδες χωματουργοί που έκαναν μπάχαλο το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. και ποιοι οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας που τους συνόδευαν;  Παρίσταντο μόνο ο κ. Κόκκος Γεώργιος , συνταξιούχος χωματουργός και η σύζυγος του χωματουργού Μαρίνου Αθ. . (Μέχρι την πρώτη δεκάδα χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι οκτώ.)
Σε κάθε περίπτωση, είναι καιρός όσοι έως χθες σιτίζονταν εις το πρυτανείο ( ταμείο του Δήμου και των επιχειρήσεων του), να αντιληφθούν ότι τα πράγματα άλλαξαν και όλα γίνονται με διαφάνεια και διαύγεια. Είναι καιρός να μάθουν να λειτουργούν σε περιβάλλον νομιμότητας και όχι στα όρια της .

                            


                 Γραφείο Τύπου

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την απομόνωση σαλμονέλλας σε προϊόν της EVIA FARM.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με το περιστατικό παρουσίας σαλμονέλλας σε προϊόν «κεμπάπ πολίτικο» της εταιρείας ΕVIA FARM που εδρεύει στον Οξύλιθο της Κύμης έχουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η ανωτέρω εταιρεία παραγωγής προϊόντων κρέατος λειτουργεί εγκατάσταση σφαγείου και μονάδα επεξεργασίας κρέατος και εφαρμόζει σύστημα HACCP για τον έλεγχο των παραγομένων προϊόντων κρέατος.
Από τους μέχρι σήμερα αυτοελέγχους των παραγομένων προϊόντων και σφαγίων δεν έχει απομονωθεί σαλμονέλλα. Η απουσία σαλμονέλλας  έχει επιβεβαιωθεί και από επίσημο έλεγχο  που έχει διενεργήσει πρόσφατα η κτηνιατρική Υπηρεσία.
Κατά τη λειτουργία του σφαγείου παρευρίσκεται πάντα επίσημος κτηνίατρος ο οποίος διεξάγει κρεοσκοπικό έλεγχο στα σφάγια πρίν δοθούν στην κατανάλωση.
Το  ληφθέν δείγμα αποτελείτο από πέντε υπομονάδες και ο παθογόνος παράγοντας απομονώθηκε στη μία υπομονάδα. Το προϊόν «κεμπάπ πολίτικο» καταναλώνεται αφού ψηθεί στους 180O C. Το μικρόβιο της σαλμονέλλας καταστρέφεται σε θερμοκρασία 66o C  με αποτέλεσμα το ψημένο προϊόν να μην μολύνει τον
άνθρωπο.
Η νομοθεσία εθνική και κοινοτική για λόγους ασφαλείας απαγορεύει τη διάθεση στην κατανάλωση προϊόντων που έχουν επιμολυνθεί από σαλμονέλλα για να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση από το χειρισμό του νωπού προϊόντος.
Τα καταστήματα στα οποία έχει διατεθεί το προϊόν έχουν ενημερωθεί έγκαιρα να αποσύρουν το προϊόν και να το επιστρέψουν στην παραγωγό εταιρεία για καταστροφή.
Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησης EVIA FARM δεν έχουν εντοπισθεί προβλήματα στην ασφάλεια των προϊόντων της.

 Κατά τον έλεγχο που διενήργησε η Κτηνιατρική Υπηρεσία στις 12-5-2016 στην εγκατάσταση της εταιρείας δεν ανευρέθηκε ποσότητα της ύποπτης παρτίδας.
Πέραν των ελέγχων που διενεργούνται κατά την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων ζωϊκής προέλευσης οι κρατικοί έλεγχοι διενεργούνται και στα σημεία πώλησης των προϊόντων  ώστε να διασφαλίζεται ακόμη περισσότερο  η Δημόσια Υγεία.

O  Δ/ντής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
                                                                                       
Αντώνης  Πανούσης
Κτηνίατρος ΠΕ Β΄

                                                                                    

                                          

Χρήστος Σαμαράς: Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία και δύναμη σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις

.
Αγαπητά μου Παιδιά,.
Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι μία από τις πρώτες μάχες που καλείστε να δώσετε στη ζωή σας,  με συνοδοιπόρους τους γονείς και τους καθηγητές σας.
Αντιμετωπίστε τις εξετάσεις ως μία δοκιμασία, η οποία θα σας ανοίξει το δρόμο για την ανώτατη εκπαίδευση, την επένδυση στη γνώση καθώς και σε ένα ευρύ κύκλο εμπειριών και νέων οριζόντων.
Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι οι πανελλήνιες, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, είναι απλά μία στάση στη μεγάλη διαδρομή της ζωής σας.
Δεν είναι μοναδική, ούτε η τελευταία ευκαιρία, για να πετύχετε τους στόχους που έχετε βάλει στη ζωή σας.
Συνεχίστε να διεκδικείτε τα όνειρα σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε σίγουροι ότι η ζωή θα σας δικαιώσει.
Εύχομαι και πάλι ,καλή επιτυχία σε σας και στις οικογένειες σας  υγεία και κουράγιο για να σας στηρίζουν σ όλες τις επιλογές σας..

                                                                Ο   πρόεδρος της Δημ. Επιτροπής Παιδείας
                                                                 Κύμης –Αλιβερίου


                                                                                        Σαμαράς  Χρήστος