Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ για τις Στάχτες

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 3  Τ.Κ. 34500   ΑΛΙΒΕΡΙ
Αλιβέρι 18-6-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, ανακάλεσε την υπ’ αριθμ. 1009378/805/Α0010/10-2-2004 απόφαση του Υπουργείου, με την οποία είχαν παραχωρηθεί 186.380,00 τ.μ. δωρεάν κατά κυριότητα στο δήμο μας, από το δημόσιο κτήμα Α.Β.Κ. 57 Κύμης που βρίσκεται στη θέση Ρηχά ή Στάχτες Μηλακίου με αποκλειστικό σκοπό την ίδρυση σχολείου, αθλητικών κέντρων και ανάπλασης εντός πενταετίας.    
 Καταγγέλλουμε διαχρονικά τις Δημοτικές Αρχές που υποτίμησαν ένα ακόμα σημαντικό έργο και δεν υλοποίησαν το σκοπό της παραχώρησης της κυριότητας του ακινήτου.  Στεκόμαστε ιδιαίτερα στη σημερινή Δημοτική Αρχή που έχει την ευθύνη της διοίκησης. Δε γνώριζε το πρόβλημα; Δεν ενημερώθηκε όταν παρέλαβε; Ή το γνώριζε και δεν ενήργησε εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς;  Δεν ξεχνάμε συμπεριφορές και ενέργειες τις οποίες αντιπάλεψε ο λαός στο παρελθόν για τη δημιουργία μονάδας λιθάνθρακα στην περιοχή.
     Ζητάμε από την Κυβέρνηση:
·         Να  μην ενταχθεί η συγκεκριμένη έκταση στο ΤΑΙΠΕΔ.
·   Αν έχει ήδη ενταχθεί να μην δοθεί για επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά μόνο για κοινωφελείς δράσεις.
 Ο Δήμος:
Να κάνει κάθε ενέργεια να παραμείνει η έκταση στην κυριότητά του και να διεκδικήσει την απορρύπανση της περιοχής από τη ΔΕΗ που είναι υπεύθυνη για αυτή τη ρύπανση.
·         Να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο
·         Να προβεί στη σύνταξη σχετικών μελετών για δραστηριότητες στο χώρο αυτό που θα ωφελήσουν τους δημότες και να διεκδικήσει την ένταξή τους και τη  χρηματοδότησή τους από σχετικά προγράμματα.
Μας πήραν πίσω αυτό που μας χάρισαν μετά από αγώνες των δημοτών γιατί δεν ήμασταν άξιοι να το υλοποιήσουμε!!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ:
1.       ΣΤΟ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΠΠΑ
2.       ΣΤΟΥΣ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ
3.       ΣΤΗ Ν.Ε.
4.       ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ (ΚΟΥΛΟΥΡΗ - ΣΤΟΥΠΗ)
5.       ΣΤΗΝ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΥΜΗΣ
6.       ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ: Έφη Ντίνη και Εύριπο F.Μ, Εύβοια ποστ2, Ευβοϊκό τύπο, Λάλατο, Εύβοια πόρταλ, Νότιο Ευβοϊκό, Εύβοια τοπ, Εύβοια ποστ, Εύβοια Blogstop, Εύβοια - Χαλκίδα, Εύβοια ιν, Εύβοια ζουμ, Εύβοια news, e-Karystos.


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Κοινό μέτωπο για να μην γίνουν οι στάχτες στο Μυλάκι "μπούρμπερη" (στάχτη) για έναν ακόμη χαμένο αγώνα

Φουντώνει η κινητοποίηση για το Δημοτικό Κτήμα στις Στάχτες Μυλακίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να συζητήσει στις προσεχείς ημέρες αν και θα έπρεπε να είχε ήδη πάρει πρωτοβουλία για να αναδείξει το θέμα.
Η απορρύπανση του χώρου είναι το πρωταρχικό ζήτημα. Η αξιοποίηση από την πλευρά του Δήμου εφόσον κατοχυρώσει την ιδιοκτησία του είναι δευτερεύον μπροστά στην ανάγκη της εξυγίανσης του χώρου. Κάθε δράση και εγκατάσταση κοινωφελής για τους κατοίκους δεν μπορεί να στηθεί σε αυτό το μολυσμένο χώρο.
Η διατήρηση στην ιδιοκτησία του Δήμου είναι επίσης ένα κρίσιμο ζητούμενο. Ο χώρος δικαιωματικά ανήκει στον Δήμο έστω και ως αντιστάθμισμα για την ζημία στο περιβάλλον. Συνεπώς η όρεξη του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να σταματήσει.
Η Κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα και να ξαναδώσει τον χώρο στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Παράλληλα όμως το ΥΠΕΚΑ οφείλει να αξιοποιήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτήσει την απορρύπανση.  Το έργο αυτό είναι τεράστιο και ξεφεύγει από τις δυνατότητες όποιου δήμου, πολύ περισσότερο ενός υπερχρεωμένου Δήμου όπως ο Κύμης Αλιβερίου στον οποίο η βιομηχανία διαταγών πληρωμής τον οδηγεί με φόρα στο κόκκινο.
Η απαίτηση για την διατήρηση της ιδιοκτησίας στο Δήμο είναι εγγύηση ότι θα αποφευχθούν χρήσεις ρυπογόνες και κερδοσκοπικές από το ΤΑΙΠΕΔ που έχει αναλάβει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Κοινό μέτωπο Δήμου και φορέων και πολιτών χρειάζεται για να μείνουν οι Στάχτες στο Δήμο, αλλά ακόμη μεγαλύτερος αγώνας και πιο επίμονος για να πάψουν οι Στάχτες να είναι στάχτες και να γίνουν χώρος κοινωφελής με καθαρό και υγιεινό περιβάλλον.

Αντίθετα οι επανάληψη των σκιαμαχιών του παρελθόντος δεν προμηνύει αίσιο τέλος για την υπόθεση αυτή την στιγμή που τα διάφορα ιδιωτικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα ακονίζουν τα μαχαίρια για να κάνουν πάρτι και στις Στάχτες, πάνω στις στάχτες του δημοσίου συμφέροντος και της τοπικής ανάπτυξης. Ο νοών νοείτω…

Ομιλία Γιώργου Μαρίνου στο Αλιβέρι


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ   ΕΛΛΑΔΑΣ
Κ. Ο. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Τηλ. 2223023708  Fax: 2223023708 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          
   ΑΛΙΒΕΡΙ 26-6-2016

Τη ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ
στις 9 μμ
Στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στο ΑΛΙΒΕΡΙ
η Κ.Ο. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση για τις 
«ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ»
με ομιλητή τον
ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΟ
μέλος του Π.Γ.

της Κ.Ε. του ΚΚΕ

Το 2ο AQUATHLON FESTIVAL στην Χαλκίδα

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Yπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων, την υποστήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ και επιχειρήσεων, διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου στην Χαλκίδα, από τον σύλλογο “Mad Waters” το  “2ο AQUATHLON  FESTIVAL”.
Πρόκειται για διοργάνωση που στόχο είχε να ενώσει γη και θάλασσα και να φιλοξενήσει  μικρούς και μεγάλους που θέλουν να νιώσουν τη χαρά της συμμετοχής και το αίσθημα ευεξίας μέσα από την φυσική δραστηριότητα.
Το μεγαλύτερο μέρος από τα έσοδα των συμμετοχών, θα διατεθεί σε τοπικό φιλανθρωπικό Ίδρυμα.
Την εκκίνηση στους αγώνες της πρώτης ημέρας έδωσε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές και τους διαγωνιζόμενους για τη συμμετοχή τους.
Παράλληλα, το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο δήμαρχος με συνεργάτες του παρέστη στην τελετή απονομής των μεταλλίων στους νικητές.


            Γραφείο Τύπου  

Μεγάλη συμμετοχή στην Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας



                                   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016


Οι εργασίες της  Πανελλαδικής ιδρυτικής συνδιάσκεψης της Λαϊκής  Ενότητας ξεκίνησαν την  Παρασκευή  24  Ιούνη  στον  ΣΕΦ με  την  παρουσίαση  του  σχεδίου  κείμενου  προγραμματικών θέσεων  από τον Αντώνη Νταβανέλλο  και με  την  παρουσίαση του σχεδίου κανονισμού λειτουργίας  της ΛΑΕ, από την Σόφη Παπαδόγιαννη.
Η  συνέχεια  δόθηκε  με   με  την  ομιλία  του  Π.  Λαφαζάνη   ,ενώπιον  τουλαχιστον  11ΟΟ  αντιπροσώπων.
Ακολούθησαν  χαιρετισμοί  απο :
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς σ.Μανόλης Γλέζος, Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και Επικεφαλής του Σχεδίου Β, σ. Αλέκος Αλαβάνος.
Εκ μέρους της Πλεύσης Ελευθερίας, διάβασε μήνυμα της επικεφαλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που βρίσκεται στην Πορτογαλία για το Συνέδριο του Μπλόκου, ο συναγωνιστής Ζικογιάννης. 
Από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραβρέθηκαν από ΚΣΕ ο Αντώνης Δραγανίγος και ο Γιάννης Σηφακάκης.
Από το ΕΠΑΜ ο Δημήτρης Καζάκης ΓΓ και οι  Δημήτρης Κυπριώτης και Όθωνας
Κουμαρέλης .
 Ο πρόεδρος της Χριστιανικής  Δημοκρατίας Γιάννης Ζερβός και οι  Βασίλης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Πισίνας μέλη του ΠΓ.
Εκπρόσωπος του HDP Τουρκίας στην Ελλάδα  Γιουσούφ Οζντεμίρ.
 Εκπρόσωποι της Δικτύωσης για την Ριζοσπαστική Αριστερά, Γιώργος Βελεγράκης και Τάσος Κορωνάκης.   Εκπρόσωπος από τον Σύλλογο Κορδάτο  Φάνης Παππάς.   
Χαιρετισμό έστειλαν:  
 Η ανεξάρτητη   Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα
Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά της Ιταλίας
Το Κίνημα  για  τον Σοσιαλισμό της Ελβετίας  
Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης του Κουρδιστάν της Συρίας ,Ιμπραχήμ Μουσλεμ  
Το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης PFLP  
Το μέλος της ΚΕ του Δημοκρατικού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης  DFLP, Μιχιαρ Εκταμι.
Η  Κομμουνιστική  Οργάνωση Ελλαδας.
Η  Σοσιαλιστική  Προοπτική Του   LABOUR   LEAVE
Με μεγάλη επιτυχία, συνεχίστηκαν  για   δεύτερη μέρα  οι εργασίες  της  ιδρυτικής  συνδιάσκεψης της Λαϊκής  Ενότητας στο Σ.Ε.Φ

Μεχρι και το  Σάββατο το βράδυ, πάνω από 130 αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα, τοποθετήθηκαν από βήματος, στην ολομέλεια της συνδιάσκεψης .
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της  Πανελλαδικής Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας, που έλαβε χώρα το τριήμερο 24-25-26/06/2016, στο ΣΕΦ.

Οι εργασίες της συνδιάσκεψης ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 26/06 με την ψήφιση του κειμένου των προγραμματικών θέσεων, του κανονισμού λειτουργίας και της πολιτικής απόφασης της συνδιάσκεψης, καθώς και με  την εκλογή του νέου Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Εύβοια

ΣΥΡΙΖΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Βουλευτές κ.κ. Γιώργο Ακριώτη και Τάσο Πρατσόλη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρό, τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Κώστα Παππά και άλλα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και των Τοπικών Οργανώσεων, επισκέφτηκαν την Βόρειο Εύβοια την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016
Στα Κέντρα Υγείας Μαντουδίου και Ιστιαίας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τη συμμετοχή των Διοικήσεων και των εργαζομένων. Στις συζητήσεις αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, οι ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή αλλά και ασθενοφόρα. Οι Βουλευτές και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας συμμεριζόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης, δεσμεύτηκαν να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που έχουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την έδρα του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού και είχαν συνάντηση με τη Δήμαρχο κα Λίνα Σπανού, η οποία με τη σειρά της εξέθεσε στους Βουλευτές τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ζήτησε την αρωγή τους προκειμένου να αντιμετωπιστούν.
 Στο Λιμεναρχείο Αιδηψού ο  Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Δανίκας Σωτήρης και οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στους Βουλευτές τα ζητήματα που απασχολούν το δικό τους τομέα ευθύνης.
 Στην Αιδηψό συναντήθηκαν με Ξενοδόχους και άλλους επιχειρηματίες για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αιδηψού και συζητήθηκαν οι εναλλακτικές για την  συνεργασία με τον Δήμο και την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε.

         27-6-2016                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                  ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ανακαίνιση και ενίσχυση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Στύρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα διαχρονικό και ιδιαίτερα σημαντικό αίτημα της ευρύτερης περιοχής των Στύρων, όπως αυτό της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ικανοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου κον Αναστάσιο Μίχα.
Η ανακαίνιση του χώρου, ο εξοπλισμός του ιατρείου με απινιδωτή καθώς και η ενίσχυσή του με υγειονομικό υλικό θα οδηγήσει στη βελτίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε μια τουριστική περιοχή η οποία εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 700 άτομα τον μήνα τα οποία και πολλαπλασιάζονται στους θερινούς μήνες. 
Η επίβλεψη των εργασιών και η παράδοση του υλικού έγινε προσωπικά από τον κο Μίχα με την παρουσία και των δυο υπηρετούντων Γενικών Ιατρών κκ Ι. Τσουδερού και Κ.Σακκά.
Αξίζει να αναφερθεί ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία υγειονομικής ενίσχυσης έχει πραγματοποιηθεί και στο Περιφερειακό Ιατρείο του Μαρμαρίου.
  
                                                                          Ο Αναπληρωτής Διοικητής
                                                                             Γ.Ν.- Κ.Υ. Καρύστου
                                                                                              ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΣ

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού

Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, ως εκπρόσωπος του Δήμου, ευχαριστεί τους δύο Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, κ.κ. Γεώργιο Ακριώτη και Αναστάσιο Πρατσόλη, τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής, καθώς και τους επικεφαλής των συνδυασμών «Νέα Πορεία» κ. Ηλία Πετσή και «ο Δήμος είσαι Εσύ» κ. Νατάσα Φουρνάρη για την ουσιαστική και εποικοδομητική συμμετοχή τους στην σύσκεψη, που έλαβε χώρα στο Δήμο την παρελθούσα Παρασκευή (24/6/2016).
Η σύσκεψη διεξήχθη χωρίς την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού, προκειμένου να εξετασθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα χωρίς χρονοτριβή και ενδεχόμενη δημιουργία συνθηκών αποσυντονισμού.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Αίτημα για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου για την υπόθεση του κτήματος στις Στάχτες Μυλακίου


«Νέοι Ορίζοντες για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου»        
   27-ΙΟΥΝΙΟΥ-2016

 Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Μπενάκη
Θέμα: Σύγκληση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου
Πληροφορηθήκαμε ότι ανακαλείται η δωρεάν παραχώρηση του Δημοσίου κτήματος έκτασης 186 στρεμμάτων  στις Στάχτες Μυλακίου από το Υπ.Οικονομικών στο Δήμο μας.
Η απόφαση είναι της 21/04/2016, απ ότι φαίνεται έχει κοινοποιηθεί στον Δήμο μας,  αλλά επίσημη ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή, έως σήμερα, δεν υπήρξε.
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, αφορά το Μυλάκι, το Αλιβέρι και τους κατοίκους του, αλλά και όλο το Δήμο,
Ζητάμε άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα του ‘’κτήματος στις Στάχτες Μυλακίου ’ και να ληφθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες ενέργειες.
Το κτήμα Μυλακίου πρέπει να παραμείνει στο Δήμο προς περαιτέρω αξιοποίηση.
Οι αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Δημήτρης Θωμάς (επικεφαλής του συνδυασμού)
Βλάχος Αναστάσιος
Κιούσης Νίκος
Μέξη Μαργαρίτα
Μπάτσα Αρετή
Ντόβολης Βασίλης
Ντούρας Στράτος
Παππάς Βασίλης

Ποθητάκης Άγγελος

Έδρα του δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας η Αιδηψός

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Ιδρυτική Συνεδρίαση του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, με διακριτικό τίτλο ΔΙΑΜ.
Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην ιδιαίτερης σημασίας για τις ελληνικές λουτροπόλεις και έδρα του νεοσύστατου δικτύου, Αιδηψό.
Το ΔΙΑΜ αποτελείται από 7 Δήμους - Μέλη (Δελφών, Ιστιαίας - Αιδηψού, Λαμιέων, Μακρακώμης, Μώλου -Αγίου Κωνσταντνου, Τρικκαίων, Σοφάδων) οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν στη συνεδρίαση από τους Δημάρχους.
Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε στο Δήμο της, η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού, Λίνα Ευσταθίου, η οποία εξέφρασε τη χαρά της για τη σύσταση αυτού του νέου Δικτύου ενώ παρουσίασε την επιθυμία όλων για μια συνεργασία που στόχο έχει την ανάδειξη των Ιαματικών Πηγών της Στερεάς Ελλάδας. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο  Δημάρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης ο οποίος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους, τους κοινούς τους στόχους με άξονα την αξιοποίηση των Πηγών. Έπειτα από κάλεσμα της Προέδρου του Δικτύου, Λίνας Ευσταθίου κάθε Δήμαρχος, πήρε τον λόγο και συζήτησε για τις ιδιαιτερότητες των πηγών του εκάστοτε Δήμου.
Τέλος, με την επίσημη υπογραφή του Δικτύου, πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση του  προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου και ο  ορισμός τόπου και ημερομηνίας πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.
Λίγα λόγια για το ΔΙΑΜ:

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο…….


Αμετανόητη και προκλητική η δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου - Σπανού , για μία ακόμη φορά πίστεψε, πως μπορεί να κορο’ι’δεύει τους δημότες, τους αφελείς συνεργάτες της και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο.
 Καλείται δημόσια, να συγκαλέσει, ως οφείλει, ΆΜΕΣΑ, ΈΚΤΑΚΤΟ δημοτικό συμβούλιο και να ενημερώσει το σώμα και τους δημότες για το πόρισμα των ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που έχει στα χέρια της , εδώ και δύο εβδομάδες και για το οποίο έπρεπε να έχουν λάβει γνώση, τουλάχιστον  οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.
 Κ . Δήμαρχε ,
θέλει Αρετή, Τόλμη και όχι θράσος και Αλαζονεία, η χρηστή Δημοσία Διοίκηση και πρέπει πλέον να απαντήσετε, στις σύμφωνα με πληροφορίες  μας, βαρύτατες κατηγορίες που σας καταλογίζουν οι ελεγκτές, για τις οποίες έτσι και αλλιώς, θα απολογηθείτε στον Εισαγγελέα  και τον Γ.Γ της Περιφέρειας, προηγουμένως όμως πρέπει να δώσετε εξηγήσεις στους δημότες και το δημοτικό συμβούλιο για τις αποφάσεις και τα έργα σας που μας προσβάλουν όλους.
                                                                                                ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

                                                                                                                                                                                                                                                   ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Xάνεται το δημοτικό κτήμα στις "Στάχτες Μυλακίου

Επανέρχονται τα σχέδια για Βιομηχανική και Ρυπογόνα χρήση του;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Αλιβέρι 25-6-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με την από 6-5-2016 απόφασή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ανακάλεσε την κατά κυριότητα παραχώρηση στο Δήμο Ταμυνέων, - και μετέπειτα φυσικού κληρονόμου Δήμου Κύμης- Αλιβερίου - έκτασης 186 στρ. του Δημοσίου Κτήματος στη θέση Στάχτες Μυλακίου με αποκλειστικό σκοπό την ίδρυση σχολείου, αθλητικών εγκαταστάσεων και ανάπλασης.
Η παραχώρηση είχε γίνει – όπως συμβαίνει με όλες τις περιπτώσεις παραχώρησης δημόσιας γης - με όρο την πραγματοποίηση του σκοπού αυτού εντός 5ετίας, με δυνατότητα κάθε φορά διεκδίκησης παρατάσεων.
Πέρα από την προχειρότητα διατύπωσης του  αιτήματος στην αρχική φάση του πρώην Δήμου Ταμυνέων,  δεν έγινε τίποτα επί 12ετία, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η παραχώρηση και να κινδυνεύει το ακίνητο να οδηγηθεί σε άλλου τύπου «αξιοποίηση», ανοίγοντας το δρόμο και την «όρεξη» στους δύο μεγάλους γειτονικούς επιχειρηματικούς ομίλους (LAFARCE –ΔΕΗ)  να επαναφέρουν  τα παλιότερα σχέδιά τους για Βιομηχανική «αξιοποίηση» (μονάδα λιθάνθρακα, συμπαραγωγή ενέργειας κλπ) που είχαν οδηγηθεί σε ματαίωση και ανατροπή κάτω από τους μαζικούς ενωτικούς αγώνες των κατοίκων της Περιοχής και του Περιβαλλοντικού κινήματος.
Η εγκληματική αμέλεια τόσο της παρούσης όσο και των δύο προηγούμενων δημοτικών αρχών σε συνδυασμό με την ολιγωρία, το λιγότερο,  που επέδειξε στην συγκεκριμένη  φάση η σημερινή  ηγεσία του Δήμου ( δεν θέλουμε να σκεφτούμε κάτι χειρότερο ) δημιουργούν  εύλογες ανησυχίες για το μέλλον της περιοχής. Θα επανέλθουμε στα προ του 2004 δεδομένα;
Να είναι όλοι βέβαιοι, όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση του προβλήματος, ότι η τοπική μας κοινωνία θα αντιδράσει και να μην κάνουν «δεύτερες σκέψεις». Αυτό πού κάποιοι θεωρούν Δημόσιο «Κτήμα» δεν είναι τίποτα άλλο από μια θαλάσσια έκταση επιχωμένη με ραδιενεργό τέφρα από  καύση λιγνίτη της ΔΕΗ. Δηλαδή Μια χαβούζα τοξικών ρύπων η οποία αποσυντίθεται και διαχέεται στο Νότιο Ευβοϊκό. Προφανώς και δεν ισχύει η παλιά οικονομίστικη λογική της δήθεν αναπτυξιακής αξιοποίησης ενώ πρέπει να προγραμματιστεί η απορρύπανση της περιοχής.
• Καλούμε την Κυβέρνηση να μην παραδώσει το ακίνητο στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, πολύ περισσότερο στο ΤΑΙΠΕΔ. Η μόνη αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτήματος που μπορούμε να αποδεχτούμε είναι αποκλειστικά και μόνο αυτή που θα αναφέρεται σε ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΣΚΟΠΟ.
•  Καλούμε  το Δήμο Κύμης Αλιβερίου άμεσα να αντιδράσει στην πιο πάνω απόφαση και να επανέλθει  με αίτημα για την εκ νέου παραχώρηση στο Δήμο μας του Δημοσίου «κτήματος» στις Στάχτες Μυλακίου.
•  Καλούμε το Δήμο και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος  να προχωρήσουν άμεσα στην προώθηση αιτήματος για την απορρύπανση της περιοχής με την απομάκρυνση της ραδιενεργού τέφρας, χρησιμοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στα χέρια τους (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ κλπ).
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Γ. Λαγανάς                                                                     Ε. Σπίθας