Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Οι δήμαρχοι της Στερεάς ψαρώνουν και ο Απόστολος κρατά μεγάλο καλάθι!!!

Αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος για την συμμετοχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στο δίκτυο Παράκτιο που περιλαμβάνει όλους τους Δήμους της Στερεάς πλην των Δήμων της Ευρυτανίας που δεν βρέχονται από θάλασσα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Στυλίδας που έχει ως στόχο την εξασφάλιση πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αναβολή οφείλεται στην παράκληση του κ. Γκλέτσου προς τον κ. Μπουραντά προκειμένου να μπορέσει να  έρθει στα Κριεζά και να εξηγήσει το τι είναι το δίκτυο. Αυτό ο κ. Γκλέτσος το κάνει σε όλους τους Δήμους λες και οι άλλοι Δήμαρχοι αδυνατούν να εισηγηθούν στα Δημοτικά Συμβούλια τα οφέλη από την συμμετοχή του Δήμου τους στο Παράκτιο. Κανείς δεν τολμά να συζητήσει το θέμα χωρίς την παρουσία του κ. Γκλέτσου!!!

Το όφελος από το Παράκτιο της Στυλίδας είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο. Εάν έρθουν οι χρηματοδοτήσεις θα οφεληθεί πέραν του «πατέρα» του Δικτύου και όποιος άλλος δηλώνει υποστηρικτής του κ. Γκλέτσου. Για πού; Ο Δήμαρχος Στυλίδας ζήλεψε την δόξα του Μπακογιάννη και σχεδιάζει να κατέβει για Περιφερειάρχης Στερεάς!!! Το δίκτυο δεν είναι παρά τα δίχτυα για να ψαρέψει στηρίξεις!!! Έως τώρα πάει καλά…οι δήμαρχοι της Στερεάς ψαρώνουν και ο Απόστολος κρατά μεγάλο καλάθι!!!

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Εύβοιας ενημερώνει και συμβουλεύει

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
    Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ : ΠΟΙΟΤ. & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Λ. Χαϊνά 93- 341 00 Χαλκίδα                       
TELEFAX: 22210 36095
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:   Κωνσταντίνος  Τζελάς
ΤΗΛ 22213 53920
e_mail: tzelas.k@evia.pste.gov.gr

1ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Α. ΣΤΟΧΟΙ
  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στο Βαμβάκι» εκδίδουν το παρόν δελτίο για τους βαμβακοκαλλιεργητές ΠΕ Εύβοιας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας στο πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο ανάπτυξης των βαμβακοφύτων.
Αφορά τη χρονική περίοδο του φυτρώματος  μέχρι την εμφάνιση των πρώτων χτενιών και τη δημιουργία μέγιστης αυτοάμυνας της βαμβακοφυτείας για όλη τη καλλιεργητική περίοδο        
      Η τακτική    παρακολούθηση της καλλιέργειας από τους παραγωγούς και η εφαρμογή των καλλιεργητικών πρακτικών  στο σωστό χρόνο ,θα συμβάλλουν στην επίτευξη του παραπάνω στόχου   
Β. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
α. Οι σπορές στην Π.Ε. Εύβοιας από 20 Απριλίου εως 8 Μαιου χωρίς να έχουμε επανασπορές.
β. Την εποχή αυτή τα βαμβακόφυτα βρίσκονται στο στάδιο  εμφάνισης των  πρώτων  χτενιών, με 10-15 πραγματικά φύλλα και ύψος περίπου τα 20 εκατοστά.
  γ. Γενικά διαπιστώνεται μεγάλη καθυστέρηση της  ανάπτυξης  των βαμβακοφυτών, λόγω των συχνών βροχοπτώσεων και των σχετικών χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν  τον τελευταίο μήνα .
δ. Παρατηρούνται χαμηλοί πληθυσμοί κυρίως θριπών και τετρανύχων.
ε. Στο δίκτυο φερομονικών παγίδων που έχει εγκαταστήσει η Υπηρεσία μας, οι συλλήψεις των ακμαίων του πράσινου κυμαίνονται χαμηλά επίπεδα. Επίσης κατά τις επιτόπιες δειγματοληψίες μας σε βλαστικά όργανα δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη προνυμφών (σκουληκιών).
Γ. ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
Συνιστάται:
α.  Κατεργασία του εδάφους με καλλιεργητή για καταστροφή των ζιζανίων και αερισμό του εδάφους για ανάπτυξη ισχυρού ριζικού συστήματος σε συνδυασμό με χημική καταπολέμηση με εγκεκριμένα εκλεκτικά ζιζανιοκτόνα (πολυετή ζιζάνια) ή χειρονακτική καταστροφή στην ζώνη σποράς.
β. Ισόρροπη λίπανση και άρδευση για αποφυγή υπερβολικής τρυφερής βλάστησης, που είναι σε βάρος των καρποφόρων οργάνων και καθιστούν τα φυτά ευπαθή στους επιβλαβείς οργανισμούς.
γ. Αποφυγή χημικής επέμβασης διότι την εποχή αυτή εγκαθίστανται και αναπαράγονται οι ωφέλιμοι  οργανισμοί, που είναι σύμμαχοι  στην καταστολή των  πληθυσμών  των επιβλαβών εντόμων  και είναι χρήσιμοι στις  επόμενες και πιο επικίνδυνες γενεές.
δ.Οι παραγωγοί να παρακολουθούν  τακτικά τις  βαμβακοφυτείες (κάθε 3-4 ημέρες)  προκειμένου να διαπιστώνουν τις πυκνότητες των επιβλαβών οργανισμών όταν οι πληθυσμοί  φθάνουν στα όρια της επέμβασης  όπως παρακάτω .
-Για το πράσινο σκουλήκι:
Μέχρι την πτώση των ανθέων και την έναρξη της καρπόδεσης, συνιστάται να προβαίνουν σε ψεκασμό μόνο όταν διαπιστώσουν πάνω από έξι (6) έως οκτώ (8) νεαρές προνύμφες (σκουλήκια μήκους μέχρι 1 εκ. ) σε εκατό (100) φυτά, επιλεγμένα τυχαία από όλη την έκταση της φυτείας, ή εναλλακτικά, πάνω από μία (1) νεαρή προνύμφη, σε φυτά επί της γραμμής και σε μήκος ενός (1) μέτρου. Ακόμη και στην περίπτωση αυτή δε συνιστάται η χρήση πυρεθροειδών και οργανοφωσφορούχων εντομοκτόνων.
-Για το ρόδινο σκουλήκι:
Στο στάδιο της ανθοφορίας, συνιστάται η διενέργεια ψεκασμού μόνο όταν διαπιστωθούν πάνω από είκοσι (20) προσβεβλημένα άνθη (ροζέτες), σε τυχαίο δείγμα εκατό (100) ανθέων, από πέντε (5) τουλάχιστον αντιπροσωπευτικά σημεία της φυτείας.
 Εφόσον αποφασισθεί χημική επέμβαση από τον παραγωγό, τότε  δεν συνιστάται η χρήση των πυρεθροειδών και οργανοσφωσφορούχων  και αυτή πρέπει να γίνεται με εντομοκτόνα που είναι φιλικά προς τα ωφέλιμα (Bacillus thuringiensis, Diflubenzuron, Spinosad, Emamectin benzoate και chlorantraniliprole).
Οι χημικές επεμβάσεις για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να γίνονται όταν οι προνύμφες έχουν μήκος 1 εκατοστό και μετά τη δύση του ηλίου πού οι προνύμφες έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα αλλά και για τη προστασία των μελισσοσμηνών
   Επιπλέον οι βαμβακοπαραγωγοί της παραλιακής ζώνης της Ιστιαίας να προβαίνουν  σε δειγματοληψίες για τον Λύγκο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι πυκνότητες των πληθυσμών και να αξιολογηθούν σύμφωνα με τα όρια της οικονομικής ζημιάς.( 5 άτομα λύγκου κ.μ.ο. ανα 100 φυτά)
Σε κάθε περίπτωση οι βαμβακοπαραγωγοί είναι αποκλειστικά και μόνοι υπεύθυνοι για την τελική απόφαση επιλογής της συγκεκριμένης κάθε φορά φυτοπροστατευτικής επέμβασης στις συνθήκες της καλλιέργειας των, των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που θα επιλέξουν και του τρόπου και του χρόνου χρησιμοποίησης αυτών, καθώς και για τους λοιπούς χειρισμούς που συμβάλουν στις ποσοτικές και ποιοτικές αποδόσεις της καλλιέργειας. Για οποιοδήποτε πρόβλημα της καλλιέργειας οι βαμβακοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτουγεϊονομικού Ελέγχου στο τηλέφωνο 2221353920 Κ.Τζελάς καθώς και στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου στο τηλέφωνο 2421066525.

O  Δ/ντής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
Αντώνης  Πανούσης
Κτηνίατρος ΠΕ Β΄


Διαμαρτυρία των Συνταξιούχων Τσιμέντου για τα νέα μέτρα των νόμων 4387/2016 και 4389/2016

Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Προσωπικού Εταιριών Τσιμέντου
ΟΣΣΥΠΕΤ
 Ευριπίδου 9 Αθήνα 4°ς Όροφος Γραφείο 11

ΑΘΗΝΑ  02/07/2016


Προς: Α) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
           Β) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (Γ.Γ.Κ.Α.)

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα των νόμων 4387/2016 και 4389/2016

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Προσωπικού Εταιριών Τσιμέντου εκφράζει την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία στα μονόπλευρα άδικα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια που αφορούν τις μειώσεις των συντάξεων και ειδικά στα νέα Άδικα μέτρα που επιφέρουν οι νόμοι 4387/2016 και 4389/2016, τα οποία θίγουν για μία ακόμη φορά όλους τους  συνταξιούχους και τους μισθωτούς και ειδικά του κλάδου μας. Επισημαίνουμε ιδίως
την περικοπή των συνταξιοδοτικών παροχών για πολλοστή φορά, την δραματική μείωση των συντάξεων, τη μεταφορά τους στον ΕΦΚΑ, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών, την μεταβολή επί το δυσμενέστερο των συντελεστών υπολογισμού του φόρου εισοδήματος και την εκτίναξη της κλίμακας της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τη συνολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.
Είμαστε όλοι εδώ γιατί θέλουμε και πρέπει να προσφέρουμε στους συναδέλφους μας συνταξιούχους και εργαζόμενους.
Εργασθήκαμε στα εργοστάσια Τσιμέντων κάτω από σκληρές και αντίξοες συνθήκες της βαριάς και ανθυγιεινής βιομηχανίας, στηρίζοντας την οικοδομική δραστηριότητα στο εσωτερικό και τις τεράστιες εξαγωγές της Ελλάδας στα πέρατα της Οικουμένης.
Είναι για όλους μας λοιπόν δύσκολο να παραδεχθούμε την σκληρή και άδικη σημερινή πραγματικότητα, γιατί είναι κόλαση και δεν έχει ανθρώπινη όψη.
Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν είδος σε υπερεπάρκεια, οι συνταξιούχοι σαν ληγμένες παρτίδες που απορρίπτονται και γενικά σβήνουν την ζωή όλων μας όπως και όποτε θέλουν ασύδοτα.
Στο όνομα της πατρίδας στερούμεθα βασικά δικαιώματα και κάθε προσπάθεια για να διορθωθούν οι αδικίες απορρίπτεται.
Η ανασφάλεια μας έχει σημαδέψει και η ανέχεια διαλύει την καθημερινότητά μας.
Τονίζουμε. την διαχρονική αξιοποίηση από το Κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό τους προορισμό, την εισφοροδιαφυγή, την μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, την ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων είναι οι παράγοντες που «υπονόμευσαν» διαχρονικά το Ασφαλιστικό Σύστημα. Όμως για τις συνέπειες της υπονόμευσης αυτής δεν ευθύνονται οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα, οι οποίοι κατέβαλαν διαχρονικά και με συνέπεια τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές τους.
Σημειώνουμε:

Ότι όπως έχει κριθεί με απόφαση της ολομέλειας του Σ.τ.Ε,( με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι δύο τελευταίες περικοπές των συντάξεων), ακόμη και σε περιπτώσεις δυσμενών δημοσιονομικών συνθηκών, η δυνατότητα του νομοθέτη να περικόπτει τις ασφαλιστικές παροχές δεν είναι απεριόριστη, αλλά οριοθετείται κατά πρώτον από τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης (άρθρο 25 παρ. 4 του Συντάγματος) και της ισότητας στα δημόσια βάρη (άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Λεφτά με την σέσουλα!!!

21 Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου διεκδικούν τα έξοδα κίνησης που δεν τους πλήρωνε ο Δήμος την περίοδο 2012-2014.
Οι ακόλουθοι 1)Αχιλλέα Μόσχου του Δημητρίου, κατοίκου Αγίου Γεωργίου,2)Βασιλείου Κατσιπουρνά του Μιχαήλ, κατοίκου Νεοχωρίου, 3)Δημητρίου Γούναρη του Γεωργίου, κατοίκου Οκτωνιάς,4)Βασιλείου Παναγιώτου του Ευαγγέλου, κατοίκου Ορίου,5)Κωνσταντίνου Λάμπρου του Γεωργίου, κατοίκου Πυργίου,6)Σωτηρίου Μπάρμπα του Ευαγγέλου, κατοίκου Βέλους,7)Άγγελου Μαργέλη του Γεωργίου, κατοίκου Κύμης, 8)Γεωργίου Κωτσή του Κων/νου, κατοίκου Ανδρονιάνων, 9)Κωνσταντίνου Κρινή του Ιωάννη, κατοίκου Βιτάλου,10)Γεράσιμου Μοσχάτου του Αναστασίου, κατοίκου Α’ Ποταμίας,11)Κων/νου Καλλιανού του Δημητρίου, κατοίκου Ενορίας,12)Βελισσαρίου Νίττη του Γεωργίου, κατοίκου Καλημεριάνων,13)Θεοδοσίου Κατσίκα του Κων/νου, κατοίκου Πλατάνας,14)Βικτωρίας Ρούπακα του Σταματίου, κατοίκου Πύργου,15)Ευστρατίου Βλάχου του Νικολάου, κατοίκου Ταξιαρχών,16)Γεωργίου Κατσαμάγκου του Ιωάννη, κατοίκου Αλιβερίου, 17)Ιωάννη Ρέτσα του Παναγιώτη, κατοίκου Γαβαλά,18)Δημητρίου Κούτουλα του Βασιλείου, κατοίκου Θαρρουνίων,19)Γεωργίου Χαϊνά του Κωνσταντίνου, κατοίκου Παρθενίου,20)Γεωργίου Στρουμπούλη του Μιχαήλ, κατοίκου Πρασίνου,21)Σταύρου Σέγκου του Ιωάννη, κατοίκου Τραχηλίου.
Έχουν εκδώσει διαταγές πληρωμής σε βάρος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και έχει εκδοθεί κατασχετήριο σε βάρος του Δήμου. Προχθές η Οικονομική Επιτροπή ανέθεσε σε Δικηγόρο την κατάθεση Ανακοπής και την διεξαγωγή των αναγκαίων για την αντίκρουση διαδικασιών και πιο συγκεκριμένα  «της με αριθμό 45/2016 διαταγής πληρωμής του Ειρηνοδικείου Ταμυνέων 2) της παρά πόδας του αντιγράφου εκ του πρώτου εκτελεστού απογράφου της με αριθμό 45/2016 διαταγής πληρωμής του Ειρηνοδικείου Ταμυνέων από 21-6-2016 γεγραμμένης επιταγής προς πληρωμή της και της επισπευδόμενης βάσει αυτών αναγκαστικής εκτέλεσης και 3) του από 27-6-2016 κατασχετηρίου του των ως άνω αντιδίκων εις χείρας των 1) Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε», με έδρα την Αθήνα και υποκατάστημα στο Αλιβέρι Ευβοίας, νομίμως εκπροσωπουμένης, 2)Της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων», με έδρα στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ.40, νομίμως εκπροσωπουμένης, 3)Της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΆΕ (ΛΑΓΗΕ ΑΕ)», με έδρα τον Πειραιά, οδός Κάστορος αρ.72, νομίμως εκπροσωπουμένης, 4) Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ», με έδρα την Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη αρ.30 νομίμως εκπροσωπουμένης.»

Σχεδόν όλοι αυτοί  ήταν εκλεγμένοι με τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου κ. Θωμά. Είναι απορίας άξιο ότι δεν διεκδίκησαν τότε τα έξοδα κίνησης και τα απαιτούν τώρα με αναγκαστική εκτέλεση από τον Δήμο. Φαίνεται ότι τότε χρήματα δεν υπήρχαν ενώ τώρα περισσεύουν λεφτά με την σέσουλα, που λέει ο λόγος και σε καλή μεριά!!!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος την Πέμπτη 30/6.


Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τόνισε:


«Όλα αυτά τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης έχει συγκεντρωθεί πλούσιο υλικό το οποίο αν το αξιολογήσουν και το αξιοποιήσουν σωστά οι εργαζόμενοι, θα εξοπλιστούν με πολύ σημαντικά εφόδια για να δώσουν τη μάχη για τα δικά τους συμφέροντα, να μπούνε μαζικά στον αγώνα, να αντισταθούν πιο αποφασιστικά και να εμποδίσουν την αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για την ανάκτηση των απωλειών που έχουν στη διάρκεια της κρίσης, να ανοίξουν το δρόμο για να κατακτήσουν αυτά που δικαιούνται, αυτά που τους αξίζουν, αυτά που τους ανήκουν.  
Ο λαός μας πρέπει να μη δεχτεί «μύγα στο σπαθί του» και να καταδικάσει με κάθε τρόπο, να πολεμήσει τα κόμματα που τον χρεοκόπησαν, που φτώχευσαν τις λαϊκές οικογένειες, να τα αντιμετωπίσει σαν αντιπάλους, σαν δυνάμεις που διαχειρίζονται το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που κινείται με καύσιμο την εκμετάλλευση των εργαζομένων για να κερδίζουν οι λίγοι, οι πλουτοκράτες που έχουν τα οικονομικά εργαλεία και την εξουσία στα χέρια τους…   

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κρύψει τον ταξικό επικίνδυνο χαρακτήρα της πολιτικής του, εντείνει την ψευδολογία και προσπαθεί να παρουσιάσει την καπιταλιστική ανάπτυξη ως γιατρικό που θα γιατρέψει τις πληγές της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, που προκάλεσε και η πολιτική του.
Είναι τραγικό να πιστέψει ένας εργαζόμενος, μια εργαζόμενη , να πιστέψουν οι άνεργοι, τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ περί δίκαιης ανάπτυξης την ώρα που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να πάρει από τους εργατοϋπαλλήλους, τους φτωχούς αγρότες, τους επαγγελματίες τη μπουκιά από το στόμα.
Είναι χυδαίο να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για δίκαιη ανάπτυξη τη στιγμή που χρεοκοπεί τις λαϊκές οικογένειες οι οποίες είναι καταχρεωμένες στις τράπεζες, στην εφορία και στη ΔΕΗ, περιορίζουν ακόμα και τα τρόφιμα, τα φάρματα, τα είδη πρώτης λαϊκής ανάγκης. 
Είναι πρόκληση να ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να εξασφαλίσει δίκαιη ανάπτυξη την ώρα που υμνεί τους εφοπλιστές ως παράδειγμα κι ενώ είναι γνωστό ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει πλουτίσει, πλουτίζει ακόμα περισσότερο με το κλέψιμο του μόχθου των ναυτεργατών και τους καταδικάζει στην ανεργία την ώρα που ο ελληνόκτητος στόλος ξεπέρασε τα 5.000 καράβια.    
Είναι πρόκληση να διαφημίζει τον Τουρισμό και τους μεγαλοξενοδόχους καπιταλιστές που καμαρώνουν για τα κέρδη τους και να τάζει δίκαιη ανάπτυξη στους εργαζόμενους που λιώνουν , που δουλεύουν χωρίς κλαδική σύμβαση και αμείβονται με τους άθλιους κατώτερους μισθούς των 511 ευρώ μεικτά για τους νέους και τα 486 Ευρώ για τους μεγαλύτερους η ακόμα και κάτω από αυτούς.
«Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά».
Οι ελπίδες που καλλιεργήθηκαν από τις λεγόμενες αριστερές κυβερνήσεις στην Ελλάδα , σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο, διαψεύστηκαν και η αντιλαϊκή πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας οδήγησε σε τραγωδίες για τους λαούς, έγινε το εφαλτήριο ανόδου δεξιών ακόμα και φασιστικών δυνάμεων…  

Εγκύκλιος για την απασχόληση στον αγροτικό τομέα παράτυπα διαμενόντων μεταναστών

Λαμία  30  Ιουνίου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους γεωργού κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της Περιφέρειας ότι, υπογράφηκε και στάλθηκε στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις  της χώρας εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία καθορίζονται οι όροι εφαρμογής του άρθρου 58 ν. 4384/2016, που αφορούν στην απασχόληση παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών για την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών της αγροτικής οικονομίας.
Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν πλέον, με αίτηση που θα υποβάλουν στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να ζητούν την απασχόληση εργατών γης, βοσκών και μελισσοκόμων, μέχρι την συμπλήρωση του ανωτάτου αριθμού μετακλητών εργατών που προβλέπει ανά Περιφέρεια η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
Μαζί με την αίτηση, ο αγρότης υποχρεούται να υποβάλλει την Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας ή Εκτροφής του προηγούμενου έτους και τα προβλεπόμενα στο νόμο δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις θα εξετάζονται με αυστηρή χρονική προτεραιότητα υποβολής.
Οι εργάτες γης που θα απασχολούνται μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος θα λαμβάνουν άδεια εργασίας εξάμηνης διάρκειας και θα ασφαλίζονται με τη διαδικασία του εργόσημου.


                                                                                                                                 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού: Οδύνη για τον πνιγμό ενός συνανθρώπου μας και την εγκατάλειψη του τόπου μας στους τομείς περίθαλψης και υγείας


Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού και προσωπικά η Δήμαρχος κ. Λίνα Ευσταθίου εκφράζουν την οδύνη τους για το ατυχές περιστατικό του πνιγμού ενός συνανθρώπου μας, επισκέπτη της Αιδηψού, που γέμισε με θλίψη όλους μας.
Ταυτόχρονα  ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας του με αυτή όλων ανεξαίρετα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι, παρά τις πολυετείς προσπάθειές τους, βρίσκονται σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή εγκαταλελειμμένοι  στην τύχη τους σε ότι αφορά την υγεία και κυρίως την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού το τελευταίο διάστημα έχει καταβάλει προσπάθειες πέραν των δυνατοτήτων του για να συνδράμει την ηρωική προσπάθεια των Κέντρων Υγείας, που έχουν φτάσει στο σημείο να λειτουργούν χωρίς καν τον στοιχειώδη εξοπλισμό και τα απλούστερα των υλικών, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών ή ατυχημάτων.
Αποτελεί όντως τραγική αντίφαση την εποχή της διαδικτυακής ιατρικής να χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι, λόγω έλλειψης ενός απινιδωτή  ή ενός φαρμάκου.
Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να παρέχει τη βοήθεια που μπορεί στα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να υποκαταστήσει το ανέκαθεν προβληματικό Κρατικό Σύστημα Υγείας, που σήμερα δυστυχώς έχει φτάσει να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Δεν μένει τίποτε άλλο παρά να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος, αλλά και γενικότερα στους δημόσιους προστάτες της υγείας μας και της ζωής μας.

Ανακοίνωση για τον Μαρινόπουλο από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
email: unionidiotikoi.ch@gmail.com
τηλ: 6978017641, 6984324980


Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Ο Μαρινόπουλος εδώ και μήνες υλοποιεί σχέδιο αναδιάρθρωσης  που περιλαμβάνει το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων πανελλαδικά και μαζικές απολύσεις εργαζομένων. Αρκετοί συνάδελφοι μας βρέθηκαν στο δρόμο της ανεργίας μετά από πολλά χρόνια δουλειάς στην εταιρεία. Πολλοί υποχρεώθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Εδώ και δύο μήνες οι μισθοί μπαίνουν με καθυστέρηση και σε δόσεις, γεγονός που έχει μεγαλώσει την ανησυχία για το που θα καταλήξει. Πολλοί συνάδελφοι αναζητούν μια ελπίδα, ότι θα βρεθεί μια λύση και θα κρατήσουν τη δουλειά τους, άλλοι απελπίζονται και είναι έτοιμοι να τα παρατήσουν, άλλοι κρατούν στάση αναμονής.
Επιπλέον σ’ αυτή την κατάσταση η Εταιρεία από την Τρίτη 28/6/2016 κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 99 σκορπίζοντας ακόμα μεγαλύτερη ανασφάλεια.
Απέναντι σ’ αυτές τις εξελίξεις εμείς, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, να μην μένουμε παθητικοί,  να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και  να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τα πιθανά σενάρια.
Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!
      ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ!
Συνάδελφοι θυμηθείτε πως φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο.
Η Μαρινόπουλος ήταν η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερ μάρκετ, πρώτη σε πωλήσεις και στα μερίδια της αγοράς. Αυτή τη στιγμή διαθέτει τα περισσότερα καταστήματα πανελλαδικά, ένα πραγματικό τεράστιο μηχανισμό διακίνησης και εμπορίας τροφίμων και άλλων βασικών καταναλωτικών αγαθών. Μέσα στη διετία 2012-2014 έκανε επενδύσεις ύψους 250 εκατομμύρια ευρώ, εξαγόρασε πολλές μικρότερες αλυσίδες.