Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Υποψήφιοι της Συμπολιτείας κλείνουν δρόμο στο Μονόδρυ!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   Υποσχέθηκαν ως υποψήφιοι να λύσουν τα προβλήματα του χωριού τους και ζήτησαν να τους ψηφίσουν και σήμερα τους δημιουργούν περισσότερα.
    Το 2012 με τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου του Μονοδρίου και με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των κατοίκων ανοίχτηκε δρόμος για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού και όχι μόνο.
     Σήμερα, τρεις υποψήφιοι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με την «Συμπολιτεία», αυθαίρετα, έκλεισαν το συγκεκριμένο δρόμο. Συγκεντρώθηκαν και πάλι υπογραφές των κατοίκων που ζητούν να ανοίξει ο δρόμος και δόθηκαν στους «αρμοδίους» , αλλά δυστυχώς ο δρόμος παραμένει μέχρι σήμερα κλειστός. Έχουμε και εμείς προφορικά ενημερώσει για το θέμα αυτό τη δημοτική αρχή, αλλά η απάντηση ήταν: «ο ένας δεν πείθεται, τι να κάνουμε; Να του τραβήξουμε το αυτί;». Απάντηση που φυσικά δε συνάδει με μια υπεύθυνη δημοτική αρχή.
Ζητάμε λοιπόν, την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής για τη διάνοιξη του συγκεκριμένου δρόμου, προς όφελος και εξυπηρέτηση των κατοίκων του Μονοδρίου και όχι μόνο. Να εφαρμοστεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση για να εμπεδωθεί στους δημότες το αίσθημα της ισότητας, του δικαίου, της εκτίμησης και της δημοκρατίας.



ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ- ΚΥΜΗΣ: Ονομασία Οδών και Κτιρίων προς τιμή δημοτών μας

ΠΡΟΣ : Το Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου κ. Μπουραντά Αθανάσιο
                                                  Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου
                                                  Κύριο Ιωάννη Μπενάκη
                                    ΚΟΙΝ: Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων κ. Θωμά και κ. Μιχαήλ

ΘΕΜΑ: «Ονομασία Οδών και Κτιρίων προς τιμή δημοτών μας»

Κύριε Δήμαρχε
Ως αυτοδιοικητικός για πάρα πολλά χρόνια, γνωρίζετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που υπηρέτησαν τον τόπο τους, από οποιοδήποτε πόστο τους επέλεξε ο λαός, με αγάπη, με όραμα, με αυταπάρνηση, με ανιδιοτέλεια, με θυσίες προσωπικές και όχι μόνο, προσφέροντας και την ψυχή τους ακόμα για την ανάπτυξη της περιοχής τους και για ένα καλύτερο αύριο των συμπολιτών τους.
Τέτοιους ανθρώπους έχει να επιδείξει και ο Δήμος μας και αναφερόμαστε συγκεκριμένα στους αείμνηστους Γιώργο Γκίκα, Νίκο Πάτζαλη και Νίκο Χαλδούπη.
 Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους τιμάμε και να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη τους για να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.
Προτείνουμε λοιπόν να φέρετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα και να ψηφίσετε:
•   Την ονομασία του κλειστού γηπέδου μπάσκετ σε Γήπεδο Γιώργος Γκίκας
•   Την ονομασία ενός κεντρικού δρόμου του Αλιβερίου σε Οδό Νίκου Πάτζαλη
• Την ονομασία της Παιδικής Χαράς στον Κάραβο σε Παιδική Χαρά Νίκος Χαλδούπης
Γνωρίζοντας την ευαισθησίας σας στον τομέα αυτό είμαστε βέβαιοι πως θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας.


ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Απάντηση στους Νέους Ορίζοντες για την ακύρωση Απόφασης

       ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Συνιστά πρόκληση στην λογική και αναίσχυντη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, το να εγκαλείται η παρούσα Διοίκηση του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου, για μη εφαρμογή της νομιμότητας , ειδικά από εκείνους που την είχαν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους , όλα τα χρόνια που ασκούσαν Διοίκηση , τόσο στο Δήμο Κύμης όσο και στον ενιαίο Δήμο Κύμης –Αλιβερίου.
     Χρησιμοποιούν μια απόφαση της Περιφερειακής Διοίκησης , η οποία ακυρώνει για τυπικούς λόγους μια απόφαση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου, (καθυστερημένη ανάρτηση της απόφασης στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ) και πανηγυρίζουν , ο κ. Θωμάς και οι <<Νέοι Ορίζοντες>>, λες και με την απόφαση αυτή διαγράφονται όλες οι καταγγελίες και  αναστέλλονται όλοι οι έλεγχοι.
     Στην  αδιάκοπη προσπάθεια τους , να αποπροσανατολίσουν από την σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα που τους πλησιάζει επικίνδυνα, αποφεύγουν να μιλήσουν για την ταμπακιέρα , πετώντας ως συνήθως την μπάλα στην εξέδρα. Μάλλον έχουν παρανοήσει ή επιμένουν να ζουν στην δική τους εικονική πραγματικότητα.
     Ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ. Θωμάς και οι << Νέοι Ορίζοντες>>, αντί να πανηγυρίζουν και να μας εγκαλούν στην νομιμότητα , θα έπρεπε να απαντήσουν που πήγαν τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών, ποιοι πληρώθηκαν από αυτά τα χρήματα, ποια έργα πραγματοποιήθηκαν , ποιες προμήθειες έγιναν κ.λ.π. Ας απαντήσει στα έγγραφα των Διευθυντών των Σχολικών μονάδων, που για έργα και προμήθειες άκουγαν και ποτέ τους δεν τα είδαν, στους προμηθευτές και τους εργολήπτες  που εμφανίζονται με εξοφλημένα τιμολόγια αλλά  δεν πήραν στα χέρια τους χρήματα.
     Για όλα αυτά υπάρχουν έγγραφα και Υπεύθυνες Δηλώσεις που βρίσκονται στα χέρια των ελεγκτών και αξιολογούνται αναλόγως.  Για αυτά έχουν  να πουν κάτι. Αν δεν έχουν να πουν , μάλλον θα ακούσουν και άλλες παρόμοιες αποφάσεις με αυτές της κ. Επιτρόπου που θα τους καλούν να επιστρέψουν στο ταμείο του Δήμου και άλλα χρήματα που παρανόμως και παρατύπως διασπάθισαν.
  Είναι ίδιον όσων έχουν έλλειμμα πολιτικού λόγου και ουσιαστικών επιχειρημάτων , να επιδίδονται σε κινήσεις εντυπωσιασμού, προσδοκώντας να διαμορφώσουν ένα ψευδές περιβάλλον για να προσπεράσουν την πραγματικότητα, η οποία δυστυχώς για αυτούς έχει μετατραπεί σε εφιάλτη.
                                                    

                                                                                     Γραφείο Τύπου

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σωματείο Εργαζομενων Ηλεκτρομηχανικής: Ταφόπλακα στην ΗΜΚ Κύμης βάζει ο κ. Βίτσας

                                                                                               Κύμη, 12/07/2016
                                                                                                                      Αρ. Πρωτ.:14


ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο αρμόδιος για την αμυντική βιομηχανία ΑΝΥΕΘΑ κ. Βίτσας, αντιμετωπίζει τους εργαζομένους της ΗΜΚ ως <<ΚΟΛΙΓΟΥΣ>>, πραγματικό όνειδος, που εσκεμμένα θέλει να «ξεχνά» και τους αφήνει απλήρωτους και εξαθλιωμένους εδώ και 12 μήνες, αδιαφορώντας πλήρως για την την επιβίωσή τους!!!

ΟΜΗΡΙΑ!!! ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!!!
Τι και αν ψηφίστηκε τροπολογία με ΠΝΠ που έγινε Νόμος (άρθρο 20, παρ.3 Ν.4366), για τα δεδουλευμένα τους, τι και αν δόθηκαν υποσχέσεις-δεσμεύσεις (συνάντηση 22/1/2016), ότι θα τοποθετηθεί Διαχειριστής, θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και θα ανακοινωθεί η απόφαση για το μέλλον του εργοστασίου το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο:
 ΚΟΡΟΊ΄ΔΙΑ & ΨΕΜΑΤΑ
Η ΗΜΚ είναι ίσως η μοναδική εταιρία που δεν έχει Διοίκηση από τον 10/2013 με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παράγει, να μην μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να μην μπορούν να διευθετηθούν καθημερινά λειτουργικά προβλήματα (Άραγε θα παρέμβει ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;;;). Ακόμη και το πρακτικό συμφιλίωσης του υπουργείου εργασίας αναφέρεται στον παραβάτη εργοδότη!!! ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;;;
Η απάντηση από το ΥΠΟΙΚ στο αίτημα που έκανε το ΥΠΕΘΑ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων αναφέρει ότι “στην ΗΜΚ δεν υπάρχει διοίκηση, διότι δεν έχει τοποθετηθεί Διαχειριστής, άρα δεν μπορεί να επιχορηγήσει’’. Γιατί δεν επιχορηγεί τους εργαζόμενους της ΗΜΚ από τον προϋπολογισμό του το ΥΠΕΘΑ όπως κάνει με τα ΕΑΣ;;;
Γνωστό και πετυχημένο το σχέδιο της απαξίωσης και η μεθόδευση ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ των εργαζομένων, αλλά πλέον έχουν γνώση οι φύλακες, κ.Βίτσα! Όσο και να θέλετε οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο για να βάλετε ΛΟΥΚΕΤΟ αναίμακτα, πλανάστε πλάνην οικτρά. Εμείς θα είμαστε εκεί! Αν θέλετε να το κλείσετε δηλώστε το ευθέως, ΠΡΑΞΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ και αναλάβετε επιτέλους την ευθύνη. Αν και κάθε άλλο παρά αναμενόμενο ήταν να γίνει αυτό από μία «Αριστερή Κυβέρνηση». Γιατί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης στόχοι είναι:
 Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Πως;;; Mε λουκέτα σε εργοστάσια που ανήκουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και δη στην αμυντική βιομηχανία; Η ΗΜΚ είναι το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα που έχει την ικανότητα να παράγει και να τροφοδοτεί τις  Ε.Δ με κράνη, αλεξίσφαιρα, στολές ΡΒΧΠ, στολές παραλλαγής, εξαρτήσεις, απάρτια όλμων και τόσα άλλα προϊόντα. Το πόρισμα της επιτροπής του ΥΠΕΘΑ με σκοπό την διερεύνηση των δυνατοτήτων της ΗΜΚ και της μετατροπής της σε Διακλαδικό εργοστάσιο βάσης ανέδειξε τις τεράστιες τεχνικές δυνατότητες του εργοστασίου, αλλά και το οικονομικό όφελος που θα έχει το Υπουργείο μεσοπρόθεσμα.
  Η καταπολέμηση της ανεργίας. Πως;;; Πετώντας πενήντα οικογένειες στον δρόμο;
 Η ειδική μέριμνα σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Πως;;; Κλείνοντας εργοστάσια που θεωρούνται οικονομικός και εργασιακός πνεύμονας σε μια περιοχή όπως η Κύμη, που είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική με ιδιαίτερο ανάγλυφο, απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο και απομακρυσμένη από αστικό κέντρο με ανεργία που αγγίζει το 80%, να χαθούν τόσες θέσεις εργασίας.
Αντί λοιπόν κ. Βίτσα εσείς και οι «άδολοι» συνεργάτες σας να θεωρείτε το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ, (το αποδεικνύετε άλλωστε αυτό με την ακατανόητη άρνηση σας να τοποθετήσετε διαχειριστή), καλύτερα είναι να παραδειγματιστείτε από τις πολιτικές αποφάσεις που ακολουθούν άλλοι συνάδελφοι σας για την εξασφάλιση των εργαζομένων στους φορείς που εποπτεύουν.  
 Αντί να εξυμνείτε το κοινωνικό πρόσωπο εταιρειών που σας βοήθησαν στην δημιουργία HOT SPOT θα πρέπει να δείτε τι θα κάνετε με το «κοινωνικό» πρόσωπο του Υπουργείου, όταν εγκαταλείπετε πενήντα οικογένειες και αφήνετε τους εργαζόμενους δώδεκα (12) και πλέον μήνες απλήρωτους! Είστε ο βασικός υπεύθυνος, ως καθ’ύλην αρμόδιος, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αυτοί οι άνθρωποι, όπως και για τη φυσική τους επιβίωση στο εξής.
Η αντιμετώπιση που έχουν οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ είναι το αποκορύφωμα της ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ & ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ. Αυτό που συμβαίνει εδώ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥΘΕΝΑ! Τιμωρούν τους εργαζόμενους;;; Την περιοχή της Κύμης;;; Τον Νομό Ευβοίας;;; Θα τολμούσαν να εφαρμόσουν και αλλού ανάλογα «πειράματα» επιβίωσης; Απορούμε με τη σιωπή και την ανοχή των Βουλευτών και του Υπουργού του Νομού μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να πάρουν θέση.
Το «γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» και αλλοίμονο σε αυτόν που θα βρούμε μπροστά μας.
Οι 50 πρώτοι, ουσιαστικά «απολυμένοι» και απλήρωτοι του Δημοσίου με κυβέρνηση της Αριστεράς!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας

   Γ. Θεοδώρου                                           Β. Γκατζιώνη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ “HANI AVLONARI”



Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, στην αυλή του “HANI AVLONARI”, θα πραγματοποιηθεί ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με τη συμμετοχή μαζικών φορέων και φίλων του Πολυχώρου.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής μας θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν, όμορφες βραδιές και να γνωρίσουν αξιόλογα έργα ανθρώπων του πνεύματος που κατάγονται από το τόπο μας, καθώς και τους ίδιους τους δημιουργούς.
Επιστήμονες, λογοτέχνες, ζωγράφοι, μουσικοί, χορευτικές ομάδες, νεανικά συγκροτήματα, παραγωγοί τοπικών προϊόντων, θα παρουσιάσουν τα έργα τους.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ανοίγει στις 9 Ιουλίου ο ποιητής Θανάσης Χατζόπουλος και ολοκληρώνεται στις 27 Αυγούστου με βραδιά αφιερωμένη σε νέους μουσικούς της περιοχής μας για τον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο        9/7    Αφιέρωμα στον βραβευμένο ποιητή μας Θανάση Χατζόπουλο.
Συνδιοργάνωση με το σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με ειδικές δεξιότητες.
Κυριακή       10/7 Προβολή του τελικού του Euro 2016 στην καλοκαιρινή κινηματογραφική οθόνη  του HANI.
Παρασκευή 15/7              Έναρξη έκθεσης ζωγραφικής του ζωγράφου Γιώργου Ρέτσα με τίτλο «Λαϊκά Πορτραίτα».
Παρασκευή 15/7              Χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων Αγ. Γεωργίου και Γαβαλά παρουσιάζουν      παραδοσιακούς χορούς.
Κυριακή      17/7                Θερινός κινηματογράφος από τη κινηματρογραφική λέσχη της “Ανέμης” με Αφιέρωμα στην          Ιταλική κωμωδία με το κλασικό έργο «Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ»
Παρασκευή   22/7            Θερινός Κινηματογράφος : Προβολή ταινίας
Σάββατο       23/7              Αφιέρωμα με ζωντανή μουσική στη Σωτηρία Μπέλλου.
Τετάρτη        27/7              Θερινός Κινηματογράφος : Προβολή ταινίας
Παρασκευή   29/7            Αφιέρωμα στα Μαθηματικά παρουσιάζει ο μαθηματικός Γιάννης Σαμπάνης την εκλαϊκευμένη  διάλεξή του “Κανονικότητα, τύχη-ελευθερία, πρόβλεψη και γιατί όχι δημιουργία”
Σάββατο        30/7    Μουσική βραδιά με σύχρονα-έντεχνα ελληνικά τραγούδια.
Τετάρτη         3/8     Θερινός Κινηματογράφος : Προβολή ταινίας
Παρασκευή    5/8    Έναρξη έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «πέντε φωτογράφοι και ένας ο στόχος» των: Βασίλη  Διακάκη, Σπύρου Σανσονέτη, Βαγγέλη Ματζαμούρτο, Χρυσόστομου Νόνα και Νίκου Νικολάου.
Παράλληλα θα υπάρξει αφιέρωμα στο ποιητή - λογοτέχνη Βασίλη Διακάκη.
Σάββατο        6/8               Η Δάφνη Ζουρνατζή επιστρέφει γι άλλη μία μαγευτική βραδιά στην αυλή του HANI.
Κυριακή        7/8                Σεμινάριο φωτογραφίας:  Σ. Σανσονέτης
Θέμα: “Τι περιέχει η φωτογραφία”
Δευτέρα       8/8 Σεμινάριο φωτογραφίας: Β. Ματζαμούρτος
Θέμα: “Photoshop”
Τρίτη             9/8                Σεμινάριο φωτογραφίας: Ν. Νικολάου
        Θέμα: “Σύνθεση στη φωτογραφία”
Τετάρτη       10/8   Η Μαρία Λιάπη (Αρχ/των ΕΜΠ)  παρουσιάζει το Βυζαντινό Ναό του Αγίου Δημητρίου στα Χάνια
Αυλωναρίου με θέμα: «μία πρώτη προσέγγιση στη μνημειακή ζωγραφική και της    αρχιτεκτονικής του μνημείου» .
Συνδιοργάνωση σύλλογο προστασίας περιβάλλοντος του Αυλωναρίου.
Παρασκευή 12/8              Ο Ν.  Νικολάου θα προβάλλει το έργο του Πανόραμα 1975 – 2015)
Σάββατο      13/8               Μουσική με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια με ζωντανή ορχήστρα.
Τετάρτη       17/8               Θερινός Κινηματογράφος : Προβολή ταινίας
Σάββατο      20/8      Διήμερο τοπικών προϊόντων, αφιερωμένη ιδιαίτερα στο σύκο.
& Κυριακή 21/8        Τις βραδιές θα «επενδύσει» μουσικά η  Σοφία Πριστούρη.
Σάββατο      27/8   Αποχαιρετισμός του καλοκαιριού με νέους μουσικούς της περιοχής μας.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:   21:30
Για περισσότερες λεπτομέρειες, εμπλουτισμού ή πιθανών μικρο-αλλαγών του προγράμματος των  Εκδηλώσεων επισκευθείτε τις σελίδες μας στο Ίντερνετ :

Θωμάς: Παράνομη η Απόφαση Μπουραντά!!!

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου                                                                                                                                  11-07-2016
                        

                            ΠΑΡΑΝΟΜΗ  Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ!
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την απόφασή του   να συστήσει επιτροπή για έλεγχο
των πεπραγμένων των Σχολικών Επιτροπών επί θητείας Δημήτρη Θωμά.


Με την 24/2016 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006,   ακυρώθηκε ως  παράνομη η   1993/2015 απόφαση του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου  Αθ.  Μπουραντά, με θέμα: «Συγκρότηση επιτροπής ελέγχου δαπανών για εργασίες και προμήθειες από τις σχολικές επιτροπές στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», για το χρονικό διάστημα από 1-1-2011 έως 31-8-2014.
Η  υπόθεση αυτή είναι άλλη μία πράξη αυτής της Δημοτικής Αρχής που προσβάλει κάθε θεσμό και καταλύει κάθε έννοια δικαίου.
Μια πράξη που μηδενίζει τους δικαστικούς λειτουργούς, προσβάλει   βαρύτατα την αξιοπρέπεια των αιρετών, αλλά και των δημοτών που μάταια δύο χρόνια τώρα αναμένουν την προσφορά των συμβούλων της συμπολίτευσης  προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας του Δήμου τους και όχι την ικανοποίηση των πολεμόχαρων ενστίκτων που διακατέχουν μερικούς από αυτούς.
Μετά από τις εξελίξεις αυτές αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η παντελής έλλειψη σοβαρότητας της σημερινής δημοτικής αρχής. Μιας Δημοτικής Αρχής που επιδιώκει εμμονικά να λειτουργεί «δίκην εισαγγελέα», κατήγορου ,  δικαστή αλλά  και δήμιου.
Με όλα αυτά όμως  πού να βρεθεί μυαλό και χρόνος  στη Διοίκηση Μπουραντά για να λειτουργήσει, έστω και στοιχειωδώς, για την παραγωγή έργου προς όφελος των Δημοτών και του τόπου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Δημήτρης Γ. Θωμάς

Στουπής: Να τελειώνει το σήριαλ του ΟΛΝΕ

ΣΤΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΕΡ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
       ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ


Με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος μου σε σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τις Διοικητικές Αλλαγές στον Ο.Λ.Ν.Ε., μετά την αναγκαστική παραίτηση του Προέδρου του, λόγω των πρόσφατων Νομοθετικών ασυμβίβαστων ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν από την Ελληνική Βουλή θα ήθελα να ανακοινώσω τα πάρα κάτω:
«1. Ο ΟΛΝΕ με την βοήθεια της Κυβέρνησης –ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- και την συγκεκριμένη διοικητική της ηγεσία, παρήγαγε ένα αξιοθαύμαστο και χρήσιμο για την Ναυτιλία, την τοπική ανάπτυξη και τις τοπικές κοινωνίες χρήσιμο έργο.
2.  Η πρόταση που συζητείται για μετατροπή του σε Περιφερειακό Οργανισμό την θεωρώ αξιόλογη, που χρήζει  περαιτέρω επεξεργασίας, και  οφείλει να τύχει της προσοχής του Υπουργείου.
3.    Η ονοματολογία γύρω από την θέση του μελλοντικού Προέδρου , με τον τρόπο μάλιστα τον οποίο γίνεται, ως κομματική διαμοίραση «ιματίων εξουσίας», όχι μόνο δεν βοηθά τον θεσμό και τον οργανισμό, αλλά κατά την εκτίμησή μου έρχεται να εξυπηρετήσει σχέδια πολιτικής υπονόμευσης της Κυβέρνησης στον καμβά που στήνει η τρικομματική αντιπολίτευση και το παλιό πολιτικό σύστημα περί «άλωσης του κράτους» και «ίδρυση κομματικού κράτους», ακριβώς για να καλύψουν την ευθύνες τους στις δεκαετίες προηγούμενης διακυβέρνησης τους ομού ή αυτόνομα, και να διαβάλλουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Όλα αυτά μάλιστα εξελίσσονται την στιγμή που η Κυβέρνηση έχει ανοίξει το θέμα βαθιών – ριζοσπαστικών τομών στο Πολιτικό σύστημα (συνταγματική αναθεώρηση, εκλογικό σύστημα, νόμοι Βερναδάκη περί αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση, που ενισχύουν  τη διαφάνεια και την αξιοκρατία κλπ).
4. Ευχαριστώ όλους όσους είπαν ή έγραψαν καλά λόγια για το άτομο και  τις ικανότητες μου να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης, παρόλο ότι δεν είχαν την εξουσιοδότηση μου για κάτι τέτοιο, ούτε οιοδήποτε ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από μεριάς μου για διεκδίκηση της συγκεκριμένης θέσης στον ΟΛΝΕ  .
5.  Είναι αυτονόητο, με βάση όσα προανέφερα, πως δεν υιοθετώ τη λογική του «διορισμού» της συγκεκριμένης θέσης αλλά της αξιοκρατικής επιλογής μέσα από διαφανείς, διαγωνιστικές, ανταγωνιστικές διαδικασίες προσόντων. Σε μια τέτοια διαδικασία – θα ήθελα εξ αρχής να δηλώσω ότι -δεν προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα, όταν μάλιστα είναι σε όλους γνωστό,  πως λίγο διάστημα πριν, για συγκεκριμένους λόγους που ανακοίνωσα και δεν έχουν ακόμη εκλείψει, παραιτήθηκα από την υψηλή συγκεκριμένη Κυβερνητική θέση που κατείχα.
6. Το Υπουργείο θεωρώ πως άμεσα οφείλει να δώσει ένα τέλος στο «σήριαλ ΟΛΝΕ», ανακοινώνοντας την αποδοχή της παραίτησης Τσέργα και το άνοιγμα δημοκρατικής διαγωνιστικής διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής του νέου προέδρου.»


ΑΛΙΒΕΡΙ        11/7/2016

Εκδήλωση για ιδιώτες και Συλλόγους στην Χαλκίδα για το CLLD/LEADER 2014-2020


ΧΑΛΚΙΔΑ   11-7-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Εκδήλωση για ιδιώτες και Συλλόγους στην Χαλκίδα για το CLLD/LEADER 2014-2020

Την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα), η Αναπτυξιακή Εύβοιας  ΑΕ, εταιρεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων της Εύβοιας, διοργανώνει συνάντηση με στόχο την προετοιμασία του τοπικού προγράμματος <<CLLD/LEADER ΒΟΡΕΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ>>  για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, στο πλαίσιο των νέων προγραμμάτων Αγροτικής ανάπτυξης και  Αλιείας και συγκεκριμένα του  Μέτρου 19 : «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του CLLD/ LEADER»  και του άξονα 4 του ΕΠΑΛΘ 2014-2020, που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά  Ταμεία Γεωργίας και Αλιείας.
Προσκαλούνται οι εκπρόσωποι Συλλόγων (πολιτιστικοί, περιβαλλοντικοί, αλιευτικοί, δασικοί κλπ), οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Ανθηδώνος, Αυλίδος, Ληλαντίων και Ν. Αρτάκης να συμμετέχουν στην συνάντηση, στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις, απόψεις και ιδέες  για τον καθορισμό   της στρατηγικής των νέων τοπικών προγραμμάτων. Επίσης, θα έχουν την δυνατότητα να εκδηλώσουν το καταρχήν επενδυτικό ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας τα συνοπτικά έντυπα υποβολής πρότασης/ιδέας, έτσι ώστε τα σχεδιαζόμενα τοπικά προγράμματα να απαντούν στις ανάγκες και δυνατότητες της περιοχής εφαρμογής και να είναι ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα.
Μέσω του τοπικού προγράμματος  μπορούν να ενταχθούν, ενισχυθούν και υλοποιηθούν παρεμβάσεις που αφορούν είτε δημόσιου χαρακτήρα δράσεις, είτε επιχειρηματική δραστηριότητα, είτε δράσεις Συλλογικών φορέων. Δικαιούχοι της προβλεπόμενης ενίσχυσης δύναται να είναι ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και φορείς τους, ιδιωτικοί φορείς, επιχειρήσεις με οποιαδήποτε νομική μορφή (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) λειτουργούσες ή υπό ίδρυση, συλλογικοί φορείς κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με την εκδήλωση και με το πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει είτε μέσω της σχετικής ιστοσελίδας στο evialeader.blogspot.com, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο anevialeader@gmail.com, είτε τηλεφωνικά στα 2221026626 και 2221089706, είτε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εύβοιας στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα – Γραφεία 302 και 303).

Πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών 11 Ιουλίου - 15 Ιουλίου 2016 στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών


Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Γεν Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν Μέριμνας &
- Γεν Δ/νση Περιφερειακής Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Λαμία, 11 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι  Γενικές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγέιας – Κοιν. Μέριμνας & Αγροτικής Οικονομίας - Κτηνιατρικής  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας γνωστοποιούν ότι η Περιφέρεια συνεχίζει με εντατικό ρυθμό την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών με επίγειους ψεκασμούς σε λιμνάζοντα ύδατα των  περιαστικών περιοχών και των αστικών δημόσιων χώρων (πχ φρεάτια ομβρίων πόλεων).
Το πρόγραμμα των επίγειων ψεκασμών που θα πραγματοποιηθούν   την εβδομάδα από 11 Ιουλίου μέχρι 15 Ιουλίου 2016  στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών είναι το παρακάτω.

Για την εφαρμογή των ψεκασμών θα χρησιμοποιηθούν εγκεκριμένα για τον σκοπό αυτό προνυμφοκτόνα σκευάσματα, που ορίζονται με σχετική απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι πρέπει να εφαρμόζουν μέτρα ατομικής προστασίας προκειμένου να προστατευτούν από το συγκεκριμένο έντομο, με κυριότερο και βασικότερο μέτρο τον περιορισμό ή την εξάλειψη των εστιών ανάπτυξης κουνουπιών γύρω από τις κατοικίες τους. Κάθε μικρή ή μεγάλη επιφάνεια λιμναζόντων υδάτων, όπως πιατάκια γλαστρών, δοχεία, βαρέλια, λεκάνες, φραγμένες υδρορροές, πεταμένα λάστιχα αυτοκινήτων,θεμέλια νεοαναγειρόμενων οικοδομών, φρεάτια αποτελεί εστία αναπαραγωγής κουνουπιών.
Τέλος, αν εντοπίσουν εστία ανάπτυξης κουνουπιών στην γειτονιά τους ή τον Δήμο τους  να  μας ενημερώνουν άμεσα,   στο τηλέφωνο  801 11 88284 (αστική χρέωση) που έχει ενεργοποιηθεί για τον σκοπό αυτό.     
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Γεν Δ