Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Μεγάλη επένδυση στην Κάρυστο

Μετά από έτη συζήτησης για τις περιβόητες fast track επενδύσεις, τρία «ώριμα» επενδυτικά σχέδια, συνολικής αξίας 800 εκατ.ευρώ, βρίσκονται προ των πυλών της αδειοδότησης.
Μία από αυτές είναι η τουριστική επένδυση  RSR, Eagle resort, Evoia στον Δήμο Καρύστου, Η  απόφαση της ΔΕΣΕ ορίζει ότι δεν θα συνυπολογιστούν οι δασικές εκτάσεις στη συνολική έκταση. Η εν λόγω επένδυση είναι αρχικού ύψους 191 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία 400 παραθεριστικών κατοικιών, διάφορα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τουριστικό λιμένα, συνεδριακό κέντρο, κ.λπ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Έκθεση ΛΑΪΚΑ ΠΟΡΤΕΤΑ στο "Χάνι"


Ο Μανώλης Σκουλάκης Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Παπανικολάου στην θέση του Βαγγέλη Αμπελιώτη.



Ο πρώην Υπουργός και πρώην Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης ορίστηκε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Παπανικολάου στην θέση του παραιτηθέντος Δημοτικού Συμβούλου Κύμης Αλιβερίου κ. Βαγγέλη Αμπελιώτη.  Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς ενώ Πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου ορίστηκε ο Καθηγητής Κυτταρολογίας κ. Καρακίτσος. Όλα αυτά αποφασίστηκαν την Παρασκευή στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου στην Κύμη. 

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Στα Καμένα Βούρλα πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2016, το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΔΙΑΜ), όπου παραβρέθηκαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι από τους επτά ιδρυτικούς Δήμους – Μέλη, καθώς και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κος Κων/νος Βαρλαμίτης, ως επίσημος καλεσμένος.
Ο κύριος Βαρλαμίτης συνεχάρη τα μέλη για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Δικτύου και εξέφρασε την ηθική συμπαράστασή του προς το έργο τους, καθώς και την πεποίθηση ότι η κοινή δράση των Δήμων, μέσα από το Δίκτυο αυτό, θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών αλλά και της χώρας γενικότερα. Στη συνέχεια, παρουσίασε τις δυνατότητες που παρέχει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους Δήμους – μέλη, για τη χρηματοδότηση δράσεων σχετικά με την αξιοποίηση των πηγών τους και επισήμανε τις στρατηγικές κινήσεις στις οποίες το ΔΙΑΜ θα πρέπει να προβεί, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε πηγές και εργαλεία χρηματοδότησης και να προσελκύσει επενδυτές.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν διάφορα διοικητικά και τεχνικά θέματα και παρουσιάστηκε η αρχική δομή της βάσης δεδομένων του Δικτύου, η οποία αποτελεί ένα δυναμικό εργαλείο που συνεχώς θα επικαιροποιείται και θα εμπλουτίζεται με χρήσιμη πληροφορία για τις πηγές των Δήμων – μελών.
Επιπλέον, τα μέλη ενέκριναν ομόφωνα την υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνικού Συνεργασίας (MoU) με την Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και όρισαν ημερομηνία συνάντησης με τον Πρέσβη, με σκοπό να εξειδικεύσουν από κοινού τα πεδία συνεργασίας.
Τα ιδρυτικά μέλη, προσβλέποντας στη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με Δήμους του εξωτερικού, που διαθέτουν πλούσια εμπειρία στη διαχείριση και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών, αποφάσισαν να προβούν σε αδελφοποιήσεις πόλεων, ξεκινώντας από πόλεις της Τσεχίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας.

Τέλος, αποφασίστηκε η διοργάνωση ενός συνεδρίου για τον ιαματικό τουρισμό, το οποίο αναμένεται να λάβει χώρα το ερχόμενο φθινόπωρο στην πόλη της Λαμίας, με αφορμή τη σύσταση του ΔΙΑΜ αλλά και την ανακήρυξη του 2017 ως έτους βιώσιμου τουρισμού για την ανάπτυξη από τον ΟΗΕ. Στο συνέδριο θα κληθούν να συμμετέχουν ομιλητές αναγνωρισμένου κύρους από τον διεθνή χώρο του θερμαλισμού, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών / διεθνών φορέων, καθώς και εκπρόσωποι από διευθύνσεις χρηματοδοτικών προγραμμάτων της ΕΕ και πρόσωπα/ φορείς του επιχειρηματικού κόσμου.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ε&Δ ΚΟΝΤΟΣ


Στην εκδήλωση του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας Ε&Δ ΚΟΝΤΟΣ AE, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε αίθουσα εκδηλώσεων της περιοχής, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κα. Λίνα Ευσταθίου.

Κατά τον χαιρετισμό της η κα. Ευσταθίου, τονίζοντας πως πρόκειται για μία καθαρά ευβοϊκή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, ανάφερε μεταξύ άλλων:
«…θα πρέπει να ομολογήσουμε πως σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο έχουμε ανάγκη από την λειτουργία υγιών και αποδοτικών επιχειρήσεων όπως είναι η Ε&Δ ΚΟΝΤΟΣ ΑΕ Και αυτό γιατί η παραπαίουσα σημερινή ελληνική οικονομία έχει εναποθέσει τις τελευταίες της ελπίδες για ανάκαμψη στις πλάτες των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων. Κυρίως δε όσων ελληνικών επιχειρήσεων αντέχουν ακόμη τα δεινά και τις αντιξοότητες, που τους επιφυλάσσει η συνέχιση των δραστηριοτήτων τους εντός Ελλάδος. Των επιχειρήσεων αυτών που ειδικά τα τελευταία χρόνια παίζουν τον άχαρο ρόλο του ηρωικού αιμοδότη ενός αρρωστημένου κρατικού βαμπίρ. Παράλληλα όμως με την υπερβολική και ποικιλότροπη αιμοδοσία, καλούνται να συνδράμουν στην επίλυση των προβλημάτων της ανεργίας, της ανάπτυξης, της διάσωσης των Ταμείων, ακόμη δε και της ανάστασης του τραπεζιτικού συστήματος…»

Τέλος, δεν έλειψε να αναφερθεί και σε ένα ακόμη στοιχείο, καθαρά συναισθηματικής σχέσης με τον τόπο μας, το σύκο και την ενασχόληση της εν λόγω εταιρείας με αυτό:

«…ένα προϊόν άμεσα συνδεδεμένο με την τραγική περιπέτεια του ξεριζωμού των Ιώνων από το Μουρσαλή Αϊδηνίου, σημερινών συμπατριωτών μας, που ξεριζωμένοι και κυνηγημένοι, επέλεξαν να ξαναριζώσουν στην μαγευτική περιοχή του Ταξιάρχη, που τόσο έμοιαζε με τη χαμένη τους πατρίδα. Μαζί τους όμως ρίζωσαν και οι εξαίρετοι συκεώνες, η καλλιέργεια των οποίων ήταν συνυφασμένη με την πολιτισμική εξέλιξη των προγόνων τους από την αρχαία εποχή. Έτσι έφτασε στην περιοχή μας το εξαίρετο σύκο του Μουρσαλή, ενώ έμεινε ως λάφυρο στην Τουρκία το μοναδικό ιωνικό σύκο, που μέχρι και σήμερα θεωρείται ως το πιο ποιοτικό της γειτονικής χώρας…»

Συνάντηση με την ΑΓΕΤ για τα τσιμέντα Χαλκίδας

Χαλκίδα, 18-07-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού με την εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής που εκπροσωπήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Μίχο και συνεργάτες του και με το σωματείο εργαζομένων του εργοστασίου Χαλκίδας που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Ηλία Κούκουρα, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέφανο Μπασινά και μέλη της διοίκησης.
Η συνάντηση είχε ως θέμα το μέλλον του εργοστασίου της Χαλκίδας που βρίσκεται σε διακοπή λειτουργίας και είχε χαρακτήρα αμοιβαίας ενημέρωσης και έκφρασης προθέσεων της εταιρείας, αλλά και των εργαζομένων. Πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και αποτέλεσε την πρώτη ουσιαστική επαφή των μερών, από το κλείσιμο του εργοστασίου το Μάρτιο του 2013. Στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι η εταιρεία εξετάζει ενεργά τη δυνατότητα αξιοποίησης του εργοστασίου ΑΓΕΤ ΙΙΙ της Χαλκίδας.
Ο Φάνης Σπανός δήλωσε: "Προκαλέσαμε τη σημερινή συνάντηση στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας που αποτελούν τις κορυφαίες διακηρυγμένες προτεραιότητές μας. Ειδικότερος αρχικός στόχος ήταν να αναγνωριστεί ως υπαρκτό το ζήτημα της επαναλειτουργίας του εργοστασίου και σε αυτή τη βάση να ξεκινήσει διάλογος για τις δυνατότητες, τους όρους και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να καταστεί αυτό εφικτό. Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά με διάθεση συναίνεσης και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης για να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Ωστόσο, η σημερινή μας συνομιλία θεωρώ πως συνιστά βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση και γι' αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την εταιρεία, όσο και τους εργαζομένους, που ανταποκρίθηκαν."
Ο κ. Ηλίας Κούκουρας δήλωσε: "Θεωρούμε θετικό βήμα τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, καθώς μετά από 3,5 χρόνια ανυπαρξίας σχέσεων και άρνησης διαλόγου, βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι και συζητούμε με βάση την επιθυμία των εργαζομένων και της κοινωνίας να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο τσιμέντου της Χαλκίδας. Παραμένουμε ανοιχτοί στην κατεύθυνση αυτή, αλλά και ενεργοί στις διεκδικήσεις μας."



Eκδήλωση για την ηρωική απεργία των Λιγνιτωρύχων του Αλιβερίου τον Αύγουστο του 1933



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ   ΕΛΛΑΔΑΣ
Κ. Ο. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Τηλ. 2223023708, Fax: 2223023708


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                           ΑΛΙΒΕΡΙ 18-7-2016

Στα πλαίσια της εκδήλωσης για την ηρωική απεργία των Λιγνιτωρύχων του Αλιβερίου τον Αύγουστο του 1933
η ΚΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ διοργανώνει προβολές ταινιών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ στις 21.00 στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
«LUDLOW»
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Λεωνίδα Βαρδαρού αφηγείται την ιστορία Ελλήνων μεταναστών που κατέληξαν στο μακρινό Κολοράντο, στις αρχές του περασμένου αιώνα, να δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στα ορυχεία του Ροκφέλερ και του συναφιού του και που μαζί με χιλιάδες

μετανάστες από άλλες χώρες ξεσηκώθηκαν παίρνοντας τα όπλα για να υπερασπιστούν τη ζωή τους και το δίκιο τους.

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με την Οργανωτική Επιτροπή των ΑΝ.ΕΛΛ. Εύβοιας


«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ»
Οργανωτική  Επιτροπή  Ν. Ευβοίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Εύβοιας με την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κας Έλενα Κουντουρά και με την παρουσία του οργανωτικού γραμματέα Στερεάς Ελλάδας Κ. Κίγκα.

Η Υπουργός  ενημέρωσε τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για θέματα που αφορούν τον ελληνικό τουρισμό και το Υπουργείο της και στη συνέχεια έγινε εποικοδομητική συζήτηση σε θέματα σχετικά με τον προσυνεδριακό διάλογο του Κινήματος, ενόψει του 3ου Συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.