Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας κατά των Ανεμογεννητριών στην Κορασίδα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η - Ε Ν ΗΜΕ Ρ Ω Σ Η

Σας προσκαλούμε στη συγκέντρωση – ενημέρωση που θα γίνει στις 17 Αυγούστου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 μ.μ. στο κέντρο ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ, στη παραλία της Κορασίδας, με θέμα τις συνέπειες από την εγκατάσταση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ (Α/Γ) στη περιοχή μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΙΟΛΟΣ, με την βοήθεια κατοίκων της περιοχής, πληροφορήθηκε φέτος την άνοιξη, την έναρξη εργασιών τοποθέτησης δύο τεραστίων Α/Γ στη θέση ΤΟΥΡΛΑ της Αχλαδερής, συνολικής ισχύος 3,6 MW, με την προοπτική τοποθέτησης άλλων τεσσάρων (4) ακριβώς δίπλα, στις θέσεις ΠΛΑΤΥ ΒΟΥΝΟ – ΚΟΥΤΟΥΠΑ.
Η αρχή για την οριστική αλλοίωση του μοναδικού τοπίου της περιοχής, την καταστροφή του περιβάλλοντος, τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, την απομείωση της αξίας της γης και της περιουσίας μας ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.
Πρέπει να τη σταματήσουμε ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, να μην επιτρέψουμε τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στα χωριά μας και να αποτρέψουμε την εγκατάσταση άλλων 43 Α/Γ στο καταφύγιο άγριας ζωής στη θέση ΚΑΛΑΜΙ και το ακρωτήριο της Οκτωνιάς (βλ. σχετικό ιστότοπο www.rae.gr)
Ο Σύλλογός μας δρώντας άμεσα έκανε χρήση ένδικων μέσων, με εξειδικευμένο νομικό γραφείο, με την υποστήριξη περίπου 170 κατοίκων της περιοχής, χωρίς την βοήθεια των οποίων θα ήταν αδύνατη η υποβολή ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.
Οφείλουμε να θυμηθούμε τη πορεία των πυρκαγιών του Αυγούστου/Σεπτεμβρίου του 2012 στη περιοχή μας και να δούμε σήμερα μια μελλοντική εικόνα της, με θηριώδεις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ να περιστρέφονται, ορατές και σε ακρόαση από τη παραλία της Κορασίδας, την Αχλαδερή και όλα τα γύρω χωριά, με δεκάδες πυλώνες μέσης και υψηλής τάσης, να μεταφέρουν τη παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια «ΨΗΝΟΝΤΑΣ» όσους ζουν και κινούνται κοντά τους.
Σε αυτή τη πραγματικότητα θα «ζήσουμε»;
Αυτή τη παρακαταθήκη θα αφήσουμε στα παιδιά μας;
Η προοπτική της περιοχής μας, μεταξύ άλλων ήταν η ήπια τουριστική ανάπτυξη αλλά «κάποιοι» αποφάσισαν για μάς χωρίς εμάς, για τη μετατροπή της σε ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ιδιαίτερα μετά τη ματαίωση τοποθέτησης Α/Γ στη ΚΥΜΗ και τη ΣΚΥΡΟ από το ΣτΕ, προσδοκώντας ότι οι αντιστάσεις των κατοίκων της περιοχής μας θα ήταν ασήμαντες και αδύναμες.
Ο Σύλλογός μας στο πλαίσιο της τεκμηριωμένης ενημέρωσης διοργανώνει ανοικτή συγκέντρωση σε συνεργασία με Δίκτυα και Κινήσεις Πολιτών της Εύβοιας, την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ» του Νασίμ Αλάτρας1 και ομιλίες για τις συνέπειες από τη λειτουργία των Α/Γ και συζήτηση για το θέμα2.
Η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.
Το Δ.Σ.
Εξωραϊστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κορασίδας «Ο ΑΙΟΛΟΣ»

1. Γυρίστηκε στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές της χώρας που ξεφυτρώνουν βιομηχανικά αιολικά πάρκα.

2. Υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2010 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε ημερίδα για το περιβάλλον όταν πληροφορηθήκαμε για τα σχέδια εγκατάστασης Βιομηχανικών ΑΠΕ στη περιοχή μας, και η μια βασική εισήγηση ήταν «Μύθος και πραγματικότητα για τις Α.Π.Ε. Επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής μας από την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων, Δικτύων Μεταφοράς».

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αλλαγές στην « παράκαμψη Αλιβερίου»



Στις 8 Ιούλη 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει αλλαγές  στην χάραξη της Παράκαμψης Αλιβερίου. Βέβαια οι αλλαγές όπου υπάρχουν σήμερα κτίσματα είναι θεμιτές στο μέτρο που δεν δημιουργούν εκτρωματικές χαράξεις και μειώνουν το κόστος των απαλλοτριώσεων. Τώρα για εκείνη την φράση στο τέλος ότι οι αλλαγές προτείνονται όχι γιατί η χάραξη πέφτει σε κτίσματα αλλά επειδή το ζήτησαν οι κάτοικοι των οικισμών αποπνέει μάλλον  λαϊκίστικη αντίληψη γνωστών παλαιοκομματικών και οπισθοδρομικών παραγόντων  αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Η αιτιολογία ότι το ζήτησαν οι κάτοικοι δεν είναι σοβαρή εάν δεν συνοδεύεται από λόγους που άπτονται της ασφάλειας του δρόμου, της οικονομικότητας της χάραξης και έστω της τοπικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.  Ας μας πουν τους λόγους που επικαλούνται οι κάτοικοι για να είναι πλήρης και τεκμηριωμένη η Απόφαση έτσι ώστε να κρίνεται η ορθότητά της από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο δεδομένου ότι μιλάμε για εθνικής εμβέλειας δρόμο. (Αναφερόμαστε στη διατύπωση της εισήγησης και της απόφασης και όχι στους πραγματικούς λόγους που επικαλούνται οι κάτοικοι και δεν αναφέρονται, ίσως διότι θεωρήθηκε περιττή η αναφορά τους!!!)
Κατά τα άλλα η Απόφαση έχει ως εξής:
«1. Στις χιλιομετρικές Θέσεις 41+200 έως 42+320 η νέα χάραξη χρησιμοποιεί την υφισταμένη οδό η οποία σήμερα εκτελεί χρέη παράκαμψης Αλιβερίου και η οποία αποτελεί το νότιο όριο του υφισταμένου Σχεδίου Πόλεως ΦΕΚ 491/δ/1990, ΦΕΚ1136, ΦΕΚ 309/Α/1953 . Όσον αφορά: α) Το δεξιό όριο απαλλοτρίωσης της χάραξης στο τμήμα από την χιλιομετρική θέση 41+200 και μέχρι την 41+900 αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε να συμπέσει με το υφιστάμενο όριο ως προσδιορίζεται από το εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλης του Αλιβερίου και β) Στο τμήμα από την χιλιομετρική θέση 41+600 μέχρι την 41+900 να καταργηθεί, εάν είναι δυνατόν, η αριστερή εσωτερική οδός που προβλέπεται από την μελέτη στην επαφή της οδού με αυτή την Πολεοδομική Ενότητα ΙΙ του Αλιβερίου, το όριο της απαλλοτρίωσης της παράκαμψης θα επιθυμούσαμε να ταυτίζεται με τις Ρυμοτομικές Γραμμές των Εγκεκριμένων
Σχεδίων Πόλης.
2. Στην Πολεοδομική Ενότητα ΙΙΙ του Αλιβερίου θα πρέπει να τροποποιηθεί το εγκεκριμένο Πολεοδομικό Σχέδιο στα Ο.Τ. 520,521,522,526 και 527 καθώς και στα όμορα οικοδομικά τετράγωνα, αν κριθεί απαραίτητο από τον Μελετητή, σε συνεργασία με τον Δήμο και να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος το κόστος της Μελέτης.
3. Να καταργηθούν οι προτεινόμενες έξοδοι και είσοδοι ( κόμβοι ) στην ανωτέρω περιοχή και να παραμείνουν και να σχεδιαστούν όπως προβλέπονται στο Εγκεκριμένο Ρυμοτομικό Σχέδιο Πόλης.
4. Το όριο απαλλοτρίωσης της οδού να ταυτιστεί με τα όρια του γεωτεμαχίου στην θέση του δημοτικού γηπέδου Βέλους.
5. Το όριο απαλλοτρίωσης της οδού να ταυτιστεί με τα όρια του γεωτεμαχίου στην θέση των Ιερών Ναών Αγ. Τριάδος , Αγίου Γεωργίου εντός του Άλσους Λεπούρων.
6. Ακόμη θα πρέπει να τροποποιηθεί η χάραξη στην περιοχή των χιλιομετρικών θέσεων 39+000 έως 40+500 ώστε να διέλθει η νέα οδός από περιοχές νοτιότερα , από αυτές που διέρχεται σήμερα , μέσα από τον κάμπο του Αλιβερίου όπου δεν υφίστανται κτίσματα και υπάρχει και για μεγάλο μήκος μία έκταση του Ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή των χιλιομετρικών θέσεων 39+300 έως 39+850. Με βάση πρόταση του μελετητή, η οποία διατυπώθηκε μετά από δικό μας αίτημά, για το τμήμα αυτό των χιλίων πεντακοσίων μέτρων οδού, δεν κατεδαφίζονται κτίσματα και μειώνονται σημαντικά τα προβλήματα που υπάρχουν αν κρατηθεί η εγκεκριμένη οριστική μελέτη της οδού .

7. Τέλος θα θέλαμε η μελετηθείσα οδός, στις περιοχές του Γηπέδου του οικισμού Βέλους, χ.θ. 47+800, καθώς επίσης και στην περιοχή της συνάντησης της οδού Λεπούρων – Καρύστου, χ.θ. 49+800, όπου ευρίσκονται οι εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και Αγίας Τριάδας, να μετακινηθεί νοτιότερα, όχι διότι θίγει κτίσματα, αλλά διότι εκφράστηκε ανάλογη επιθυμία εκ μέρους των κατοίκων των οικισμών Βέλους και Λεπούρων»

Παροχή Δωρεάν Φαρμακευτικής Περίθαλψης Ανασφαλίστων



Το Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων ανακοινώνει ότι, από 01/08/2016 ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. Κ.Υ.Α. Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 908/04-04-16 τ.Β’), «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφαλίστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας»
Με τη νέα ρύθμιση η πρόσβαση των δικαιούχων σε ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη στις Υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ. γίνεται απευθείας με τη χρήση ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού. Η φαρμακευτική περίθαλψη γίνεται απευθείας σε ιδιωτικά φαρμακεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 παρ. 1., εκτός από περιπτώσεις ψυχιατρικών και νευρολογικών συνταγογραφήσεων που εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι – ανασφάλιστοι, κάτοικοι  του Νομού Ευβοίας, να προσέλθουν στο Τμήμα Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας (Γλάυκου 27, 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ) ή στα κατά τόπους ΚΕΠ για την υποβολή αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Για πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2221060154
Η κατάθεση των δικαιολογητικών για την παροχή δωρεάν φαρμακευτικής κάλυψης σε ανασφαλίστους θα γίνεται Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη από 08.30έως και 13.30.

Την Παρασκευή το γραφείο θα παραμένει κλειστό, προκειμένου να πραγματοποιείται ο έλεγχος, η έκδοση αποφάσεων και η καταχώρηση στο ηλεκτρονικό μητρώο ανασφαλίστων –οικονομικά αδυνάτων.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:
1.       ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ – ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ
2.       ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗΣ

Επιβραβεύει δημότες η Δημοτική Κοινότητα της Ν. Αρτάκης

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ομόφωνη απόφαση προκειμένου να βραβεύονται οι δημότες, που με ενέργειές τους συμβάλλουν στην βελτίωση της εικόνας της πόλης, έλαβε η Δημοτική Κοινότητα Ν. Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων, μετά από πρόταση της προέδρου Ρούλας Ματζάνα.
Σύμφωνα με την απόφαση χαρακτηρίζονται ως συμπολίτες που δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για τη Ν. Αρτάκη οι παρακάτω:
1. Ο Μάριος Τάρλας του Δήμου και της Φανής, με διεύθυνση κατοικίας στην οδό Αγίου Χαραλάμπους

Ανέλαβε τον εξωραϊσμό μιας διαχωριστικής νησίδας που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του και φροντίζει την ανανέωση και την περιποίηση των καλλωπιστικών φυτών. Η οδός Αγίου Χαραλάμπους απέκτησε χρώμα και ευχάριστη όψη, τόσο για τους περίοικους όσο και για τους  περαστικούς.

2. Ο Αθανάσιος Βελουδάκης, συνταξιούχος Καθηγητής Αγγλικών, με διεύθυνση κατοικίας Καραολή 2.

Μετά την συνταξιοδότησή του  προσέφερε εθελοντικά τις άριστες υπηρεσίες του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Αρτάκης για 30 περίπου χρόνια, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία της.
3. Ο Ιωάννης Βαφείδης του Εμμανουήλ  και της Νίκης, με διεύθυνση κατοικίας Αγίου Ανδρέα 26.
Με την γενναιόδωρη παραχώρηση οικοπέδου 500τ.μ. (χωρίς ενοίκιο) συνέβαλε στην δημιουργία Δημοτικού Πάρκινγκ, ώστε να εξυπηρετούνται, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, οι πολίτες που επισκέπτονται τα καταστήματα επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

4. Ο Νικόλαος Καϊμάκης του Κων/νου  και της Σμαραγδής, με διεύθυνση κατοικίας Κυζίκου 19.

Με τις συνεχείς παρεμβάσεις του συνέβαλε στη δημιουργία πεζοδρομίων επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως και αγωνίζεται για την περιφρούρησή τους από τους ασυνείδητους οδηγούς, που τα καταπατούν. Επίσης, επί σειρά ετών, έχει αναλάβει την καθαριότητα στην πλαζ, κάτω από το Πάρκο των Κυζικείων με υπερβολικό ζήλο και οι επισκέπτες επικροτούν την προσφορά του.

5. Ο Κωνσταντίνος Ρόγας του Αντωνίου και της Μαρίας, με διεύθυνση κατοικίας Μακρυγιάννη 30.

Φροντίζει για την καθαριότητα και την καλή εικόνα του άλσους στην Πλατεία Κύπρου, διατηρώντας τον χώρο πάντα σε άριστη κατάσταση.
Για όλους αυτούς τους σημαντικούς λόγους, το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας της Νέας Αρτάκης, επαινεί για την δράση τους τους παραπάνω δημότες, επιθυμώντας η λίστα των δραστήριων δημοτών να μεγαλώσει. 

            Γραφείο Τύπου  

Απαγόρευση αλιείας, διακίνησης και εμπορίας ειδών καρχαριών και σελαχιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία 10 Αυγούστου 2016


Η Γενική Δ/νση Περιφ. Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  ενημερώνει τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς καθώς και τους εμπόρους αλιευτικών προϊόντων, ότι εκδόθηκε η αριθμ. 4531/83795/20-07-2016 εγκύκλιος της Δ/νσης Ελέγχου Αλιευτικών Δραστηριοτήτων και Προϊόντων του ΥΠ.Α.Α.Τ. με θέμα «Απαγόρευση διακίνησης ειδών καρχαριών και σελαχιών», σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2102/2015..
Σύμφωνα την παραπάνω εγκύκλιο, τα παρακάτω είδη απαγορεύεται να διατηρούνται επί του σκάφους, να μεταφορτώνονται, να εκφορτώνονται, να μεταφέρονται, να αποθηκεύονται, να πωλούνται, να εκτίθενται ή να διατίθενται προς πώληση:
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ       ΚΩΔΙΚΟΣ FAO    ΚΟΙΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
Carcharias taurus             CCT        Ταυροκαρχαρίας
Carcharodon carcharias                 WSH      Μεγάλος Λευκός Καρχαρίας ή Σμπρίλος
Cetorhinus maximus       BSK        Σαπουνάς ή Προσκυνητής
Dipturus batis    RJB         Γκριζόβατος, Κοινό σαλάχι
Galeorhinus galeus          GAG      Σκυλογαλέος ή γαλέος
Gymnura altavela             RGL        Πλατυσέλαχο
Isurus oxyrinchus             SMA      Ρυγχοκαρχαρίας
Lamna nasus      POR       Λάμια
Leucoraja circularis          RJI          Στρογγυλόβατος
Leucoraja melitensis       JAM       Βάτος ή Ράτζα της Μάλτας
Mobula mobular               RMM     Διαβολόψαρο
Odontaspis ferox              LOO       Αγριοκαρχαρίας
Oxynotus centrina           OXY        Οξύνωτος
Pristis pectinata                RPP        Πρίστης ή Πριονόψαρο
Pristis pristis       RPR        Πρίστης ή Πριονόψαρο
Rhinobatos cemiculus    RBC        Μαυρορινόβατος
Rhinobatos rhinobatos   RBX        Ρινόβατος
Rostroraja alba RJA         Λευκόβατος
Sphyrna lewini   SPL         Κτενοζύγαινα
Sphyrna mokarran           SPK        Μεγάλος Σφυροκέφαλος
Sphyrna zygaena              SPZ         Ζύγαινα
Squatina aculeata            SUA       Ακανθορίνα
Squatina oculata               SUT        Ματορίνα
Squatina squatina            AGN      Αγγελόψαρο ή ρίνα

Τα αλιευτικά σκάφη που έχουν αλιεύσει ως παρεμπίπτοντα αλιεύματα, καρχαρίες και σελάχια των προαναφερθέντων ειδών, πρέπει να τα ελευθερώνουν αμέσως ζωντανά και χωρίς τραυματισμούς.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλλά και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών καθώς και οι εμπορικές επιχειρήσεις να απευθύνονται στα κατά τόπους Τμήματα Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
 Στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο

Διανομή φαρμάκων από την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στους Πρόσφυγες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου και την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Υπερήφανος, συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. προχώρησε στην παράδοση των φαρμάκων - σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση  του Διοικητικού Συμβουλίου κατά την  6η /2016 Συνεδρίασή του -  στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, τα οποία βρίσκονται εγκατεστημένα εντός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Την πρώτη μέρα, η διανομή έγινε στο Κέντρο Φιλοξενίας των Θερμοπυλών, όπου ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κ. Υπερήφανος, συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. και αντιδήμαρχο Λαμιέων κ. Ρούλια παρέδωσαν φαρμακευτικά είδη για να καλύψουν τις ανάγκες περίπου 500 προσφύγων. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Καραϊσκος, ενώ το παρών έδωσε και η Αντιδήμαρχος Λαμιέων, κα Αργύρη.
Ο κ. Υπερήφανος αφού ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής, συνεχάρη τον κ. Καραΐσκο για την ταχύτατη οργάνωση του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, το οποίο όπως τόνισε αποτελεί πρότυπο κέντρο σε Πανελλαδικό επίπεδο. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. για την ευαισθητοποίησή τους, ενώ εξήρε την ομαδικότητα των ανθρώπων που εργάστηκαν για την δημιουργία και συνεχίζουν να εργάζονται για την ομαλή λειτουργία της δομής των Θερμοπυλών. Το ομαδικό πνεύμα και η εργατικότητα, όπως δήλωσε, αποτέλεσαν τα θεμέλια της  επιτυχίας του όλου εγχειρήματος.
Τη δεύτερη μέρα, η διανομή έγινε αρχικά στο Κέντρο Φιλοξενίας της Ριτσώνας, όπου ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κ. Υπερήφανος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. και Δημοτικό Σύμβουλο Χαλκιδέων κ. Ανυφαντή παρέδωσαν φάρμακα στην αντιπροσωπεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον υπεύθυνο λειτουργίας του Κέντρου (εκ μέρους του Δήμου Χαλκιδέων), Δημ. Σύμβουλο κ. Μπαρούτα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν αρμοδίως από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδας του Ερυθρού Σταυρού, κα Λυμπερίου, η οποία συνεχάρη τον Πρόεδρο για τη πρωτοβουλία της Π.Ε.Δ.
Ακολούθως, η αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Οινόφυτα, όπου διαβιούν περίπου 700 πρόσφυγες. Ο κ. Υπερήφανος μαζί με τα μέλη του Δ.Σ., κκ. Γκίνη (Δημοτικό Σύμβουλο Τανάγρας) και Κατσιφό (Γραμματέα της Π.Ε.Δ. και Δημοτικό Σύμβουλο Αγράφων) ξεναγήθηκαν στους χώρους του κέντρου από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Τανάγρας, κα Καμπιώτου και παρέδωσαν το φαρμακευτικό υλικό στον υπεύθυνο λειτουργιάς του Κέντρου, Σμήναρχο και Δ/ντη Προστασίας Δυνάμεων της 114 Πτέρυγας Μάχης Τανάγρας, κ. Δημητράκουλα. Το παρών έδωσαν επίσης ο συντονιστής του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης, κ. Δερζιώτης καθώς και πλήθος εθελοντών.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Υπερήφανος στο τέλος αυτού του κύκλου των επισκέψεων δήλωσε: «Η συνεργασία των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης – Δήμων και Περιφέρειας-  μπορεί να έχει θαυματουργά αποτελέσματα. Εμείς, εδώ στην Στερεά Ελλάδα, το έχουμε καταλάβει πλήρως και τόσο οι Δήμοι μας όσο και η Π.Ε.Δ. συνεργαζόμαστε στενά και καθημερινά με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννη σε προσωπικό επίπεδο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω ξεχωριστή μνεία στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την τεράστια αυτή προσπάθεια και να πω ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και σε όλους τους συντονιστές και εθελοντές που εργάζονται νυχθημερόν στα Κέντρα αυτά. Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για την ευαισθησία του το Διοικητικό μας Συμβούλιο, που αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξουμε με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό τις δομές τις Στερεάς Ελλάδας και να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας για να απαλύνουμε τον πόνο των βασανισμένων αυτών ψυχών. Η δράση της Π.Ε.Δ. είναι πολύπλευρη και στόχος μας είναι να είμαστε παρόντες και να δίνουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που πλήττουν στις τοπικές κοινωνίες».

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σουτσίνι


Με ανάρτησή του στο Facebook απάντησε ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς στην ανακοίνωση του Αλέξανδρου Θεοδώρου

Με ανάρτησή του στο Facebook απάντησε ο πρώην Δήμαρχος Κύμης Δημήτρης Θωμάς στην ανακοίνωση του Αλέξανδρου Θεοδώρου. Ο πρώην Δήμαρχος έγραψε χαρακτηριστικά:


"Θράσος απύθμενο! Σχετικα με την δημόσια ανακοίνωση του Αλ. Θεοδωρου. Μια ανακοίνωση που ξεπερνά κάθε όριο θρασύτητας και έπαρσης. Μέσα σε δυο χρόνια κατάφεραν να γυρίσουν το Δήμο, την περιοχή της Κύμης και την ίδια την Κύμη πολλές δεκαετίες πίσω. Καθαριότητα, Νερό, Αγροτική οδοποιία, ηλεκτροφωτισμος, στα κακά τους τα χαλια. Επισκέπτες σηκωνονται κ φευγουν γιατί δεν έχουν να πλυθουν. Το καμμενο σχολείο ακόμη περιμένει την μελέτη! Το σπιτι του Παπανικολαου δυο χρόνια παραμένει βρώμικο κ κλειστό. Η πλατεία της Κύμης στα μαύρα της τα χαλια με την ανάπλαση σταματημένη. Ο Βιολογικος της Κύμης δεν λειτουργεί και τα λυματα πέφτουν απ ευθείας στο ρεμμα. Το γήπεδο της Κύμης διαλυμένο. Το λιμάνι ερημωμένο. Οι εργάτες που δουλεύουν με μαύρα χρηματα στο φουλ. Κι αυτός έχει το θράσος να το παίζει υπέρ ανω! Αντί να βάλει τον πισινό του κάτω και να δουλέψει. Γι αυτο εκλέχτηκε. Όχι για να παει την ομάδα στην Α1 και να παίζει κ στη Χαλκίδα. Βέβαια έχουν γνώση οι φυλακες.."

Μεγάλη φωτιά στην Κύμη. ΤΩΡΑ!!!

Μεγάλη φωτιά αυτή τη στιγμή στη Κύμη στην περιοχή προς Σουτσίνι-Κάβο. Πυροσβεστική, εθελοντές και εναέρια μέσα για να περιοριστεί η φωτιά! Παράκληση όσοι ιδιώτες εχουν υδροφόρες να έρθουν στο σημείο της φωτιάς.


Βεδουϊνος ο Γιώργος Κουλούρης


Ο Γιατρός και Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Κουλούρης περνά ευχάριστες ημέρες στην έρημο ακολουθώντας το καραβάνι των Βεδουϊνων. Καλύτερα στην άμμο παρά στην άνυδρη Κύμη!!!

Έκθεση στην Κύμη στο Λαογραφικό Μουσείο


Παραμύθια στην Κύμη, απόψε στο Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου


Καλοκαιρινό Bazaar στα Διρρέματα



Η Αναπτυξιακή Εύβοιας στην δεύτερη φάση για το CLLD/LEADER “Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας” & “Νότιας Εύβοιας και Σκύρου”.

ΧΑΛΚΙΔΑ   8-8-2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοίνωσε τα αποτελέσματα εξέτασης των κριτηρίων επιλεξιμότητας της Α΄ φάσης της «Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2020 & του ΕΠΑΛΘ 2014-2020».
Σύμφωνα με το υπ.αρίθμ. 1992/3-8-2016 έγγραφο του Υπουργείου, η Αναπτυξιακή Εύβοιας πληροί το σύνολο των κριτηρίων επιλεξιμότητας και είναι επιλέξιμος φορέας για την υποβολή φακέλου Β΄ στην δεύτερη φάση της πρόσκλησης του προγράμματος CLLD/LEADER “Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας”.
Επίσης, τα κριτήρια επιλεξιμότητας πληροί και η υπό σύσταση κοινοπραξία της Αναπτυξιακής Εύβοιας με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΑΣΕ), οπότε ως επιλέξιμος φορέας θα υποβάλλει τον φάκελο Β΄ στην δεύτερη φάση της πρόσκλησης του προγράμματος CLLD/LEADER “Νότιας Εύβοιας και Σκύρου”.
Η διαβούλευση με τους ΟΤΑ, τους συλλογικούς φορείς και τον, κατά τόπους, τοπικό πληθυσμό θα συνεχιστεί μέσα από νέο κύκλο ενημέρωσης που προετοιμάζει η Αναπτυξιακή Εύβοιας ενόψει της κατάθεσης των Β΄ φακέλων, ώστε να διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο του τοπικού προγράμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Για τους τρόπους κατάθεσης επενδυτικών σχεδίων από τους ιδιώτες και τους συλλογικούς φορείς και περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα evialeader.blogspot.com. Παράλληλα, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αναπτυξιακή Εύβοιας στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2221026626 – 2221089706 ή με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση anevialeader@gmail.com.

Θεοδώρου: Στο σπίτι του κρεμασμένου κ. Θωμά δε μιλάνε για σχοινί!

Κύμη, 6-8-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντί ο πρώην δήμαρχος κ. Θωμάς να λογοδοτήσει στους δημότες για τα λεφτά τους, που τον καλεί η Επίτροπος με έγγραφο της, να φέρει πίσω στα ταμεία του Δήμου (184.000€), ασχολείται με το τι κάνει καλά ή τι δεν κάνει, ο αντιδήμαρχος.
Έκανε ανάρτηση στο facebook και αναφέρει ότι την Κυριακή το βράδυ από τις 7μμ μέχρι τις 11μμ ο Αντιδήμαρχος Κύμης, έπαιζε μπάσκετ στο Αυλωνάρι και μάλιστα κάθισε και παρακολουθούσε και τον επόμενο αγώνα, την στιγμή που ο Δήμος Κύμης υπέφερε από την έλλειψη του νερού και όχι μόνο. Τότε που ο "πισινός" του έπρεπε να είχε πάρει φωτιά και να τρέχει συντονίζοντας τις οποίες προσπάθειες γίνονταν και να ενημερώνει τον κόσμο και τους επαγγελματίες.
 Τώρα θυμηθήκατε τους δημότες κ. Θωμά; Τώρα κ. Θωμά θα κάνετε για πολλοστή φορά μικροπολιτική, χωρίς αντίκρισμα; Τώρα κ. Θωμά θα χρησιμοποιήσετε το πολυτιμότερο αγαθό που είναι το νερό, να «παίξετε» για ακόμη μία φορά το πολιτικό σας παιχνίδι, στις πλάτες των δημοτών, με στόχο να κάτσετε ξανά στην καρέκλα του δημάρχου, για να ολοκληρώσετε το καταστροφικό σας έργο; Τώρα κ. Θωμά είναι αργά. Οι δημότες σας απέδειξαν ότι δεν είναι Ιθαγενείς!!
Ασχοληθείτε κ. Θωμά με τον δικό σας “πισινό”, που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, γιατί τα χειρότερα έρχονται για σας . Κρατάτε τις συμβουλές για τον εαυτό σας, γιατί πολύ απλά δεν αποτελείτε «παράδειγμα προς μίμηση» ούτε για τους μικρότερους ηλικιακά, ούτε για τους μεγαλύτερους. Το αν ο αντιδήμαρχος έπαιζε μπάσκετ ή αν ασχολείται με τα μπασκετικά όπως γράφουν τα «μπλογκ των μισθωτών σας σταυροφόρων», δεν απασχολεί τους δημότες.
Γιατί ποτέ δεν έκρυψα την αγάπη μου για το μπάσκετ, το οποίο πληρώνω από την τσέπη μου και δεν το τροφοδοτώ μέσα από το δήμο, όπως κάνατε επί θητείας σας με τις ομάδες που είχατε καταντήσει οικογενειακή σας υπόθεση, όπως επίσης οικογενειακή σας υπόθεση  όπως προκύπτει από το έγγραφο της Επιτρόπου προς εσάς, είχατε κάνει και το ταμείο του Δήμου!
Η Κύμη καμαρώνει και θα καμαρώνει για το Γυμναστικό Σύλλογο της Κύμης, γιατί αγαπά τον αθλητισμό και αντιλαμβάνεται τη σημασία του για την Τουριστική και Οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Αυτή την ομάδα που εσείς πετούσατε επί δημαρχίας σας έξω από το γήπεδο, με το «έτσι θέλω!» Μία ομάδα που παρά τις τρικλοποδιές που της βάλατε ανέβηκε και έφτασε πολύ ψηλά. Και μην ξεχνάτε ότι πολύ ψηλά την έφτασε ο κόσμος της Κύμης. Και αυτός ο κόσμος είναι πολύς κι εσείς πολύ λίγος για να σα επιτρέψω, να την χρησιμοποιήσετε ως «δόλωμα»  στα πολιτικά σας «ψαρέματα ψήφων».
Με το να ξεσηκώνετε κόσμο στρέφοντας τον εναντίον μου για το θέμα του νερού, μόνο κακό στον τόπο μας κάνετε. Αν αισθανόσασταν έστω και λίγο Κουμιώτης κ. Θωμά, θα σεβόσασταν τον τόπο αυτό και την ιστορία του. Θα σκύβατε μαζί μας πάνω από το πρόβλημα για να βοηθούσατε να λυθεί. Όχι να δημιουργείτε όχλους και να εναντιώνετε τον κόσμο, βάζοντας τον απέναντι στον αντιδήμαρχο, σπέρνοντας ψευδείς «ειδήσεις». Δεν γνωρίζετε το θέμα; Δεν γνωρίζετε τις ενέργειες του Δήμου για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα; Ζητήσατε να ενημερωθείτε ποτέ; Το νερό είναι για τους δημότες, αλλά εσείς το χρησιμοποιείτε μόνο γα να φτιάχνετε λάσπη και να τη ρίχνετε στον αντιδήμαρχο Κύμης. Κ. Θωμά δεν θα κάνω μικροπολιτική, γιατί έχω μάθει να σέβομαι τους ανθρώπους με τους οποίους ζω και δραστηριοποιούμαι καθημερινά. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους!
 Θα πρέπει κ. Θωμά, να ζητήσετε συγνώμη από τους δημότες για το χάλι στο οποίο  παραδώσατε το δήμο και τώρα, μετά από εσάς, δε μπορεί να λειτουργήσει! Κοιτάξτε επιτέλους τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Να κάνετε έστω και τώρα, την αυτοκριτική σας πρώτα ως άνθρωπος και έπειτα ως πολιτικός!
Και τότε θα διαπιστώσετε, ότι στο σπίτι του κρεμασμένου κ. Θωμά, δε μιλάνε για σχοινί!
Ο αποτυχημένος ασχολείται μονίμως με τους άλλους, αφού δεν είναι ικανός ούτε τον ίδιο τον εαυτό του να προστατέψει. Και να θυμάστε ότι δεν απευθύνεστε σε ιθαγενείς. Τώρα που έπεσε η μάσκα σας, αναζητείστε τα σωσίβια που θα σας σώσουν, γιατί το καράβι των Νέων Οριζόντων,  γκρεμοτσακισμένο και σακατεμένο, βυθίζεται σάπιο, στον Ωκεανό της αλήθειας και της διαφάνειας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ