Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Αναμένεται επίσκεψη του Κουρουμπλή στο Αλιβέρι

Μαθαίνουμε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών και πρώην Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής πρόκειται να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην εκδήλωση για την Μάχη της Λαμπούσας που ετοιμάζει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Ως πρωτοκλασάτος Υπουργός αναμένεται να φέρει καλά δώρα από την Κυβέρνηση για την περιοχή.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Κινέζοι πάλι στην Χαλκίδα. Προοπτικές Συνεργασίας

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από αντιπροσωπεία του Δήμου Wuhan της Λ.Δ.Κίνας στο Δήμο Χαλκιδέων στο πλαίσιο του υφιστάμενου μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων. Επικεφαλής της πενταμελούς κινεζικής αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Ξιαοζί, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Εξωτερικών Πολιτιστικών Σχέσεων του Δήμου Wuhan.
Στην σύντομη εισαγωγή του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης καλωσόρισε την κινεζική αντιπροσωπεία και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη συνεργασία των δύο πόλεων στο σύντομο διάστημα από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν και η παρούσα συνάντηση εργασίας μεταξύ των αντιπροσωπειών Χαλκίδας και Wuhan. Τόνισε την ισχυρή προσήλωση του Δήμου Χαλκιδέων στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων στους τομείς του τουρισμού, πολιτισμού και εμπορίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι τόσο η Χαλκίδα όσο και το Wuhan θα είναι σε θέση να υποδεχτούν Κινέζους και Έλληνες επισκέπτες και αποστολές αντίστοιχα.
Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Χαλκιδέων να προχωρήσει σε συνεργασία με την πόλη της Κίνας.
Ο κ. Ξιαοζί στην τοποθέτηση του μετέφερε την εξαιρετικά θετική εικόνα που αποκόμισε κατά την επίσκεψη της η αντιπροσωπεία του Δήμου Wuhan με επικεφαλής τον αναπληρωτή Δήμαρχο τον περασμένο Νοέμβριο και  εξήρε τα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί στο διάστημα αυτό για την ενίσχυση των δεσμών των δύο πόλεων. Αναφέρθηκε στην προετοιμασία που υλοποιείται μεταξύ των ομάδων εργασίας των δύο πόλεων προκειμένου σύντομα να υπάρξουν και οι πρώτες κοινές δράσεις. 
Μετά το πέρας της τρίωρης συνάντησης εργασίας η κινεζική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε σε βασικά αξιοθέατα της Χαλκίδας. Η πόλη Wuhan αποτελεί την 7η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας με πληθυσμό 10 εκατομ. Κατοίκων. Είναι πρωτεύουσα της περιφέρειας Hubei, με πληθυσμός 60 εκατομ. Κατοίκους. Επίσης, είναι η πολυπληθέστερη πόλης της κεντρικής Κίνας και θεωρείται το οικονομικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και διαμετακομιστικό κέντρο της Κεντρικής Κίνας. Αποτελεί την 4η εμπορική δύναμη της Κίνας μετά τη Σαγκάη, το Πεκίνο και το Γκουάντζχου.  

   Γραφείο Τύπου
 Δήμου Χαλκιδέων      

Το Υπουργείο Παιδείας ίδρυσε το ΕΕΕΕΚ στην περιοχή Kαμαρίων της Ιστιαίας

Χαλκίδα , 8 Σεπτεμβρίου  2016
Δελτίο Τύπου

Σε απάντηση στην ερώτηση (Αρ Πρωτ. 7276/26.07.16) που κατέθεσαν στη Βουλή ι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Λιβανίου Ζωή, Αυλωνίτου Ελένη, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μουμουλίδης Θέμης και Σκουρολιάκος Πάνος, ζητώντας να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα ίδρυσης Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στην Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην περιοχή Καμαρίων Ιστιαίας, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νικόλαος Φίλης δήλωσε ότι, η κυβέρνηση ανταποκρινόμενη στο αίτημα των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και αφού μελέτησε την σχετική πρόταση που υποβλήθηκε από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση Εύβοιας μετά την σχετική πρόσκληση του Υπουργείου στις 2/3/2016, ενέκρινε την ίδρυση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στην Βόρεια Εύβοια. Η σχετική απόφαση ίδρυσης με αρ πρωτ 131360/Δ3/09-08-2016 Κ.Α. δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ2513/τΒ’/12-08-2016).
 Η κυβέρνηση αφού συγκέντρωσε τις ανάγκες σε δομές παιδείας για την ειδική αγωγή αλλά και τις προτάσεις των αρμόδιων διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλους τους νομούς και προέβη για το σχολικό έτος 2016 – 2017 πέρα από τις υπάρχουσες δομές στην έγκριση λειτουργίας επιπλέον 61 νέων Τμημάτων Ένταξης Νηπιαγωγείων, 351 νέων Τμημάτων Ένταξης σε Δημοτικά Σχολεία, 126 νέων Τμημάτων Ένταξης σε Γυμνάσια. Ταυτόχρονα θα λειτουργήσουν 3 νέα Ειδικά Νηπιαγωγεία, 9 νέα Ειδικά Σχολεία, 5 νέα ΕΕΕΕΚ μεταξύ των οποίων και αυτό στη Βόρεια Εύβοια, και 9 νέα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια ενώ ιδρύονται και 12 Λυκειακές Τάξεις στα υπάρχοντα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια.
Είναι προφανές από το συνολικό αριθμό των νέων τμημάτων που θα λειτουργήσουν σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα το φλέγον ζήτημα των δομών ειδικής εκπαίδευσης. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες παλαιοκομματικές κυβερνήσεις, υιοθετεί την κοινή λογική καταγράφοντας πρώτα τις ανάγκες και ακολούθως προωθεί τις απαιτούμενες λύσεις όπου χρειάζεται και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η όλη διαδικασία ξεκίνησε από το Υπουργείο Παιδείας το Μάρτιο του 2016 και ολοκληρώθηκε μέχρι τον Αύγουστο του 2016 αποδεικνύοντας στην πράξη ότι αν υπάρχει η πολιτική βούληση τότε και σε αυτή τη χώρα μπορούν να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, εκφράζει την ικανοποίησή της για την θετική έκβαση του αιτήματος των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και εύχεται οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα κυρίως από το Δήμο και τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ του Υπουργείου Υποδομών να ολοκληρωθούν γρήγορακαι χωρίς αναίτιες καθυστερήσεις. Σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι θα είναι στο πλευρό του Δήμου και των κατοίκων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ      

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τις πυρκαγιές στην Κάρυστο

               

Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Οι καταστροφικές πυρκαγιές στο Δήμο Καρύστου.

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Καρύστου επλήγη από σημαντικό αριθμό πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικότερα φέτος, το διάστημα από 13 Ιουλίου έως 19 Αυγούστου έπληξαν την περιοχή του Δήμου Καρύστου επτά πυρκαγιές (Μαρμάρι, Κάμπος Καρύστου, Πλατανιστός, Βατήσι, Πόρτο Λάφια, Θύμι και Κατσαρώνι).
Από τις παραπάνω πυρκαγιές με βάση την καταγραφή που έχει γίνει ως τώρα από τις υπηρεσίες του Δήμου Καρύστου έχουν καεί:
•             21200 στρέμματα Δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων που στο μεγαλύτερο μέρος τους χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι, αλλά και αρκετοί τόνοι ζωοτροφών σε αποθήκες, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να σιτιστούν 7143 αιγοπρόβατα.
•             Μαντριά και στάβλοι στον κάμπο της Καρύστου, Εκατοντάδες πρόβατα και άλλα ζώα, 156 στρέμματα αμπέλια, 3928 ρίζες ελιές, και άλλες φυτικές καλλιέργειες. Δύο εξοχικές κατοικίες στα Πόρτο Λάφια.
Ενώ πολλές κατοικίες έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές στον περιβάλλοντα χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις τέσσερες τουλάχιστον πυρκαγιές έχει ευθύνη η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, αφού ως αιτία αναφέρονται σπινθήρες από καλώδια του δικτύου, ενώ σε εξέλιξη είναι το πόρισμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Όπως είναι γνωστό στην περιοχή του Δήμου Καρύστου είναι εγκατεστημένος μεγάλος αριθμός αιολικών πάρκων (347 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 250MW) ο οποίος συνδέεται με τους υποσταθμούς της ΔΕΗ με πολλά χιλιόμετρα εναέριας γραμμής μέσης τάσης. Τους καλοκαιρινούς μήνες και τις μέρες που πνέουν ισχυροί άνεμοι (αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας), πέρα από τους άλλους παράγοντες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς, υπάρχει και η υπερφόρτωση της γραμμής μέσης τάσης που συνδέει τα αιολικά πάρκα με τους υποσταθμούς. Σε συνδυασμό μάλιστα με την ελλιπή συντήρηση του δικτύου παράγονται σπινθήρες που προκαλούν τις πυρκαγιές.
Αναδεικνύονται για άλλη μια χρονιά με τραγικό τρόπο οι κυβερνητικές ευθύνες και τα αποτελέσματα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της ενεργείας – εμπόρευμα, πηγής κερδών για τους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα και ειδικά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στο όνομα της κερδοφορίας και της ελαχιστοποίησης του κόστους είναι ανύπαρκτα τα μέτρα πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας και ανύπαρκτος ο έλεγχος.
Για άλλη μια φορά και οι φετινές πυρκαγιές αναδεικνύουν τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών και αφήνουν παντελώς απροστάτευτα δάση, δασικές εκτάσεις, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Χαρακτηριστική είναι η υποστελέχωση της Πυροσβεστικής και Δασικής Υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό, με όλα τα αναγκαία μέσα πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν:
1.            Για την άμεση χορήγηση δωρεάν ζωοτροφών στους πληγέντες κτηνοτρόφους και την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων αγροτοκτηνοτρόφων για την καταστροφή που υπέστησαν στις κτηνοτροφικές μονάδες, σε γεωργικές εκτάσεις (ελαιώνες, αμπέλια, φραγκόσυκα κ.α.), σε ζωικό κεφάλαιο, κατοικίες και άλλες υλικοτεχνικές υποδομές.
2. Για την ολοκλήρωση της έρευνας για τις αιτίες όλων των πυρκαγιών και την απόδοση των ευθυνών.
3.  Για την άμεση συντήρηση και υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ και των δικτύων εντός των αιολικών πάρκων (που από τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων φορέων, φέτος όπως και άλλες περασμένες χρονιές, ευθύνονται για πυρκαγιές στην περιοχή), και το κόστος να βαρύνει τους μονοπωλιακούς ομίλους.
4.Για να καταβάλει η ΔΕΔΔΗΕ το σύνολο των αποζημιώσεων στους πληγέντες, αν αποδειχθεί ότι αιτία των πυρκαγιών είναι σπινθήρες από καλώδια του δικτύου.
5. Ώστε άμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων.
6. Για την εξασφάλιση ολοκληρωμένου και σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού με κύριο βάρος στην πρόληψη με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής, και τη στελέχωση της πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό.

Οι βουλευτές
Διαμάντω Μανωλάκου
Χρήστος Κατσώτης


Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στην Ακτή Νηρέως




Χθες (06-09-2016) το βράδυ περίπου στις 19:45΄, στην 44η χ/θ της εθνικής οδού Χαλκίδας – Λεπούρων (ευρύτερη περιοχή Αλιβερίου Ευβοίας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 61χρονος ημεδαπός, συγκρούσθηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 35χρονος αλλοδαπός και στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο αλλοδαπές, εκ των οποίων η μία ανήλικη.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 61χρονος ημεδαπός, σοβαρά οι δύο αλλοδαπές και ελαφρά ο 35χρονος αλλοδαπός.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Ημερίδες ενημέρωσης για το leader σε Κύμη, Κριεζά, Αλιβέρι

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
σε συνεργασία με την
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε. - ΟΑΣΕ Α.Ε.
  
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ
στη Κύμη – Δημοτικό Κατάστημα
Το Σάββατο 10/09/2016 Ώρα 18:00 
στα Κριεζά – Δημοτικό Κατάστημα
Την Κυριακή 11/09/2016 Ώρα 18:30 
στο Αλιβέρι – Εργατικό Κέντρο
Την Δευτέρα 12/09/2016 Ώρα 18:30

ΜΕ ΘΕΜΑ
CLLD/LEADER 2014-2020
Τοπικό πρόγραμμα Νότιας Εύβοιας και Σκύρου
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Ενδεικτικές Δράσεις :
Αγροτικός Τομέας
 Αλιεία
 Μεταποίηση
  Τουρισμός
 



Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Παραιτήθηκε από Πρόεδρος του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Κύμης Αλιβερίου ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιατρός Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Κύμης Αλιβερίου ο Καρδιολόγος κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος παραιτήθηκε από την θέση του όπως κοινοποίησε με επιστολή του στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου θα οριστεί ο αντικαταστάτης του που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι μάλλον ο Φαρμακοποιός Αλιβερίου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Παγώνης.  Ο κ. Αγγελόπουλος παραμένει ασφαλώς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος.
Παρότι η παραίτηση αναφέρεται σε προσωπικούς λόγους οι οποίοι είναι εύλογοι λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων δεδομένου ότι ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είναι από τους πλέον αγαπητούς γιατρούς της περιοχής λόγω του πράου και  ήρεμου χαρακτήρα του αλλά και της επιστημονικής του κατάρτισης, του ήθους και της ανθρωπιάς του, η κατάσταση του νομικού προσώπου ήταν τέτοια ώστε ακόμη και οι τεράστιες προσπάθειες του Γιατρού δεν κατέστησαν ικανές να θεραπεύσουν τα οικονομικά του προβλήματα. Ίσως ο νέος πρόεδρος δοκιμάσει κάποια άλλη φαρμακευτική μεθοδολογία αν και μάλλον δεν υπάρχει γιατρειά.

Το νομικό πρόσωπο που έχει την ευθύνη λειτουργία των παιδικών σταθμών και των ΚΑΠΗ του Δήμου δεν έχει κατορθώσει να συντάξει προϋπολογισμό ενώ το οικονομικό έτος τελειώνει σε τέσσερις μήνες. Έτσι οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο αφού η άθλια διαχείριση του παρελθόντος και η επιβάρυνση με αβάσταχτα χρέη δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως με αποτέλεσμα να γίνει οδυνηρότερη.  Ο Δήμος πρέπει άμεσα να σκύψει με σοβαρότητα και επιμονή, να διερευνήσει λύσεις και να συντάξει σχέδιο εξυγίανσης διαφορετικά το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για κωλυσιεργίες και κρύψιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί. Η παραίτηση ενός αξιολογότατου αυτοδιοικητικού και μάλιστα γιατρού από την Προεδρία στο νομικό πρόσωπο των κοινωνικών δομών του δήμου ας λειτουργήσει ως καμπανάκι προειδοποίησης για τα χειρότερα που έρχονται.

Τα δρομολόγια ΣΚΥΡΟΣ ΚΥΜΗ ΣΚΥΡΟΣ για τον μήνα Σεπτέμβρη


Ξεκινούν τα μαθήματα στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σκύρου

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβριου 2016 η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τον αγιασμό που θα γίνει στις 09:00 π.μ.
Από τη νέα σχολική χρονιά, όλα τα Δημοτικά σχολεία της χώρας θα υπάγονται σε ενιαίο τύπο ολοήμερου σχολείου, με αναμορφωμένη κατανομή του χρόνου ανά διδακτικό αντικείμενο και λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος στις 13:15 μ.μ.
Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος η έναρξη ορίζεται στις 13:20 μ.μ. και η λήξη στις 16:00 μ.μ.

Καλή σχολική χρονιά!!

Εκδήλωση για την Μάχη της Λαμπούσας

Δελτίο τύπου
                                                                                            
                    ΑΛΙΒΕΡΙ 5-9-2016

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2016 και ώρα 11.00 πμ
στο μνημείο της μάχης της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ,
διοργανώνουμε εκδήλωση και σας καλούμε,
να τιμήσουμε:
➢           Τον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας.
➢           Την νίκη του ΕΛΑΣ στη μάχη της ΛΑΜΠΟΥΣΑΣ.
➢           Το Βασίλη Μήτρου, καθώς επίσης και όλους τους ήρωες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του  ΔΣΕ


Κ.Ο. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ   ΚΚΕ Παραρτήματα  ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ  Εύβοιας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Αλιβερίου ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά.


Το ΣΔΕ απευθύνεται σε άτομα 18 ετών και άνω, που δεν έχουν φοιτήσει ή τελειώσει το Γυμνάσιο και τούς παρέχεται η δυνατότητα να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Είναι ένα δημόσιο, δωρεάν, απογευματινό σχολείο  το οποίο χορηγεί μετά από φοίτηση 18 μηνών (2 σχολικά έτη), απολυτήριο ισότιμο του Γυμνασίου χωρίς το άγχος των γραπτών εξετάσεων.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, σε φιλικό περιβάλλον και με την υποστήριξη των καθηγητών. Οι απόφοιτοι του ΣΔΕ μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για πρόσληψη στην κατηγορία ΥΕ (Δήμοι, Υπουργεία κ.ά). Επίσης μπορούν να συνεχίσουν, εφόσον επιθυμούν, στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο).
Το ΣΔΕ Αλιβερίου εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο διεύθυνσης στην έδρα του ΣΔΕ Αλιβερίου, στο σχολικό συγκρότημα απέναντι από το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στα τηλέφωνα 2223029824 και 6976409279.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και ώρες 5:00-8:00 μ.μ. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.