Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κέντρο Υγείας Αλιβερίου: Καλή συγκέντρωση, ωραία συζήτηση, προοπτική θολή έως σκοτεινή!!!

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στο ΕΚΑΒ την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ερέτριας. Στην κατάμεστη αίθουσα του εργατικού κέντρου εκπρόσωποι των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας, του Νοσοκομείου Κύμης, της Διοίκησης του Κέντρου Υγείας περιέγραψαν την κατάσταση και τα προβλήματα που παραμένουν  άλυτα και απαξιώνουν το Κέντρο. Ιδίως η έλλειψη γιατρών και του αναγκαίου υγειονομικού υλικού. Ο υπεύθυνος του ΕΚΒ Εύβοιας κ. Κόκκος ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι. Τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι τοπικών κοινωνικών φορέων και εξέφρασαν την αγωνία αλλά και την δυσπιστία της τοπικής κοινωνίας στις ανακοινώσεις καλών προθέσεων των αρμοδίων. Παρών και ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας και Διοικητής Κύμης κ. Χατζημαργαρίτης. Την συγκέντρωση άνοιξαν με εισήγησή τους οι Δήμαρχοι Κύμης Αλιβερίου κ. Μπουραντάς και Ερέτριας κ. Αλιμπατέ ενώ τη συζήτηση διεύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κύμης Αλιβερίου κ. Μπενάκης. Στο τέλος τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας κ. Αργύρης, Παπαναστασίου και Κουλούρης οι οποίοι αναφέρθηκαν στις καλές προθέσεις, στο άχρωμο των προβλημάτων, και στο ότι τελικά όλοι έχουν δίκιο και κανένας δεν έχει ευθύνη. Τελικά λύσεις δεν προτάθηκαν παρά μόνο εκδόθηκε ένα ψήφισμα. 

Ο Σύλλογος Κορασίδας "Αίολος" ενημέρωνει για τις Ανεμογενήτριες στην Αχλαδερή

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΑΔΙΔΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                    Κορασίδα, 20/8/2016
                             « ΑΙΟΛΟΣ»
E-mail:aiolos.korasida@yahoo.gr

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  


Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου 2016  στην παραλία της Κορασίδας, η συγκέντρωση-ενημέρωση που οργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «ΑΙΟΛΟΣ», για τις επιπτώσεις από την τοποθέτηση και λειτουργία  ανεμογεννητριών (Α/Γ) στα χωριά μας. 
 Συμπολίτες μας από τον οικισμό της Κορασίδας, του Καλάμου, την Αχλαδερή, το Μανδράκι, τα Περιβόλια κ.α. συγκεντρώθηκαν για να ενημερωθούν, να ρωτήσουν, να εκφραστούν ατομικά και να συμμετάσχουν σε μια συλλογική προσπάθεια, αποτροπής της αλλοίωσης του περιβάλλοντος, της πλήρους απομείωσης της αξίας της γης, των επιπτώσεων στην υγεία όσων ζουν και εργάζονται, κάτω και γύρω από τα δίκτυα μεταφοράς της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και του θορύβου που προκαλείται από την περιστροφή των πτερυγίων και θα είναι μόνιμος σύντροφος των κατοίκων, για τις επόμενες δεκαετίες.
 Στην περιοχή μας και συγκεκριμένα νότια της Αχλαδερής τοποθετήθηκαν ήδη δύο Α/Γ και αξιολογούνται άλλες τέσσερεις, ορατές από την παραλία της Κορασίδας, δύο προς Κάλαμο και δύο προς Μανδράκι. Από την παραλία Καλάμι και μέχρι το κάβο της Οκτωνιάς,  όλος αυτός ο ορεινός όγκος έχει ήδη έξι Α/Γ εγκεκριμένες και τριάντα επτά σε αξιολόγηση. Σύνολο 49 Α/Γ εναντίον της μοναδικότητας  του τοπίου της γης μας!! (σ.σ οι Α/Γ τοποθετούνται ακριβώς εκεί απ΄όπου πέρασε η πυρκαγιά του Αυγούστου 2012 και έκαψε τις περιουσίες μας). Τα παραπάνω στοιχεία βρίσκονται στον ιστότοπο RAE.GR. Αξίζει να τονισθεί ότι οι Α/Γ που τοποθετήθηκαν είναι γιγάντιες, το ύψος φθάνει το 100 μέτρα  με πτερύγια 71 μέτρων !!!!!  και  δυνατότητα  παραγωγής των εγκατεστημένων δύο  Α/Γ που  ξεπερνάει τα 4 MW. Είναι προφανές ότι τα χωριά μας έχουν επιλεγεί για να γίνουν ζώνη βιομηχανικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.    

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κυμης Αλιβερίου για το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου


                                           
OΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 9
ΑΛΙΒΕΡΙ
 Aλιβέρι ,13 Σεπτεμβρίου 2016

                                                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Τις τελευταίες μέρες έχει έρθει στην επικαιρότητα με μεγάλη ένταση η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου το οποίο αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια προβλήματα που εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία του . Μην ξεχνάμε πως τα τελευταία 5 χρόνια λόγω της δημοσιονομικής στενότητας  με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων οδηγήθηκαν όλες οι δομές υγείας σε υπολειτουργία ,υποστελέχωση και μαρασμό.
  Γεγονός είναι ότι οι όλες οι δομές υγείας εξακολουθούν να λειτουργούν λόγω του πατριωτισμού ,της υπομονής και της αυτοθυσίας που δείχνουν τα στελέχη ,το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι λοιποί εργαζόμενοι σε αυτές .
  Ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζετε  ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό πανελλαδικά μέσα στα όρια που επιβάλει, δυστυχώς,η δημοσιονομική στενότητα και να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια υγεία μετά την αποψίλωση του ΠΕΔΥ έργο αλήστου μνήμης υπουργού.
  Θεωρούμε ότι το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου πρέπει να αναβαθμιστεί στελεχώνοντας το σε ανθρώπινο δυναμικό ώστε να ικανοποιούνται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Αναφορικά με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ να σημειωθεί πως και τα ασθενοφόρα υπάρχουν όπως και οι οδηγοί. Πώς διαταράσσεται λοιπόν η λειτουργία;
  Το νοσοκομείο Χαλκίδας λόγω πρόσκαιρων αναγκών έχει ζητήσει εφημερίες από 3 γιατρούς του Κέντρου Υγείας. Θεωρούμε ότι η όποια εφημέρευση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας δεν διαταράσσει το πρόγραμμα εφημεριών του Κέντρου Υγείας όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως, επομένως δεν δικαιολογείται η αναστάτωση που έχει προκληθεί .Άλλωστε η πρόσληψη επικουρικών γιατρών και μόνιμου προσωπικού που επίκειται στο Νοσοκομείο θα λύσει το πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει όλη η καλή διάθεση από το υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς να συνεργαστεί με το ιατρικό ,υγειονομικό προσωπικό ,τους τοπικούς φορείς και την Δημοτική Αρχή προκειμένου το Κέντρο Υγείας να ενδυναμωθεί σε ανθρώπινο δυναμικό και να αποκτήσει επιτέλους υποσταθμό ΕΚΑΒ για την έγκαιρη εξυπηρέτηση και διακομιδή ασθενών προκειμένου να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
 Θα θέλαμε να δηλώσουμε ωστόσο ότι μας προκαλεί εντύπωση η έντονη και συντονισμένη (;) επίθεση που έχουμε δεχτεί στα ζητήματα υγείας σε επίπεδο νομού από αυτούς που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την υποβάθμιση του συστήματος υγείας και τη ΔΙΑΛΥΣΗ της πρωτοβάθμιας υγείας. Δεν είναι δυνατόν να μας εγκαλούν αυτοί οι οποίοι είχαν σκεφτεί να προχωρήσουν στο κλείσιμο δομών υγείας για τις οποίες τώρα κόπτονται μαζί με τους συμπαραστάτες τους και που ποτέ δεν αντέδρασαν τόσο έντονα αν και κατείχαν θέσεις ευθύνης .Οφείλουμε τέλος να αναρωτηθούμε γιατί αυτός ο ξεσηκωμός και ο θόρυβος τώρα και με τέτοια ένταση. Πού ήταν και τι έκαναν την τελευταία πενταετία που αυτοί κυβερνούσαν;
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγγυάται τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας σε όλες τις βαθμίδες και θα εργασθεί για την εκπλήρωση των υποσχέσεων της προκειμένου να μην υπάρχει κανένας έλληνας χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η Γραμματεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΚΚΕ: εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεσμευμένη από τις αποφάσεις της ΕΕ που στήριξε και οι οποίες δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.
Είναι ανάγκη, εδώ και τώρα, να υλοποιηθούν, με κρατική ευθύνη, όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία -κατά βάση- τις απογευματινές ώρες.
Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα παιδί προσφύγων. Να εξασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες κ.ά.), καθώς και η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από το ίδιο το κράτος, όπου χρειάζεται.

Ο ελληνικός λαός, οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί να αντιτάξουν τη δική τους αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά".

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Περιοδείες και εξορμήσεις των Κομματικών Οργανώσεων Χαλκίδας του ΚΚΕ για το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή 16-17 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Βούρκου





Εντείνονται οι προετοιμασίες των Οργανώσεων Χαλκίδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Βούρκου.
Με σύνθημα "Με το ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση" οι Κομματικές Οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ απευθύνουν πλατύ κάλεσμα στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της περιοχής για οργάνωση και αντεπίθεση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, συσπείρωση με το ΚΚΕ και συμμετοχή στις εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή

Στις περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και σχολεία διακινείται 4σέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ για τις εξελίξεις και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ- Οδηγητή, που κορυφώνεται το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη με πολιτική ομιλία από τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

Ισόβια για τον Γιάννη Καστάνη, τον ψευτογιατρό της Σκύρου

Καταδικάστηκε σε ισόβια ο Γιάννης Καστάνης ο ψευτογιατρός που για 13 χρόνια ήταν Διευθυντής του Πολυδύναμου Περιφερειακού της Σκύρου. Ο Καστάνης καταδικάστηκε για απάτη σε βάρος του Δημοσίου ύψους 667.000 ευρώ διότι κατείχε με πλαστό πτυχίο δημόσια θέση. Ο Καταδικασθείς θα κριθεί προφανώς και στο Εφετείο όπου πιθανόν να βελτιωθεί η ποινή του. Τα ισόβια είναι πολύ αυστηρή ποινή και παραδειγματική. Ο Καστάνης ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την πλαστότητα του πτυχίου, ότι έκανε νόμιμα το αγροτικό του και ότι πέτυχε με εξετάσεις και κατέλαβε επαξίως τη θέση του Διευθυντή. Ο Δικηγόρος του Καστάνη, κ. Πέτρος Μαντούβαλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι η ποινή είναι αυστηρή αλλά δίκαιη αν και το δικαστήριο έπρεπε να λάβει υπόψη ότι παρά την πλαστότητα του πτυχίου ο Καστάνης διενήργησε ιατρικές πράξεις με επιτυχία, έσωσε ζωές και πολλοί Σκυριανοί έσπευσαν να του συμπαρασταθούν στο Δικαστήριο. Ο Καστάνης οδηγήθηκε στην φυλακή ενώ ο συνεργάτης του δήθεν ακτινολόγος-φωτογράφος που καταδικάστηκε δις σε ισόβια βρίσκεται ασύλληπτος στο εξωτερικό.

Ο Γ.Σ.Κ αποχαιρετά το Κλειστό "Ν. Μαρίνος" με δύο αγώνες


Ανακοίνωση του Δήμου Σκύρου

ANAKOIΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε πως κλιμάκιο γιατρών από το Γ.Ν.Α. πρόκειται να επισκεφτεί τη Σκύρο στις 30 Σεπτεμβρίου, 1 και 2 Οκτωβρίου 2016,το οποίο θα απαρτίζεται από γιατρούς των εξής ειδικοτήτων:
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ,ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ,ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ-ΥΠΕΡΗΧΟΛΟΓΟΣ,ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ, ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ, ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ,Ω.Ρ.Λ., και ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ.
το κλιμάκιο θα εξετάζει στο Π.Π.Ι.Σκύρου τις κάτωθι ημέρες και ώρες:
• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 17:00μμ-20:30μμ
• ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 9:00πμ-14:30μμ
και 17:30μμ- 20:30μμ
• ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 10:00πμ-15:00μμ
ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2222350300
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Εγκαίνια και αγιασμός 22ου Δημοτικού και 33ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας & Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής.

                                                              Χαλκίδα, 13  Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα εγκαίνια και τον αγιασμό του 22ου Δημοτικού Σχολείου και του 33ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας καθώς και στον αγιασμό του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Α’ Βαθμίδας στη Δροσιά παραβρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης.

Ο κ. Ακριώτης επικεντρώθηκε  στη φετινή προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά, χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών, από την πρώτη κιόλας ημέρα. Παρά τις Κασσάνδρες, και ιδιαίτερα για την ειδική εκπαίδευση, είναι η πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες που το πρώτο κουδούνι βρίσκει στη θέση τους εκπαιδευτικούς που είναι απαραίτητοι χωρίς ιδιαίτερα κενά όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα έτη. «Με τα εγκαίνια του 22ου Δημοτικού και του 33ου Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λούτσας και του Ε.Ε.Ε.Κ. Ιστιαίας και με την έγκαιρη κάλυψη των κενών από εκπαιδευτικούς  η φετινή σχολική χρονιά προοιωνίζεται να είναι μια πολύ καλή χρονιά για το Νομό μας» τόνισε χαρακτηριστικά στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Βουλευτής Εύβοιας ευχόμενος καλή χρονιά σε μαθητές, γονείς και δασκάλους.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Συγκέντρωση την Τετάρτη 14-9-2016, ώρα 7.μμ στο Αλιβέρι για το Κέντρο Υγείας προσκαλεί ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου

                   Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Ο Δήμος ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ σας  καλεί  σε συγκέντρωση την Τετάρτη  14-09-2016 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου  στο Αλιβέρι   για να συζητήσουμε  τρόπους για την αποτροπή των δυσμενών  εξελίξεων στο χώρο της πρωτοβάθμιας  φροντίδας υγείας, στη περιοχή μας.
Αίτημά  μας η ουσιαστική λειτουργία και στελέχωση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, η έγκαιρη στελέχωση των ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ και η ίδρυση ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι.
 Η συνεχιζόμενη  υποβάθμιση του  Κέντρου  Υγείας Αλιβερίου, η αδυναμία έγκαιρης διακομιδής περιστατικών και η απαξίωση των Περιφερειακών Ιατρείων, καταργεί στη πράξη την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια πλέον των 40.000 μονίμων κατοίκων της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, (Δ.Ε. ΤΑΜΥΝΕΩΝ, ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ, ΔΥΣΤΙΩΝ, ΑΥΛΩΝΟΣ, ΣΤΥΡΕΩΝ) αφήνοντας τους  απροστάτευτους  και εκτεθειμένους σε πολλαπλούς κινδύνους.
Σημειώνουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια στο Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ μειώνεται συνεχώς το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισης στον όγκο των περιστατικών.
Τα  περιφερειακά ιατρεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα παραμένουν χωρίς γιατρούς, αφήνοντας χωρίς φροντίδα συμπολίτες μας κυρίως μεγάλης ηλικίας.
 Επίσης  οι μεγάλες αποστάσεις απο τα Νοσοκομεία  Χαλκίδας, Κύμης και Καρύστου, καθιστούν αναγκαία την δημιουργία ΕΚΑΒ στο Αλιβέρι.
Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να  διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην υποβάθμιση  του Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ και να κατοχυρώσουμε το δικαίωμά μας στην πρόσβαση  στην πρωτοβάθμια δημόσια υγεία.

                                                                                         Γραφείο Τύπου

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων στον αγιασμό των Σχολείων

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στον αγιασμό που τελέστηκε στο Γυμνάσιο Ν. Αρτάκης και στο 22ο Δημοτικό και 33ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη σήμερα ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.
Συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο Ν. Αρτάκης τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου και στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης ευχήθηκε στους μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και γονείς καλή σχολική χρόνια. Με την ευκαιρία τους ενημέρωσε, όπως και τη διοίκηση του συλλόγου γονέων ότι από τον Δήμο έχουν δρομολογηθεί εργασίες επισκευών και συντηρήσεων στο διδακτήριο του Γυμνασίου Ν. Αρτάκης, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλους του 2016. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Χαλκιδέων παρέστη στην τελετή των εγκαινίων του νέου διδακτηρίου στη συνοικία Κανήθου, που στεγάζει πλέον το 22ο Δημοτικό και το 33ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας. Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος και παρέστησαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, οι βουλευτές Γ. Ακριώτης, Α. Πρατσόλης και Ζ. Λιβανίου, ο αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Μπαντούνας και Δ. Καρκαντελίδης κ.α.
Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανέφερε ότι οι μαθητές αποτελούν το μέλλον του τόπου μας και προς την κατεύθυνση αυτή, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, διευκολύνοντας το έργο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας συνολικά.
Στο μεταξύ, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος Χαλκιδέων απευθύνει το παρακάτω μήνυμα προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς:
Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα για μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς. Ένα ωφέλιμο και παραγωγικό ταξίδι, με ανησυχίες , δυσκολίες, αλλά και όμορφες στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας.
Σ' αυτόν τον χώρο, στο δικό σας σχολειό, που θα γεμίζει από σήμερα με τη ζωντάνια και τις φιλοδοξίες σας, σας δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσετε γνώσεις, αλλά κυρίως να διαμορφώσετε  χαρακτήρα και να αναπτύξετε την ελευθερία στη σκέψη σας. Στη σχολική σας μονάδα βάζετε τις βάσεις για το μέλλον σας και αποκτάται δύναμη για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που θα έρθουν. Γιατί το σχολείο σας είναι ο κινητήριος μοχλός και το σκαλοπάτι για κάθε επόμενο βήμα σας.
Ξεκινήστε με υψηλούς στόχους και καταβάλετε με τη στήριξη των εκπαιδευτικών σας τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, για να πραγματοποιηθούν. Γιατί μόνο μέσα από τη συστηματική προσπάθεια θα επιτύχετε το καλύτερο δυνατό. Αξιοποιήστε δημιουργικά κάθε ώρα εργασίας και κάντε τη σχολική ζωή πηγή αληθινής δημιουργίας.
Απευθυνόμενος στους γονείς και εκπαιδευτικούς, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, με τα μέσα που διαθέτει για να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα προκύψουν, στην εκπαιδευτική μας κοινότητα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους , έχοντας άριστη και διαρκή συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.  
Τέλος, ευχόμαστε σε όλους να σας συνοδεύουν τα λόγια του αρχαίου ιστορικού μας, Πλουτάρχου ότι “η  ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται στη μόρφωση και στην παιδεία, και όχι στα αγαθά που δίνει και παίρνει η τύχη”.
Καλή κι ευλογημένη χρονιά σε όλους”.
   Γραφείο Τύπου

 Δήμου Χαλκιδέων      

Το ΠΑΜΕ Ευπαιδευτικών Εύβοιας καλεί σε απεργία

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ 
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη,
Με αγωνιστικότητα και αισιοδοξία, απευθύνουμε κάλεσμα συλλογικής πάλης και διεκδίκησης σε όλες και όλους. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν! Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος είναι παρακαταθήκη!

Ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών συνεχίζεται - δυναμώνει!
Καμιά απογοήτευση – Καμία  αναμονή!

Δεν πρέπει να αποδεχτούμε την επέκταση και μονιμοποίηση της κοινωνικής,
εργασιακής και ασφαλιστικής ζούγκλας. Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. αποδείχτηκαν απάτη!! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί η κυβέρνηση εξαφανίζει τα κενά ψαλιδίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών! Με τις Υπουργικές Αποφάσεις και τις Τροπολογίες για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνάσιου, τους περιορισμούς στις ειδικότητες των ΕΠΑΛ και τις ομάδες προσανατολισμού, η κυβέρνηση επιδιώκει να «εξαφανίσει» τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, να εμφανίσει ότι υπάρχουν πλεονάσματα. Με τις αντιδραστικές εγκυκλίους προς τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ χτυπά την οργανικότητα, ενεργοποιεί τη διαρκή κινητικότητα των εκπαιδευτικών.
Το 3ο Μνημόνιο και τις προβλέψεις που περιλαμβάνει για την Παιδεία, όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ) το ψήφισαν.
Μπορούμε να τους εμποδίσουμε! Να μην επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά μας να μπουν στον μόνιμο κόφτη Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ΔΝΤ.
Η οργάνωση της πάλης χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλων των συναδέλφων, με τη συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του σωματείου, στην Γενική Συνέλευση και σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία.
Δυναμώνουμε την πάλη για Ενιαίο 12χρόνο Υποχρεωτικό Σχολείο και
Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν για όλα τα παιδιά.
Για Δημοτικό και  Νηπιαγωγείο με διευρυμένη χρονική λειτουργία, με κατάλληλες υποδομές, που θα δίνουν τη δυνατότητα να καλύπτονται όλες οι μορφωτικές και διαπαιδαγωγητικές ανάγκες του παιδιού.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας
την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη στις 7μμ, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία.

Η Δήμαρχος Ισιταίας Αιδηψού εύχεται στους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

Για τη νέα σχολική χρονιά που αρχίζει σήμερα, ως Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, αλλά κυρίως ως μητέρα, εύχομαι σε όλους τους μαθητές μια γόνιμη και ουσιαστική πορεία στον αέναο δρόμο της γνώσης.
Ταυτόχρονα εύχομαι στους εκπαιδευτικούς μας, αλλά και στους γονείς, δύναμη, υπομονή  και αντοχή προκειμένου να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο έργο και στην αποστολή τους.
Οι ευχές αυτές τα τελευταία δύσκολα χρόνια, ξεπερνούν την καθιερωμένη τυπικότητα υπό το δεδομένο πως το Σχολείο σήμερα αποτελεί το βασικότερο φυτώριο ελπίδων ανάκαμψης από την κοινωνική μας κρίση.  Και αυτό γιατί η Παιδεία εκτός από την Γνώση, συμβάλει καθοριστικά στην διαμόρφωση ελεύθερης σκέψης, ήθους και δημοκρατικής συνείδησης των παιδιών μας.
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, οι αρμόδιες υπηρεσίες του κι εγώ προσωπικά, υπερβαίνοντας και αυτά ακόμη τα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, θα σταθούμε κοντά στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών για την ολοκλήρωση μιας αποδοτικής σχολικής χρονιάς, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και τις εξ αυτών επιπτώσεις που όλοι βιώνουμε.

Να έχετε λοιπόν αγαπητοί μαθητές μια καλή σχολική χρονιά με τη βοήθεια του Θεού.

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας της Ν.Ε. Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ

Χαλκίδα 11 Σεπτεμβρίου 2016

Με σημαντικές αλλαγές, οι οποίες θα βελτιώσουν τη λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού μας συστήματος, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά 2016-17.
Οι αλλαγές αυτές είναι αποτέλεσμα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία που προηγήθηκε. Να επισημάνουμε δε, ότι, η πλειονότητά τους είναι αποτέλεσμα των προβληματισμών, των αιτημάτων και των αγωνιών της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, όπως αυτές έχουν καταγραφεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αποκατάσταση χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο Χαλκίδας


Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ολικής αποκατάστασης του χλοοτάπητα του γηπέδου του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) και της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας.
Λόγω των εργασιών που εκτελούνται, το Στάδιο θα παραμείνει κλειστό για αυτή την εβδομάδα για τα αθλήματα του στίβου, καθώς και για τη χρήση του από τους πολίτες.
Στο ρυθμό που εκτελούνται οι εργασίες και χωρίς κάποιο απρόοπτο γεγονός (καιρικές συνθήκες), ο στίβος του Σταδίου, θα είναι έτοιμος προς χρήση από την ερχόμενη Δευτέρα (19/9/16).


Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου εύχεται καλή Σχολική Χρονιά

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                    Αλιβέρι 9-9-2016             

 Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.
 Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, εκφράζει προς  το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις ολόθερμες ευχές για μία χρονιά, γεμάτη υγεία, πρόοδο και επιτυχίες.
Η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο και την ελπίδα για κοινωνική πρόοδο, βασισμένη σε πρότυπα, αξίες και αρχές, στην ευγενή άμιλλα, την αξιοκρατία και το αίσθημα ευθύνης που πρέπει να διακρίνει τους πολίτες.
Στη δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η χώρα μας, το σχολείο μπορεί  και πρέπει να είναι χώρος γνώσης, δημιουργίας και ελπίδας.
Οφείλουμε, όλοι μας να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων και των επιδιώξεων σας.
Στα πλαίσια της κοινής μας προσπάθειας και παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, προετοιμάσαμε στο καλύτερο δυνατό βαθμό τους εκπαιδευτικούς χώρους, για να μπορέσουν οι μαθητές, απρόσκοπτα να κατακτήσουν τα εφόδια  και τις γνώσεις, για την ζωή και το μέλλον τους.
 Θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, ώστε, όταν χρειαστεί, να αντιμετωπίζεται κάθε πρόβλημα που ανακύπτει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
 Ευχόμαστε σε όλους δημιουργική σχολική χρονιά και καλή πρόοδο.
                                                                                               
                                                                                                Δήμος Κύμης - Αλιβερίου



Σαν σήμερα "έφυγε" από τη ζωή ο Υπαρχιφύλακας Τριανταφύλλου Νικόλαος



Ο Υπαρχιφύλακας  Τριανταφύλλου Νικόλαος γεννήθηκε το 1970. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2009, μεταβαίνοντας στο Α.Τ. Αλιβερίου Ευβοίας, για ανάληψη καθηκόντων, ευρισκόμενος στην Επαρχιακή Οδό Παραλίας Κύμης-Λεπούρων, κατέπεσε το όχημα που οδηγούσε  γέφυρα του Μανικιάτη  ο οποίος είχε πλημμυρίσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να ανασυρθεί νεκρός.

Επιστολή πρώην Διευθυντή Δασών Εύβοιας για την καταστροφική Πυρκαγιά στη Λίμνη

 
Ηλίας Καπράλος,
πρώην Δασάρχης Λίμνης,
πρώην Διευθυντής Δασών Εύβοιας
 Χαλκίδα 6-8-2016
                                 ΠΡΟΣ: α. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
                                                  κ. Κώστα Μπακογιάννη
                                                                    Λαμία
                                             Β. Αντιπεριφερειάρχη Ν.Α. Ευβοίας
                                                      κ. Φάνη Σπανό

Κύριοι
Το μέγεθος της καταστρεπτικής πυρκαγιάς Φαράκλας – Λίμνης με συγκλόνισε σε τέτοιο βαθμό που εσείς δεν μπορείτε να φαντασθείτε . Ως πρώην Δασάρχης Λίμνης και Δ/ντης Δασών Ευβοίας είμαι πολύ λυπημένος και θυμωμένος .
Λυπημένος γιατί κάηκε ένα εξαιρετικό δάσος που είχα με πάθος υπηρετήσει ( προστασία από τις πυρκαγιές- διαχείρισή του). Θυμωμένος γιατί κάτι δεν λειτούργησε σωστά κατά την αντιμετώπιση της εν λόγω πυρκαγιάς .
Σε πρώτη φάση εκτιμώ ότι δεν υπάρχει ικανοποιητικό τοπικό σχέδιο δράσης αντιμετώπισης των πυρκαγιών .
Αφού οι καπνοί τέλειωσαν πρέπει ,και εφ όσον εσείς συμφωνείτε , να αρχίσει άμεσα έρευνα – διαβούλευση για να εντοπισθούν τα αίτια και οι δυσλειτουργίες του συστήματος της κατάσβεσης ώστε να ληφθούν μέτρα για να προλάβουμε άλλα τέτοια γεγονότα που μπορεί να συμβούν στα δάση της Βορείου Ευβοίας και όχι μόνο.   Οι δικές μου απόψεις έχουν διατυπωθεί δημόσια το έτος 1998 και 2008 στο επισυναπτόμενο κείμενο.
Σήμερα θα μπορούσα να γράψω πολλά ….. αλλά υπόψη είμαι θυμωμένος. Θεωρώ την συμμετοχή μου στην ανωτέρω διαβούλευση δεδομένη που πιστεύω ότι θα αρχίσει σύντομα.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες ώστε να βελτιωθεί άμεσα το σύστημα κατάσβεσης των πυρκαγιών υπαίθρου.
Είμαι στην διάθεση σας για κάθε πληροφορία και υπηρεσία.
                                                            Με εκτίμηση
                                                        Ηλίας Καπράλος
                                                           Δασολόγος         

                             

Σε λίγο καιρό το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου θα μείνει μόνο στα χαρτιά!!! Απελπιστική η κατάσταση.

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και στα Περιφερειακά Ιατρεία της  περιοχής του είναι τραγική. Σε λίγο καιρό το Κέντρο Υγείας που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί τις Δ.Ε. Αυλώνος, Δυστίων Ταμυναίων, Αμαρυνθίων, Αλμυροποτάμου και μέρος της Δ.Ε. Στυρέων, δηλαδή καλύπτει περιοχές τριών Δήμων της Εύβοιας, δεν θα μπορεί να παρέχει ούτε τις πιο στοιχειώδεις υγειονομικές υπηρεσίες.
Το ιατρικό προσωπικό απασχολείται κυρίως στις εφημερίες του Νοσοκομείου της Χαλκίδας
4 περιφερειακά ιατρεία μένουν για μήνες χωρίς γιατρό!!!
Δαπάνες για υγειονομικό υλικό μειώνονται τραγικά με αποτέλεσμα να λείπουν βασικά πράγματα όπως γάζες κ.ο.κ. με αποτέλεσμα οι παρεχόμενες υπηρεσίες παρά τις θυσίες του υπάρχοντος ελάχιστου προσωπικού να είναι ελλιπείς.
Παράλληλα η περιοχή μαστίζεται και από την προβληματική παρουσία του ΕΚΑΒ αφού δεν καλύπτεται επαρκώς από τις υφιστάμενες δομές παρά την προσπάθεια των τοπικών υπευθύνων του ΕΚΑΒ.
Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος έστειλε το πρώτο μήνυμα ανησυχίας. Τώρα σειρά έχει η τοπική αυτοδιοίκηση. Οι Δήμοι της περιοχής με πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ετοιμάζουν  κινητοποιήσεις με αφετηρία μία μεγάλη συνάντηση φορέων που θα γίνει σε λίγες ημέρες στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου.
Ένα είναι βέβαιο, εάν δεν υπάρξουν άμεσα λύσεις σε λίγο καιρό το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου θα μείνει μόνο στα χαρτιά!!!