Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού: Η γελοία πλευρά της πολιτικής σκοπιμότητας.

Το παγοδρόμιο
Η εμμονή μιας μικρής μειοψηφίας υποτιθέμενων έμπειρων πολιτικών παραγόντων, που ως μόνο πολιτικό τους καθήκον θεωρούν την παθιασμένη υπονόμευση κάθε προσπάθειας των πολιτικών τους αντιπάλων για προσφορά υπηρεσιών προς τους πολίτες αποδεικνύει ότι δεν έλαβαν το μήνυμα που τους εστάλη από τους πολίτες. Αδιαφορώντας για το εάν το πάθος τους αυτό ζημιώνει την ανάπτυξη της τοπικής Κοινωνίας, εναντιώνονται σε αυτό επικαλούμενοι διάφορα γραφειοκρατικά τεχνάσματα, από αυτά που εξοργίζουν σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τον καταπονημένο εξ αυτών των «πολιτικών» Έλληνα πολίτη.
Χρησιμοποιώντας όμως τις ίδιες συνταγές, που τους οδήγησαν στην απόλυτη πολιτική παρακμή και αποτυχία δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να αποδυναμώνουν και την όποια ελπίδα τους για υστεροφημία, όχι μόνο ως «πολιτικοί» αλλά και ως απλοί άνθρωποι.  
Τους αφήνουμε μονάχους στο μονοπάτι της απόλυτης πολιτικής παρακμής που τους οδήγησαν οι παλιομοδίτικες πολιτικές συνταγές τους, και τους αποδίδουμε στην κρίση της Κοινωνίας.

      

Το Υπουργείο Υγείας απαντά για το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου

Γραφείο Αν. Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υγείας
Δελτίο Τύπου

Με αφορμή μία σειρά δημοσιευμάτων σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που αφορούν το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και την προαναγγελία κινητοποίησης από τοπικούς φορείς και σωματεία, κατάσταση η οποία έχει προκαλέσει ανησυχία, ένταση και εύλογο προβληματισμό στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας του Αλιβερίου, επισημαίνουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας τα ακόλουθα:
- Στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου υπηρετούν σήμερα συνολικά οκτώ (8) ιατροί, εκ των οποίων τρεις (3) Γενικής Ιατρικής, ένας (1) Παιδίατρος, ένας (1) Οδοντίατρος, ένας (1) Ακτινολόγος, ένας (1) Μικροβιολόγος και ένας (1) Αγροτικός Ιατρός επί θητεία.
- Ο συνολικός αριθμός των επαγγελματιών υγείας οι οποίοι στελεχώνουν το Κέντρο Υγείας ανέρχεται σε δεκαπέντε (15) και αναλύεται ως εξής: οκτώ (8) κλάδων ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτικής, δύο (2) κλάδου ΤΕ Μαιευτικής, ένας (1) κλάδου ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ένας (1) κλάδου ΔΕ Παρασκευαστών, ένας (1) κλάδου ΤΕ Ραδιολογίας- Ακτινολογίας, ένας (1) κλάδου ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών και ένας (1) κλάδου ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών.
- Ο συνολικός αριθμός του υπηρετούντος διοικητικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας ανέρχεται σε επτά (7). Επιπλέον στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν εννέα (9) άτομα λοιπού προσωπικού (δύο οδηγοί, ένας τραυματιοφορέας, μία καθαρίστρια, ένας επιμελητής, ένα αποθηκάριος και τρεις τεχνικοί).
- Εκ των ανωτέρω συνάγεται πως το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου έχει στο δυναμικό του συνολικά τριάντα εννέα (39) άτομα (ιατρικού και μη προσωπικού). Τονίζεται εξάλλου πως βασική μας πρόθεση είναι να επιστρέψουν στις θέσεις τους όσοι εκ των μελών του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου έχουν αποσπασθεί/ μετακινηθεί σε Περιφερειακά Ιατρεία ή στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για κάλυψη εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών.
- Σχετικά με τις συμβάσεις δύο (2) Αγροτικών Ιατρών, οι οποίες έληξαν στις 2/11/2016 και στις 11/11/2016 αντίστοιχα, διευκρινίζεται ότι έχει γίνει σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, έχουν εκδοθεί τα προσωρινά αποτελέσματα και αναμένεται η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για την πλήρωση μεταξύ άλλων και των εν λόγω κενών θέσεων.
- Αναμένεται άμεσα η πρόσληψη στο Κέντρο Υγείας ενός (1) παιδιάτρου με βάση τη διαδικασία πρόσληψης επικουρικών ιατρών.
- Επισημαίνεται πως δρομολογείται η αναζήτηση των πρακτικά προσφορότερων λύσεων με σκοπό την ομαλή λειτουργία του Σταθμού ΕΚΑΒ και την ευρύτερη δυνατή κάλυψη της περιοχής.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου δεν πρόκειται να κλείσει και ουδέποτε υπήρξε σχετική πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Αντιθέτως στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υλοποίηση της Μεταρρύθμισης σχετικά με την ενδυνάμωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Π.Φ.Υ. σε όλη τη Χώρα, θεμελιώδης μέριμνά μας είναι η ανάπτυξη του δικτύου δημόσιων δομών Π.Φ.Υ. και όχι η συρρίκνωση του. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις περί του αντιθέτου διασπειρόμενες φήμες που μόνο σε πανικό και διαστρέβλωση της πραγματικότητας οδηγούν. Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς σε εποικοδομητική συνεργασία, υποβάλλοντας τεκμηριωμένες προτάσεις και απέχοντας από τη δημιουργία ενός εκρηκτικού κλίματος που προκαλεί αναίτια σοβαρή αναστάτωση στους συμπολίτες μας.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Συζήτηση για το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑ Κύμης Αλιβερίου.


Η συζήτηση για την νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚΑ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου. Ο κ. Αμπελιώτης ζήτησε την αναβολή του θέματος και την αναθεώρηση των αυξήσεων. Ο κ. Θωμάς πρότεινε να καταργηθεί η ΔΕΥΑΚΑ εφόσον δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτές τις ακραίες αυξήσεις. Ο κ. Πιλάτης ενώ συμφωνεί ότι η πρόταση οδηγεί σε αδιέξοδο. «Αν δεν ψηφίσουμε θα πάει στα τάρταρα η ΔΕΥΑ.»
Αναμένεται η ψηφοφορία όπου θα κληθούν να ψηφίσουν  και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων διότι χωρίς την ψήφο τους η οποιαδήποτε απόφαση μπορεί να πέσει στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Πάντως ένα ερώτημα πλανάται πράγματι. Γιατί χρειάζεται η ΔΕΥΑΚΑ πλέον. Μήπως είναι καιρός να εξεταστεί η διάλυσή της και να αναλάβει ο Δήμος την Ύδρευση και την Αποχέτευση. 

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για να συζητηθεί το θέμα του Κέντρου Υγείας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου



                                                                           Αλιβέρι 12/12/2016

Προς  : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΜΠΕΝΑΚΗ
ΘΕΜΑ : ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο λαός της ευρύτερης περιοχής ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ συνεχίζει να βιώνει την υποβάθμιση – εξαθλίωση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.
Θέμα που είχαμε συζητήσει προ ημερήσιας διάταξης και το Σεπτέμβρη με πρόταση σας.
Παρακαλούμε όπως προ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης στη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου την ΤΕΤΑΡΤΗ 14-12-2016 συζητηθεί το θέμα:
«ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ που θα καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο, λειτουργώντας μέσα σε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιάς για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις  με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού»

 Η διάρκεια της εισήγησης υπολογίζεται σε 5΄περίπου.

για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ο Δημοτικός Σύμβουλος

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Σκύρος: Μοιράστηκαν σχολικά είδη σε παιδιά πολυτέκνων οικογενειών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:00π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Σκύρου. Επρόκειτο για μια εορταστική εκδήλωση εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, όπου μοιράστηκαν σχολικά είδη σε παιδιά πολύτεκνων οικογενειών του νησιού. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Σκύρου σε συνεργασία με την κ.Άννα Κυριαζοπούλου Πρόεδρο της «Ένωσης Πολυτέκνων (Ν.Ιωνίας, Ηρακλείου Βορ.Προαστείων και Ανατ.Αττικης)» και τον τέως Δήμαρχο Σκύρου κ.Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδη.

Στον χαιρετιστήριο λόγο του ο νυν Δήμαρχος κ.Χατζηγιαννάκης Ε.Μιλτιάδης τόνισε πως κατανοεί τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες σήμερα, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της Χώρας μας και για τον λόγο αυτό, δήλωσε ότι ο Δήμος Σκύρου προτίθεται να σταθεί αλληλέγγυος με όποιες οικονομικές ελαφρύνσεις μπορεί να προσφέρει στους οικονομικά ασθενέστερους συντοπίτες μας. Άλλωστε, ο Δήμος προσπαθεί, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν, σε τοπικό επίπεδο να επιλύει τα πιθανόν μικρά ή/και μεγάλα προβλήματα των πολύτεκνων οικογενειών με ουσιαστικά μέτρα στήριξης εξειδικευμένα κατά περίπτωση. Επίσης τόνισε τη σπουδαιότητα της πολύτεκνης οικογένειας για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που οι οικογένειες αυτές καταβάλλουν μέσα σε συνθήκες κρίσης. Ο Δήμος Σκύρου θα είναι δίπλα στις πολύτεκνες οικογένειες και συμφώνησε τέτοιες εκδηλώσεις να επαναληφθούν σύντομα.

Εκ του Δήμου

Προσλήψεις στο Νοσοκομείο Κύμης



 Στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Κύμης, και κατόπιν προσπαθειών του Αναπληρωτή Διοικητή κου Χατζημαργαρίτη Ευάγγελου και σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής  ότι, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) http://www.oaed.gr/-/enarxe-eidikou-programmatos-apascholeses-4-000-makrochronia-anergon-sto-demosio-tomea-tes-ygeias 
ξεκίνησε το Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας του άρθρου ν. 4430/2016 (Α΄205) πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού στο Δημόσιο τομέα της υγείας, για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 12-12-2016 ημέρα Δευτέρα  2016 μέχρι 22-12-2016 ημέρα Πέμπτη, σύμφωνα με το περιεχόμενο της υπ’ αριθμ 13/2016 Δημόσιας πρόσκλησης,  δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Οι θέσεις που εγκρίθηκαν για το ΓΝ-ΚΥ Κύμης είναι συνολικά 20 με τις ειδικότητες όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, ενώ παράλληλα όλη αυτή η δραστηριότητα θα βοηθήσει σημαντικά στο έργο και τις υπηρεσίες του Γενικού Νοσοκομείου ΚΥ Κύμης. 
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΣ
ΒΟΗΘΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΔΕ
2
ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΔΕ
5
ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΜΑΓΕΙΡΩΝ
ΔΕ
1
ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΟΔΗΓΩΝ - ΔΕ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ
ΔΕ
1
ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΔΕ
1
ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΤΕ
4
ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΟΗΘΩΝ ΘΑΛΑΜΟΥ
ΥΕ
2
ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΥΕ
4
ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΣΥΝΟΛΟ
20



Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Με τους ΟΝΙΡΑΜΑ το άναμμα του Χριστουγενιάτικου Δένδρου στη Χαλκίδα


Εγκαίνια Γραφείου Ισότητας στην Αιδηψό


Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στην Αιδηψό


Παραδόθηκε το νέο διδακτήριο του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Αρτάκης


Σε νέο, σύγχρονο διδακτήριο θα στεγαστούν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα παιδιά του 4ου μονοθέσιου, ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ν. Αρτάκης, στο οποίο έγινε διοικητική παράδοση για χρήση, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Στον Δήμο Χαλκιδέων.
Το έργο, με αρχικό προϋπολογισμό 820.500,00 € ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 με τη μέθοδο της προκατασκευής και ολοκληρώθηκε προ ημερών. Ανεγέρθηκε σε δημοτικό οικόπεδο έκτασης 1 στρέμματος στην περιοχή πάνω από τον “Ζέφυρο” με κτίριο 219 τ.μ., που περιλαμβάνει:
Μία αίθουσα διδασκαλίας, έναν πολυδύναμο χώρο , μία αίθουσα ανάπαυσης των νηπίων, γραφείο για το εκπαιδευτικό προσωπικό, κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο, WC για τα νήπια και WC για το εκπαιδευτικό προσωπικό και ΑΜΕΑ. Διαθέτει επίσης μεγάλο προαύλειο με παιδική χαρά και δάπεδα ασφαλείας.
Στην τελετή παράδοσης, εκ μέρους του Δήμου Χαλκιδέων παρέστησαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διαμαντής Καρκαντελίδης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου, Εμμανουήλ Μπαλογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γεωργαλάς και η μηχανικός Γεωργία Μαρμαρινού.



                        Γραφείο Τύπου  

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ομιλία Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου στην εκδήλωση για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2016

 
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου και η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Δούρου με την πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γυναικών Αυλωναρίου AVALONA κ. Σοφία Χροναίου
Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης δεν  έχει την πρόθεση απόδοσης ευφήμου μνείας  στην Ελληνίδα αγρότισσα.
Η Ελληνίδα αγρότισσα με την άμεση και αποφασιστική της συμμετοχή στη δουλειά του χωραφιού και της κτηνοτροφικής παραγωγής έχει κατακτήσει από μόνη της τα δικά της μετάλλια.
Η σημερινή εκδήλωση έχει στόχο να επικαιροποιήσει την αξία και τις δυνατότητες της γυναικείας συνεταιριστικότητας, η οποία κατά το πλείστον εκδηλώνεται στην αγροτική οικονομία και την οικοτεχνία, στην μεταποίηση μέσα από οικοτεχνικά και συνεταιριστικά σχήματα.
Οφείλει να αναδείξει τις δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα και τις δυσκολίες και να κατασκευάσει αναπτυξιακά εργαλεία για μια μορφή οικονομίας της οποίας το δέμας μπορεί να φαίνεται μικρό,  όμως στην πραγματικότητα συνδράμει αθόρυβα και καθοριστικά στην ενίσχυση του εισοδήματος της αγροτικής οικογένειας.
Η σημερινή εκδήλωση μπορεί να στείλει  αναλυτικά την βιωμένη συνεργατική παραγωγική εμπειρία, να ενημερωθούν από πρώτο χέρι τα στελέχη του Υπουργείου και των άλλων φορέων και ταυτόχρονα εκείνα από την πλευρά τους να ενημερώσουν για την προώθηση της συνεργατικότητας, την οργάνωση σε ομάδες, τις συνέργειες και την καινοτομία, τις επενδύσεις, την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, την εμπορία  και τις προωθητικής δράσεις.

Η Πρωτοβουλία των Σωματείων για το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Συγκέντρωση στις 17 Δεκέμβρη στο Αλιβέρι

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
(ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΣΥΝ/ΧΩΝ  ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΟΓΕ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΛΙΒΕΡΙ 11-12-2016

Η δυναμική διεκδίκησης που αναπτύσσεται στη περιοχή που καλύπτει το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, για ένα ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ που θα καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο, λειτουργώντας μέσα σε ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιάς για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις  με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού, ενόχλησε έντονα κάποια συμφέροντα που είναι στενά δεμένα επιχειρηματικά και πολιτικά, με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ!
Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Κύμης-Αλιβερίου εξέδωσε ανακοίνωση.
Στην προσπάθεια τους να υπονομεύσουν την αναπτυσσόμενη δυναμική μιλούν για παραπληροφόρηση και ψευδή φημολογία.
Η αλήθεια για το Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ που ξέρει πολύ καλά o ο λαός της περιοχής γιατί την αντιμετωπίζει καθημερινά είναι:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ.
Στη δύναμη του Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ είναι 11 γιατροί γενικής ιατρικής συν ένας που κάνει το αγροτικό του.
Από αυτούς μία ιατρός είναι σε άδεια κύησης , 5γιατροί σε περιφερικά ιατρεία (2 στην Αμάρυνθο, 1 στη Γυμνού, 1 στα Θαρούνια) και 2γιατροί, όλο το ΝΟΕΜΒΡΗ με απόσπαση για ενίσχυση του Νοσοκομείου ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Υπόλοιπο ιατρών για το Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: 3 γιατροί!
Αυτοί οι 3 γιατροί έχοντας εξαντλήσει το όριο της υπερωριακής τους απασχόλησης απασχολούμενοι χωρίς αμοιβή κράτησαν ανοικτό το Κ.Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ την τελευταία εβδομάδα του ΝΟΕΜΒΡΗ!
ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ.
Δεν υπάρχουν αντιδραστήρια Γενικής Αίματος στο μικροβιολογικό εργαστήριο.
Δε γίνεται καθόλου Γενική Αίματος, εδώ και αρκετό καιρό.
Περιστασιακά παρουσιάζονται προβλήματα τροφοδοσίας αναλώσιμων υλικών (γάντια, ακτινολογικά φιλμ)
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΙΤΗ.
Υπάρχει ένας τραυματιοφορέας που κάνει όλες τις νυχτερινές βάρδιες, γιατί πρέπει να υπάρχει κάποιος τη νύχτα.
Οι οδηγοί  είναι δύο και δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες.
Καθαρίστρια δεν υπάρχει στο Κέντρο Υγείας, παρά μόνο μία που κάνει ένα τετράωρο τις καθημερινές.
Υπάρχει μόνο ένας φύλακας που δουλεύει τις πιο πολλές φορές νύχτα
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
Για ποιο υποσταθμό του ΕΚΑΒ μιλά στην ανακοίνωση της η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ότι ιδρύθηκε; Ποιο είναι το προσωπικό του; Ανήκει στο συντονισμό του ΕΚΑΒ;
Μήπως εννοούν τον ανεκπαίδευτο οδηγό ο οποίος μόνος του κάνει τις διακομιδές; ή μήπως τον γιατρό που παρανόμως του ζητείται να κάνει και τον διασώστη;
Ζητάμε να γίνει πραγματικός υποσταθμός ΕΚΑΒ με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ
Τα τελευταία 5 χρόνια από το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου έχουν φύγει 10 γιατροί, χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη.
Το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί κάθε μέρα στα τακτικά και στα επείγοντα, πάνω από 200 ασθενείς
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΤΗ
Το άμεσα επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσει η σταδιακή παραλαβή και στελέχωση του νέου Νοσοκομείου ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Το παράδειγμα του Κέντρο Υγείας Ιτέας που κατάργησαν τις εφημερίες του για να μην μπει λουκέτο στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας δείχνει τη σχεδιασμένη διαδρομή και για το Κ. Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Η απόσταση ανάμεσα στην υποβάθμιση – απαξίωση και το κλείσιμο είναι τόσο μικρή που είναι αόρατη για την κοινή όραση.
Η συνέχιση της λειτουργίας του Κ. Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ σαν «πρωινάδικου» μόνο για συνταγογράφηση σημαίνει κλείσιμο του Κ. Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ όπως το γνωρίσαμε και όπως το έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10.30πμ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ.
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΙΚΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Κ. Υ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
•  Άμεσες προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού.
•  Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
•  Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.

•  Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων Μονάδων Υγείας-Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.