Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Σε πανηγυρική ατιμόσφαιρα έγιναν τα αγκαίνεια του ειδικού σχολείου ΑμΕΑ Καμαριών


Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε σήμερα (17/1/2017) με κάθε επισημότητα ο Αγιασμός Εγκαινίων του Ειδικού Σχολείου ΑμΕΑ Καμα-ρίων, η λειτουργία του οποίου έχει ήδη αρχίσει.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός του Μητροπολίτη ο υφυπουργός Παιδείας κ. Mπαξεβανάκης, οι Βουλευτές Ευβοίας κ.κ.  Ακριώτης, Πρατσόλης, Σίμος Κεδίκογλου, Συμεών Κεδίκογλου, κα. Λιβανίου, ο Περιφερεικός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπέδευσης κ. Δημήτρίου, ο Διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κυριτσόπουλος και εκπρόσωποι φορέων και Υπηρεσιών καθώς  και μεγάλος αριθμός πολιτών.
Μετά την Ευλογία του Μητροπολίτη, χαιρετισμούς απηύθυναν οι όλοι οι βουλευτές και επίσημοι ενώ για την ίδρυση του Σχολείου μίλησαν ο διευθυντής του ειδικού σχολείου κ. Δαυίδ Κωνσταντινάκης ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Σπανός και η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, με την ομιλία της οποίας έκλεισε η εκδήλωση.
Η κ. Ευσταθίου τόνισε ιδιαίτερα στην ομιλία της για τον καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αρωγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αφού ως θεσμός είναι εξ ορισμού εγγύτερα στην κοινωνία, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.
Για τον λόγο αυτό εξάλλου με πρόσφατη απόφαση ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, αποφάσισε να απαλλάξει ή να ελαφρύνει από τα βάρη των οικονομικών τελών ευπαθείς και οικονομικά αδύνατες κοινωνικές ομάδες του Δήμου, έχοντας ως βασικό στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητες του προς αυτή την κατεύθυνση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου