Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Με λαμπρότητα η Αρχιερατική Λειτουργία στον Άγιο Αθανάσιο Κύμης

Αναδημοσίευση από Romfea.gr
Για την Romfea.gr | Γιάννης Κούκης
Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε και εφέτος η σύναξις των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, στον πανηγυρίζοντα Ιερό μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης.
Ο άγιος Αθανάσιος ως πολιούχος της Κύμης αποτελεί σέμνωμα των Κυμαίων και τιμάται εξαιρέτως στην Ιερά μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.
Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του όρθρου και εν συνεχεία η πανηγυρικη και αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος στο μεστό και εμπνευσμένο κήρυγμά του τόνισε τις μεταφορικές ιδιότητες του χιονιού (για περίπου μια εβδομάδα η Κύμη είχε αποκλεισθεί από το φυσικό αυτό φαινόμενο, το οποίο άφησε πολλές καταστροφές...).
Την λευκότητα του, η οποία αναφέρεται αρκετές φορές στα αγιογραφικά κείμενα, αλλά και την παιδαγωγική που δύναται να προσφέρει η εμπειρία του.
Εν συνεχεία εψάλη δοξολογία για τον νέο ενιαυτό, αλλά και για την υποχώρηση του φυσικού φαινομένου του χιονιού χωρίς ανθρώπινα θύματα.

Προ του Δι΄ευχών ευχήθηκε σε όλους τους εορτάζοντες και επικαλέσθηκε την πρεσβεία του αγίου Αθανασίου για τις δύσκολές ώρες της δοκιμασίας της όμορφης Κύμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου