Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Πέθανε ο ζωγράφος Βαγγέλης Ιωάννου.


Έφυγε από την ζωή ο λαϊκός Ζωγράφος Βαγγέλης Ιωάννου σε ηλικία 85 χρονών. Ο σημαντικός δημιουργός της λαϊκής ζωγραφικής άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λοφίσκο, δίπλα στον χώρο που δημιούργησε τα αριστουργήματά του. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στο νεκραταφείο του Λοφίσκου.
Βιογραφικό
Ο Βαγγέλης Ιωάννου γεννήθηκε στο Αυλωνάρι Εύβοιας το 1932. Φοίτησε στο Δημ. Σχολείο Λοφίσκου και Γυμνάσιο στο Αλιβέρι. Τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής τα πήρε στο Αυλωνάρι κοντά στον Αγιονορίτη, Αγιογράφο, Δημ. Καράπα. Στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, σπούδασε ηλεκτρολόγος και ασχολήθηκε επαγγελματικά, ως εργολάβος ηλεκτρολόγος. Παράλληλα συνέχισε τις ζωγραφικές και λογοτεχνικές αναζητήσεις (έχει εκδώσει πέντε τίτλους βιβλίων) οδηγούμενος από το ένστικτό του και το ταλέντο του. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Από το 1985 ζει και ζωγραφίζει στον Λοφίσκο.

Εκθέσεις
1984 στο Αυλωνάρι, Παλαιό Γυμνάσιο 1987 στο Αυλωνάρι, Παραδοσιακό οίκημα Παπαστρατή 1988 στο Αλιβέρι, Εργατικό Κέντρο 1991 στην Κύμη, Εργατικό Κέντρο 1992 στον Κάραβο, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου 1995 στο Αλιβέρι, Γκαλερί αποκάλυψις 1996 στον Κάραβο, Ναυτική Εβδομάδα 1999 στη Λάρισα, Χατζηγιάννιο πνευματικό κέντρο 2000 στο Αλιβέρι, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου 2001 στο Αλιβέρι, στην αίθουσα του Δημαρχείου στη Χαλκίδα και στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου