Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Αυτοψία για ανάδειξη χώρων στον Δήμο Χαλκιδέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη και προκειμένου να αναδειχθούν περιοχές του Δήμου, που είναι υπό την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά εμφανίζουν άθλια εικόνα, στελέχη του Υπουργείου επισκέφθηκαν την Πέμπτη 25 Μαΐου τη Χαλκίδα.
Επικεφαλής ήταν η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου και συμμετείχαν η διευθύντρια της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αρχικά, μαζί με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού επισκέφθηκαν την περιοχή της Αγίας Παρασκευής, το Ιστορικό δηλαδή Κέντρο της Χαλκίδας, όπου δυστυχώς η εικόνα είναι άθλια, λόγω των εγκαταλελειμμένων και ετοιμόρροπων κτισμάτων επί της οδού Σταμάτη, που τα καθιστούν άκρως επικίνδυνα.
Ο Δήμαρχος εξήγησε στους εκπροσώπους του Υπουργείου ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης αυτών των εγκαταλελειμμένων σπιτιών και θα πρέπει να δοθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού το πράσινο φως στον Δήμο Χαλκιδέων, ώστε να αλλάξει την εικόνα της περιοχής. Μάλιστα, το αίτημα του Δημάρχου ενίσχυσαν και εκπαιδευτικοί από το 1ο Δημοτικό Σχολείο, λέγοντας ότι τα παιδιά διέρχονται καθημερινά, ανάμεσα από αυτά τα ετοιμόρροπα κτίσματα και κινδυνεύουν. Για το ίδιο θέμα έγινε επίσκεψη στη συνέχεια και στην οδό Γαζέπη, όπου και εκεί κάποια κτίσματα στέκονται ως λαιμητόμοι πάνω από τα κεφάλια των περαστικών. 
Ακολούθησαν επισκέψεις στον χώρο του ΟΣΕ, όπου ο Δήμος σχεδιάζει την αναπαλαίωση της αποθήκης και τη μετατροπή της σε Πολιτιστικό Κέντρο, καθώς και τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης μπροστά από αυτήν.
Τέλος, έγινε επίσκεψη στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, για την οποία έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες αποκατάστασης και ανάδειξή της. Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για να παρέμβει ο Δήμος στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής και της οδού Γαζέπη, έτσι ώστε να εκλείψει το ενδεχόμενο ατυχήματος, από τα μισογκρεμισμένα κτίρια και να αναδειχθεί η προστατευόμενη περιοχή του Ιστορικού Κέντρου.



                                                                                                               Γραφείο Τύπου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου