Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Στα δύο και η Πολεοδομία Κύμης; προχωρά το διαζύγιο!!!

Μαθαίνουμε αλλά και διαβάζουμε τις περιπέτειες της πολεοδομίας στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Επιβεβαιώνουν εξάλλου την ορθότητα άλλης σημερινής μας δημοσίευσης. Και εδώ στέκει η ρήση «Δουλειά δεν έχει ο διάολος…».
Ο Δήμος είναι ο μόνος υπεύθυνος για ότι συμβαίνει και όφειλε να είχε κλείσει το θέμα από την πρώτη στιγμή.
Ο Καλλικράτης δεν λέει τίποτε για την πολεοδομία της Κύμης. Τώρα όλοι στραβοί κουτσοί πάνε στο μαντείο του Καλλικράτη για να ερμηνεύσουν τις ευχές τους!!!
Η πολεοδομία βρέθηκε χωροθετημένη στην Κύμη. Ο κάθε μηχανικός και η κάθε συντεχνία μπορεί να την θέλει δίπλα στο σπίτι του. Ο Δήμος όμως οφείλει να διαφυλάσσει  ως κόρη οφθαλμού την ενότητα των τοπικών κοινωνιών και την ισορροπία, ειδικά όταν έχει δύο ισοβαρείς κωμοπόλεις ή μεγάλα χωριά. Ο νομοθέτης ήθελε την Κύμη και το Αλιβέρι μαζί γιαυτό τον Δήμο τον ονόμασε Κύμης Αλιβερίου και το Αλιβέρι έγινε διοικητική έδρα ενώ η Κύμη ιστορική έδρα. Πέραν αυτών ο νομοθέτης αφήνει στον ελάχιστο κοινό νου των δημοτικών αρχόντων την φροντίδα για να ενισχύσουν και να στεριώσουν αυτή την ισορροπία. Εάν την γκρεμίσουν, γκρεμίζουν  και τα θεμέλια του Δήμου. Εάν αδιαφορούν γιαυτό, είναι επικίνδυνοι είτε ως ανίκανοι είτε ως ύπουλοι.
Η πολεοδομία είναι μόνο μία σε κάθε Δήμο. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο πολεοδομίες όπως δεν μπορούν να υπάρχουν δύο τεχνικές, δύο οικονομικές και τρεις διοικητικές υπηρεσίες. Θυμίζουμε ότι και τα δημοτικά νομικά πρόσωπα συγχωνεύτηκαν.
Όταν λοιπόν διαπιστώνει ένας Δήμος ότι με όχημα τον ΟΕΥ η ανεύθυνη Αποκεντρωμένη Διοίκηση του χαλάει την ισορροπία αλλάζει τον ΟΕΥ για να θωρακίσει την ισορροπία. Δεν σφυρίζει αμέριμνα.
Σε κάθε περίπτωση δεν χαλάει την ισορροπία και δεν την γκρεμίζει προβαίνοντας σε λύσεις που πιστοποιούν ότι δεν υπάρχει σοβαρή διοίκηση.
Ούτε έπρεπε να γίνει θέμα η μεταφορά του Αρχείου η οποία κακώς και αναρμοδίως απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο και πυροδότησε νέες μεθοδεύσεις. Ούτε το αρχείο μπορεί να είναι αλλού και η Υπηρεσία στην Χονολουλού.
Για να τελειώνουμε. Η πολεοδομία στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου είναι ΜΙΑ και έχει χωροθετηθεί στην ΚΥΜΗ. ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!! Όλα τα άλλα είναι ύπουλο ξήλωμα του ενιαίου Δήμου, δείχνουν την ανικανότητα των διοικούντων να καταλάβουν τα αυτονόητα ή έστω να αποφεύγουν το πάτημα σε μπανανόφλουδες εκτός εάν τους βολεύει οπότε είναι άξιοι της μοίρας τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου