Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Κατολισθήσεις στο δρόμο προς την Χιλή

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΑΛΙΒΕΡΙ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Υπάρχει Δημοτική Αρχή; Υπάρχει διοίκηση στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου;
Από την αρχή του χρόνου παρουσιάστηκε πρόβλημα με κατολισθήσεις στο δρόμο της Χιλής. Ενημερώθηκε ο Δήμος και επισκέφτηκαν το σημείο όπου υπάρχει το πρόβλημα. «Ήλθον, είδον και απήλθον». Πέρασαν εννιά (9) μήνες απραξίας και αδιαφορίας. Και ήρθε η χθεσινή νεροποντή να το θυμίσει και να προειδοποιήσει ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.
Αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα και έρθει ο χειμώνας;
 Ποιες ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό;
 Γιατί πέρασε τόσος χρόνος ανεκμετάλλευτος; Τι έκανε ο Δήμος για ένα ίδιο πρόβλημα στην Ποταμία; Κι εκεί κατολίσθηση είχαμε.
 Πότε περιμένει να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα; Όταν θα είναι πλέον αργά και οι συνέπειες ίσως απρόβλεπτες;
 Υπάρχει έλεγχος και γνώση των προβλημάτων και πώς θα αντιμετωπισθούν, ή κυριαρχούν η προχειρότητα, «θα το δούμε», «άλλος φταίει»;
     Απορούμε και αναρωτιόμαστε: Ανοργανωσιά; Αδιαφορία; Έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού; Έλλειψη γνώσης και Αδυναμία διοίκησης; Έλλειψη Σχεδιασμού; Ότι βέβαια και να ισχύει από αυτά ή και όλα μαζί, το κόστος το πληρώνουν οι δημότες. Είναι άλλωστε νωπά στη μνήμη μας τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ως δήμος από καιρικά φαινόμενα. Ας μην αντιμετωπίσουμε κι άλλα.
     Γι’ αυτό καλούμε τη Δημοτική Αρχή να λάβει άμεσα μέτρα προς αντιμετώπιση και λύση τέτοιων προβλημάτων, που άπτονται της ίδιας της ζωής του δημότη.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου