Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Την Δευτέρα μπαίνουν τα Διόδια στο Σχηματάρι- Χαλκίδα. Σε αναβρασμό, αιφνιδιασμένη, η Εύβοια.

Την Δευτέρα αρχίζει η εγκατάσταση των Διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι Χαλκίδα, στο ύψος του Παντειχίου. Ήδη ο Δήμος Χαλκιδέων οργανώνει κινητοποιήσεις και αναμένονται ανακοινώσεις. Άντε να δούμε τι θα κάνουν οι πολιτικοί που είχαν υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν.

Άνοιξε επιτέλους ο δρόμος για το Νοσοκομείο Κύμης.



Σήμερα στις 14.1.20016 ακριβώς μία εβδομάδα από τον ερχομό των ακραίων χιονοπτώσεων στην Κύμη άνοιξε ο δρόμος και αποκαταστάθηκε η πρόσβαση στο Νοσοκομείο Κύμης. Έως σήμερα οι μετακομιδές των ασθενών γίνονταν με οχήματα της Πυροσβεστικής. Όλες αυτές τις ημέρες το Νοσοκομείο αποκλεισμένο βέβαια αλλά λειτουργούσε άψογα. Αυτό δείχνει και το αποτέλεσμα της σωστής και έγκαιρης οργάνωσής του που οφείλεται στον Διοικητή του Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη ο οποίος πέραν των διοικητικών πρωτοβουλιών του εμπνέει στους συνεργάτες του γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό το αίσθημα της ευθύνης και της προσφοράς. Κορυφαία υπήρξε και η λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ υπό τον Νίκο Κόκκο ο οποίος επίσης ξεχωρίζει για τον αλτρουισμό, την επαγγελματικότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης. Το παράδειγμά τους ας γίνει αφορμή να κατανοήσουν και όλοι οι υπόλοιποι τις ευθύνες τους ετοιμάζοντας από «χθές» το σχέδιο δράσης, ο καθένας στο τομέα ευθύνης του, για την επόμενη θεομηνία.








Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Από το Σάββατο ο Μπουραντάς είχε ενημερώσει την Περιφέρεια. H ανταπόκριση κινήθηκε αργά!!!



Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης στην Κύμη




Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Ακριώτης, επισκέφθηκε χτες 11-01-2017 την περιοχή της Κύμης και αφού συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, πήρε μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους αρμόδιους φορείς με σκοπό την ενημέρωση και τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ.Θεοδώρου, η Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μίνα Παπαναστασίου, ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας κ. Κωστόπουλος και εκπρόσωποι της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας και εθελοντές της Ομάδας Σαμαρείτες.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων για την άμεση αντιμετώπιση και των τελευταίων προβλημάτων που προκάλεσαν  τα ακραία καιρικά φαινόμενα και που δοκιμάζουν την περιοχή και τους κατοίκους τα τελευταία 24ωρα.

Κλειστά τα Σχολεία και αύριο στις Δ.Ε. Κύμης, Κονιστρών και Αυλώνος,

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 Αλιβέρι 12-1-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ:  Λειτουργία Σχολικών  Μονάδων

Από την  Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου αποφασίσθηκε να παραμείνουν κλειστές, αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, όλες οι Σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Κύμης , Κονιστρών και Αυλώνος , λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων που έχουν ανακύψει  εξ αιτίας των έντονων χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
Οι σχολικές μονάδες των Δημοτικών Ενοτήτων Ταμυνέων και Δυστίων θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 09:15 το πρωί της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου .
Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρξει ανάλογη νέα ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα, μαθητές, γονείς και καθηγητές.
     Ο  πρόεδρος της
  Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας


      ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά και αύριο τα Σχολεία στην Σκύρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω μη εκτέλεσης των δρομολογίων Αθήνα-παραλία Κύμης του ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ, αλλά και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, τα Σχολεία του Δήμου Σκύρου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017.
Εκ του Δήμου

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην Χαλκίδα


Ανοικτά τα Σχολεία στο Δήμο Ερέτριας αύριο.

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Καλλικρατικού Δήμου Ερέτριας θα λειτουργήσουν κανονικά

Κλειστά αύριο τα Σχολεία και στην Κάρυστο.

Ο Δήμος Καρύστου ενημερώνει γονείς και μαθητές ότι λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, τα σχολεία του Δήμου μας, εκτός του παιδικού σταθμού Καρύστου, θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Πέμπτη 12/01/2017.

Η "Ανοικτή Αγκαλιά" στην Σκύρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» με έδρα το Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού, έχουν σαν βασικό στόχο την υποστήριξη των νοσηλευόμενων παιδιών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία καθώς και την θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού στις ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας. Επί είκοσι τρία συναπτά έτη με συνέπεια και ευθύνη υποστηρίζουν ακριτικές περιοχές, εφαρμόζοντας Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά και ενήλικες, με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή»,το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι «Φ.Κ.Π.Ι. Ανοιχτή Αγκαλιά» προγραμματίζουν επίσκεψη της ιατρικής εθελοντικής ομάδας στη Σκύρο από 14 έως 18 Ιανουαρίου 2017.
Το Ιατρικό κλιμάκιο το οποίο προέρχεται από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ (Αττικής και Περιφέρειας) θα αποτελείται από τις κάτωθι ειδικότητες: Παιδίατροι, Παιδοχειρουργός, Καρδιολόγος, Οφθαλμίατρος, Ορθοπεδικός, Οδοντίατρος, Ακτινολόγος, Ψυχολόγος, Νοσηλευτικό Προσωπικό.

Εκ του Δήμου

Κλειστά τα Σχολεία έως και την Παρασκευή στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού
  Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 & 94 του Ν.3852/2010 [ΦΕΚ  87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική  της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Τις επικρατούσες συνθήκες παγετού και επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και την παραμονή στους σχολικούς χώρους καθώς και την ενημέρωση από την Ε.Μ.Υ. για επικείμενη χιονόπτωση.
Α  π  ο  φ  α  σ  ί  ζ  ε  ι
Το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου  καθώς και των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.
        Η απόφαση αυτή να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
 
                                          Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ

                                                 ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση της Περιφέρειας για την κατάσταση στην Εύβοια

Χαλκίδα, 10-01-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Νομού Ευβοίας παραμένει ανοικτό στο σύνολό του εκτός από το τμήμα Μετόχι-Κύμη, όπου από νωρίς το πρωί επιχειρείται η διάνοιξή του.
Περισσότερα από 70 εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν για λογαριασμό της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας σε όλη την έκταση του Νομού, ακόμα και για τον απεγκλωβισμό χωριών που εξυπηρετούνται από δημοτικό δίκτυο.
Απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου και πιο συγκεκριμένα για τα τμήματα Ψαχνά-Προκόπι (Άγιος), Βασιλικά-Αγία Άννα, το ορεινό σύμπλεγμα Ιστιαίας, την περιοχή της Δίρφυος, το τμήμα Λέπουρα-Κάρυστος, τα ορεινά Κύμης και Κονιστρών και το τμήμα Κάρυστος-Αμυγδαλιά.
Επίσης, σε συνεργασία με ενισχυμένα κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρείται και η αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης σε κάποια χωριά των Δήμων Κύμης-Αλιβερίου και Διρφύων-Μεσσαπίων.
Εξαιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης και του παγετού που έχει δημιουργηθεί, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Νομού.
Υπενθυμίζεται στους κατοίκους και επισκέπτες του Νομού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και είναι εφοδιασμένοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνήστε όλο το 24ωρο με την Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στο 2221020000.

Έπεσε η στέγη του Κλειστού Γυμναστηρίου Κύμης



Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι με το βάρος του χιονιού έπεσε η στέγη του Κλειστού Γυμναστηρίου Κύμης. 

Οι διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Κύμης εργάζονται συνεχόμενα για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες!


Ο Τομέας ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Κύμης είναι αποκλεισμένοι από την Παρασκευή το βράδυ. Το ύψος του χιονιού φτάνει και ξεπερνά τα δύο μέτρα!! Ο δρόμος που οδηγεί στο Νοσοκομείο δεν είναι ανοιχτός για τα αυτοκίνητα και τα ασθενοφόρα παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το ΕΚΑΒ Κύμης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν στήσει ένα μικρό Κέντρο Επιχειρήσεων σε απόσταση 5 χλμ από το Νοσοκομείο, στην παραλία της Κύμης και από εκεί γίνεται ο συντονισμός για τη εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών στην περιοχή. Το σημείο αυτό είναι προσβάσιμο μόνο αλυσίδες. 
Η διακομιδή των περιστατικών από τους τόπους συμβάντων γίνεται με το ειδικό μικρό ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, στο οποίο επιβαίνουν ένας υπάλληλος της Π.Υ. και ένας διασώστης, μέχρι το σημείο που βρίσκεται το Κέντρο Επιχειρήσεων.
Εκεί ένας γιατρός και οι διασώστες του ΕΚΑΒ Κύμης κατευθύνουν τα περιστατικά είτε προς το Νοσοκομείο με το ειδικό όχημα είτε προς τα Νοσοκομεία της Χαλκίδας και της Αθήνας με ασθενοφόρα οχήματα από το ΕΚΑΒ Χαλκίδας και το Κ.Υ. Αλιβερίου. Οι διακομιδές από την Παρασκευή το βράδυ που άρχισε η κακοκαιρία μέχρι σήμερα είναι συνεχείς. 
Παρόμοια προβλήματα, μικρότερης έκτασης, υπάρχουν και στην Βόρεια Εύβοια. Τα δύο ασθενοφόρα οχήματα του Κ.Υ. Μαντουδίου  έχουν ακινητοποιηθεί με βλάβη. Ο υπεύθυνος των Τομέων ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκος Κόκκος, ο οποίος συντονίζει εδώ και τρεις ημέρες όλη την επιχείρηση, παραχώρησε ένα ασθενοφόρο (Ε1) από την Χαλκίδα στο Κ.Υ. για να ανταποκριθεί στις διακομιδές. 

Οι διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Κύμης Κώστας, Νώντας, Βαγγέλης, Γιώργος και φυσικά ο υπεύθυνος Νίκος Κόκκος βρίσκονται από την Παρασκευή το βράδυ, όλα τα 24ωρα, σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα μαζί με το προσωπικό του Νοσοκομείου Κύμης για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.


Ανακοίνωση της Δημάρχου Ερέτριας για την κατάσταση στο Δήμο της

Κέντρο Συντονισμού Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης λόγω των καιρικών συνθηκών συγκροτήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου Ερέτριας στις 09.01.2017 και σήμερα στις 10.01.2017.
Η Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Νομού Ευβοίας και της Αντιπεριφέρειας, συντόνισαν τα μηχανήματα έργου του Δήμου και της ΔΕΥΑΕ, μηχανήματα ιδιωτών καθώς και το προσωπικό του Δήμου και συνεργάστηκαν με τις Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου για τις Έκτακτες ανάγκες.
Επίσης, συντονίστηκαν οι υδραυλικοί του Δήμου και της ΔΕΥΑΕ κατά περιοχή και ανταποκρίνονται στο πλήθος καταστροφών που έγινε στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης λόγω του παγετού.
Η σφοδρή χιονόπτωση και οι χαμηλές θερμοκρασίες για το Δήμο Ερέτριας ήταν πρωτοφανείς.
Κατά προτεραιότητα διανοίγονται, η Εθνική Οδός, οι κεντρικές αρτηρίες του Δήμου και των οικισμών και διαδοχικά οι εσωτερικοί δρόμοι. Δίνεται προτεραιότητα σε δρόμους όπου υπάρχουν ασθενείς ή χρόνια πάσχοντες (αιμοκαθαριζόμενοι, με καρδιακά νοσήματα, ΑΜΕΑ κ.α.) και ποιμνιοστάσια. Πραγματοποιείται εκχιονισμός με τα μηχανήματα έργου, ρίψεις αλατιού και αλατόνερου (θαλασσινό νερό).
Το χωριό Σέτα δεν έχει διανοιχθεί ακόμη, γιατί λόγω του όγκου του χιονιού, τα μηχανήματα του Δήμου έφτασαν μέχρι την Αγριλίτσα. Όμως απαιτείται μέχρι το χωριό ερπυστιοφόρο όχημα, που ο Δήμος Ερέτριας δεν έχει, και όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των ιδιωτών επιχειρούν στο Δήμο Κύμης -Αλιβερίου εως τώρα.Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Περιφέρεια για τη διάνοιξη της Σέτας.
Στον όρχο του Δήμου στην Ερέτρια συσκευάζεται αλάτι σε σακούλες και δίνεται στους δημότες.
Η Δημοτική Αρχή μαζί με τους εργαζόμενους συνεχίζουν να επιχειρούν για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Οδηγίες προφύλαξης των δημοτών από ακραία καιρικά φαινόμενα
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να προσέχουν ιδιαίτερα το ολισθηρό οδόστρωμα
Αν μετακινούνται πεζοί:
• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Από το Γραφείο Δημάρχου Ερέτριας

Κλειστά αύριο τα Σχολεία και στο Δήμο Καρύστου


Ο Δήμος Καρύστου ενημερώνει γονείς και μαθητές ότι τα σχολεία του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 11/01/2017, λόγω ολισθηρότητας από τον παγετό.

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Χαλκιδέων την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τον Δήμο Χαλκιδέων ανακοινώνεται ότι λόγω της χιονόπτωσης και για λόγους ασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια, θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.

            Γραφείο Τύπου  

Κλειστά και αύριο Τετάρτη τα Σχολεία στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού

ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
Α Π Ο Φ Α Σ Η
Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού
  Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 & 94 του Ν.3852/2010 [ΦΕΚ  87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική  της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Τις επικρατούσες δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω χιονόπτωσης, παγετού και επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και την παραμονή στους σχολικούς χώρους .
Α  π  ο  φ  α  σ  ί  ζ  ε  ι
Το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου  καθώς και των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών τη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017.
        Η απόφαση αυτή να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
                                            Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
                                                 ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ


Ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος

Χαλκίδα, 10 Ιανουαρίου 2017

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Σωκράτη Φάμελλο. Η συνάντηση αφορούσε θέματα τροποποιήσεων στο χωρικό σχεδιασμό και σε αυτή παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκίδας, Γεώργιος Μπουραντάς, εκπρόσωποι του συλλόγου Πρωτέας και εκπρόσωποι κατοίκων της Έξω Παναγίτσας.
Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε στον Υπουργό πρόταση ανάδειξης, αξιοποίησης και ενοποίησης του ευρύτερου χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδος η οποία μπορεί να αναδειχτεί σε πόλο έλξης επισκεπτών ως χώρος ιδιαίτερης πολιτισμικής, ιστορικής και περιβαλλοντικής αξίας. Η πρόταση αξιοποίησης συνίσταται στο να γίνει η περιοχή σημείο αναφοράς για την αρχαία και σύγχρονη ιστορία της και με άξονα την πολιτισμική δραστηριότητα κατόπιν ήπιων και άρτιων με το περιβάλλον παρεμβάσεων να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Η πρωτοβουλία ανάδειξης της Αυλιδείας Αρτέμιδας προέκυψε κατόπιν συνεργασίας της  Βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Λιβανίου με το Θέατρο Χαλκίδας, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Βαθέος και το σύλλογο Πρωτέας ενώ τεκμηριώθηκε επιστημονικά από την αρχιτέκτονα Μαίρη Μουρσελά.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, χαρακτήρισε την πρόταση εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καθώς η υλοποίησή της μπορεί να φέρει σημαντική ανάπτυξη στην περιοχή, να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να δημιουργήσει πολλές νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Το επόμενο διάστημα η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει αντίστοιχες συναντήσεις με τα Υπουργεία Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης αλλά και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Δήμο Χαλκίδας, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι πτυχές της συγκεκριμένης πρότασης και οι δυνατότητες υλοποίησης ενός σχεδίου που θα ωφελήσει συνολικά την τοπική κοινωνία.   

Κλειστά έως και την Πέμπτη τα Σχολεία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 Αλιβέρι 10-1-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ:  Κλειστά όλα τα Σχολεία Τετάρτη  και Πέμπτη
Η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή αποφάσισαν όπως , μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις συνεχιζόμενες  χιονοπτώσεις, όλες οι Σχολικές  Μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστές  και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 12  Ιανουαρίου.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη , θα υπάρξει ανάλογη νέα ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν έγκαιρα, μαθητές, γονείς και καθηγητές.
Ο  πρόεδρος της
  Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

      ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κλειστά και αύριο τα Σχολεία στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
                              
                                                        Ιστιαία 09/01/17
                                                   Αριθμ.Απόφ. 14
                                                    Αριθμ.Πρωτ. 166


Α Π Ο Φ Α Σ Η
Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού
  Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 & 94 του Ν.3852/2010 [ΦΕΚ  87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική  της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Τις επικρατούσες συνθήκες παγετού και επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και την παραμονή στους σχολικούς χώρους καθώς και την ενημέρωση από την Ε.Μ.Υ. για επικείμενη χιονόπτωση.
 
Α  π  ο  φ  α  σ  ί  ζ  ε  ι
Το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου  καθώς και των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.
        Η απόφαση αυτή να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
 
                                                                Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
 

                                                 ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ανακοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για την κατάσταση που δημιούργησαν οι πρωτοφανείς χιονοπτώσεις.



ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αλιβέρι 9-1-2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα ,η  ισχυρή και παρατεταμένη χιονόπτωση, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο σύνολο των Τοπικών Διαμερισμάτων και των οικισμών του.
Οξυμένα προβλήματα δημιουργήθηκαν στο σύνολο του οδικού δικτύου με ιδιαίτερη έμφαση στην Δημοτική Ενότητα Κύμης, τόσο στην ίδια την πόλη όσο και στο σύνολό των χωριών της.
   Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης ,  ύστερα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος μας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα με ενισχυμένες δυνάμεις, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
  Από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκαν τα ακραία, για την περιοχή μας, καιρικά φαινόμενα , μηχανήματα του Δήμου και  ιδιωτών προσπάθησαν να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο αλλά ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί η κατάσταση λόγω της πρωτοφανής χιονόπτωσης.
Μετά την κήρυξη  του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενισχύθηκαν τα μέσα εκχιονισμού από την Περιφέρεια το Στρατό και από Ιδιώτες.
Παρακαλούνται οι πολίτες να διευκολύνουν την εργασία των εκχιονιστικών μηχανημάτων , περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες. Όταν η μετακίνηση καθίσταται αναγκαία, πρέπει να χρησιμοποιούνται αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
   Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο πολικός παγετός οδήγησαν τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας στην απόφαση να παραμείνουν κλειστές όλες οι Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη. Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα υπάρξει εγκαίρως νέα ενημέρωση.
  Επίσης από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης γίνεται έκκληση προς τους Δημότες για την λήψη μέτρων για την προστασία του Δικτύου από πιθανές βλάβες , (έλεγχος διακοπτών ύδρευσης, υδρομετρητών, περιστολή της κατανάλωσης κ.λ.π.).
  Οι προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις θα συνεχισθούν μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του συνόλου των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.
  Όσοι πολίτες  χρειάζονται οποιαδήποτε βοήθεια να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου, τις  Τοπικές Κοινότητες, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. 

    

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση Βουλευτών Στερεάς Ελλάδας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για τη ΛΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετική ήταν η εξέλιξη από τη συνάντηση των βουλευτών Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ακριώτη Γιώργου, Τάσου Πρατσόλη, Θηβαίου Νίκου, Καραναστάση Αποστόλου και Σαρακιώτη Γιάννη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/1/2017.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ενεργειακής κάλυψης της ΛΑΡΚΟ και η διαφαινόμενη συμφωνία με τη ΔΕΗ αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική της απέναντι στην εταιρεία, η οποία και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην αναπτυξιακή προοπτική της.

Επιλύεται έτσι, μετά από σειρά επαφών και διαβουλεύσεων, τόσο των βουλευτών όσο και της ηγεσίας του Υπουργείου, το μείζον θέμα της τιμής πώλησης του ηλεκτρικού ρεύματος προς την εταιρεία, εξέλιξη που ενισχύει τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ, μιας από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της χώρας.

Στις χιονόπληκτες περιοχές της Εύβοιας ο Βαγγέλης Αποστόλου

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις χιονόπληκτες περιοχές της Εύβοιας και συγκεκριμένα τις περιοχές Αλιβερίου και Κύμης που δοκιμάζονται από την κακοκαιρία επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Είμαι εδώ για να εκτιμήσω από κοντά τα προβλήματα και τις ανάγκες. Τα βασικά προβλήματα αφορούν τους οδικούς άξονες και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Η πολιτεία πράττει και θα πράξει και στη συνέχεια το καθήκον της. Μετά από επαφή που είχα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η περιοχή θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επικοινώνησα επίσης με τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη και θα έρθουν στην περιοχή επιπλέον εκχιονιστικά μηχανήματα ώστε να απελευθερωθεί το ταχύτερο το βασικό οδικό δίκτυο.
Ειδικά για τον αγροτικό χώρο, εμείς ως Υπουργείο θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα. Με ταχείς ρυθμούς θα υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση για τις πληγείσες κτηνοτροφικές μονάδες ώστε να ενισχυθούν και να αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι».





Κήρυξη του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας»

Δόθηκε στη δημοσιότητα η Επιστολή του Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη  προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με την οποία ζητά βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό κατόπιν αιτήματος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Όπως φαίνεται από τα αναφερόμενα σχετικά έγγραφα όλη η αλληλογραφία έγινε σήμερα το πρωί και εν συνεχεία η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανταποκρίθηκε και στέλνει μηχανήματα. Έως σήμερα το πρωί η περιοχή είχε αφεθεί στην αγωνιώδη προσπάθεια λίγων ασυντόνιστων δυνάμεων και στην παντελή έλλειψη σχεδιασμού. Τουλάχιστον να είναι αποτελεσματική η παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας.

ΘΕΜΑ: «Κήρυξη του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας»
Σχετ.:
1. Το από 08-01-2017 έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευβοίας με το οποίο διαβιβάζεται στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το αίτημα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου».
2. Το υπ’ αριθμ. 251/08-01-2017 αίτημα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω αποκλεισμού πολλών περιοχών από τοχιόνι.
Λαμβάνοντας υπόψη την προβλεπόμενη νομοθεσία και τα σχετικά (1) και (2) έγγραφα, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου πλήττεται απο τη σφοδρή χιονόπτωση με σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου απο 07-01-2017.
Οι άμεσες συνέπειες είναι ο αποκλεισμός πολιτών στα σπίτια τους, χωρίς δυνατότητα μετακίνησης προς νοσοκομεία, φαρμακεία κλπ. ενω πολλές περιοχές δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν έχουν νερό, αφού τα αρμόδια συνεργεία αδυνατούν να έχουν πρόσβαση για αποκατάσταση των προβλημάτων.
Κατόπιν των ανωτέρω είναι απαραίτητος ο συντονισμός της διάθεσης του απαραιτήτου δυναμικού και μέσων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της καταστροφής και για αυτό εισηγούμαστε την κήρυξη των ανωτέρω περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ"

Ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στο Λιμάνι και τη Σκύρο. Ο "Αχιλλέας" παραμένει ακίνητος.


Παραμένει δεμένο για δεύτερη ημέρα το Ε/Γ-Ο/Γ "Αχιλλέας" στο Λιμάνι της Λιναριάς λόγω της αδυναμίας της πρόσβασης στο Λιμάνι της Κύμης. Ακυρώνεται και το πρωινό δρομολόγιο (07.00 ) της 9/1/17.
Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή Κύμης - Αλιβερίου.

Όσοι προγραμματίζουν ταξίδι προς και από Σκύρο, να επικοινωνούν με Διεύθυνση Πολιτικής προστασίας Νομού Ευβοίας 2221020000 – 6974589684, το Λιμεναρχείο Κύμης στο 22220-22606, το πρακτορείο της ΣΝΕ στην Κύμη 22220-22020, ΤΟ ΚΤΕΛ Ευβοίας (Χαλκίδα): 2221020400, το ΚΤΕΛ Ευβοίας (Αθήνα): 2108322997 και το Λ.Σ Σκυρου στο 22220/93475

Ανακοίνωση του Δήμου Καρύστου. Κλειστά αύριο τα Σχολεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά την χθεσινή επιδείνωση του καιρού, εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους όλου του Δήμου μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Καρύστου και να μην μετακινούνται χωρίς την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Σε συνεργασία με την Περιφέρεια , την αστυνομία , την Πυροσβεστική και τους εθελοντές ο Δήμος Καρύστου καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ωστε τα προβλήματα που προκύπτουν απο την κακοκαιρία να αντιμετωπίζονται οσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.
Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ζητά την κατανόηση , την υπομονή και τη συνεργασία των κατοίκων για να περάσουμε με ασφάλεια τις ημέρες της κακοκαιρίας, ευχαριστεί θερμά όλους όσους καταβάλουν προσπάθειες, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργεί η έντονη χιονόπτωση.
Ενημερώνει επίσης τους μαθητές του Δήμου μας ότι τα σχολεία αύριο Δευτέρα θα παραμείνουν κλειστά !
Ο Δήμος Καρύστου και η τεχνική υπηρεσία βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή.
Τηλέφωνα επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης :
Τεχνική υπηρεσία Δήμου Καρύστου : 2224025181 & 2224022283
Γραφείο Δημάρχου : 2224025001

Δήμαρχος : 6932728727

Μηχανήματα του Στρατού και του Υπουργείου Υποδομών σπεύδουν για να ανοίξουν τους δρόμους στην Κύμη!!!

Πριν από λίγο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου ανακοίνωσε ότι έρχονται μηχανήματα του Στρατού και του Υπουργείου Υποδομών στη Κύμη για να ανοίξουν το οδικό δίκτυο.
Πράγματι η κατάσταση είναι τραγική λόγω των έντονων χιονοπτώσεων που είναι από τις ισχυρότερες των τελευταίων χρόνων. Η περιοχή της Κύμης και των Κονιστρών καθώς και άλλες περιοχές του Δήμου όπως η Οκτωνιά και οι ακτές του ανατολικού Αιγαίου είναι σχεδόν κάθε χρόνο από εκείνες που περνάνε δύσκολα όταν χιονίζει. Τώρα όμως η κατάσταση ξέφυγε εντελώς.
Χρειάστηκαν να μείνουν και μένουν ακόμη χωριά χωρίς ρεύμα και ότι αυτό συνεπάγεται όταν μάλιστα κατά μεγάλο μέρος η θέρμανση των οικογενειών, πολλές από τις οποίες αποτελούνται από ηλικιωμένα άτομα, στηρίζεται κυρίως στο ηλεκτρικό ρεύμα. Καμία πρόνοια από την ΔΕΗ να οργανώσει καλύτερα την αντιμετώπιση των προβλημάτων παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες  του προσωπικού της και ιδίως  των εναερητών.

Οι ευθύνες του Δήμου τεράστιες. Όταν ξέρεις ότι έρχεται κακοκαιρία οργανώνεις την άμυνά σου και διατάσσεις τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας, ήτοι μηχανήματα και προσωπικό με τρόπο ώστε να αποτρέψεις στο μέτρο του δυνατού τον εγκλωβισμό χωριών, κτηνοτρόφων, ασθενών. Η πρόσβαση στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας είναι το πρώτο σου μέλημα. Δεν περιμένεις να γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη για να καλέσεις σε βοήθεια αφού οι δυνάμεις σου είναι ανεπαρκείς και η ποσότητα του χιονιού πρωτοφανής.
Η Περιφέρεια από την άλλη δεν πρέπει να περιμένει να λάβει επιστολή από τον Δήμαρχο για να κινητοποιηθεί όταν έως σήμερα το πρωί παρακολουθεί από μακρυά. Λες και βρίσκεται σε άλλο πλανήτη.

Η κινητοποίηση και η έκκληση βοήθειας και πέραν της Περιφέρειας με δυνάμεις του Στρατού και του Υπουργείου Υποδομών δείχνει το μέγεθος του προβλήματος  αλλά και αυτή έπρεπε να έρθει νωρίτερα. Εν τούτοις αναμένεται να λύσει προβλήματα.
Η αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων δεν μπορεί να γίνει μόνο με την κρατική ή δημόσια βοήθεια. Πρέπει και οι επαγγελματίες και οι πολίτες να συμμετέχουν. Η συμμετοχή έχει δύο όψεις. Πρώτο με το την εκτέλεση εργασιών εκχιονισμού των κοινόχρηστων χώρων και με την οργάνωση της βοήθειας στους πλέον αδύναμους συμπολίτες. Δεύτερο με την λήψη μέτρων που διευκολύνουν τη ζωή του καθενός σε τέτοιες καταστάσεις και με την λήψη προληπτικών μέτρων. Καλό είναι να περιμένουμε από τον Δήμο να έχει σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων αλλά πρέπει και η κάθε οικογένεια, το κάθε σπίτι να έχει έτοιμο το δικό του σχέδιο.


Εδώ που έφθασαν τα πράγματα πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα λυθούν τα προβλήματα, έτσι και αλλιώς θα φτιάξει και ο καιρός, την επομένη φορά πάντως όλοι θα κριθούν από το εάν το πάθημα έγινε μάθημα. Η άσκηση δημόσιας εξουσίας δεν είναι τουπέ και facebook θέλει αίσθηση ευθύνης, προνοητικότητα, σχεδιασμό και μαχητικότητα.