Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αθωώθηκε ο Μπουραντάς για την υπόθεση του δρόμου στον ΑΗΣ

Αθωώθηκε ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς που δικαζόταν σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Χαλκίδας για την υπόθεση του δρόμου στο εργοστάσιο της ΔΕΗ 

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Επιχορηγείται ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου με 110.000 ευρώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη, κάθε συλλογικότητας, κάθε μαζικού ή πολιτικού φορέα να ζητά να ενημερωθεί για τα προβλήματα που τον αφορούν από τους καθ’ ύλη αρμόδιους. Και είναι υποχρέωση της οποιαδήποτε διοίκησης να απαντά επί των ερωτημάτων με σαφήνεια και αλήθεια.  Πρακτικές του «μη ρωτάτε», «κακώς ρωτάτε», «το κακό του τόπου θέλετε αν ρωτάτε», «οι φιλοκυβερνητικοί μόνο πήραν» και πολλά παρόμοια, έχουν προ καιρού τελειώσει. Δεν απορούμε βέβαια, γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή, εμμένει ακόμα σε τέτοιες πρακτικές. Για εμάς, Κυβέρνηση, Κόμμα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είναι ένα και το αυτό. Άλλοι υπηρέτησαν για πολλά χρόνια και υπηρετούν μέχρι σήμερα τέτοια μοντέλα διοίκησης.
      Με έγγραφό μας και όχι με καταγγελία, ζητήσαμε να μάθουμε γιατί ο δήμος μας δεν χρηματοδοτήθηκε για την αποκατάσταση των καταστροφών από τα καιρικά φαινόμενα και αν έγιναν από πλευράς δήμου έγκαιρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Μήπως δεν έπρεπε να ρωτήσουμε; Μήπως να σας ζητήσουμε συγγνώμη που θέλουμε να μάθουμε; Ή μήπως δεν οφείλετε να απαντάτε όταν ερωτάσθε;  Αποδείχθηκε άμεσα ότι αυτό βοήθησε θετικά και προς όφελος του Δήμου, αφού σήμερα επιχορηγήθηκε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου με το ποσό των 110.000 ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών για αποκατάσταση των ζημιών.
    Τέλος έχουμε αποδείξει έμπρακτα πολλές φορές, και είναι σε γνώση σας αλλά και σε γνώση των πολιτών του Δήμου, ότι εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η επίλυση των προβλημάτων των δημοτών μας και το γενικότερο συμφέρον τους.
     Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε ως μοναδικό μας σκοπό και αγωνιζόμαστε, για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας, μέσα στο δύσκολο δημοσιονομικό πλαίσιο της σημερινής συγκυρίας, προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν δεκαετίες διακυβέρνησης από ένα φαύλο σύστημα εξουσίας .
     Θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε τη διοίκηση και θα προτείνουμε λύσεις στην κατεύθυνση του συμφέροντος της κοινωνίας και μάλιστα των ασθενέστερων ομάδων.



ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ενημέρωση για τον Δασικό Χάρτη από τη Διεύθυνση Δασών Εύβοιας


Βραβείο καλύτερης εμφάνισης στο Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας


Ο Θωμάς προειδοποιεί τον Μπουραντά για την στέγη του Κλειστού της Κύμης.

Δημήτρης Γ. Θωμάς                              Κύμη 10-2-2017
Κύμη Ευβοίας

Προς: Αθανάσιο Μπουραντά Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου

Κοινοποίηση: ΑΤ Κύμης

Θέμα: Απομάκρυνση υλικών καταστραμμένης στέγης Κλειστού Γυμναστηρίου Κύμης.

Κύριε Δήμαρχε,
Με αφορμή την2169/6-2-2017 απόφασή σας σύμφωνα με την οποία αναθέσατε απ ευθείας, δίχως μάλιστα να ζητήσετε πέραν της μίας προσφοράς, σε εργολάβο την απομάκρυνση των υλικών της στέγης του Κλειστού Γυμναστηρίου της Κύμης η οποία κατέρρευσε στην πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας, σας επισημαίνουμε ότι:
Τα υλικά αυτά, τα οποία είναι σημαντικής αξίας, αποτελούν περιουσία του Δήμου και μπορούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του, η να εκποιηθούν φέρνοντας σημαντικά έσοδα στα ταμεία του.
Με το δεδομένο ότι στην εν λόγω απόφασή σας δεν ορίζονται όπως θα έπρεπε:
Ούτε η σύσταση αρμόδιας επιτροπής του Δήμου που θα τα παραλάβει και θα αναλάβει τις μετέπειτα διαδικασίες για την επαναχρησιμοποίηση ή εκποίησή τους,
Ούτε ο χώρος εναπόθεσης και ασφαλούς φύλαξης των υλικών αυτών,
Όπως επίσης η απόφασή σας αυτή δεν συνοδεύεται από τις επιβαλλόμενες αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, (πολεοδομία, κτλ), ούτε τον ορισμό επιβλέποντα των εργασιών αυτών και των μέτρων ασφαλείας που οφείλεται να ληφθούν κατά την διάρκεια της εκτέλεσής των, 
Σας καλούμε όπως άμεσα ανακαλέσετε την παράνομη αυτή απόφασή σας, (την οποία σε αντίθετη περίπτωση θα προσβάλουμε στα αρμόδια όργανα), και να φροντίσετε ώστε καμία εργασία να μην λάβει χώρα στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Κύμης, έως ότου ληφθούν όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις και συσταθούν οι αρμόδιες επιτροπές.
Το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης στο οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για τις άμεσες δικές του ενέργειες εφόσον ξεκινήσουν εργασίες άνευ των απαιτούμενων  αδειοδοτήσεων.

                                    Δημήτρης Γ. Θωμάς

                               τέως Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου  

Ο Δήμος Κύμης είχε ζητήσει επιχορήγηση. Ο Μπουραντάς δημοσιεύει τις επιστολές!!!

Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Θανάσης Μπουραντάς δίνει στη δημοσιότητα σημερινή επιστολή του στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και επισυνάπτει και την από 23-1-2017 επιστολή με την οποία ζητά την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου με το ποσόν των 400.000 ευρώ. Με αυτή τη επιστολή απαντά στις καταγγελίες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Δήμος αποκλείστηκε από τις χρηματοδοτήσεις γιατί δεν τις ζήτησε.

ΠΡΟΣ:
Υπουργό Εσωτερικών
Κ.Παν.Σκουρλέτη
ΘΕΜΑ : Χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής  χιονόπτωση στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
ΣΧΕΤΙΚΑ: α) Α.Π. 467/12-1-2017 έγγραφό μας.
 β) Α.Π 1063/23-1-2017 έγγραφό μας .

Με τα δύο σχετικά έγγραφά μας σας ενημερώνουμε για τα πρωτοφανή προβλήματα, που για πρώτη φορά προέκυψαν στην ιστορία του τόπου, δηλαδή να φτάσει το ύψος του χιονιού τα δύο μέτρα, αλλά και στην παραλία της Κύμης κυρίως να φτάσει τα 70 περίπου εκατοστά.
Αυτά όπως είναι γνωστό, τα έμαθε όλη η Ελλάδα και θα περίμενε κανείς και το Υπουργείο σας να δράσει άμεσα και να δώσει την αναγκαία χρηματοδότηση, στην περιοχή που αντιμετώπισε για πρώτη φορά, από την ύπαρξή της, τέτοιο φαινόμενο.
 Όμως όπως φαίνεται, μάλλον οι συνεργάτες σας δεν επηρεάζονται από όλα αυτά.
 Έκαναν αυτό που γνωρίζουν καλά. Συμπεριέλαβαν τις περιοχές όσες περιοχές ήθελαν, μαζί με τα απαραίτητα «άλλοθι» και εμάς μας απάντησαν ότι θα βγάλουμε και άλλη απόφαση. Δηλαδή, εμείς μπορούμε να περιμένουμε.
 Είναι αλήθεια εξοργιστική η συμπεριφορά και η αδιαφορία των στελεχών του Υπουργείου, ενώ γνώριζαν την πραγματικότητα που έχει αντιμετωπίσει ο Δήμος μας και τις ανάγκες που έχουν ο τόπος και οι πολίτες.
 Διαφορετικά πως θα μπορούσε να λείπει η χρηματοδότηση της περιοχής με τα μεγαλύτερα προβλήματα;
Γνωρίζουμε ότι όποιος είδε αυτή την απόφαση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μάλλον ο Δήμος δεν είχε καταθέσει αίτημα.
 Όλα αυτά δεν φαίνεται να είναι και τόσο αθώα, όταν οι σύντροφοί σας, από την περιοχή μας κάνουν κριτική, (aftodioikisi.gr) ότι δεν καταθέσαμε αίτημα και άλλα τέτοια, ώστε αυτό να μεταδοθεί, όπως συνήθως γίνεται, με αποτέλεσμα οι πολίτες να απογοητεύονται για όσα συμβαίνουν, αφού αντί να νοιώσουν την σιγουριά από το ενδιαφέρον της πολιτείας, διαπιστώνουν αδιαφορία.
Όπως αντιλαμβάνεστε για όλα αυτά εσείς θα πρέπει να απαντήσετε με ειλικρίνεια. Να πείτε δηλαδή την αλήθεια όπως είναι, να ενημερωθούμε και εμείς και όλοι όσοι ανησυχούν. Κυρίως όμως να επιχορηγήσετε άμεσα τον Δήμο με το αναγκαίο ποσό, για την αντιμετώπιση των καταστροφών.
Ο Δήμαρχος
Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς
Κοινοποίηση
-Πρόεδρο ΚΕΔΕ και επικεφαλής παρατάξεων Δ.Σ.
-Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κων. Μπακογιάννη
-Ιστοσελίδα aftodioikisi.gr

- Μέσα μαζικής ενημέρωσης

H από 23 Ιανουαρίου 2017 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ