Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Συζήτηση για την Αυτοδιοίκηση στο Αυλωνάρι

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 3  Τ.Κ. 34500   ΑΛΙΒΕΡΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 και ώρα 20:00 στο Κέντρο «ΦΙΛΕΡΙ» του Γεωργιάδη στα ΧΑΝΙΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, προκειμένου να ενημερωθούμε από τον Γ. Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη για τις αλλαγές στο Νόμο «Καλλικράτη». Θα ακολουθήσει διάλογος.

ΟΜΑΔΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Το TEDxChalkida εξελίσσεται



Για δεύτερη συνεχή χρονιά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο ιδεών, δημιουργίας και ανάπτυξης. Το φετινό TEDxChalkida θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου 2017 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση το TEDxChalkida εξελίσσεται. «EXELIXIS» είναι το κεντρικό θέμα του TEDxChalkida 2017, εμπνευσμένο από τις αλλαγές που βιώνει ο άνθρωπος στο πέρασμα του χρόνου. Η ζωή μας είναι μια αδιάκοπη κίνηση. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, η γένεση και ο θάνατος, ο κύκλος των εποχών, είναι αλλαγές που εμπνέουν θαυμασμό και δέος. Όταν αλλάζεις εξελίσσεσαι, γίνεσαι πλούσιος σε εμπειρίες. Μαθαίνεις να ξεπερνάς τους φόβους σου και να προχωράς μπροστά.
Η σκηνή του 2ου TEDxChalkida, θα φιλοξενήσει Έλληνες και ξένους καταξιωμένους ομιλητές από διαφορετικούς κλάδους και με διαφορετική πορεία εξέλιξης. Παράλληλα με τις ομιλίες θα υπάρξουν μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία. Πολιτισμός, τέχνες, επιχειρηματικότητα και τεχνολογία θα συναντηθούν για μία ακόμα χρονιά στη Χαλκίδα, βάζοντας την πόλη μας στο παγκόσμιο χάρτη του TED.





Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ Η ΩΣ ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ;

                                   Άρθρο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Πρατσόλη                                
       

                                                                                                          Χαλκίδα, 27/03/2017
Η ομιλία του Πρωθυπουργού την Παρασκευή 17/03/2017 με αφορμή ερώτηση του κ. Λεβέντη για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, ανέδειξε με τον πλέον σαφή τρόπο τις ουσιαστικές διαφορές των προηγούμενων Κυβερνήσεων με τη σημερινή, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία.  Επιπλέον, με την εξαγγελία προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση πιθανών σκανδάλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στο «Ερρίκος Ντυνάν» και στην υπόθεση Novartis, έκανε σαφές ότι υπάρχει ακλόνητη πολιτική βούληση να αποδοθούν  ευθύνες  αν αποδειχθούν απόπειρες αθέμιτου πλουτισμού  διαφθοράς και ευνοιοκρατία στις πλάτες ενός χειμαζόμενου λαού.
Είναι κοινή παραδοχή ότι ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας στα χρόνια της κρίσης δέχτηκε μεγάλο πλήγμα. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική ανάγνωση των στοιχείων, δείχνει ότι στην πενταετία 2010-2014, ενώ ο μνημονιακός στόχος ήταν η δημόσια δαπάνη για την υγεία να είναι στο 6% του ΑΕΠ, μειωμένη δηλαδή κατά 0,8%, καθώς το 2009, λίγο πριν την κρίση, ήταν στο 6,8%, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε  τη δημόσια δαπάνη για την Υγεία στο 4,7% του ΑΕΠ! Πολύ χαμηλότερα δηλαδή από ό,τι τα ίδια τα μνημόνια προέβλεπαν, για να αποδείξουν φαίνεται οι Κυβερνήσεις αυτές το δόγμα τους ότι ήταν «μνημονιακότερες των μνημονίων».
Αμέσως μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, το ποσοστό αυτό ανέβηκε το 2015 στο 5,1% του ΑΕΠ, λαμβανομένου υπόψιν και του ασφυκτικού δημοσιονομικού τοπίου της χρονιάς αυτής, αυξάνοντας τη χρηματοδότηση κατά 200 εκατομμύρια ευρώ και άλλα 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον δαπανήθηκαν το 2016.
Θα πρέπει να αναφερθεί ακόμα ότι τον Δεκέμβρη του 2014 τα δημόσια νοσοκομεία είχαν έλλειμμα 936 εκατομμύρια ευρώ, ενώ  σήμερα δεν δημιουργούνται νέα χρέη και τον Δεκέμβρη του 2016 τα νοσοκομεία είχαν και ένα πλεόνασμα 36 εκατομμυρίων ευρώ.
Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν γίνει 6.256 προσλήψεις, εκ των οποίων οι 2.200 είναι μόνιμο προσωπικό, όταν το διάστημα 2010-2014 δε έγινε καμία πρόσληψη, παρά μόνον απολύσεις.
Άλλοι 3.600 αναλαμβάνουν υπηρεσία το αμέσως επόμενο διάστημα, έχουν ήδη προκηρυχθεί 1.974 θέσεις και θα προκηρυχθούν άλλες 3.200.
Εν κατακλείδι, έχουν ήδη καλυφθεί πάνω από 6.000 θέσεις, ενώ αυτές που πρόκειται να καλυφθούν ανέρχονται σε 12.000, εκ των οποίων οι 8.000 θα είναι μόνιμο προσωπικό.
Στην Εύβοια ειδικότερα, πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν 72 προσλήψεις και συγκεκριμένα:
•             Νοσοκομείο Χαλκίδας: 7 θέσεις μόνιμων γιατρών, 17 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, 8 θέσεις υγειονομικού και λοιπού προσωπικού από ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
•             Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου: 20 θέσεις κοινωφελούς εργασίας
•             Γ.Ν.-Κ.Υ. Κύμης: 20 θέσεις κοινωφελούς εργασίας.
Εντάχθηκαν 2,5 εκατ. Ανασφάλιστοι στο ΕΣΥ. Περίπου το 1/3 απ’ αυτούς, έχουν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα.
Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) από 437 κλίνες το 2014, σήμερα λειτουργούν 568 κλίνες με προοπτική τον Ιούνιο του 2017 να φτάσουν τις 670 κλίνες.
Έχουν ήδη παραδοθεί στις περιφέρειες 90 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Προβλέπονται άλλα 120 με νέο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί σύντομα. Στα νησιά θα δοθούν 17 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα.
Η λίστα των προγραμματισμένων χειρουργείων θα αναρτάται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του κάθε Νοσοκομείου και η χρονική σειρά των εγχειρήσεων θα καθορίζεται με βάση τον επείγοντα χαρακτήρα της κάθε περίπτωσης και όχι ανάλογα με τις παρεμβάσεις κομματικών παραγόντων.

Επιστολή Μπουραντά στον Μαυραγάνη για τα προβλήματα της Νότιας Εύβοιας

Κύριε Υφυπουργέ,
 Για τα προβλήματα της Νότιας Ευβοίας έχουμε στείλει δύο (2) έγραφα προς το Υπουργείο σας και έχουμε πάρει δύο (2) απαντήσεις από Υπηρεσία του Υπουργείου ( σχετικά γ και δ), μόνο για το φράγμα των Μανικίων, ενώ για τον άξονα Χαλκίδα - Λέπουρα – Κύμη, δεν μας έχει δοθεί κάποια απάντηση από την πολιτική ηγεσία.
 Η απάντηση για το φράγμα από την Δ/νση Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών έργων, εκφράζει την άποψη της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, η οποία προτείνει αλλά δεν αποφασίζει.
Χρειάζεται η πολιτική βούληση της πολιτικής ηγεσίας για να ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει το έργο και δεν ότι θα χαθούν τα εκατ ΕΥΡΩ που έχουν ήδη διατεθεί, άλλα μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία αποφεύγει να απαντήσει.
Στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων ανήκετε και εσείς και επομένως από έναν Ευβοέα περιμένουμε καθαρές απαντήσεις, αλλά και το ενδιαφέρον του για τον τόπο και τους πολίτες, οι οποίοι μονίμως αγνοούνται και αδικούνται κατάφορα, αφού μέχρι σήμερα συνεχώς πληρώνουν, σε ανθρώπινες ζωές, σε σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και σε οικονομικούς πόρους, χωρίς να έχουν γνωρίσει το ενδιαφέρον της πολιτείας.
 Και όπως γνωρίζετε έχει αποφασιστεί η εγκατάσταση διοδίων στο Τμήμα Σχηματάρι – Χαλκίδα, ( τμήμα εσωτερικό της Εύβοιας), για να συμβάλλουμε και εμείς στην κατασκευή της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ η οποία βρίσκεται στην Δυτική Ελλάδα, σαν να έχουμε λύσει τα δικά μας προβλήματα και καλούμαστε να βοηθήσουμε και άλλες περιοχές.
 Η συμπεριφορά της Ελληνικής Πολιτείας προς την Εύβοια είναι ακατανόητη, άδικη και προσβλητική και όλοι εμείς καλούμαστε να αντιδράσουμε. Κοινοβουλευτικά στελέχη, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς του τόπου, αλλά και οι πολίτες.
 Κύριε Υφυπουργέ,
Περιμένουμε την ενημέρωσή σας για τα προβλήματα που μας απασχολούν και ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου, στο οποίο υπηρετείτε ως Υφυπουργός, για να γνωρίζουμε και εμείς και οι πολίτες, αν την κυβέρνηση την απασχολούν και τα προβλήματα της Εύβοιας και τι ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε.
 Ο Δήμαρχος



 Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ο Σπανός ρίχνει ευθύνες στον Μπουραντά για το δρόμο της Πλατάνας (Βίντεο)


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπανός απαντώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας σχετικά με τον δρόμο της Πλατάνας ανέφερε ότι η Περιφέρεια δεν έχει κάνει τίποτε γιατί δεν την άφησε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου ο οποίος διεκδίκησε την αρμοδιότητα για την αποκατάσταση του δρόμου ενώ η Περιφέρεια ήταν έτοιμη. Δηλαδή φόρτωσε στον Μπουραντά την επί τριετία και πλέον κατάσταση του δρόμου οδηγεί στο λιμάνι της Κύμης. Συμπλήρωσε βέβαια ότι η Περιφέρεια ετοιμάζει μία ευρύτερη μελέτη με την οποία το κόστος της τελικής αποκατάστασης είναι δυσθεώρατο και γιαυτό πρέπει να πιέσουν για χρηματοδότηση στην Κυβέρνηση. Άραγε πως όταν τώρα τρώγονται για το ποιός φταίει για την "μικρή" αποκατάσταση!!!

Εδώ δέστε το Βίντεο
http://dai.ly/x5ge5wh

Αιμοδοσία για να σωθεί η μικρή Αλεξάνδρα

Συγκίνηση και αλληλεγγύη προκαλεί η περιπέτεια της μικρής Αλεξάνδρας που δίνει σκληρή μάχη με οξεία λευχαιμία στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
 To Σάββατο στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία για την Αλεξάνδρα από το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Το παιδί έχει ανάγκη από αιμοπετάλια. Όσοι μπορούν να σπεύσουν να δώσουν αίμα και αιμοπετάλια. Για πληροφορίες  στα τηλέφωνα 6980024215, 6979310547