Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Δυστύχημα με μία νεκρή Ωρολογιάτισα σήμερα το μεσημέρι στα Χάνια Αυλωναρίου

Τραγικό δυστύχημα συνέβη σήμερα το μεσημέρι στα Χάνια Αυλωναρίου στη διασταύρωση του περιφερειακού. Αυτοκίνητο που οδηγούσε η  41χρονη Αγγελική κάτοικος Αυλωναρίου συγκρούστηκε με μηχανάκι που οδηγούσε η Κική Τσαούση κάτοικος Ωρολογίου. Η άτυχη Τσαούση έπεσε από το μηχανάκι και καταπλακώθηκε από το Αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  η 62 χρονη είχε μεταβεί σε διπλανό κατάστημα γεωργικών προϊόντων και είχε φορτώσει ψώνια στο μηχανάκι της. Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος δεν είναι γνωστές. Ανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Αλιβερίου. Η 41χρονη οδηγός του ΙΧ κρατήθηκε για κατάθεση.
Η άτυχη Κική Τσαούση ήταν μητέρα μίας κόρης που διαμένει στο εξωτερικό.

Όπως σχολίαζαν στα Χάνια η διασταύρωση αυτή είναι φονική, έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα ενώ το 2010 ένας ακόμη νεαρός κάτοικος του Αυλωναρίου Αλβανικής καταγωγής είχε χάσει τη ζωή του. 

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το θάνατο του Προέδρου της Τ.Κ. Γαβαλά.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης  Αλιβερίου, με αφορμή τη θλιβερή είδηση του θανάτου  του  Ρέτσα  Ιωάννη  του Παναγιώτη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαβαλά  της Δ.Ε. Ταμυνέων συνήλθε σήμερα 5-5-2017, ημέρα Παρασκευή, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση και αφού έλαβε υπόψη του την δράση του εκλιπόντος και  την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ψηφίζει ομόφωνα:
-Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου στην τελετή της κηδείας του εκλιπόντος.
-Να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο και ν’ αποσταλεί αντίγραφο στην οικογένειά του.
-Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την πρώτη, μετά τον θάνατό του, τακτική συνεδρίαση.


                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επειδή διαβάζουμε στον σημερινό τοπικό ηλεκτρονικό τύπο ότι τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που ανήκουν στην Ταξική Ενότητα διαμαρτύρονται για την φιλοξενία της Ημερίδας που διοργανώνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας και Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής  Οικονομίας στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου χρεώνοντας την εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο και στον Υπουργό κ. Τσιρώνη και συνακόλουθα σε φιλοκυβερνητική πρωτοβουλία οφείλουμε να δηλώσουμε και να αποσαφηνίσουμε τα ακόλουθα:
Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ένωση μας η οποία είναι γνωστή για την πολύπλευρη δράση της στο Ευβοϊκό Καταναλωτικό Κίνημα και έναν  φορέα που συντονίζει πλήθος συμπράξεων  κοινωνικής οικονομίας σε όλη την Ελλάδα, ένα καταξιωμένο οργανισμό της κοινωνίας των πολιτών. Οι δύο διοργανωτές ανήκουν στους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, δεν είναι φιλοκυβερνητικές ή αντικυβερνητικές οργανώσεις και είναι απολύτως ανεξάρτητες από κρατικούς φορείς και πολιτικά κόμματα, τα οποία εξάλλου δρουν στην πολιτική κοινωνία.
Η φιλοξενία στον χώρο του Εργατικού Κέντρου από τον κορυφαίο συνδικαλιστικό φορέα του Νομού, δηλαδή μία κορυφαία οργάνωση της ευβοϊκής κοινωνίας των πολιτών, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παρερμηνεύεται. Ο δε χαιρετισμός ενός Κυβερνητικού Στελέχους σε μία εκδήλωση κοινωνικών φορέων δεν σηματοδοτεί επίσης καμία αναγωγή της Ημερίδας σε κρατικούς ή κομματικούς σχεδιασμούς οι οποίοι μας αφήνουν αδιάφορους βεβαίως  όταν δεν στρέφονται κατά των καταναλωτών και κατά της κοινωνίας των πολιτών.
Έχοντας επίσης υπόψη ότι ο  νόμος 4430/2016 περί κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (πέραν των ΚΟΙΝΣΕΠ) για πρώτη φορά δίνει θεσμική δύναμη σε ομάδες πολιτών που ασχολούνται με τα κοινά χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα.  Με πολλές ανεπάρκειες και κενά βέβαια όπως όλοι οι Νόμοι και με αριστουργηματικά κρυμμένες διατάξεις  που δίνουν για άλλη μια φορά στην κρατούσα εξουσία να τον χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.  Εμείς όμως θα αφήσουμε για άλλη μια φορά το σύστημα να μας εκτοπίσει, αντιμετωπίζοντας  στο σύνολο  μια ενδιαφέρουσα προοπτική   με στείρο αρνητισμό ή θα διεκδικήσουμε δυναμικά ως πολίτες τα αυτονόητα;

Προς διερεύνηση  των θετικών προοπτικών αλλά και των πιθανών βελτιώσεων που μπορεί να δίνει ο νέος νόμος 4430/2016 για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία  η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ συνδιοργανώνει με την Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής  Οικονομίας   συζήτηση, παρέμβαση των πολιτών πρωτίστως σε τοπικό επίπεδο.

Διαμαρτυρία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για το φημολογούμενο κλείσιμο του Ταχυδρομείου στο Αυλωνάρι


ΠΡΟΣ:
ΕΛΤΑ
Απελλού 1
10188- Αθήνα


ΘΕΜΑ : Πληροφορίες για αναστολή λειτουργίας του Τοπικού Καταστήματος ΕΛΤΑ Αυλωναρίου    του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου

                Έχοντας υπόψη τις πληροφορίες για αναστολή λειτουργίας  του καταστήματος των ΕΛΤΑ Αυλωναρίου, έδρας της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος και του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Αυλώνος, σας ενημερώνουμε τα εξής :
                Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, προέκυψε από την ενοποίηση πέντε (5) πρώην Καποδιστριακών Δήμων .
                Έχει πληθυσμού 28.437 μόνιμους κατοίκους και αποτελείται από δύο Δημοτικές Κοινότητες ( Αλιβερίου και Κύμης ), (45) Τοπικές Κοινότητες και συνολικά (111) οικισμούς.   Η έκταση του είναι 805 τετρ. Χιλιόμετρα και εκτείνεται από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη (45 χιλ.) και από το Μετόχι μέχρι τους Ζάρακες.
                Έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των Καταστημάτων Οξυλίθου και Κριεζών και επομένως σε μια πολύ μεγάλη έκταση, από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη (45 χιλ.) δεν θα υπάρχει κατάστημα των ΕΛΤΑ, στην περίπτωση που θα ανασταλεί η λειτουργία του καταστήματος του Αυλωναρίου.
                Όπως είναι κατανοητό δεν είναι δυνατό να υπάρχει ένα τόσο μεγάλο κενό, από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη και ιδιαίτερα σε μια μεγάλη περιοχή με πολλές χιλιάδες κάτοικους, μια περιοχή που παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη και τείνει να δημιουργηθεί, από τα πράγματα, ένα νέο κέντρο στην καρδιά του Δήμου δυναμικά αναπτυσσόμενο.
                Να σημειωθεί ότι κάθε Οκτώβριο λειτουργεί αγορά από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλές της χώρας την οποία επισκέπτεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Εύβοιας.
                Αν πράγματι υπάρχει τέτοια σκέψη για το κατάστημα του Αυλωναρίου, πρέπει να εγκαταλειφθεί  γιατί εκτός των άλλων είναι βέβαιο ότι το κενό που δημιουργείται  θα καλυφθεί από άλλες Ταχυδρομικές εταιρείες.
                                                                                                Ο Δήμαρχος

Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς  

"Έφυγε" σε ηλικία 55 χρονών ο Πρόεδρος της ΤΚ Γαβαλά Γιάννης Ρέτσας.

Έφυγε από την ζωή αιφνιδίως από ανακοπή ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαβαλά Γιάννης Ρέτσας. Ο εκλιπών ήταν συνταξιούχος αστυνομικής και εκλέχθηκε Πρόεδρος του Γαβαλά το 2010 με τον συνδυασμό του Παπαναστασίου ενώ το 2014 επανεκλέχθηκε προσχωρώντας στον συνδυασμό του Θωμά. Υπήρξε ένας αγωνιστής της Αυτοδιοίκησης στην πιο δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος. Υπηρέτησε το χωριό του με σύνεση και συνέπεια. Κουράγιο στην Οικογένειά του, Καλό ταξίδι Πρόεδρε.

Ξεκινά η κατάρτιση των Νέων Αγροτών στην Εύβοια. Προγράμματα σε Ν. Αρτάκη, Ιστιαία, Κάρυστο και Σκύρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΔΟΜΗΣ
 Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης θα υλοποιήσει, για το διάστημα: Μάιος – Σεπτέμβριος 2017, προγράμματα κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020,  Μέτρο 01: Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης, Δράση: 1.1.1: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις», για τους δικαιούχους του υπομέτρου 6.1 «Ενίσχυση Εκκίνησης Επιχείρησης για νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2014-2020, των οποίων οι πράξεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης του Μέτρου 112 «Ενισχύσεις για Νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2007 – 2013 και συνεχίζονται ως ανειλημμένες υποχρεώσεις στο ΠΑΑ 2014-2020. Τα προγράμματα  θα υλοποιηθούν στην Νέα Αρτάκη, Ιστιαία, Κάρυστο, Σκύρο.
 Για την υλοποίηση των ως άνω προγραμμάτων   με τίτλους:
             Φυτική Παραγωγή,
             Ζωική Παραγωγή,
             Μελισσοκομία
παρακαλούνται:
•   οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτές να υποβάλλουν αίτηση  στην  ηλεκτρονική διεύθυνση http://katartisi.elgo.gr 
•    οι ενδιαφερόμενοι-υπόχρεοι εκπαίδευσης  να επικοινωνήσουν άμεσα με το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ»,
•  οι ενδιαφερόμενοι φορείς με πιστοποιημένη εκπαιδευτική δομή, στις Δημοτικές Ενότητες Ν. Αρτάκης, Ιστιαίας, Καρύστου και στο Δήμο Σκύρου, να επικοινωνήσουν με το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» εντός 10 ημερών.
                 
                                                                                                   Η Υπεύθυνη  Κατάρτισης

                                                                                                     Ελένη  Πινακούλα

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την συνεργασία Δήμου και Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αυλώνος

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 3  Τ.Κ. 34500   ΑΛΙΒΕΡΙ
Αλιβέρι 3-5-2017
Τηλέφωνο:  2223057245
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά όχι έκπληξη, μας προκάλεσε το υπ’ αριθμ. 5975/6-4-2017 έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο Δήμαρχος, για το ύφος του αλλά και για την απόφασή του, απευθυνόμενος στο Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Δ.Ε. Αυλώνος. Πώς είναι δυνατόν να αποκλείει την προσφορά των εθελοντών με αιτιολογία τη συμπεριφορά του Προέδρου; Και ποια είναι αυτή η συμπεριφορά που δικαιολογεί την ακύρωση της συνεργασίας των Εθελοντών με το Δήμο, η οποία άρχισε από το 2008 και είναι γνωστή η προσφορά τους;
         Ο εθελοντής είναι  πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Μέριμνά μας, λοιπόν, πρέπει να είναι η στήριξη του εθελοντισμού και όχι η διάλυσή του. Γιατί εθελοντισμός σημαίνει, «την με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτελή χαρακτήρα προσφορά έργου ή υπηρεσίας που αναλαμβάνει το άτομο μεμονωμένα ή σε ομάδα, με ελεύθερη βούληση, χωρίς την προσδοκία ή απαίτηση υλικού ή άλλου είδους ανταλλάγματος, με σκοπό τη βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία ευρύτερα».
          Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι μια πολυμορφική διαδικασία και στάση ζωής, καθώς επιδρά εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, αφορά όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικών και οικονομικών διακρίσεων, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα της οικονομικής κρίσης και της αποδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους έχουν εμφανιστεί νέες μορφές εθελοντισμού με τοπική δράση, όπως τα δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών-τράπεζες χρόνου, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φροντιστήρια, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία.
         Αυτά λοιπόν, δεν τα θυσιάζουμε έτσι εύκολα και αβασάνιστα, ούτε με τέτοια έγγραφα. Αυτές τις έννοιες τις κρατάμε ψηλά. Βρίσκουμε λύσεις που προωθούν τη συνεργασία, τον αμοιβαίο σεβασμό και την αλληλοκατανόηση. Μαζί με τα ξερά δεν πρέπει να καίγονται και τα χλωρά.
         Περιμένουμε από το Δήμαρχο και από το Σύλλογο Εθελοντών της ΔΕ Αυλώνος να δώσουν τέλος σε αυτή την προσωπική διαμάχη και να αποκατασταθούν οι σχέσεις συνεργασίας για το καλό των δημοτών και της περιοχής μας γενικότερα.


 ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ   ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Εκδηλώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας, Σήμερα και την Κυριακή

1. Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας προσφέρει μια μουσική βραδιά στο μπαρ Πεταλούδα   την Παρασκευή 5/4/2017 και ώρα 22.30. Η εκδήλωση γίνεται για την οικονομική ενίσχυση των δράσεων της Επιτροπής.

2. Την Κυριακή 7/4/2017 ανεβαίνουμε στον Καστανόλογγο για συντήρηση των περιφράξεων και φροντίδα των νεαρών καστανιών που φυτέψαμε το περασμένο φθινόπωρο. Συνάντηση στην πλατεία της Καρύστου στις 8.00π.μ 
Πληροφορίες: 6976816762

Για την ενημέρωση


Θανάσης Μπινιάρης

Η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού στο Βουκουρέστι



Κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου Βουκουρεστίου κ. Γαβριέλας Φιρέα προς την Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, η κ. Λίνα Ευσταθίου, βρίσκεται στην ρουμανική πρωτεύουσα, ως φιλοξενούμενη της Δημοτικής Αρχής Βουκουρεστίου.
Η Δήμαρχος Βουκουρεστίου, ιδιαίτερα λαοφιλής πολιτική προσωπικότητα της Ρουμανίας,  επιφύλαξε εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία στη Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού και εξέφρασε το μεγάλο της θαυμασμό για τη Βόρεια Εύβοια στα ρουμανικά ΜΜΕ, που κάλυψαν το τυπικό μέρος της συνάντησης. Η κ. Φιρέα δήλωσε μεταξύ άλλων, πως τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της, είναι λάτρεις της Αιδηψού, την οποία επισκέπτονται κάθε χρόνο. Θερμή τους επιθυμία είναι η περεταίρω σύσφιξη της σχέσης τους με την προνομιούχο περιοχή μας. Η κ. Φιρέα δήλωσε διατεθειμένη να βοηθήσει σε πολλά τεχνικά ζητήματα τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και να γίνει αρωγός του στην προσπάθεια για τουριστική ανάπτυξη και πρόκληση επενδύσεων. Προανήγγειλε μάλιστα τη διοργάνωση μιας ημερίδας στο Βουκουρέστι με προσκεκλημένους τους γιατρούς 19 νοσοκομείων της ρουμανικής πρωτεύουσας. Το θέμα της ημερίδας θα είναι η Αιδηψός και ο Ιαματικός Τουρισμός. Μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξε επίσης τόσο για τον Θρησκευτικό, όσο και για τον Ιστορικό και Εκπαιδευτικό Τουρισμό στην περιοχή μας.
Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, αξιοποιώντας τον πολύτιμο παράγοντα της εξωστρέφειας δεν έχασε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει και πολλές ακόμη σημαντικές επαφές στο Βουκουρέστι με σκοπό την δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για τον Δήμο μας, στον τουριστικό και εν γένει στον επενδυτικό τομέα.

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, βαδίζοντας με σταθερά βήματα στο δρόμο της πραγματικής ανάπτυξης, επιδιώκει πάντα ουσιαστικές κινήσεις, υπολογίζοντας στη σοβαρότητα της Τοπικής Κοινωνίας, που έχει μάθει πλέον να ξεχωρίζει την ουσία από τα πυροτεχνήματα.  

Ο Γενικός Γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης στην Χαλκίδα


Έγινε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 η εκδήλωση στις εργατικές κατοικίες στην Αγ. Μαρίνα στην Χαλκίδα, με ομιλητή τον σ. Ανδρέα Νεφελούδη, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης και του συνεργάτες του, Πέτρο Αντωνάκο και Μάριο Μουζάλα.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των οικιστών των εργατικών κατοικιών για το νέο πλαίσιο οριστικών παραχωρήσεων  στους δικαιούχους και τις λύσεις που έχουν αποφασιστεί, με Υπουργικές Αποφάσεις, για την λύση ενός χρόνιου προβλήματος που έρχεται από το μακρινό 1984 , ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με το νόμο του 1994, μαζί με την κατοικία να δίνεται οριστική παραχώρηση, πράγμα που ποτέ δεν εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται.
Ο στόχος ήταν προφανής: μια ιδιότυπη πολιτική ομηρεία των οικιστών. Η μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση παραχώρησης, με τιμές που ήταν παράλογες και πάνω από τις τιμές της αγοράς, δημιούργησε ανασφάλεια στους δικαιούχους που σταμάτησαν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ο ΟΕΚ δεν ζητούσε τα οφειλόμενα, υποχρεώνοντας τους να υποκύψουν σε εκβιασμούς και υποσχέσεις ώστε να ψηφίζουν τον δικομματισμό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, διαιωνίζοντας την εξουσία τους. Οι εργολάβοι δούλευαν ανενόχλητοι σε σύμπνοια με το σύστημα που επικρατούσε στον ΟΕΚ και τα έσοδα του οργανισμού έτειναν συνεχώς μειούμενα, αφαιρώντας του το δικαίωμα να σχεδιάσει μια νέα πολιτική για την εργατική κατοικία.
Τα μέτρα που έχουν παρθεί:
•             Αποκατάσταση όλων των παραβάσεων (ακόμα και πολεοδομικών), με επιβάρυνση του οργανισμού περί το 1εκ.ευρώ.
•             Καθορίστηκε ενιαία τιμή για όλους τους οικισμούς, από 715ευρώ/τ.μ. σε 304ευρώ /τ.μ.
•             Αύξηση των δόσεων  σε 360 από 240 που ήταν.
•    Πρόσθετες εκπτώσεις με κοινωνικά κριτήρια (συνταξιούχους, πολύτεκνες οικογένειες, χηρείας, αναπηρίας,  μονογονεικές οικογένειες, ΑμεΑ).
•             Είναι δυνατή η απαλλαγή για τους ανέργους, από την υποχρέωση της καταβολής της δόσης από 6 μήνες μέχρι 3 χρόνια.
•             Εκπτώσεις για την περίπτωση γρηγορότερης εξόφλησης.
•             Επιστροφή χρημάτων για όσους έχουν ήδη καταβάλει πόσο μεγαλύτερο της νέας τιμής παραχώρησης.
•             Δημιουργία Γραφείων εξυπηρέτησης των οικιστών για την λύση των προβλημάτων που ανακύπτουν.
Συγκροτείται  ήδη στο Υπουργείο Απασχόλησης Ομάδα Εργασίας για την χάραξη μιας νέας στεγαστικής πολιτικής, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.
Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν μέτρα και προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι- δανειολήπτες από τα κεφάλαια του ΟΕΚ.
Χαλκίδα 4 Μαίου 2017
Από το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ


Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ημερίδα για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, στη Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διανύοντας  μια περίοδο που ο καθένας από εμάς καθημερινά  αντιμετωπίζουμε δυσκολίες με την απασχόληση, την διατροφή, την υγεία, την οικονομική αβεβαιότητα, τη στέγη κ.α., που δεν μπορεί να επιλύσει το κράτος,  η ενεργή   συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών μπορεί να δώσει άμεσες απαντήσεις –λύσεις. 
Όλες οι συλλογικότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών που έχουν κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική δραστηριότητα (έρευνα, αγροδιατροφή, υγεία, ενέργεια, περιβάλλον, πολιτισμό, δια βίου μάθηση κ.α.), κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ΕΙΝΑΙ  φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και μπορούν να συνεργαστούν σε  τοπικές συμπράξεις προς επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων, για τη δημιουργία ενός τρίτου τομέα οικονομίας της κοινωνικής και αλληλέγγυας.
Προς διερεύνηση αυτής της δυνατότητας η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ διοργανώνει μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής  Οικονομίας, Εκδήλωση Ημερίδα για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία – το ρόλο της στην τοπική και βιώσιμη ανάπτυξη –τη σημασία της δημιουργίας ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας το  ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΪΟΥ 2017, στην Χαλκίδα,  Αίθουσα Εργατικού κέντρου, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 11.00 π.μ.
Θα μιλήσουν: Βασίλης Τακτικός, δημοσιογράφος-συγγραφέας,   Δημήτρης Κατσούλης, πρώην Δήμαρχος Αυλώνος, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος, Ανδρέας Λύτρας, Καθηγητής κοινωνιολογίας,    Πόλα Νικολάου, γραμματέας ΚΟΙ.ΣΠΕ,  Ευάγγελος Σπινθάκης, Συντονιστής ΠΕΣΚΟ,   Ανδρέας Ρουμελιώτης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, Κώστας Οικονομόπουλος, ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3.
Θα χαιρετήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Γιάννης Τσιρώνης



ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ

Δελτίο Τύπου



Ο Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης του Μιχαήλ για μια τριετία θα συνεχίσει να βρίσκεται στην διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ Κύμης, μετά την αξιολόγηση του από την ειδική επιτροπή και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Κατόπιν της έκδοσης της απόφασης και της δημοσίευσης στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του στην έδρα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην Λάρισα, η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κου Νέστωρα  Αντωνίου, των Αναπληρωτών Διοικητών κο Δημήτριο Δημητριάδη και κα Βιβή Ζαζά και όλων των Διευθυντών των Υπηρεσιών της 5ης ΥΠΕ.
Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει και η παρουσία τόσο του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας κου Παναγιώτη Τζαφέρου όσο και του Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου -Κ.Υ Καρύστου κου Αναστάσιου Μίχα, δείγμα της άριστης συνεργασίας και του κεντρικού συντονισμού διοίκησης όλων των Νοσοκομειακών δομών της Εύβοιας.
Σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο περιβάλλον ο κός Χατζημαργαρίτης ανέφερε πως επόμενος σημαντικός στόχος για το Νοσοκομείο Κύμης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ποιοτικά και ποσοτικά, με γνώμονα πάντα την προαγωγή, την βελτίωση και την διατήρηση της Υγείας των πολιτών σε ένα ασθενοκεντρικό σύστημα.
Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο την τοπική κοινωνία και τους φορείς της Κύμης όσο και όλους του εργαζομένους του Νοσοκομείου για την στήριξη τους στην προσπάθεια του για το έργο της αναβάθμισης των Υπηρεσιών Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ Κύμης « Γεώργιος Παπανικολάου».


                                       Ο Αναπληρωτής Διοικητής
                                    του ΓΝ-ΚΥ Κύμης

                                       Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Καθάρισαν μονοπάτι στην Κάρυστο πολίτες και Σύλλογοι

Στις 30/4/2017 καθαρίσαμε το μονοπάτι που ξεκινάει από την εκκλησία των Μύλων και καταλήγει στις Καμάρες (ρωμαϊκό υδραγωγείο) πίσω από το κάστρο. Το μονοπάτι ανηφορίζει ελαφρά κάτω από την βόρεια απότομη πλευρά του κάστρου σε ένα τοπίο που θυμίζει μικρή κοιλάδα και έχει το τοπωνύμιο Πλατύ. Στην απέναντι πλαγιά βλέπει κανείς ελαιώνες με διάσπαρτες βελανιδιές και μερικά αξιοπρόσεκτα βράχια. Από τις Καμάρες ξεκινάει άλλο μονοπάτι μέσα από τους ελαιώνες που καταλήγει στους πάνω Μύλους, στο Μάκρωνα. Είναι μια από τις ωραιότερες κοντινές πεζοπορικές διαδρομές στα χωριά της Καρύστου που ενδιαφέρουν τους επισκέπτες και αναδεικνύουν τη φύση και την ιστορία της περιοχής.

Για τον καθαρισμό συνεργάστηκαν 10 άτομα, μέλη του Σ.Π.ΠΕ.Ν.Κ και των πολιτιστικών Συλλόγων Μύλων και Καλυβίων

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των Ταξικών Σωματείων στο Αλιβέρι

Εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες, αγρότες, νέοι και νέες έδωσαν αγωνιστικό παρών στην απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των Ταξικών Σωματείων στη κεντρική πλατεία Αλιβερίου στις 10 το πρωί.
Με κύριο σύνθημα-Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!- και την ετοιμότητα για την απεργία στις 17 Μάη, πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες.
Κύριος ομιλητής ο Θαλασσινός Γιάννης πρόεδρος του σωματείου Μετάλλου Εύβοιας. Στη συγκέντρωση καταγγέλθηκε η προκλητική ενέργεια της εργοδοσίας στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» να μεθοδεύσει τις απολύσεις όλων των μελών του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου, καταθέτοντας στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έγγραφα «οικιοθελούς αποχώρησης»!!
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Παπαρήγας Γιώργος πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κύμης- Αλιβερίου και από την ομάδα γυναικών της ΟΓΕ η Κατερίνα Παπουτσή.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους και κατάθεση στεφανιού στο άγαλμα του λιγνιτωρύχου

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την εργατική κατοικία

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας              
Ο.Μ. Χαλκίδας
Τι θα γίνει με την έκδοση Οριστικών Παραχωρητηρίων των δικαιούχων εργατικής κατοικίας;
Τι θα γίνει με τις ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. Ο.Ε.Κ. ;
Ποιες ρυθμίσεις γίνονται και ποιος ο σκοπός τους;
Απαντήσεις στα ερωτήματα θα δώσει
ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης
Ανδρέας Νεφελούδης

 την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στις 8.00μμ στις Εργατικές Κατοικίες, στην Αγία Μαρίνα.

Επίσημη Επίσκεψη Δημάρχου και Αντιπροσωπείας Δήμου Wuhan Λ.Δ. Κίνας στη Χαλκίδα στις 5 Μαΐου 2017

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 5 Μαΐου στο Δήμο Χαλκιδέων ο Δήμαρχος της Κινεζικής Πόλης Wuhan κ. Wan Yong με πολυμελή αποστολή, στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας των δύο Δήμων.
Η επίσκεψη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς εδραιώνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο μια σχέση συνεργασίας που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο και που θα επισφραγιστεί με την υπογραφή συμφώνου αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων.
Ο Δήμος Wuhan έχει πληθυσμό 10 εκατ. κατοίκους και βρίσκεται μεταξύ των 5 πλέον γοργά αναπτυσσόμενων Κινεζικών πόλεων με ονομαστικό ΑΕΠ παρόμοιο με αυτό της Ελλάδας. Κατά της διάρκεια της επίσημης επίσκεψης θα ανακοινωθεί η δημιουργία Κέντρου Εισαγωγών και Διανομής Προϊόντων του Αγροδιατροφικού Τομέα από την περιοχή μας στην πόλη Wuhan, γεγονός που θα καταστήσει εφικτή την εξαγωγή τοπικών προϊόντων στην κινεζική αγορά.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στις 11 πμ στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου «Τ. Καμπούρης», θα πραγματοποιηθεί παράσταση με εντυπωσιακά ακροβατικά από ομάδα επίλεκτων αθλητών της κινεζικής πόλης Wuhan.
Η μοναδική αυτή παράσταση είναι ανοιχτή στο κοινό.


              Γραφείο Τύπου