Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Στο πρόγραμμα ERASMUS το Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου

Στα πλαίσια  υλοποίησης  του  προγράμματος ERASMΥS,  επισκέφθηκαν από 19/5/2017 έως 27/5/2017  ,το Ν/Π Αυλωναρίου ,είκοσι Νηπιαγωγοί από πέντε Ευρωπαικές  χώρες (Ιταλία-Τουρκία- Πολωνία- Βουλγαρία και Ρουμανία)  
Η επίσκεψη περιελάμβανε κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες ,ανταλλαγή απόψεων και επισκέψεις των φιλοξενούμενων σε ιστορικούς χώρους και μνημεία της χώρας μας.
Η εκπαιδευτική αυτή συνάντηση πέρα των θετικών εκπ/κων αποτελεσμάτων πέτυχε και την προβολή της χώρας μας .
Η εντατική και συντονισμένη εργασία των Νηπιαγωγών του Ν/Π Αυλωναρίου: ΣΑΜΟΥΤΙΑΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ – ΤΑΤΣΙΟΥ ΣΤΕΛΛΑΣ και της Δ/ντριας ΕΛΕΝΗΣ ΤΣΙΡΓΙΩΤΗ είχε ως αποτέλεσμα  την επιτυχία του προγράμματος καθώς και των θετικών σχολίων από τις φιλοξενούμενες.
Η στήριξη της Α/θμιας Σχ. Επιτροπής του Δήμου μας  ήταν ουσιαστική αφού ανέλαβε αφ ενός τις δαπάνες διαμονής-διατροφής  των ξένων εκπ/κων καθώς  προέβη και στην πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου του νηπιαγωγείου.
Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Παιδείας Κος ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡ. χαρίζοντας από ένα αναμνηστικό φωτογραφικό λευκωμα με αξιοθέατα του Νομού μας , σε κάθε αντιπροσωπεία τόνισε ‘ότι <<..με την υλοποίηση αυτών των εκπ/κων προγραμμάτων και συναντήσεων οι εκπ/κοι έρχονται πιο κοντά   παρασύροντας και τους λαούς σε κοινές πορείες αναγκάζοντας και τις κυβερνήσεις να βρίσκουν το δρόμο της συνεννόησης και βέβαια με αυτές τις εκπ/κες πρωτοβουλίες η Ευρώπη γεφυρώνει την εκπ/ση και τους εκπ/κους.


Ανάληψη καθηκόντων Αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου ανέλαβε υπηρεσία στο Νοσοκομείου Καρύστου ο νέος, μόνιμος ιατρός Επιμελητής Β΄ Αναισθησιολογίας, κος Γεώργιος Χούτας.
Ο κος Χούτας, με καταγωγή από την Εύβοια, έχει προϋπηρεσία σε μεγάλα Νοσοκομεία της Αγγλίας και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του και επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει αποκτήσει επιπρόσθετη εμπειρία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Παίδων και στην Αναισθησιολογία.
Η παρουσία του κου Χούτα θα αναβαθμίσει την λειτουργία του Χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου μας, θα ενισχύσει την εφημεριακή κάλυψη ενόψει καλοκαιριού και θα συνδράμει στην ανάπτυξη της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας ανηλίκων, ενηλίκων και παιδιών.


Το Γραφείο Διοικητή Γ.Ν. Καρύστου                                                                             

Απονομή Αριστείων στους μαθητές των Σχολείων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Στο Αλιβέρι και στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού σχολείου Αλιβερίου την Κυριακή 28 Μαΐου έγινε η απονομή των αριστείων στους μαθητές των Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Μαθηματικών κατά την προηγούμενη σχολική Χρονιά.
Την εκδήλωση οργάνωσαν από κοινού το Παράρτημα Εύβοιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και οι Α/θμια & Β/θμια Σχολ. Επιτροπές του  Δήμου  Κύμης Αλιβερίου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του παρατήματος Εύβοιας της ΕΜΕ κ. Γ. ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ
 Στους μαθητές και τους γονείς μίλησε με Θέμα : τα μαθηματικά και η Τέχνη (Τα μαγικά τετράγωνα ) ο μαθηματικός και συγγραφέας κ.ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Στον χαιρετισμό του ,  ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Παιδείας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου  ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ συνεχάρη τα μέλη της ΕΜΕ του Νομού μας για  τον συντονισμό της εκδήλωσης καθώς και τους μαθητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ο <<Μικρός Ευκλείδης>> ,τονίζοντας ότι, η διάκριση των μαθητών μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο.
 Χαιρετισμό ,εκ μέρους του ΠροΪστάμενου της Α/θμιας Εκπ/σης Νόμου Εύβοιας Κ ΖΑΜΙΑΝΙΤΗ Κ. μετέφερε η Δ/ντρια του Δ.Σχ. Δύστου κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΙΚ.
Την απονομή στους μαθητές έκαναν οι παρευρισκόμενοι  κ Αντ/δήμαρχοι Αλιβερίου
:Κοι ΜΠΟΚΑΡΗΣ Γ.-ΜΠΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚ.  & ο Αντ/δήμαρχος Δ.Ε. Αυλώνος ΚΟΥΚΗΣ ΙΩΑΝΝ. οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής.
Τα ονόματα των βραβευθέντων μαθητών και τα σχολεία τους είναι :
ΤΑΞΗ  Ε  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
1ο Δημοτικό Σχ.  Κύμης  : ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ &΄ ΧΟΥΡΙ ΙΩΒ            
1ο Δημοτικό Σχ. Αλιβερίου: ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ &΄ ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2ο Δημοτικό Σχ.  Κύμης : ΛΑΜΠΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  - ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
                                             ΤΑΜΒΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  -  ΦΙΣΚΑΤΟΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   
2ο Δημοτικό Σχ.  Αλιβερίου : ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΚΑΒΒΑΘΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
                                                       ΚΙΟΥΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΡΕΤΣΑΣ ΚΩΝ.- ΠΟΔΑΡΑ ΣΤΕΛΛΑ         
3ο Δημοτικό Σχ. Αλιβερίου: ΠΟΓΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ     
Δημοτικό Σχολείο Βέλους : ΜΕΓΑΡΙΤΗ     ΖΩΗ - ΑΝΑΤΟΛΗ
Δημοτικό Σχολείο Δύστου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ         
Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου: ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Λουκά :ΚΑΔΔΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη:  ΠΑΤΤΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ
Δημοτικό Σχ. Αυλωναρίου:   ΣΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ  -   ΚΟΣΣΥΦΑ ΘΕΟΔΩΡΑ - 
                                                   ΚΑΡΑΠΑΣ   ΧΑΡ. -     ΓΚΙΚΑΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ             
Δημοτικό Σχολείο Κονιστρών :ΞΥΡΑΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΟΡΡΟΣ        ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
ΤΑΞΗ    ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
1ο Δημοτικό Σχ.  Κύμης:  ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΤΣΟΤΣΟΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ             
1ο Δημοτικό Σχ.Αλιβερίου :ΚΙΟΥΣΗ ΑΛΚΙΣΤΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ &  ΣΕΦΕΡΛΗ        ΘΕΚΛΗ 
2ο Δημοτικό Σχ.Αλιβερίου: ΑΝΤΩΝΙΟΥ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ &΄ ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2ο Δημοτικό Σχ. Κύμης : ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ &΄  ΤΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
3ο Δημοτικό Σχ. Αλιβερίου:  ΚΑΓΚΕΛΗ     ΜΑΡΙΑ
Δημοτικό Σχ. Αγίου Ιωάννη : ΠΑΤΤΑ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ          
Δημοτικό Σχ. Βέλους: ΡΑΠΤΗΣ ΕΥΑ.-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δημοτικό Σχολείο Δύστου ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ- ΗΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-                                          ΗΛΙΑ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ -  ΛΑΘΟΥΡΑ            ΚΑΛΛΙΟΠΗ - ΣΕΝΙ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 
Δημοτικό Σχ. Αυλωναρίου: ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗ               ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ  
Δημοτικό Σχ.Νεοχωρίου : ΜΥΛΩΝΑ         ΡΟΔΑΝΘΗ         
Δημοτικό Σχ. Αγίου Λουκά : ΜΠΑΝΟΥ ΕΛΕΝΗ      &΄ ΤΑΜΒΑΚΟΥ   ΙΩΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
Δημοτικό Σχ. Κονιστρών : ΖΕΡΒΑ ΒΛΑΣΙΑ ΕΙΡΗΝΗ &΄ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Β΄ Γυμνασίου
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ : ΣΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ           Γ΄   Γυμνασίου
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ:  ΒΑΛΒΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ      
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ : ΜΑΓΕΙΡΑΣ         ΧΡΗΣΤΟΣ
Γ΄  Λυκείου        
2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ:  ΠΑΤΤΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Θωμάς: Η τρομοκρατία Μπουραντά δεν θα περάσει.

«Νέοι Ορίζοντες Δήμου Κύμης Αλιβερίου»                                    30-5-2017

ΥΠΟΒΑΘΜΗΣΕ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΙΜΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ! ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ.
ΔΙΟΙΚΕΙ ΔΙΧΑΖΟΝΤΑΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΝΤΑΣ, ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗΚΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΕΟΝ  ΕΧΕΙ «ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ»……

Το είδαμε και αυτό.
Με την 674/2017 απόφαση του, ο Δήμαρχος Αθανάσιος Μπουραντάς, τιμώρησε με στέρηση 30% του μισθού του, τον υπάλληλο που άφησε στο κατακρεουργημένο ΚΕΠ Αυλωναρίου.
Να επισημάνομε αρχικά, ότι από το 1998, χρονιά δημιουργίας των Καποδιστριακών  Δήμων, μέχρι και σήμερα, είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος επιβάλλει στέρηση μισθού σε υπάλληλο. Όλα αυτά τα χρόνια, κανένας, μα κανένας από τους Δημάρχους που υπηρέτησαν τους Καποδιστριακούς Δήμους και τον Καλλικρατικό Δήμο δεν επέβαλλε ποτέ ποινή μισθού σε υπάλληλο. Γιατί όλοι οι Δήμαρχοι έβλεπαν ως συνεργάτες τους υπαλλήλους και στηρίζονταν στην ευσυνειδησία τους.
Γιατί επεβλήθη η ποινή;
Προφανώς για να δικαιολογήσει ο Δήμαρχος την  υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει το ΚΕΠ Αυλώνος, μετά την χωρίς χρονικό προσδιορισμό παράνομη μετάθεση της υπαλλήλου του στο Αλιβέρι.   Αντί να διορθώσει την πολιτική του,   επαναφέροντας την κανονικότητα στο ΚΕΠ Αυλώνος και ανακαλώντας την παράνομη και παράλογη απόφαση του, τιμωρεί τον μοναδικό υπάλληλο, που, κατά γενική ομολογία και παραδοχή, είναι από τους καλλίτερους υπαλλήλους του Δήμου. Τα «ρίχνει» στον υπάλληλο για να καλύψει την ανικανότητα του. Δεν φταίει ο δήμαρχος που διέλυσε το καλλίτερο και αποδοτικότερο ΚΕΠ με την μετάθεση της μίας υπαλλήλου. Φταίει ο μοναδικός υπάλληλος που παρέμεινε στο ΚΕΠ και έχει το θράσος να ζητά και 24ωρη άδεια.  
Πως επεβλήθη η ποινή;
Με την δημιουργία  φατριών ανάμεσα στους υπαλλήλους, με την  χρησιμοποίηση συναδέλφων αντίθετα σε συναδέλφους, με δικαιολογίες ευτελείς και ανάξιες. Αξίζει ιδιαίτερης προσοχής το σημείο αυτό, γιατί δείχνει τον τρόπο και τις μεθόδους της διοίκησης Μπουραντά, που με μία λέξη χαρακτηρίζονται ως αυταρχικές.
Είμαστε στο πλευρό και του συγκεκριμένου και όλων των ευσυνείδητων υπαλλήλων του Δήμου.

Η τρομοκρατία Μπουραντά δεν θα περάσει

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο TEDxChalkida το Σάββατο 27 Μαΐου

Δελτίο Τύπου
Χαλκίδα, 29/5/2017

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο TEDxChalkida το Σάββατο 27 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Όσοι το παρακολούθησαν έζησαν μια πραγματικά ολοκληρωμένη και ξεχωριστή εμπειρία. Στις 16.30 μικροί μουσικοί της σχολής παραδοσιακής μουσικής «Γέφυρες» σήμαναν την έναρξη του event και της πρώτης ενότητας με τίτλο "Μεταμόρφωση", με ένα αξέχαστο κομμάτι της χαλκιδαίας Σωτηρίας Μπέλλου. Έπειτα τη σκυτάλη έλαβε ο ευβοιώτης παρουσιαστής του 2ου TEDxChalkida, Χρήστος Κιούσης ο οποίος, με το δικό του μοναδικό τρόπο, ενορχήστρωσε όλη τη βραδιά.

Θέμα του φετινού TEDxChalkida ήταν η «Εξέλιξη» ή αλλιώς EXEΛΙΧΙΣ. Η έννοια αυτή διέτρεξε όλες τις ομιλίες και οι ομιλητές μετέδωσαν τη δική τους "εξελικτική" εμπειρία.
Πρώτη ομιλία αυτή της Βασιλικής Δανέλη-Μυλωνά, ιδρύτρια και πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, η οποία εξήγησε πώς ένα τραγικό γεγονός, αυτό του άδικου χαμού του γιου της σε ηλικία 22 ετών από τροχαίο ατύχημα, μπορεί να εξελιχθεί σε αγάπη και φροντίδα για τον συνάνθρωπο.
Ακολούθησε ο Chef του Τζανείου Νοσοκομείου, Ιάκωβος Απέργης που μίλησε για την «ηθική τράπεζα» και πως κατάφερε να καταργήσει το «νοσοκομειακό φαγητό». Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον Ιάκωβο Απέργη, "εξέλιξη" είναι να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις καμία ανταπόδοση.
Τρίτη σε σειρά ομιλήτρια ήταν η γλωσσολόγος Κατερίνα Πάστρα, η οποία συνέδεσε την εξέλιξη της γλώσσας μέσα από την κίνηση και τη συμπεριφορά.
Η πρώτη ενότητα, έκλεισε με τον επιχειρηματία Σταύρο Μεσσήνη σύμφωνα με τον οποίο, η εξέλιξη της επιχειρηματικότητας από την εποχή των Νεάντερταλ μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα ταξίδι που περιλαμβάνει ρίσκο, απόδοση, έναν καρχαρία, μια παγοποιία και πολύ λεμονάδα!!
Η δεύτερη ενότητα με τίτλο "Αναγέννηση" μετατρέπει τη σκηνή του TEDxChalkida, με τη συμμετοχή του κοινού, σε μια ψυχοδραματική σκηνή με τον Ιατρό Στέλιο Λαγαράκη να συντονίζει μια mini – συνεδρία ψυχοδραματικής ψυχοθεραπείας.

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής Πληροφορικής Εμμανουήλ Γιανακουδάκης υποστηρίζοντας πως ο άνθρωπος είναι γεννημένος να διαπρέπει σε έναν ή περισσότερους τομείς, τονίζει την ηθική υποχρέωση που έχουμε να ανακαλύψουμε το ταλέντο μας και τις επαγγελματικές μας κλίσεις με σκοπό την εξέλιξή μας.
Έπειτα στη σκηνή βρέθηκαν οι αδελφές Ζωή και Νίκη Μοσκοφόγλου, για τις οποίες εξέλιξη στο design σημαίνει να είσαι προετοιμασμένος για την αλλαγή και να αγκαλιάζεις τις προκλήσεις. Όπως και στο μάρμαρο με τα σημεία ρήξης του, έτσι και στη ζωή, εξελισσόμαστε μέσω της παρατήρησης και του πειραματισμού αλλά κυρίως μέσω της αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε.
Η δεύτερη ενότητα ολοκληρώθηκε με τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος διερωτάται αν η ιστορία είναι κυκλική ή γραμμική προς τα εμπρός και πώς εξελίσσονται οι κοινωνίες. Η κοινωνική εξέλιξη, πάντως, εξαρτάται από την αντίληψη μας γι’αυτήν.
Η τελευταία ενότητα του 2ου TEDxChalkida με τίτλο "Πτήση" ανοίγει με τον loop artist Αντώνη Βλάχο. Ο μουσικός και τραγουδιστής παρουσιάζει τραγούδια σε live looping και μας εξηγεί πώς προκαλεί την μουσική εξέλιξη μέσω της τεχνολογικής έρευνας.
Τη μουσική ανάπαυλα ακολούθησε η ομιλία της δημοσιογράφου Ειρήνης Νικολοπούλου μέσα από ένα κινηματογραφικό ταξίδι εξέλιξης από τη μεγάλη οθόνη του σινεμά του πατέρα της στη μικρή της τηλεόρασης, όπου εργάστηκε για 27 χρόνια, και στη μικρότερη οθόνη του tablet, που σήμερα δεν αποχωρίζεται ούτε λεπτό.
Αμέσως μετά, ο Δρ. Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός και επικεφαλής της ομάδας έρευνας της IBM Ευάγγελος Ελευθερίου,  μίλησε για τα νευρωνικά δίκτυα και συστήματα και εξήγησε πώς μιμούμενοι τη φύση μπορούμε να φέρουμε την εξέλιξη και να δημιουργήσουμε ενεργειακά αποδοτικές υπολογιστικές μηχανές.
Τελευταία ομιλία για το 2ο TEDxChalkida αυτή του διεθνούς μπασκετμπολίστα Θοδωρή Παπαλουκά. Ο άσσος του μπάσκετ μας μίλησε για το πως αυτός βίωσε την εξέλιξη από το μικρό συνοικιακό γήπεδο στην κορυφή του αθλητικού κόσμου.
Πέραν, όμως, των ομιλητών το 2ο TEDxChalkida φιλοξένησε έργα σημαντικών καλλιτεχνών στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονης τέχνης "re-View", καθώς και άλλα δρώμενα.
Για την υλοποίηση της μοναδικής αυτής εμπειρίας εκφράζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές και τους χορηγούς, που μερίμνησαν τόσο για την οργανωτική υποστήριξη όσο και για την πραγματοποίηση γευστικών διαλλειμάτων και ενός υπέροχου party, αντίστοιχα.
Τις ομιλίες του 2ου TEDxChalkida μπορείτε να παρακολουθήσετε  στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/CUm8nvHNnC8
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxChalkida:
http://tedxchalkida.com
https://www.facebook.com/tedxchalkida/
https://www.instagram.com/tedxchalkida/
https://www.youtube.com/channel/UCwnlXu5Wvrxiv3oAxRY4m_A
Η Ομάδα του TEDxChalkida

Ο Θωμάς αμφισβητεί το Πόρισμα: "Ο Ελεγκτής συνέταξε το πόρισμα στα γραφεία του Δήμου λαμβάνοντας ενημέρωση μόνο από τον Γκοσιμίδα"!!!

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 
              
ΚΥΜΗ 29-5-2017

 ΠΕΡΙ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…
    -  ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
- ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΕΚΔΟΘΕΙ.
- Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΓΚΟΣΙΜΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ».
- ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ- ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ… ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ.
-ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΔΙΕΤΑΞΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ.
Όλα αυτά όμως έχουν γίνει δημοσίως γνωστά από τον Δ. Θωμά από την πρώτη μέρα που παρέδωσε τον Δήμο στην διοίκηση Μπουραντά και δεκάδες φορές από τότε μέχρι σήμερα.
O Γιάννης Γκοσιμίδας έχει εδώ και μέρες το πόρισμα στα χέρια του και περιφέρεται       θριαμβολογώντας από «γραφείο» σε «γραφείο» και από «καφενείο» σε «καφενείο», προκειμένου να το «εξαργυρώσει», ενώ εμείς δεν το έχομε καν λάβει ακόμη πλήρες!
Μετά απ όλα αυτά ας κάνουμε και εμείς μια πρώτη δημόσια τοποθέτηση για το θέμα.
Με ένα πόρισμα αναφορικά με τα οικονομικά του Δήμου την περίοδο της προηγούμενης θητείας του Δ. Θωμά, το οποίο συντάχθηκε από ελεγκτή του Υπουργείου Οικονομικών μετά από τρείς (3) μηνυτήριες αναφορές του κ. Μπουραντά, Δημοτικών Συμβούλων και Προέδρων τοπικών κοινοτήτων του συνδυασμού του, (εκ των οποίων οι δύο αφού ελέγχθηκαν τέθηκαν στο αρχείο από την Δικαιοσύνη), επιχειρεί πλέον η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου μέσω «διαρροών» προς τα ΜΜΕ προς το παρόν και με ανακοινώσεις- φανφάρες που προφανώς θα εκδώσει στο μέλλον, να καλύψει την πρωτοφανή απραξία της στο Δήμο μας και ταυτόχρονα να πλήξει, σε επικοινωνιακό επίπεδο, τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, καθώς σε νομικό επίπεδο είναι αδύνατον να πληγεί, κάτι που προκύπτει ακόμη και από το ίδιο το πόρισμα.
Η σύνταξη του πορίσματος έγινε στα γραφεία του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, με μοναδικό τροφοδότη εγγράφων, τα οποία επικαλείται ο ελεγκτής, τους ανθρώπους της σημερινής Δημοτικής Αρχής προεξέχοντος του Γιάννη Γκοσιμίδα, με τους οποίους συνεργάστηκε ατέλειωτες ώρες πίσω από κλειστές πόρτες.
Μάλιστα, στις οχλήσεις του Δ. Θωμά προκειμένου να συναντηθούν με τον ελεγκτή και να του δώσει και τις δικές του απαντήσεις και διευκρινήσεις στα διερευνώμενα, ο πρώην Δήμαρχος συνάντησε συστηματική άρνηση. Προκειμένου όμως να δοθεί το στίγμα της "αντικειμενικής" έρευνας, στάλθηκε στον Δ. Θωμά και σε συνεργάτες του ένα γενικόλογο ερωτηματολόγιο, το οποίο φυσικά απαντήθηκε, ώστε να υπάρχει το άλλοθι(;) ότι ερωτήθηκε και η άλλη πλευρά.
Παρά τις μεθοδεύσεις ωστόσο από το πόρισμα επί της ουσίας προκύπτουν τα πιο κάτω:
--Τυπικές ελλείψεις και παρατυπίες, οι οποίες όμως ήταν λίαν αναγκαίες, προκειμένου να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις και να λειτουργήσει ο Δήμος ο οποίος βρισκόταν σε άθλια κατάσταση κατά την ημέρα ανάληψης της ευθύνης από τον Δημήτρη Θωμά και τους συνεργάτες του.
–-Να δοθούν λύσεις μέσα από τα «εντέλλεσθε» σε μια περίοδο που δεν υπήρχε εγκεκριμένος προϋπολογισμός, προκειμένου να προμηθευτεί ο Δήμος με τα απαραίτητα καύσιμα και ανταλλακτικά των αυτοκινήτων του, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των Σχολείων, να λυθούν προβλήματα στην αγροτική οδοποιία, τις δράσεις πυροπροστασίας, τον ηλεκτροφωτισμό κτλ. Θέματα για τα οποία η σημερινή Δημοτική αρχή επιδεικνύει μια πρωτόγνωρη απραξία.   
-- Παράτυπη μερική απασχόληση εργατικού προσωπικού από τον Δήμο και την ΔΕΥΑΚΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές ανάγκες τους, λόγω σοβαρής έλλειψης μόνιμου προσωπικού.
--Έργα της ΔΕΥΑΚΑ που υποτίθεται δεν έγιναν μόνο και μόνο επειδή το δήλωσαν κάποιοι από του Προέδρους του συνδυασμού Μπουραντά, δίχως να ερωτηθεί ο πρώην Δήμαρχος τι έχει να αναφέρει επί αυτών των ένορκων καταγγελιών, οι οποίες δεν τέθηκαν υπόψη του από τον διενεργήσαντα τον οικονομικό έλεγχο!
Όλα αυτά όμως έχουν γίνει δημοσίως γνωστά από τον Δ. Θωμά από την πρώτη μέρα που παρέδωσε τον Δήμο στην διοίκηση Μπουραντά και δεκάδες φορές από τότε μέχρι σήμερα.
Είναι προφανές ότι, το πόρισμα καταλογισμού ευθυνών στον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, θα καταπέσει μετά την όποια δικαστική διερεύνηση. Ωστόσο, καθώς ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλος, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει το μεσοδιάστημα, μόνο και μόνο για να καλύψει την δική της ανεπανάληπτη απραξία στο Δήμο.
Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο συνεργάτης του Δημάρχου Γιάννης Γκοσιμίδας έχει εδώ και μέρες το πόρισμα στα χέρια και περιφέρεται θριαμβολογώντας από «γραφείο» σε «γραφείο» και από «καφενείο» σε «καφενείο», προκειμένου να το «εξαργυρώσει».
Οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, δηλώνουν ξεκάθαρα για άλλη μια φορά, ότι θα σταθούν απέναντι σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης της θητείας τους στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.
Το πόρισμα των ελεγκτών κατατέθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και πλέον αναμένουμε την αξιολόγησή του από αυτές. Σε εμάς δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως γνωστό και έχουμε αιτηθεί να το παραλάβουμε. Αφού κληθούμε και λάβουμε πλήρη γνώση του φακέλου, θα απαντήσουμε πλήρως και τεκμηριωμένα επί των όποιων αιτιάσεων, παρέχοντας τις απαιτούμενες εξηγήσεις.
Η αποσπασματική επιλογή και δημοσιοποίηση λίγων γραμμών από ένα πολυσέλιδο πόρισμα στρεβλώνει την αλήθεια, δημιουργεί κακές εντυπώσεις, ενώ συνάμα είναι προφανές ότι αποσκοπεί όχι φυσικά στην ενημέρωση, αλλά αντίθετα στην παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.  
Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Συνετό θα ήταν όλοι ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ να επιδείξουν υπομονή και πίστη στην δικαστική κρίση, η οποία κρίνει με βάση τα στοιχεία και το αποδεικτικό υλικό και όχι με όρους δημοσιότητας και εντυπωσιασμού.
Προσωπικά δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν έχω να κρύψω ή να φοβηθώ κανέναν απολύτως έλεγχο. Η περιουσιακή κατάσταση και τα εισοδήματά μου, είναι γνωστά, έχουν δηλωθεί στο “Πόθεν Έσχες” και έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο όπως επιτάσσει η σχετική νομοθεσία. Στο τέλος όχι μόνο δεν απέκτησα, αλλά απομείωσα περιουσία μου. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που το «παίζουν» ακόμη «τιμητές».
ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ

ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ