Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Στουπής: Μετά την απόφαση του ΣΤΕ για την καύση του RDF η Πολιτεία να εγγυηθεί την υγεία των κατοίκων του Αλιβερίου

Σε δήλωσή του με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για την προσφυγή των κατοίκων της Περιοχής Αλιβερίου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενάντια στην καύση του RDF από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ, ο επικεφαλής κ. Νίκος Στουπής τονίζει:
Η απόφαση του ΣΤΕ να κρίνει νόμιμη την καύση του RDF στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Αλιβέρι,δεν την απαλλάσσει από τις περιβαλλοντικές της ευθύνες
Ο ΔΗΜΟΣ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΚΘΕΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Με πανομοιότυπο  εμπαθές κείμενο διαρροής στα ΜΜΕ –προφανώς από «κύκλους»  που εξυπηρετούν μέσω αυτούτα συμφέροντά τους -και χωρίς
καθαρογραμμένη την απόφαση και δημοσιευμένο το σκεπτικό που την συνοδεύει, έγινε γνωστό ότι το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄αριθμό. 2465/2017 απόφασή του έκρινε νόμιμη την καύση του RDF στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Αλιβέρι, θέτοντας ένα τέλος(;) στον δεκαετή κύκλο πολύμορφης, σκληρής  αντιπαράθεσης για να μη τεθούν τα κέρδη της εταιρείας πάνω από τις ζωές των ανθρώπων, με πρωταγωνιστές τους απλούς ανθρώπους της Περιοχής.
Μπορεί  το ΣτΕμε την απόφασή του να «δικαίωσε»,μέσω της νομικής του προσέγγισης ,τα  την πολυεθνική τσιμεντοβιομηχανία. Μπορεί   να μην υιοθέτησε τις τεκμηριωμένες ενστάσεις και να απέρριψε ως «εσφαλμένες» τις προβαλλόμενες αιτιάσεις  της τοπικής κοινωνίας και όλων των φορέων της, της πρωτοβάθμιας (όλοι οι Δήμοι της Περιοχής ) και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, της τεχνικής και επιστημονικής κοινότητας.
Η πραγματικότητα  όμως θα συνεχίσει να είναι αμείλικτη:
---Σε μια καμινάδα που δεν διαθέτει το απαιτούμενο ύψος αφού δεν κατασκευάστηκε για αυτή τη δουλειά.                                                                                                                               ---Σε αμφισβητούμενες θερμοκρασίες καύσης. ---Με ατυποποίητα σκουπίδια ασταθούς  σύστασης, και πολλέςφορές χωρίς πιστοποίηση---Με αμφισβητούμενους ως προς την θεσμική τους συγκέντρωση αλλά και ως προς την επάνδρωσή τους μηχανισμούς ελέγχου .                                                      
 ---Με μια ανάλγητη όπως έδειξε η εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια  εταιρεία που όχι μόνο δεν έδειξε «κοινωνική ευθύνη» αλλά προσέβαλε βάναυσα την τοπική κοινωνία επιμένοντας σε ένα γενικευμένο πείραμα μόνο και μόνο για να αυξήσει τα κέρδη της,                                                
 Ο ΘΑΝΑΤΗΦΌΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΞΙΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΥΡΑΝΙΩΝ ΘΑ ΕΛΟΧΕΥΕΙ.
Την ίδια στιγμή βέβαια οι δικαστές προφανώς και δεν θα μπορούσαν με νομικό σκεπτικό να ερμηνεύσουν την συνεργιστική δράση των «αφανών» αιωρούμενων σωματιδίων  της καύσης και του πετ κωκ.                                                                                                                  
Μπορεί μετά την συγκεκριμένη απόφαση κάποιοι να μην κρατιούνται καινα διαδίδουν ήδη πως η περιοχή μας, και με τη βούλα «ΣΤΕ», έγινε ξαφνικά περιβαλλοντικός Παράδεισος. Οι «γείτονες» κάτοικοι όμως θα συνεχίσουν να νοιώθουν με τραγικό τρόπο στα σωθικά τους τα «αγαθά» της συμβίωσης με την τσιμεντοβιομηχανία που από εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου μετατράπηκε σε αποτεφρωτήρα σκουπιδιών.
Σήμερα μπορεί να ολοκληρώθηκε η φάση της χρήσης των ένδικων μέσων. Η κούραση, η απογοήτευση, η βουβή οργή των ανθρώπων, μπορεί,  να κυριαρχούν στις συνειδήσεις των ανθρώπων που βιώνουν με ‘έντονο τρόπο τις συνέπειες της κρίσης.
Όμως ΤΗ ΖΩΉ ΜΑΣ δεν θα τους την χαρίσουμε.
Τώρα ήρθε η ώρα των πολιτικών θεσμών να κάνουν όσα αγνοούσαν ,παρέλειψαν, ή δεν σκέφτηκαν:
Ο Δήμος να αφήσει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και του αναχώματος της αγωνιστικής συνείδησης των ανθρώπων
Η Περιφέρεια αν πραγματικά πίστευε αυτό που μαζί μας υπερασπίστηκε ,να οργανώσει , να επιτελέσει και να διασφαλίσει με απόλυτη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τον ελεγκτικό της ρόλο
Η Κυβέρνηση,
• Να μην κρυφτεί πίσω από την δικαστική απόφαση και να επιστρέψει στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και εξαγγελίες .
•   Να παρέμβει για την ανοιχτή εναπόθεση του πετκωκ.
•  Να εκπονήσει τις περιβόητες μελέτες των Στρατηγικών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και την Επιδημιολογική Μελέτη για την περιοχή του Αλιβερίου.
•  Να προχωρήσει σε όλους τους νόμιμους και ουσιαστικούς ελέγχους.
•  Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων.

Ο λαός  της Περιοχής θα είναι σε επιφυλακή και θα υπερασπιστεί το δικαίωμά του στη ζωή και σε καθαρό περιβάλλον κρίνοντας αυστηρά «πραγματικούς φίλους» και «εχθρούς».
ΑΛΙΒΕΡΙ 14/10/2017





Αύριο στην Χαλκίδα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ομιλία στο LUCY στις 6 το απόγευμα


Και ο Γιώργος Καμίνης πέρασε από την Χαλκίδα στις 4 Οκτώβρη

Στις 4 Οκτώβρη επισκέφθηκε την Χαλκίδα ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος Ηγέτης της ενιαίας Κεντροαριστεράς και συναντήθηκε με πολίτες και φίλους του καθώς και στελέχη της παράταξης στο Διοικητήριο της Χαλκίδας. Τον υποδέχθηκε και τον προσφώνησε ο Δήμαρχος της Χαλκίδας ενώ παρόντες ήταν ο Πρώην Βουλευτής Εύβοιας κ. Συμεών Κεδίκογλου,  η Μίνα Παπαναστασίου, πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιώργος Κατσιμπάρδης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Καπελέρης, ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Μπουραντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας Γιώργος Μπαντούνας και αρκετοί αυτοδιοικητικοί του νομού.
Ο Γιώργος Καμίνης ανέπτυξε τις θέσεις του και στην συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις και συζήτησε με τους παριστάμενους. Στην ομιλία του μεταξύ των άλλων υπενθύμισε ότι:
«H Νέα Δημοκρατία, με την ίδια ανευθυνότητα που χρεοκόπησε τη χώρα, όταν η δημοκρατική παράταξη προσπαθούσε να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη κρίση, διοργάνωνε «Ζάππεια» και υποσχόταν μηδενισμό των ελλειμμάτων.»  και ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους η προοδευτική παράταξη πρέπει να ενωθεί, να ανανεωθεί και να ξαναγίνει μεγάλη πολιτική δύναμη για να οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση.



Η Φώφη Γεννηματά στο Αλιβέρι και στην Χαλκίδα στις 3 Οκτώβρη.


Την Τρίτη 3 Οκτώβρη επισκέφθηκε την Χαλκίδα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την Ηγεσία της ενιαίας Κεντροαριστεράς. Την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης και στελέχη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης. Στην ομιλία της στο Θέατρο Παπαδημητρίου μεταξύ των άλλων είπε: "Από την Χαλκίδα, επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά και θα ακουστεί σε κάθε γωνία της Ελλάδας: Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ, για να πρωταγωνιστήσει.»

Προηγουμένως είχε επισκεφθεί το Αλιβέρι όπου την υποδέχθηκα ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς και μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Οι δεσμοί της Φωφης Γεννηματά και του Δημάρχου Αλιβερίου είναι στενοί από την εποχή που ήταν και οι δύο στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.


Δωρεάν Ιατρικές εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου


Εκλογές για τον Νέο Φορέα της Κεντροαριστεράς: Κάλεσμα στους Εθελοντές

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής  του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα κεντροαριστεράς διεξάγεται στις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017.
Τονίζεται ότι η συνδρομή στην οργάνωση των εκλογών είναι εθελοντική και όσοι επιθυμούν να στελεχώσουν τις Εφορευτικές Επιτροπές μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΑΕΔΔ www.dpekloges.gr, και να συμπληρώσουν την σχετική  φόρμα ακολουθώντας τις εκεί οδηγίες.
Καλούμε κάθε πολίτη, που θέλει να μετέχει και ως εθελοντής στη διοργάνωση των εκλογών, ως μέλος  εφορευτικής επιτροπής, ως χειριστής Η/Υ, ως γραμματειακή υποστήριξη να μην διστάσει να το δηλώσει ΤΩΡΑ συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής εθελοντή(https://dpekloges.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83/)
επιλέγοντας αυτό που μπορεί και θέλει να κάνει.
ΕΙΣΑΙ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ  ΔΗΛΩΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
• Εγγυήσου με την παρουσία σου και τη συμβολή σου ότι όλα θα γίνουν σωστά, δημοκρατικά και με διαφάνεια.
•   Συμπλήρωσε τη φόρμα εθελοντών και δήλωσε αυτό που μπορείς και θέλεις να κάνεις.
•    Αν είσαι δικηγόρος και μπορείς να συμβάλεις με την ιδιότητα αυτή στην εκλογική διαδικασία δήλωσε το.
•Αν έχεις εξοικείωση με τους υπολογιστές και μπορείς να χειρίζεσαι τάμπλετ υπάρχει πολύ σημαντική δουλειά  για σένα τη μέρα των εκλογών και μια ανταμοιβή-έκπληξη.
•   Αν είσαι άτομο με οργανωτικές ικανότητες υπάρχει μεγάλη ανάγκη για σένα. 
• Αν σκεφτείς εσύ κάτι το οποίο μπορείς να προσφέρεις  και σου αρέσει, σημείωσε το.

Αφού θα έχεις συμπληρώσει τη φόρμα  θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου για να τις λεπτομέρειες της συμμετοχής σου.
ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ
Η συμμετοχή είναι το πρώτο βήμα για να κτίσουμε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη.

Υπεύθυνος – Εκπρόσωπος της ΑΕΔΔ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Δημήτρης Ι. Κατσούλης
Δικηγόρος
Τέως Δήμαρχος Αυλώνος Ευβοίας


Εμβατήριο Νίκης Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 στην Χαλκίδα


Γιώργος Μητροπέτρος: Ευχαριστούμε την Περιφέρεια



Η ηγεσία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο περίπτερο της Filevia. Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο Γιώργος Κελαιδιτης πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και ο Θεμις Χειμάρας Αντ/ρχης δήλωσαν fan των προϊόντων μας.!. Χωρίς την δική τους στήριξη δεν θα είμαστε στην Έκθεση.. Ευχαριστούμε και... πάντα τέτοια και καλύτερα !

Η Σκύρος στους 100 καλύτερους πράσινους προορισμούς



Μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις έλαβε η Σκύρος καθώς βραβεύτηκε ως ένας από τους 100 κορυφαίους πράσινους προορισμούς στον κόσμο, ανάμεσα σε 155 υποψηφίους από 57 Χώρες στον διαγωνισμό «TOP 100 SUSTAINABLE DESTINATIONS» που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Εstoril της Πορτογαλίας.
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στα βραβεία ήταν οι υποψήφιοι να πληρούν τα 15 βασικά κριτήρια του Προτύπου των «Green Destinations». Όλοι οι υποψήφιοι αξιολογήθηκαν από ειδικούς από την ομάδα των «Green Destinations Top 100» και από τα μέλη της ειδικής επιτροπής του πάνελ του Top 100 που περιλαμβάνει περισσότερους από 60 ειδικούς στο βιώσιμο τουρισμό.
Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το ετήσιο συνέδριο / φεστιβάλ «GREEN FEST» στο Εstoril του Δήμου Cascais της Πορτογαλίας που διήρκησε τρείς ημέρες, όπου κατά την διάρκεια των εργασιών του δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκομένους εκπροσώπους του Δήμου να ανταλλάξουν απόψεις και προτάσεις συνεργασίας τόσο με εκπροσώπους άλλων προορισμών όσο και με φορείς τεχνογνωσίας για καλές πρακτικές που θα ενδιέφεραν την Σκύρο.
Το εν λόγω συνέδριο αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός για την αειφορία καθώς προσελκύει 4.000 έως 6.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.
Στην βράβευση συμμετείχε από την Ελλάδα μόνο ο Δήμος Σκύρου παρουσία του Δημάρχου Σκύρου κ.Χαζηγιαννάκη Ε.Μιλτιάδη , ο οποίος παρουσίασε τις πράσινες πρακτικές του Δήμου ως ομιλητής στην ενότητα «Παγκόσμιος Τουρισμός–Επιτυχημένα παραδείγματα αειφόρων προορισμών», με θέμα: «Σκύρος: Ένα ταξίδι προς ένα βιώσιμο τρόπο ζωής». Τον Δήμαρχο συνόδευσε στο συνέδριο ο Συντονιστής Αειφορίας για τον Δήμο Σκύρου στο πλαίσιο του «TOP 100», Δρ. Ιωάννης Παππάς.
Μετά την τελετή βράβευσης ο κ.Δήμαρχος τόνισε πως :«η βράβευση της Σκύρου είναι μια σημαντική αναγνώριση όλων των προσπαθειών όλων αυτών των χρόνων από πολλούς ανθρώπους οι οποίοι συνετέλεσαν στο να αναγνωριστεί η Σκύρος ως ένας μοναδικός προορισμός στο Αιγαίο. Η συνεργασία πολλών ανθρώπων, η στόχευση σε ένα όραμα ανάπτυξης με σεβασμό στο άνθρωπο και το περιβάλλον φέρνουν πάντα αποτελέσματα και θα συνεχιστούν. Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους να επισκεφτούν την Σκύρο για να δουν από κοντά έναν προορισμό που σέβεται το επισκέπτη, προστατεύει την βιοποικιλότητα και στηρίζει την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό. Η Σκύρος θα συνεχίσει πιο εντατικά το έργο αυτό και γρήγορα θα παρουσιάσουμε νέα αποτελέσματα, που θα στηρίζουν την αυθεντική εμπειρία του επισκέπτη αλλά και την τοπική κοινωνία και κουλτούρα».

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 στο παλιό Παλάτι του Βασιλιά της Πορτογαλίας στο Cascais, όπου δόθηκε δεξίωση προς τιμήν όλων των παρευρισκομένων καθώς οι νικητές του διαγωνισμού «TOP 100 SUSTAINABLE DESTINATIONS» βρίσκονται ως ειδικοί καλεσμένοι στο «GREEN FEST».
Ανάμεσά στους παρευρισκομένους ήταν ο Υπουργός Τουρισμού της Δημοκρατίας του Κονγκό, ο πρόεδρος του «GREEN DESTINATION» παγκοσμίως και διοργανωτής όλου του συνεδρίου Albert Salmon, η Αντιπρόεδρος του «GREEN DESTINATION», εκπρόσωποι Χωρών, υπουργοί τουρισμού, εκπρόσωποι δήμων, περιφερειών, πάρκων και προστατευόμενων περιοχών
Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, το πρωί, οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν από τον Δήμαρχο της πόλης Torres Vedras μιας από τις νικήτριες πόλεις του «TOP 100» στο παλιό Δημαρχείο της πόλης.
Η Σκύρος λόγω της ιδιαίτερης φυσικής της ομορφιάς και της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας, βρίσκεται ήδη σε παγκόσμιες λίστες περιβαλλοντικής προστασίας, όπως το NATURA 2000.Σε συνδυασμό δε με την ως άνω διάκριση, το "πράσινο" νησί μας μπαίνει δυναμικά και με αξιώσεις στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Εκ του Δήμου

Αύριο Κυριακή μαζεύουμε κάστανα στον Καστανόλογγο της όχης

ANAKOINΩΣΗ


Την Κυριακή  22/10/2017 ανεβαίνουμε στον Καστανόλογγο της Όχης για να φροντίσουμε τα νεαρά φυτά καστανιάς και να μαζέψουμε κάστανα από τα οποία θα δημιουργήσουμε νέα φυτά.
Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να έχουν μαζί τους γάντια, κατάλληλα παπούτσια και ρούχα.
Μετάβαση με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Ώρα εκκίνησης: 8.00 π.μ από την πλατεία της Καρύστου.
Πληροφορίες: 6976816762

Για τον ΣΠΠΕΝΚ


Θανάσης Μπινιάρης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου με 26 θέματα

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών( αριθ. αποφ. 210/2014), θα γίνει στις 24  Οκτωβρίου 2017,  ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 με τα παρακάτω  θέματα της  ημερήσιας διάταξης:

1.   Έγκριση  Επιχειρησιακού  Σχεδίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
2.  Έγκριση  προμήθειας μεταχειρισμένων οχημάτων.
3.  Εκτέλεση της με αριθμό 203/2013 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας η οποία κατέστη τελεσίδικη με την με αριθμό 93/2015 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Ευβοίας και η οποία  απόφαση , αφορά οφειλή της ΔΕΠΑΤ για δεδουλευμένες αποδοχές για την   Κωνσταντίνα Μπαράκου και Σταυρούλα Μεγαρίτη.
4.Τροποποίηση της υπ. αριθ. 163/2017 ΑΔΣ σχετικά με την κατανομή προγράμματος πρόληψης  και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού.
5 Έγκριση της υπ΄αριθ. 177/2017 απόφασης της ΔΕΥΑΚΑ με θέμα : Έγκριση μελέτης προμήθειας καυσίμων ΔΕΥΑΚΑ έτους 2018 και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης . 
6.  Έγκριση των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 219 του ν. 4412/16.
7. Έγκριση  του 1ου Α.Π.Ε. για το έργο : ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ  ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ  ΔΡΟΜΩΝ Τ.Κ. ΚΟΣΚΙΝΩΝ.
8.Έγκριση ή μη της παράτασης προθεσμίας για το έργο : « Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Δ.Δ. Αλιβερίου».
9.            Έγκριση της υπ΄αριθ. 16/2017 μελέτης και Υποβολή Πρότασης  για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου « ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΑΣ Τ.Κ. ΟΚΤΩΝΙΑΣ».
10.          Έγκριση της υπ΄αριθ. 8/2017 μελέτης « Ασφαλτοστρώσεις  - Τσιμεντοστρώσεις δρόμων  Τ.Κ. Τραχηλίου» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου».
11.          Έγκριση της υπ΄αριθ. 7/2017 μελέτης « Βελτίωση βατότητας οδών στον οικισμό Παραμερίτες Τ.Κ. Αγ. Λουκά» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου».
12.          Έγκριση μεταβολής του σχήματος της σύμπραξης των αναδόχων της μελέτης «Πράξη εφαρμογής ΠΕ ΙΙ του Σχεδίου πόλεως Αλιβερίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου».
13.          Έγκριση κατανομής ΣΑΤΑ 2017.
14.          Μεταφορά διαθέσιμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250-Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/97 και Νο 260-Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
15.          Έγκριση και διάθεση πιστώσεων για δαπάνες Δεξιώσεων  και Εθνικών ή Τοπικών εορτών.
16.          Έγκριση και διάθεση πιστώσεων για την φωτογράφιση των πολιτιστικών μνημείων και των τουριστικών  αξιοθέατων του Δήμου μας και κατασκευή Ιστοσελίδας για προβολή αυτών.
17.          Έγκριση ή μη μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ίδρυση πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ¨ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε».
18 Έγκριση ή μη μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ίδρυση πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ¨ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε».
19.Έγκριση διοργάνωσης εκδηλώσεων – φιλοξενίας.
20.Έγκριση συμμετοχής του  Δήμου στην Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας
      ( Ε.Δ.Κ.Ε). 
21.  Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου , ως εγγυητής στη ρύθμιση  της ΔΕΥΑΚΑ για τις οφειλές της στη ΔΕΗ.
22.    Έγκριση της παρ. 2 της υπ. αριθ. 17/2017 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
23.          Αναδιάρθρωση Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚΑ.
24. Έγκριση διενέργειας της προμήθειας: α)προμήθεια καυσίμων για την κίνηση μεταφορικών μέσων Δ.Ε Κύμης-Κονιστρών β)προμήθεια λιπαντικών Δ.Ε Κύμης-Κονιστρών γ) προμήθεια καυσίμων για θέρμανση Δ.Ε Κύμης- Κονιστρών και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης της ανάθεσης.
25.          Έγκριση αιτήματος για προμήθεια απορριμματοφόρων.
26.          Ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Πρόεδρος
       Μπενάκης Ιωάννης





Νέα Δημοτική Κίνηση στο προσκήνιο.

ΟΜΑΔΑ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΔΗΜΟΥ  ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
                                          ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


                                                                                 Πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου

Ήρθε η ώρα πια!  Ωρίμασαν οι συνθήκες!  Οι καιροί το απαιτούν! Στο Δήμο Κύμης – Αλιβερί-ου, το νέο όραμα, οι σύγχρονες σημερινές αξίες, η πρόοδος και η ανάπτυξη  μπορούν να βρουν εφαρμογή. Στην νέα δύσκολη εποχή  , χρειάζεται μια νέου τύπου Δημοτική Αρχή με προοπτική και στόχο:
Να αντιπαλέψει κάθε τι παλιό, κουρασμένο και αναποτελεσματικό στο Δήμο μας.
Να δώσει ένα νέο όραμα, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, που θα φέρει σε τροχιά ανάπτυξης την πε-ριοχή μας, σύμφωνα με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματά της.
Να αναδείξει τον Δήμο σε πυλώνα για την Περιοχή μας, της μεγάλης ανορθωτικής αναπτυξια-κής προσπάθειας, να ανοίξει προοδευτικούς δρόμους  προς όφελος του λαού μας και κύρια της Νεολαίας μας.
Μια τέτοια προοπτική, μπορούν να προωθήσουν μόνον εκείνες οι δυνάμεις που ξεκάθαρα πιστεύουν και με συνέπεια το πράττουν, να ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, στις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της Δημοκρατίας.
Δεν μπορούν να την υπηρετήσουν παλιές , φθαρμένες αυτοδιοικητικές δυνάμεις που ευθύ-νονται για το  πως και γιατί φτάσαμε ως εδώ σήμερα. Αυτοδιοικητικά σχήματα που άφησαν το αρνητικό τους αποτύπωμα και οδήγησαν το δήμο στη μιζέρια, τον οικονομικό μαρασμό, την ο-πισθοδρόμηση και την υπανάπτυξη.
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  σε όσα βιώνουμε στην γκρίζα καθημερινότητα μας σε τοπικό επίπεδο
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  για αυτά που μας έφερε ο Καλλικράτης στην αυτοδιοίκηση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ένα πλατύ, ενωτικό, ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό κίνημα, με όραμα, με ιδέες, με νέα πρόσωπα, που θα διεκδικήσει τη διοίκηση του Δήμου μας στις ερχόμε-νες εκλογές
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την εμπιστοσύνη και τη στήριξη εκείνων των δυνάμεων της κοινωνίας, που θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στην πρόοδο και στην αλλαγή πορείας του Δήμου μας.
Καλούμε τους πολίτες να αξιώσουν αυτά που τους αξίζουν: την κοινωνική αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την διαφάνεια, την συλλογικότητα, την δημιουργικότητα, την ανάπτυξη, αντί να αποδεχθούν αυτά που τους υποτιμούν:  τις πελατειακές εξαρτήσεις, το παρασκήνιο, τον παραγοντισμό, την διαπλοκή, την ιδιοτέλεια και τα άνομα συμφέροντα.
Δεν επιδιώκουμε απλά την αλλαγή της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που δημιουργήθηκε συντεχνιακά, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς όραμα για τον τόπο μας, χωρίς τη συμμετοχή του δημότη, χωρίς δημοκρατία. Στις εκλογές αυτές επιδιώκουμε  να νικήσει ο δημότης, να νικήσουν οι δυ-νάμεις που αντιστέκονται και ενδιαφέρονται για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. Μας αφήνει αδιάφορους το χθες. Κοιτάμε μπροστά. Αγωνιζόμαστε για το παρόν, ο-ραματιζόμαστε , προγραμματίζουμε και βάζουμε τα θεμέλια για το μέλλον. Γιατί πιστεύουμε ότι «Το μέλλον ανήκει σε όσους τολμούν να το διαμορφώσουν». Και εμείς το τολμούμε.


Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού και το ΔΙΑΜ στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού NOSTOS EXPO





Η Δήμαρχος Ιστιαιας-Αιδηψού και Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων Ιαματικων Πηγών Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλιας-ΔΙΑΜ παρευρέθηκε στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού nostos expo 2017 η οποία λαμβάνει χώρα το διαστημα 13-16 Οκτωβρίου 2017. Η κα Ευσταθίου παρευρέθηκε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στα εγκαίνια της έκθεσης στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό η πρέσβης της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στην ελλαδα, κα Iveta Hricova, χωρα με την οποία ο δήμος Ιστιαίας Αιδηψού συνεργάζεται στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού. Η κ. Ευσταθίου κατά το διάστημα λειτουργίας της έκθεσης υποδέχτηκε πλήθος επισήμων προσκεκλημένων και επισκεπτών που επισκέφτηκαν το περίπτερο του ΔΙΑΜ και ενημερώθηκαν για τις δράσεις του δικτύου και του Δήμου προς την κατεύθυνση του εναλλακτικού τουρισμού. Η δημοκρατία της Σλοβακίας είναι η τιμώμενη στο περίπτερο του ΔΙΑΜ.

Ημερίδα για τους αρχαιολογικούς χώρους διοργανώνει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΔΗΜΟΣ  ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Αλιβέρι  18-10-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, διοργανώνουν  ημερίδα για τους Αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τις δραστηριότητες της Εφορείας στην περιοχή του Δήμου.
       Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, στις 17:00 , σε αίθουσα του ξενοδοχείου Κύμη Παλλάς.
        Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν τα παρακάτω  θέματα

      1.   <<Δράσεις της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, στην περιοχή του Δήμου Κύμης -  Αλιβερίου. Παρελθόν και μέλλον>>, με ομιλήτρια την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας , Δρ . Παρή Καλαμαρά.

    2.<<Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της περιοχής του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, από την προϊστορική έως την  ρωμαϊκή εποχή.>>, με ομιλητή τον Αρχαιολόγο Μ.sc Κωνσταντίνο Μπουκάρα.
          3. <<Βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου>>, με ομιλήτρια την Αρχαιολόγο Δρ. Αλεξάνδρα Κωσταρέλλη.



                                                                                                                Γραφείο Τύπου

Ημερίδα για τις σύγχρονες πρακτικές στην ελαιοποίηση του ελαιοκάρπου διοργανώνει η Περιφέρεια


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  διοργανώνουν  ημερίδα όπου θα  παρουσιαστούν από τον εξειδικευμένο σύμβουλο σε θέματα γευσιγνωσίας και ποιότητας ελαιολάδου κύριο Βασίλη Φραντζολά, οι  σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και διαδικασίες στο φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας του ελαιολάδου, από τον ελαιώνα μέχρι το ελαιοτριβείο και την τυποποίηση, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος. 
Στην Ημερίδα  θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα που είναι και τα απαραίτητα βήματα για την παραγωγή ενός ποιοτικού ελαιολάδου. 
             Παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα
             Πως και πότε συγκεντρώνει ο καρπός το ελαιόλαδο
             Σημασία άμεσης μεταφοράς & ελαιοποίησης καρπών
             Η σημασία κάθε σταδίου επεξεργασίας στο ελαιοτριβείο
             Οι σπαστήρες – τύποι – η σημασία
             Ο χρόνος & θερμοκρασίες μάλαξης – επιπτώσεις
             Ελαιοτριβεία 2 ή 3 φάσεων – Διαφορές – Εξελίξεις
             Συντήρηση ελαιολάδου – άζωτο η αργκόν
             Μικρά επαγγελματικά ελαιοτριβεία – Τα συν και τα πλην
Η Ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί την
Δευτέρα  23  Οκτωβρίου 2017 και ώρα 16:00
Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας-Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Λεωφ. Χαϊνά 93


Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού: Ομορφαίνωντας το Δήμο μας



Μεταξύ των πρωτοπόρων ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού στην εφαρμογή μιας πιλοτικής καινοτομίας (σύστημα κάδων Fbin) που καθιστά τους κάδους απορριμμάτων, εύχρηστους για όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και αναγκών.
Το σύστημα κάδων Fbin έρχεται να καλύψει την ανάγκη πρόσβασης στα σημεία συλλογής (εναπόθεσης) των απορριμμάτων, ατόμων με κινητικές δυσκολίες ή χαμηλή μυϊκή δύναμη όπως ηλικιωμένοι και παιδιά. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του παρέχει την δυνατότητα ανοίγματος του καπακιού του κάδου είτε μέσω υποβοηθούμενου ποδοπετάλ ή μέσω ειδικού μπουτόν που είναι εύκολα προσβάσιμο για άτομα με αμαξίδια  εξασφαλίζοντας πέραν της εύκολης χρήσης,  μηδενική επαφή του χρήστη με τους κάδους απορριμμάτων και αποφυγή δυσάρεστων οσμών. Η όλη διαδικασία γίνεται με μηχανισμό φιλικό προς το περιβάλλον αφού χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκό.
Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού συνεχίζει με πρωτοποριακές ιδέες έτσι ώστε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών του Δήμου ανεξαρτήτως των όποιων δυσκολιών αντιμετωπίζουν.


Συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου για τις διακοπές ρεύματος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 24 Οκτώβρη, στις 7 το πρωί, στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Κάρυστο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή φορέων και κατοίκων της Καρύστου και του Μαρμαρίου μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου.
Βασικά αιτήματα είναι:
- Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες
- Ρυθμίσεις που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν για όσους έχουν οφειλές και αδυνατούν να τις αποπληρώσουν

Επίσης, υπογραφές συγκεντρώνονται σε ψήφισμα που αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη και θα κατατεθούν στη ΔΕΗ κατά την κινητοποίηση της Τρίτης (επισυνάπτεται).

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις διακοπές ρεύματος
σε λαϊκές οικογένειες και μικρούς επαγγελματίες
στην περιοχή Καρύστου και Μαρμαρίου
Δεκάδες διακοπές ρεύματος πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ. Χαρακτηριστικό είναι πως την περασμένη βδομάδα, επί δύο ημέρες, συνεργία του ΔΕΔΔΗΕ από Κάρυστο, Αλιβέρι και Θήβα πραγματοποίησαν πάνω από 100 διακοπές σε Κάρυστο και Μαρμάρι σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Μάλιστα, αυτά συμβαίνουν την ώρα που η περιοχή μας αποτελεί ήδη σημαντικό παραγωγό αιολική ενέργειας και νέα αιολικά πάρκα βρίσκονται προς εγκατάσταση. Την ώρα που δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά απειλούνται με διακοπή ρεύματος ενεργειακοί κολοσσοί κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας.
Τα πανάκριβα τιμολόγια και οι διακοπές ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της πολυδιαφημισμένης «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας», που δήθεν θα έσπρωχνε την τιμή του ρεύματος προς τα κάτω.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες με την πολιτική τους στηρίζουν το κυνήγι του κέρδους, χτυπώντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Φορτώνουν συνεχώς με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες και μας μιλούν για ανάπτυξη και μάλιστα «δίκαιη»!
Αυτή είναι η ανάπτυξή που μας υπόσχονται!
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες να θησαυρίζουν και ο λαός στο σκοτάδι!
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
  Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες.
Ρυθμίσεις που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν για όσους έχουν οφειλές και αδυνατούν να τις αποπληρώσουν.
Ιδιαίτερα για τους ανέργους και τις οικογένειές τους:
  Καμιά διακοπή ρεύματος και νερού για όλο το διάστημα της ανεργίας. Μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου κατά 50%.
Επίδομα ανεργίας στα 600€ για όλο το διάστημα της ανεργίας. Να το δικαιούνται και οι μικροί επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.
 Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης για δάνειο. Καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμό σε κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία.
Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη.
Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Κανένας περιορισμός στην ένταξη των παιδιών των ανέργων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ποιητική βραδιά αφιερωμένη στη Ποιήτρια Κυριακή Λυμπέρη

Μια όμορφη ποιητική βραδιά πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας την Τετάρτη 18/10 και ώρα 7μμ. στην υπερπλήρη αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ, Αβάντων  50, κατά την οποία η ποιήτρια ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΥΜΠΕΡΗ παρουσίασε την νέα (5η) ποιητική της συλλογή ΟΡΜΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΦΘΟΓΓΟΙ ΩΣ ΤΟ ΧΑΝΟΜΑΙ που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις των Φίλων (Αθήνα).

Για το βιβλίο μίλησαν με θερμά λόγια ο Μιχάλης Βαβούλας - φιλόλογος, η Γεωργούση Μαρία Δρ - φιλόλογος και διδάσκουσα σε μεταπτυχιακά του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Χρύσα Φάντη - συγγραφέας από την Αθήνα. Απάγγειλαν ποιήματα από το βιβλίο: Βαλέρης Βασίλης - ηθοποιός και σκηνοθέτης Αεικίνητου Θεάτρου Ευρίπου, Καρλατήρα Νόνη - Δρ εκπαιδευτικός, Φωτιά Ελένη - καθηγήτρια αγγλικών και η ίδια η ποιήτρια, η οποία στο τέλος της παρουσίασης μίλησε και αυτή για το βιβλίο της και την ποίηση γενικά. Την εκδήλωση συνόδευσε μουσικά ο Γιάννης Παπαδήμος με το βιολί του σε κλασικές μελωδίες.

«Επιδοτούν» την καταστροφή του Κολοβρέχτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς τα τοπικά και πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης


Ο υγροβιότοπος «Λιβάδι» ή Κολοβρέχτης, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια των δήμων Διρφύων-Μεσσαπίων και Χαλκιδέων, έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή της προστασίας της φύσης (περιοχή 1– πυρήνας ) και έχει καθοριστεί ζώνη οικιστικού ελέγχου με προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ 642/Δ/9-10-1989).
Σύμφωνα με το ανωτέρω προεδρικό διάταγμα και συγκεκριμένα το άρθρο 3 παράγραφος δ απαγορεύεται το κόψιμο καλαμιών, η εκχέρσωση της φυσικής βλάστησης και η επέκταση της καλλιεργούμενης γης. Λόγω όμως της απουσίας ελέγχου της εφαρμογής του Π.Δ., αρκετοί καλλιεργητές έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος της φυσικής βλάστησης του πυρήνα του υγροβιότοπου (περιοχή 1) και το έχουν μετατρέψει σε καλλιεργούμενη γη, χωρίς να κατέχουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας και κυριότητας.
Διαπιστώσαμε δε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδέχεται να δηλώνουν οι καλλιεργητές τις εκτάσεις, που καλλιεργούν παράνομα εντός του πυρήνα, στον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω της ενιαίας δήλωσης εκμετάλλευσης 2017. 
Το υπουργείο αποδέχεται να δηλώνουν καταπατημένες εκτάσεις ότι καλλιεργούν και μάλιστα σε οικολογικά προστατευόμενες και ευαίσθητες περιοχές και μάλιστα να ζητούν οικονομικές ενισχύσεις μέσω εθνικών και κοινοτικών κονδυλίων ΚΑΝ (ΕΕ) 1305-1306/2013-1307/2013-1308/2013.
Επιπλέον το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν ελέγχει εάν στον υγροβιότοπο τηρείται ο νόμος 1599/86 και το άρθρο 4 της οδηγίας 91/676/ΕΟΚ για τη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων κοντά σε επιφανειακά νερά και εάν τηρείται η οδηγία 2009/147/ΕΚ για την προστασία και διατήρηση των ζωνών ειδικής προστασίας για την άγρια ορνιθοπανίδα όπως και την υποχρέωση των γεωργών να μην καταστρέφουν στοιχεία του αγροτικού τοπίου (δενδροστοιχίες, τάφρους, υδατοσυλλογές), υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει οι γεωργοί μέσω της ενιαίας δήλωσης καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) και που μέσα στον υγροβιότοπο παραβιάζουν συνεχώς.
Έτσι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νομιμοποιεί την καταπάτηση, καταστροφή και ρύπανση του υγροβιότοπου και επιπλέον τους διευκολύνει να παίρνουν και χρήματα για αυτές τις πράξεις.
Αυτές οι παραβάσεις δεν αφορούν όμως μόνον το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τους δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, στους οποίους φορείς κοινοποιείται η παρούσα καταγγελία και οι οποίοι καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Επίσης επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση παραβιάζονται κανονισμοί και οδηγίες της Ε.Ε. έχουμε την υποχρέωση να καταφύγουμε στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. για ενημέρωση και καταγγελία, ενώ δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση στον υγροβιότοπο όπου η πολιτεία αντί να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, με τις παραλείψεις της επιβραβεύει το συμφέρον των ολίγων.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ-ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗ
Επικοινωνία: kolobrextissos@gmail.com, Ιστολόγιο: http://kolobrextis.blogspot.gr/

Οκτώβριος 2017

Καλόν, ανήσυχο και ανατρεπτικό χειμώνα νάχουμε!!!



Μετά από ανάπαυλα σχεδόν ενάμιση μήνα ξαναπιάνουμε την «πένα» και με την ελπίδα ότι τα γεγονότα που θάρθουν θάναι τόσο συναρπαστικά ώστε να μην ξαναπέσουμε στο λήθαργο της βαρεμάρας και της σιωπής.
Επιδιώκοντας διαρκώς την ανανέωση ξεκινάμε με νέα συντακτική ομάδα και συντονιστή παρότι η καθοδήγηση δεν αλλάζει σχεδόν έξι χρόνια τώρα (αρχές του Δεκέμβρη το ΛΑΛΑ ΤΟ γίνεται έξι ετών, πάλιωσε πια!!!)
Νέα κόμματα παλεύουν να γεννηθούν, καλά γεννητούρια να έχουν αρκεί να μεγαλώσουν σε ένα νέο πολιτικό σύστημα, βαθύτερα δημοκρατικό, με την κοινωνία πρωταγωνίστρια και τους επαγγελματίες πολιτικούς ή τους κατά φαντασία με κληρονομικό δικαίωμα στη γωνία.
Εμείς την λαϊκή συμμετοχή, τα δικαιώματα των πολιτών, τα δικαιώματα των ανθρώπων θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε.
Και στα τοπικά, ο χρόνος για τις εκλογές του 2019 πλησιάζει και ήδη η πρώτη νέα παράταξη έσκασε μύτη, προερχόμενη σαφώς από τα σπλάχνα του κυβερνητικού χώρου που έως τώρα ήταν απών στο τοπικό πολιτικό σκηνικό.
Κινήσεις παίρνουν δειλά και μουλωχτά τον δρόμο τους όπως συνηθίζεται, κάθε φορά πάντα υπάρχει και η ελπίδα, που λένε ότι πεθαίνει τελευταία, ότι καλό θα βγει. Μακάρι γιατί τόσο χρόνια τώρα από το 2010 αυτός ο τόπος πάει κατά διαόλου. Και ο μόνος που δεν φταίει είναι ο Καλλικράτης.
Αυτά και άλλα πολλά μας περιμένουν. Αφού κάτι κινείται υπάρχει αισιοδοξία, συγκρατημένη βέβαια, μεγαλώσαμε πιά, αλλά μία ακτίδα αισιοδοξίας την έχουμε για τις ρήξεις με το παρελθόν, για το καινούργιο και δημιουργικό που έχει ανάγκη ο τόπος, η χώρα, η ζωή μας.

Καλό χειμώνα λοιπόν, και θα είναι καλύτερος εάν είναι Ανήσυχος και Ανατρεπτικός.